Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki transport cd?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez carlos med,

Rekomendowane odpowiedzi

On 11/14/2023 at 10:53 PM, RobG1974 said:

Ostatnio testowaliśmy daca DCS Bartoka

Przecież wszyscy wiedzą, że dcs'y to wydmuszki. Ładnie wykonane z dopracowaną legendą. Istnieją osoby dające się na taki prosty chwyt nabrać, ale w audio to norma 😄

5 godzin temu, krzysztof.filipak napisał:

Jeśli mąż na myśli 260 Moona to nie kastrowany tylko modułowy. Zamarzy się człowiekowi to kupuje moduł daca za 5kpln i jest odtwarzacz z daciem.

Możesz coś bliżej o tym module wspomnieć, czy to element wewnętrzny i z 260Dt można zrobić pełnoprawne 260D?
Czy to może jakaś skrzyneczka na zewnątrz?

4 minuty temu, MagneticFields napisał:

Możesz coś bliżej o tym module wspomnieć, czy to element wewnętrzny i z 260Dt można zrobić pełnoprawne 260D?
Czy to może jakaś skrzyneczka na zewnątrz?

To jest moduł elektroniki do środka odtwarzacza. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, marek-1969 napisał:

Czyli będzie zasilanie wspólne dla sekcji analogowej i cyfrowej .

A to już nie high end.

No cóż, hi-endu trzeba szukać gdzieindziej, tu jedynie można liczyć na dobry dźwięk :).

8 godzin temu, krzysztof.filipak napisał:

To jest moduł elektroniki do środka odtwarzacza. 

Ukryta Zawartość

To trochę przegięli z ceną, za 5 koła da się kupić już fajnego DACa

Ukryta Zawartość

45 minut temu, g88 napisał:

To trochę przegięli z ceną, za 5 koła da się kupić już fajnego DACa

No, szczerze to opcja dla prawdziwego fana daca wbudowanego w CD zważywszy, że masz tylko 192k. To lepiej używkę, jeśli pod brand chce się mieć sprzęt 280D kupić.

13 godzin temu, krzysztof.filipak napisał:

No, szczerze to opcja dla prawdziwego fana daca wbudowanego w CD zważywszy, że masz tylko 192k. To lepiej używkę, jeśli pod brand chce się mieć sprzęt 280D kupić.

Ale po co do słuchania płyt więcej niż 192k?

Kurde bardzo fajna opcja na ten odtwarzacz.

Jak na razie wszystkie oferty Black friday powiedzmy takie sobie ale można coś trafić jak ktoś szuka czegoś konkretnego

W dniu 20.11.2023 o 12:51, Piotr Sonido napisał:

Kurde bardzo fajna opcja na ten odtwarzacz.

Jak na razie wszystkie oferty Black friday powiedzmy takie sobie ale można coś trafić jak ktoś szuka czegoś konkretnego

Który, gdzie? 🙂

W dniu 22.11.2023 o 01:41, MagneticFields napisał:

Który, gdzie? 🙂

Ukryta Zawartość

No to co kolega wrzucił na poprzedniej stronie

Ukryta Zawartość

Na Black Friday "Branża" wyprzedaje śmieci co nie schodzą. Bardzo nieładnie, można to ująć, że robią z ludzi idiotów. Po zawyżali ceny, bo myśleli, że rynek to łyknie. Ech szkoda na co poniektóre sklepy patrzeć. Wstyd po prostu. 

1 minutę temu, krzysztof.filipak napisał:

Na Black Friday "Branża" wyprzedaje śmieci co nie schodzą. Bardzo nieładnie, można to ująć, że robią z ludzi idiotów. Po zawyżali ceny, bo myśleli, że rynek to łyknie. Ech szkoda na co poniektóre sklepy patrzeć. Wstyd po prostu. 

Niektóre ceny faktycznie takie sa. Na niektóre widać zniżkę która może kogoś przekonać. Ale ogólnie mam wrażenie że jest słabiej. Ale nie tylko w audio. Pc i telefony też. 

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Niektóre ceny faktycznie takie sa. Na niektóre widać zniżkę która może kogoś przekonać. Ale ogólnie mam wrażenie że jest słabiej. Ale nie tylko w audio. Pc i telefony też. 

Mistrzami w absurdalnych podwyżkach są TopHiFI z NADem gdzie C658 wyjechali do ponad 9kPLN a teraz zeszli, jak było dwa lata temu do 5,9kPLN, czy np. grupa EIC też takie zaniki logiki prezentuje. Aż się nie chce u nich o nic pytać, bo nie wiadomo czy Cię w ch.. nie robią.

4 minuty temu, krzysztof.filipak napisał:

Mistrzami w absurdalnych podwyżkach są TopHiFI z NADem gdzie C658 wyjechali do ponad 9kPLN a teraz zeszli, jak było dwa lata temu do 5,9kPLN, czy np. grupa EIC też takie zaniki logiki prezentuje. Aż się nie chce u nich o nic pytać, bo nie wiadomo czy Cię w ch.. nie robią.

Tylko w audioklanie to nie wiem czy to ich polityka czy takie mają beznadziejne ceny zakupowe. Wydaje mi się że oni nie biorą z centrali tylko od pośrednika w Niemczech. 

Stąd na przykład takie wzrostu cen na nad czy Yamaha.

Eic lat temu ponad 10 na pewno brało z centrali europejskiej. Ale to Onkyo. Niektóre klocki na pewno biorą od producenta od razu.

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ukryta Zawartość

No to co kolega wrzucił na poprzedniej stronie

Eeeee... to tu chyba lepsza oferta. 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja tak tylko wspomnę, od dłuższego czasu moon audio źle mi się kojarzy. oczywiście takie "wpadki" to nie tylko ich domena, stare ale:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ro35

No i? Jakie ma to przełożenie na produkty, które obecnie oferuje Moon? Tak więc to 

11 minut temu, ro35 napisał:

ale:

jest całkowicie pozbawione sensu

57 minut temu, ro35 napisał:

ja tak tylko wspomnę, od dłuższego czasu moon audio źle mi się kojarzy. oczywiście takie "wpadki" to nie tylko ich domena, stare ale:

Ukryta Zawartość

Historia z przed dekady.

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 godziny temu, ro35 napisał:

no, każdy może inaczej spojrzeć. jak dla mnie brak zaufania do wyceny tych klocków.

Ja patrzę na obecnie oferowane produkty przez pryzmat ich jakości a nie tego, co było 10, 20 czy 30 lat temu. Może to dziwne ale tak już mam. Gdybym dokonywal wyborów zakupowych przez pryzmat przeszlosci, siedziałbym obstawiony cudami techniki Tonsila, Diory, Unitry i innych cudownych  wynalazków 

1 minutę temu, piotrek7 napisał:

Ja patrzę na obecnie oferowane produkty przez pryzmat ich jakości a nie tego, co było 10, 20 czy 30 lat temu. Może to dziwne ale tak już mam. Gdybym dokonywal wyborów zakupowych przez pryzmat przeszlosci, siedziałbym obstawiony cudami techniki Tonsila, Diory, Unitry i innych cudownych  wynalazków 

Zgadzam się z Tobą. Nie wiem, czy byłeś na ostatnim AVS, ale wymienione przez Ciebie marki przechodzą renesans i próbuję urwać kawałek rynku. Unitra nawet pierwsze testy zamawia u złotouchych.

Tak naprawdę, to w tym segmencie hi-fi i hi-end co próbujemy się poruszać, a niektórzy już siedzą lata sama elektronika tj. płytka z częściami kosztuje kilkanaście dolców, reszta tej ceny to wartość jaki uzyskany dźwięk generuje popyt. Idąc w góre płaci się za biżuterię, świetne obudowy, rozdmuchane układy zasilania, możliwość kontaktu bezpośredniego z projektantem czy właścicielem marki. Jeśli tego ktoś nie czuje (nie czerpie przyjemności z tego sposobu snobizmu) zasuwa do Media Markt i tam osiąga muzyczną nirwanę :).

33 minuty temu, krzysztof.filipak napisał:

Ja patrzę na obecnie oferowane produkty przez pryzmat ich jakości

sorry że czepnąłem się tego moona, ale jak już raz ktoś chce mnie oszukać to jestem ostrożny i staram się omijać z daleka.

a jak mały szary człowiek ma tę jakość zobaczyć i docenić ? (ja na przykład lubię zobaczyć co tam w środku jest) a na topie też jest temat "cyfrowych transportów plików". tu dopiero jest jazda... cenowa też 😉 a szukając tej jakości ważna jest dla mnie historia firmy, konsekwencja w projektowaniu, rozwój, itd.

ps. z tych powodów szukając przedwzmacniacza zdecydowałem się na cyrusa pre2dac qxr. firma ma też swój kanał na jutubie, sporo można się dowiedzieć. wiem to też forma marketingu.

no dobra, to temat "jaki transport..." więc proszę nie odpowiadać. ale że jestem zainteresowany tematem to mi się tak napisało.

Edytowane przez ro35

Wracają do transportów to miałem kiedyś wypożyczonego Cyrusa CDt i byłem bardzo zadowolony z dźwięku.

Otwarty dokładny, precyzyjny i pewnie bym go zostawił, ale korekcja błędów była bardzo słaba i stare płyty pomimo całkiem poszanowanych niestety były problemy z odczytem.

Nie wiem, jak jest z korekcją w nowej serii XR. Brzmieniowo bardziej w kierunku neutralności, może nawet ochłodzenia.

cyrus ma specyficzne podejście do korekcji błędów

w sumie nie szukałbym nowego cd czy transportu (bo częściej słucham z streamingu) ale mój cd myryad zaczyna mieć problemy z mechaniką. dlatego też na oku mam nowego teaca z vrds (trochę drogo). ewentualnie fajnie by było coś znaleźć z tego typu mechaniką:

Ukryta Zawartość

jeden z modeli pro-ject wykorzystuje taki

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, ro35 napisał:

cyrus ma specyficzne podejście do korekcji błędów

w sumie nie szukałbym nowego cd czy transportu (bo częściej słucham z streamingu) ale mój cd myryad zaczyna mieć problemy z mechaniką. dlatego też na oku mam nowego teaca z vrds (trochę drogo). ewentualnie fajnie by było coś znaleźć z tego typu mechaniką:

Ukryta Zawartość

jeden z modeli pro-ject wykorzystuje taki

Tak, w RS top loader Pro-Ject.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, krzysztof.filipak napisał:

w RS top loader Pro-Ject.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

18 minut temu, xniwax napisał:

Że niby co? Właśnie zajrzałem na stronę i zdębiałem - 11700 zł za te "cudo"? To żart czy kpina czy totalne już oderwanie od rzeczywistości. Przecież to warte jest max 600 zł, w dodatku pudełko wymiarów niestandardowych, klapa podnoszona ręcznie, wyświetlacz rodem z kalkulatora LCD.
Mechanizm (Sanyo SF-HD850) kosztuje od 80 do 220 zł w zależności od sklepu. Wykrojenie obudowy z metalu nie kosztuje majątku zwłaszcza kiedy zamówienie jest hurtowe - np 10000 wykrojów.
Te coś to skandal i trzeba upaść na głowę (z trzy razy minimum) by zakupić takie badziewie.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

• Pokaż nowe odpowiedzi