Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do +- 7000zł

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Kw202 napisał:

Wolę jednak słuchać dla przyjemności a nie dla  koneserowania suchych dźwięków. 

Ja słucham dla przyjemności 😉 A obracam się obecnie tylko w klasie D. 

De gustibus non est disputandum.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

12 godzin temu, Kaktus33 napisał:

Miał moj znajomy tego nada, porównywał go z moim vincentem, to zjadł go na śniadanie 3 razy 🙈 wiec stwierdziłem, ze napewno to nie moje brzmienie. Chcialem Go posłuchać i niego, ale moment go sprzedał. 

A z jakim Vincentem go porównywaliście?

Trzeba mierzyć jakiś poziom urządzeń. Napisz co to było.

Ja mam pre lampowe z końcówką w klasie d i mogę spokojnie to postawić do porównania z leema tucana II, hegel h360/390, musical m6si.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

10 minut temu, Tonnii99 napisał:

Śmiem twierdzić, że ten Vincent jako wzmacniacz mógł być lepszy, zatem M10 mogła mieć pewne problemy.

Dlatego na chwile obecna all in one chyba odpuszczę, choć jak będę jechać na odsłuch to pewnie jakiś kombajn osłucham  jeżeli będą mieć w mojej okolicy, czyli Wwa 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
12 godzin temu, RobG1974 napisał:

Ja mam pre lampowe z końcówką w klasie d i mogę spokojnie to postawić do porównania z leema tucana II, hegel h360/390, musical m6si.

Bym z chęcią posłuchał, czytałem kilka pochlebnych opini. 

Jakie masz pre? 

Wcześniej miałem leemę tucanę II. Końcówkę mam od maja zeszłego roku, a pre od września blazebirda.

A ze wzmacniaczy miałem musical m6si I m5si, yamaha as2000, dayens exstasy III, Cambridga 851A, Nady c326 350, 355, 356. Vincenta sv400. Yaqina ms30l. I mam w drugim zestawie muzishare x7 po tuningu w sinusaudio.

Ja gram nu purifi eval 1, nie wiem o ile xypex nc400 lub 500 będzie się różnił.

Super jest kontrola dołu pasma. A pre daje bardzo dobre wybarwienie.

41 minut temu, Kw202 napisał:

Zacznę od preampu, później dokupię hypex'a 

Nie Hypexa a Purifi 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Sam chetnie bym spróbował zestawu dzielonego, ale brak miejsca aktualnie… chyba 🤣. Słuchał ktoś z was hegla h190 ? Lub koncowki Emotiva xpa2 gen 3 albo coś w podobie ? W stolicy chyba gdzieś bym dorwał na odsłuch. 

Godzinę temu, Yankes napisał:

Co takiego dobrego jest w klasie D ?

Wcześniej uważałem, że nic, ale od kiedy słucham i dałem pre lampowe, to mam barwę z lampy z rewelacyjną dynamiką i kontrolą na basie z tranzystora. Oczywiście można lepiej ale pytanie za ile. Teraz czekam na porównanie z Gato AMP-150.

22 godziny temu, Yankes napisał:

Ja także nadal szukam.

Jak Coś znajdziesz godnego uwagi to napisz proszę...

De gustibus non est disputandum

22 godziny temu, RobG1974 napisał:

Wcześniej uważałem, że nic, ale od kiedy słucham i dałem pre lampowe, to mam barwę z lampy z rewelacyjną dynamiką i kontrolą na basie z tranzystora. Oczywiście można lepiej ale pytanie za ile. Teraz czekam na porównanie z Gato AMP-150.

A zrobiłeś to jakim kosztem?

• 2 tygodnie później...

Okej wracam z informacjami, o dziwo vincent i audio physic Classic 8 zamieniły miejsce z Kef ls50wireless2. Mam wsyztsko czego chciałem jeżeli chodzi o łączność i wygodę użytkowana a w 20m2 Na dosyć słabej akustyce i braku konkretnego miejsca odsluchowego, grają lepiej niż zestaw który zastąpiły, jest mniej basu, ale tego takiego rozlanego 🤣 za to średnie i wysokie oraz ten punktowy fajny Basik jest w 100% tak jak chciałem 👊. A i w kieszeni zostało duuuzo, bo nowe, ale bez dowodu zakupu dostałem za 5500 zł 😁 wydaje mi się, ze cena spoko. Sprzedaje audio physic Classic 8 białe z przedłużona gwarancja, jakby ktoś chciał to olx jest ogłoszenie 6200 zł. Pozdrawiam i dzięki wam wszystkim za podpowiedzi i dyskusje 👌👊👊👌

13 minut temu, krakers33 napisał:

A i w kieszeni zostało duuuzo, bo nowe, ale bez dowodu zakupu dostałem za 5500 zł

Jest tego więcej ? Cena super !

1 minutę temu, Piopio napisał:

Jest tego więcej ? Cena super !

Właśnie nie, ale najlepsze, ze gość wystawił je 3500 zł i chciał sprzedać całość za tyle, Bo nawet się na tym nie znał i myslal, ze ceny na necie to za komplet, on prowadził jakiś sklep z elektronika i kupił pakiet jakiś elektroniczny i dosyal Je razem w zestawie, niestety się dowiedział, ze to ceny za sztukę, ale udało się ugadac na 5500 🤣 naprawdę jak na takie male Kolumny to grają baaaardzo świetnie, myślałem, ze to rozdmuchany hype Na te kefy, ale grają tak jak w opisach branży Audio. Pozdrawiam 

No to można powiedzieć że zrobiłeś deal życia:)

A gość prowadził sklep i o takich bazowych rzeczach nie wie.

To chyba dlatego już go nie prowadzi 😛

Ale super że udało ci się skorzystać pozdrawiam

16 godzin temu, bob* napisał:

No faktycznie deal życia bez dowodu zakupu. Pewnie spadło z tira albo dostało nóg.

Na dobra sprawę bardzo mnie to nie interesuje, zakup przez olx. Ważne, ze świetnie graja 🤭 maja wszystko to co all in one 🙈 i jakość dźwięku jest mega 👊

W dniu 12.02.2023 o 12:16, Piotr Sonido napisał:

No to można powiedzieć że zrobiłeś deal życia:)

A gość prowadził sklep i o takich bazowych rzeczach nie wie.

To chyba dlatego już go nie prowadzi 😛

Ale super że udało ci się skorzystać pozdrawiam

Właśnie pewnie dlatego sie zamyka 🤣. Ja jestem mocno zadowolony 🤭

• Pokaż nowe odpowiedzi