Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość dzwięku radia z kablówki a cyfry+

Rafa??G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak wygląda jakośc odsłuchu radia (Zet, RMF)z amplitunerów gdy podłączymy wejście amplitunera do:

- kabelka antenowego np. z kablówki

- kabla antenowego podłączonego do Wizji/Cyfry przez cinche

- połączenia z tunerem Wizj/Cyfry przez kabel coaxial - niektóre tunery mają złącze cyfrowe

czy filmy nadawane z telewizji cyfrowej mają dzwięk przestrzenny( jakie formaty?) i jak to w rzeczywisości słchać (w porównaniu do płyt DVD - oczywiście DVD jest lepsze ale czy różnica jest bardzo duża) ?

może pytania banalne, ale nie mam Cyfry+ (rozważam jej zakup), mam kablówkę ale kiepskiej jakości (dzwięk tylko mono) i mam możliwości osobistego sprawdzenia

Dżwięk na pewno będzie lepszy - chociaż nigdy nie miałem takiego

wynalazku jak kablówka.U mnie idzie / cyfra,polsat,HBo,i wiele innych / po przez

wyjście cyfrowe i jest ok.czasami TVN nadaje filmy w D. souround chociaz

ja mam na wyswietlaczy przy TVN nan stop ikonkę dolby sourondu / chyba żle piszę ale kazdy wie o co chodzi /

napewno w porównaniu z kiepską kabluwką jakość dźwięku i obrazu będzie lepsza

ale jeżeli chodzi o dźwięk przestrzenny to z tunerów dostarczanych przez cyfre+ nic nie osiągniesz

musiałbyś zakupić tuner z wyjściem cyfrowym i do tego karte cyfry+

tuner jaki mógłbym Ci polecić to np. Dreambox

w chwili obecnej nie musiałbyś kupować karty cyfry+ bo puki co cyfre+ można oglądać free

a jak uporają się z piractwem to wtedy zakupiłbyś orginalną karte

w chwili obecnej produkowane są dwa modele dreambox:

DM500 800zl

DM7020 2000zl

starsze modele to

5620 900zl

7000 1500zl

inny tuner godny polecenia to dbox2 ale w tym przypadku potrzebny jest jeszcze multicam

w przypadku innych tunerów konieczny jest zakup modułu CI

z tunerów godnych polecenia są modele Humaxa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu masz ciekawą ofertę tunera z modułem dostępu dla Cyfry+ ale cena troche spora

z takich ciekawostek jest jeszcze na rynku Tripple Dragon ale z tego co sie orientuję mało ludzi go w Polsce posiada więc w razie problemów ciężko będzie z pomocą

Ukryta Zawartość

osobiście posiadam dreamboxa 7000s a jak wiadomo każdy chwali to co ma

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poczytaj sobie , byłu tu troche o tunerach DVB

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!Większość stacji radiowych nadających cyfrowo z satelity daje sygnał o przepływności 128 kilobitów na sekundę.Odpowiada to jakością kiepskiej MP 3 .wniosek z tego taki,że nawet podłączenie przewodem ze szczerego złota nic nie pomoże.

Jesli chodzi o filmy to gdyby to co teraz nadaje Canal plus było przed erą DVD to wszyscy piali by z zachwytu.Dolby surround w filmie potrafi nieźle zabrzmieć.Oczywiście nie ma co porównywać do sześciokanałowego dźwięku z DVD ale wybrzydzać nie ma co,zwłaszcza jeśli amplituner ma Dolby Pro Logic 2.Ustawiasz w tunerze dźwięk oryginalny + polskie napisy i można spokojnie oglądać .

Pozdrawiam

a to dopiero nowość??

Kiedyś miałem możliwość dokładnie przetestować amplituner z systemem proLogic. Okazało się, że niektóre płyty CD Audio są robione zgodnie z ProLogic. Np. LadyPank Gold - grała wtedy kiedy trzeba było centralnym, statelitami, w lewym i prawym -> czyli 4 kolumny. Jak grają ci cztery kolumny to jakie (nie mam cyfry, nie mam amplitunera)

Dlatego myślałem, że jak ktoś musi przerobić dzwięk 5.1 na stereo to przynajmniej zrobi to zgodnie z ProLogic.

PS. Jak ktoś ma jakiś program do pracy z dzwiękiem np. SoundForge polecam nagrać własny głos (mono). Zrobić z niego 2 identyczne ścieżki (kanał lewy i prawy = czyli stereo) i będziemy gadać tylko w centralnym (o jednakowe fazy w dwóch kanałach). Jak odwrócimy fazę w jednym z kanałów to będziemy gadać w satelitach. Proste a jakie ciekawe....

może to kogoś zaciekawi , niestety ale to prawda że słonko zgasło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

witam, mam pytanie o parametry jakosci dziwęku w cyfrze+ , wyczytalem juz ze radia internetowe mają 128kbps cieniutko ;/ a jak jest z filmami albo z teledyskami na wszystkich kanałach? czy mają jakosc cd , dvd, czy mp3 a moze jakąs inną ? a moze ktos sie orietuje w jakosc cyfrowego polastu czy nadaje w takich samych standardach co cyfra + ??? napisalem mejla do cyfrowego polsatu o dokladne dane jakosci takze obrazu ale jak wszedzie mozna sie dowiedziec tylko to co jest reklamowane albo jest w promocji....... pozdrowiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.