Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do +- 7000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nosze się z zamiarem zmiany wzmacniacza, aktualnie posiadam Vincent Sv237Mk, ale brakuje mi w nim dobrego sterowania z pilota tj. włączanie i wyłączanie go chociażby. Kolumny, które posiadam to Audio physic classic 8, gra to fajnie i także chciałbym coś w podobnym stylu, ewelntauolnie może z troszkę lepszą kontrolą basu. Nie chciałbym zrobić kroku w tył... rozważam cokolwiek outletowego lub używkę. muza to wszelkiej maści electro, chill, DnB a także wszystko czego się fajnie słucha, źródło to BS node. Potrzeba dobrego sterowania z pilota, rozważę tez ciekawego all in one, 

Dźwięk wysokich tonów nie może być zbyt mocno wyeksponowany, bas dobra kontrola, a reszta może być muzykalna ;]. Po prostu che, żeby można tego było słuchać dłuższa chwile bez męczenia uszu :P

aktualnie moje typy to:

MF M5si/M6si

Atoll in200Signature

Nuprime ida 16

roksan k3

roksan capsian m2

rega elicit mk5

naim 

rotel 

yamaha as 1100 ? 2100 

audiolab z nowej seri 9000 

nad m10 

gato 250 

moon 250i 

https://www.audiostereo.pl/topic/160751-wzmacniacz-do-7000z%C5%82/

Wymieniłeś większość znanych producentów wśród których nie ma najważniejszego gracza dla Audio Physica... Według mnie i nie tylko Hegel jest najlepszym uzupełnieniem AP 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

9 minut temu, Tal napisał:

Wymieniłeś większość znanych producentów wśród których nie ma najważniejszego gracza dla Audio Physica... Według mnie i nie tylko Hegel jest najlepszym uzupełnieniem AP 

Oki, więc mam rozumieć, ze zagra podobnie do Vincenta ? Nie za ostro, pełnym dźwiękiem z mocnym i fajnym basem ? chociażby taki h190 ? 

1 minutę temu, krakers33 napisał:

Oki, więc mam rozumieć, ze zagra podobnie do Vincenta ? Nie za ostro, pełnym dźwiękiem z mocnym i fajnym basem ? chociażby taki h190 ? 

Ostrość dźwięku jest dość względnym odbiorem brzmienia bo jak się domyślasz zależna od wielu czynników wśród których nasz gust jest najważniejszy i choć Hegel to świeżość i żywa prezentacja która jest w przeciwfazie do ospałego i łagodnego Vincenta to jednak tak z Heglem zagra to dziarsko z dużo lepszym basem, dynamika i kontrola nieporównywalnie lepsza a na górze choć więcej informacji to bez zapiaszczenia i bałaganu. Jednym słowem audiofilskie brzmienie w pełnym tego słowa znaczeniu.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Teraz, Tal napisał:

Ostrość dźwięku jest dość względnym odbiorem brzmienia bo jak się domyślasz zależna od wielu czynników wśród których nasz gust jest najważniejszy i choć Hegel to świeżość i żywa prezentacja która jest w przeciwfazie do ospałego i łagodnego Vincenta to jednak tak z Heglem zagra to dziarsko z dużo lepszym basem, dynamika i kontrola nieporównywalnie lepsza a na górze choć więcej informacji to bez zapiaszczenia i bałaganu. Jednym słowem audiofilskie brzmienie w pełnym tego słowa znaczeniu.

okej, dziękuję za odpowiedz.

Więc do listy mam nadzieje odsluchowej, dorzucam hegla ;] 

A osłuchiwał ktoś z was Nad m10v2 ? jak to brzmi w porownaniu chociażby do c368 ? swego czasu słuchałem c368 z pylon Diamond 25 i w sumie bardzo mi się podobało. 

Czy wcześniej sprawdziłeś listę pod kątem uruchamiania z pilota ...

Co do Yamahy to niemal nie bywa na portalach ... co też świadczy 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ja bym wybrał Roksan caspiana M2. Ale to ja 

Słucham go tak przez kolumnami AP i moim zdaniem finalnie byłoby to brzmienie którego szukasz.

Dobre połączenie daje także Cyrus. I tu w rynku używanym mógł byś wybrać coś ciekawego. Po dłuższym cierpliwym szukaniu może nawet dzielonkę.

Piotrek 

33 minuty temu, audioburak napisał:

Czy wcześniej sprawdziłeś listę pod kątem uruchamiania z pilota ...

Co do Yamahy to niemal nie bywa na portalach ... co też świadczy 😉 

właśnie nie wszystkie sprawdzałem w necie pod katem sterowania z pilota... 😄 

ewentualna yamahe mogę znaleźć za granica gdzie mam brata ;] w fajnych cenach ;]

30 minut temu, Airmike napisał:

Dorzuć do listy wzmaki Unison Research. To sprawdzone połączenie z AP Classic.

dziekuje 

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Ja bym wybrał Roksan caspiana M2. Ale to ja 

Słucham go tak przez kolumnami AP i moim zdaniem finalnie byłoby to brzmienie którego szukasz.

Dobre połączenie daje także Cyrus. I tu w rynku używanym mógł byś wybrać coś ciekawego. Po dłuższym cierpliwym szukaniu może nawet dzielonkę.

Piotrek 

a jaka dzielone Cyrus masz na myśli ? 

5 minut temu, krakers33 napisał:

jaka dzielone Cyrus masz na myśli ? 

A tego to nie wiem co by się udało ustrzec na rynku wtórnym.

Cyrus akurat tu miał wybór stąd taki mój pomysł 

A patrząc na cenę i zaznaczam cierpliwość w poszukiwaniach myślę że go jest do zrobienia 

Piotrek 

Twój Vincent to dobry wzmacniacz, dodatkowo dobrze komponuje się z Twoimi kolumnami. Dlatego dosyć wysoko postawił poprzeczkę. 
Jeśli budżet możemy trochę zwiększyć, to koniecznie spójrz na Rega Elicit MK5. Swietnie zgra się z Twoimi kolumnami. To moja rekomendacja. Jeśli budżet zbyt wysoki, jest najnowszy tańszy model Rega Elex MK4
Inne alternatywy - Musical Fidelity M5si oraz Atoll IN200 SE.

Chyba że rozważasz także wzmacniacz lampowy, wtedy spójrz na najnowszą linię Fezz Audio Silver Luna Evo, ewentualnie wyprzedażowy Fezz Audio Titania.

Przyjrzyj proszę nasze propozycje, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To ja bym mimo wielu świetnych skądinąd propozycji obstawiał brata 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A tego to nie wiem co by się udało ustrzec na rynku wtórnym.

Cyrus akurat tu miał wybór stąd taki mój pomysł 

A patrząc na cenę i zaznaczam cierpliwość w poszukiwaniach myślę że go jest do zrobienia 

Piotrek 

ok, rozumiem. A taki Cyrus 8.2Dac jest godny przesłuchania ? wygląd średni, ale sterowany z pilota więc już +, teraz tylko kwestia jak on gra 

4 minuty temu, audioburak napisał:

To ja bym mimo wielu świetnych skądinąd propozycji obstawiał brata 😉 

a brat to kto ? 😄 

8 minut temu, Q21 napisał:

Twój Vincent to dobry wzmacniacz, dodatkowo dobrze komponuje się z Twoimi kolumnami. Dlatego dosyć wysoko postawił poprzeczkę. 
Jeśli budżet możemy trochę zwiększyć, to koniecznie spójrz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Swietnie zgra się z Twoimi kolumnami. To moja rekomendacja. Jeśli budżet zbyt wysoki, jest najnowszy tańszy model 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Inne alternatywy -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  oraz Atoll IN200 SE.

Chyba że rozważasz także wzmacniacz lampowy, wtedy spójrz na najnowszą linię

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ewentualnie wyprzedażowy 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Przyjrzyj proszę nasze propozycje, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. 

rega elicit mk5 fajna, ale trochę za dużo kosztuje.... chciałbym przesłuchać m5si oraz atoli in200, czy różnice miedzy tymi dwoma są znaczące ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, krakers33 napisał:

rega elicit mk5 fajna, ale trochę za dużo kosztuje.... chciałbym przesłuchać m5si oraz atoli in200, czy różnice miedzy tymi dwoma są znaczące ?

Atoll porażka brzmieniowa W bezpośrednim porównaniu poległ z Creek Evolution 2 

Brata - wspomnianego wcześniej w # 12 - tego za granicą 😉 i ma się

rozumieć, że Yamahę z wycieraczkami ...

Edytowane przez audioburak

15 minut temu, audioburak napisał:

Wspomnianego wcześniej w # 12 - tego za granicą 😉 i ma się

rozumieć, że Yamahę z wycieraczkami ...

aaaa okeeej ;] myślałem, ze chodzi o brata ktregos ze wzmacniaczy. Ok czyli pewnie trop jest :d 

17 minut temu, mdavis napisał:

Atoll porażka brzmieniowa W bezpośrednim porównaniu poległ z Creek Evolution 2 

miałem kiedyś atoll in 100se i złego słowa powiedzieć nie moge 😄. w kadzym razie bede chcial osluchac jakies 3 wzmacniacze, ktore gdzies stad wyłonię ;] 

Edytowane przez krakers33

Panowie a coś z All in one godnego uwagi co zagra podobnie i fajnie do tych sprzętów, które proponujecie ? Ewentauilnie sprzedałbym BS node i poszedł w kierunku wygody, ale czy to nie będzie duży krok w tył jeżeli chodzi o dźwięk ? 

Teraz, Tweeter2016 napisał:

HEGEL

który model wart przesłuchania ? 

1 minutę temu, krakers33 napisał:

który model wart przesłuchania ? 

Najwyższy w danym budżecie.

Co do All In One to ciekawa jest Kambodża EVO 150, ale nie wiem jak sie z gra z tymi kolumnami.

Także NAD C700 - ale nie jest za bardzo chwalony wydaje mi się.

24 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

Najwyższy w danym budżecie.

Co do All In One to ciekawa jest Kambodża EVO 150, ale nie wiem jak sie z gra z tymi kolumnami.

Także NAD C700 - ale nie jest za bardzo chwalony wydaje mi się.

ok dzięki za propozycje 

47 minut temu, slaaawek napisał:

i tak wszystkiego nie przesłuchasz

Jasne, ze nie ;], wybiorę sobie 2-3 egzemplarze, ktore będą najbardziej funkcjonalne i najladnieszje wizualnie i wtedy posłucham ;]

5 godzin temu, krakers33 napisał:

Dźwięk wysokich tonów nie może być zbyt mocno wyeksponowany, bas dobra kontrola, a reszta może być muzykalna ;]. Po prostu che, żeby można tego było słuchać dłuższa chwile bez męczenia uszu :P

Creek Destiny 2

9 godzin temu, krakers33 napisał:

ok, rozumiem. A taki Cyrus 8.2Dac jest godny przesłuchania ? wygląd średni, ale sterowany z pilota więc już +, teraz tylko kwestia jak on gra 

Moim zdaniem tak. Ja go lubię.

Każdy Cyrus wygląda jak kosmita. Albo go lubisz albo nie.

9 godzin temu, krakers33 napisał:

Ja wolę atolla w brzmieniu mimo jego wad. Ale w niektórych systemach łagodność musicala może być porządną.

Evo 150 faktycznie też ciekawy.

Piotrek 

• Pokaż nowe odpowiedzi