Skocz do zawartości
IGNORED

Co dobrać do Sabaj A30a? Wnioski po wstępnych odsłuchach, poszukiwania kolumn do 4000 zł (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Zadziwiający jest fenomen tego sabaja. Niedługo lodówkę się otworzy to wyskoczy saba a30a. Od tego ogólnego piania nad nim to mam wrażenie, że ktoś łebski zamówił już kontener z chin i w oczekiwaniu na transport zainwestował w reklamę szeptaną w polskim necie.

Do tego zdecydowana większość, jeśli nie wszyscy, zamawia go w ciemno, łamiąc podstawową zasadę każdego szanującego się audiofila - najpierw odsłuch, potem kupno. No fenomen jak nic.

PS. też go już pragnę mieć, choć z moimi głośnikami to raczej bez sensu, no ale tak działa marketing, że pewno go w końcu zamówię :-)

2 minuty temu, dajrekt napisał:

Zadziwiający jest fenomen tego sabaja. Niedługo lodówkę się otworzy to wyskoczy saba a30a. Od tego ogólnego piania nad nim to mam wrażenie, że ktoś łebski zamówił już kontener z chin i w oczekiwaniu na transport zainwestował w reklamę szeptaną w polskim necie.

Do tego zdecydowana większość, jeśli nie wszyscy, zamawia go w ciemno, łamiąc podstawową zasadę każdego szanującego się audiofila - najpierw odsłuch, potem kupno. No fenomen jak nic.

PS. też go już pragnę mieć, choć z moimi głośnikami to raczej bez sensu, no ale tak działa marketing, że pewno go w końcu zamówię 🙂

W punkt 👍

17 minut temu, dajrekt napisał:

Zadziwiający jest fenomen tego sabaja.

To żaden fenom - to tylko kilku userów wciska go wszędzie, gdzie się tylko da.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 minut temu, Piopio napisał:

. To po prostu świetny produkt. Wzmacniacz cyfrowy jeśli Ci to cokolwiek mówi. 

Sorki za wyrażenie, ale czy ten Sabaj to taki Waversa System dla ubogich? Chodzi o te same rozwiązania?

9 minut temu, Zbi_Rek napisał:

W punkt 👍

12 minut temu, dajrekt napisał:

PS. też go już pragnę mieć, choć z moimi głośnikami to raczej bez sensu, no ale tak działa marketing, że pewno go w końcu zamówię 🙂

Jak juz wszyscy będziecie mieli Sabaje, to dopiero wtedy naturalnym stanie się chęć posiadania SMSL VMV A2 😉

A odpowiadając na pytanie zawarte w tytule wątku, polecam koledze posłuchać Triangle Esprit Comete Ez. Mialem okazję wczoraj ich posłuchać z moim SMSL, który dolaczyl do mnie na czas emigracji. Coś pięknego!!! Jako , ze moje BMN zostały w kraju, również szukam(raczej szukalem) czegoś w tej kwocie wśród modeli podstawkowych.

Mniej napinki a więcej luzu w tym hobby życzę wszystkim Audiofilom w Nowym Roku. 

Hegel H120 & KEF R3

41 minut temu, NRK napisał:

Sorki za wyrażenie, ale czy ten Sabaj to taki Waversa System dla ubogich? Chodzi o te same rozwiązania?

Tak, działa na tej samej zasadzie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 godzin temu, NRK napisał:

Nie, to zwykły wzmacniacz klasy D o stosunkowo dobrych parametrach i bogatym wyposażeniu.

-----

7 godzin temu, Piopio napisał:

...nie ma zielonego pojęcia o audio.

Z Twoich ust to komplement.

30 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie, to zwykły wzmacniacz klasy D o stosunkowo dobrych parametrach i bogatym wyposażeniu.

Haha,

Taka jest właśnie Twoja wiedza o audio 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gdzie jest ten wpis Piopio, który cytuje NRK? Jakaś moderacja czy Piopio to skasował (można tak?)? Widzicie to u siebie bo u mnie go nie ma? Sorry za off, ale jestem tu nowy i jeszcze nie ogarniam wszystkiego.

Ukryta Zawartość

53 minuty temu, dajrekt napisał:

Ukryta Zawartość

gdzie jest ten wpis Piopio, który cytuje NRK? Jakaś moderacja czy Piopio to skasował (można tak?)? Widzicie to u siebie bo u mnie go nie ma? Sorry za off, ale jestem tu nowy i jeszcze nie ogarniam wszystkiego.

Faktycznie nie ma. Moderacja skasowała 😉 Widocznie wg niej nie jest to świetny produkt 😉 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dajrekt napisał:

gdzie jest ten wpis Piopio, który cytuje NRK?

W lewym dolnym rogu masz plusik, za jego pomocą możesz cytować wypowiedzi w innym wątku... coś mi się kojarzy, że ta z innego wątku pochodzi.

-----

Ukryta Zawartość

I tak dla jasności, akurat userowi @Piopio nic nie mówi, że Sabaj to wzmacniacz cyfrowy. Dlaczego tak uważam? Otóż w jednym wątku wytknął mp3, że grają z przerwami... choć te "przerwy" w typowym systemie są wypełniane przez DAC - w tym samym wątku analogowe brzmienie Sabaj-a w klasie D uzasadnia brakiem w torze DAC (Digital Analog Converter) czego efektem jest właśnie granie wzmacniacza z przerwami. Sam sobie zaprzecza, dlatego sugeruję jego teorie traktować z przymrużeniem oka, bo to tylko przypadkowe i niezrozumiałe dla niego fakty losowo powiązane z jego subiektywnymi odczuciami.

Ps

Oczywiście przeciwko Sabaj i KEF nic nie mam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

13 minut temu, szymon1977 napisał:

W lewym dolnym rogu masz plusik, za jego pomocą możesz cytować wypowiedzi w innym wątku... coś mi się kojarzy, że ta z innego wątku pochodzi.

-----

I tak dla jasności, akurat userowi @Piopio nic nie mówi, że Sabaj to wzmacniacz cyfrowy. Dlaczego tak uważam? Otóż w jednym wątku wytknął mp3, że grają z przerwami... choć te "przerwy" w typowym systemie są wypełniane przez DAC - w tym samym wątku analogowe brzmienie Sabaj-a w klasie D uzasadnia brakiem w torze DAC (Digital Analog Converter) czego efektem jest właśnie granie wzmacniacza z przerwami. Sam sobie zaprzecza, dlatego sugeruję jego teorie traktować z przymrużeniem oka, bo to tylko przypadkowe i niezrozumiałe dla niego fakty losowo powiązane z jego subiektywnymi odczuciami.

Tego bełkotu nie da się nawet komentować 😉 

Teraz, Piopio napisał:

Tego bełkotu nie da się nawet komentować 😉 

Ty jesteś autorem, ja tylko przytaczam (cytować mi się nie chce).

47 minut temu, szymon1977 napisał:

Ty jesteś autorem, ja tylko przytaczam (cytować mi się nie chce).

A zacytuj 😉 Bo ja takich bzdur bym nie wymyślił ... Przytaczasz tylko wytwór swojej chorej wyobraźni 😉 

Edytowane przez Piopio

21 godzin temu, dajrekt napisał:

Ale to nie jest pierwszy produkt w dziedzinie audio który w ten sposób zwojował rynek.

Chiny bardzo dobrze zadbały o marketing tego produktu i jego przyzwoitą jak na oczekiwania Europejczyków cenę to jest tylko kwestia czasu jak te wszystkie modele wylądują gdzieś na OLX.

Prędzej na śmietniku jak coś się w nich zepsuje bo chińska gwarancja to fikcja a naprawić się nie da.

29 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Chiny bardzo dobrze zadbały o marketing tego produktu

z tym to akurat ciężko się zgodzić. Typowego marketingu chińczyków klasy D nie uświadczysz w zasadzie nigdzie poza branżowymi stronami czy youtube (ale ty trzeba konkretnie szukać). Jak ktoś nie siedzi w temacie audio to w ogóle nie ma pojęcia o istnieniu tych urządzeń.  

Ja przed zakupem swojego pierwszego Chi-fi  jak zapytałem kolegów co choć trochę siedzą w muzyce, czyli mają jakieś tam yamahy/sony/pioniery/denony a dla których hi-endem są onkya/marantzy (słyszeli o tym, że ponoć dobre bo drogie), co sądzą o chińczykach to odpowiedzi były dość śmieszne. 

SMSL - wtf? co to za skrót? To od sms-a coś?

Loxjie - to ten koncern od mydeł wziął się za audio? 

Sabaj - któryś miał psa sabę więc coś tam w tą stronę poszło ze skojarzeniem.

Itp.

59 minut temu, Piotr Sonido napisał:

to jest tylko kwestia czasu jak te wszystkie modele wylądują gdzieś na OLX.

Niby dlaczego ? To naprawdę genialny produkt. Kupiłbyś z ciekawości i przetestował. 

Kiedyś kupiłem znajomemu na prezent SABAJ A3 jako wzmacniacz do nagłośnienia dwóch Wharfedale Diamond z telewizorem. Jest zachwycony, bo jest małe, ma wejście optyczne, bluetooth i nie zajmuje tyle miejsca na Kallaxie. Także takie urządzenia też mają swoich zadowolonych odbiorców na lata. 

Ja z kolei nie do konca rozumiem czemu ten caly Sabaj tak polaryzuje dyskusje. Chodzi o klase D i chinczyki, czy o te zerojedynkowe posty jednego z posiadaczy? Stawia smiale tezy, ale jak ktos nie potrafi takich informacji wyfiltrowac i zweryfikowac, to wybaczcie, ale nie rozni sie to dla mnie niczym od tego co jest praktykowane w watkach w ktorych pojawiaja sie osoby handlujace sprzetem. Okresowo pojawiaja sie propozycje z tym, co jest akurat na stanie i modne. Sprzet przychodzi i odchodzi. Mam wrazenie, ze niektorzy chodza od watku do watku gdzie pada slowo Sabaj i z piana musi cos napisac. Internet serious business.

Wystarczy podac rozsadna alternatywe jak chce sie pomoc, albo samemu sobie go zamowic z Amazona jak sie nie slyszalo i zwyczajnie zwrocic. To nic nie kosztuje, a z pewnoscia nie wiecej czasu, niz niektorym zajmuje ta batalia. Wtedy te posty beda mialy jakas wartosc, bo teraz, to wygladaja rownie komicznie jak tezy mowiace o wyzszosci tego sprzetu na wszystkim innym. Ja przeczytalem kilka watkow po czym zamowilem to i kilka tanszych konstrukcji na test. Dokladajac 600 zl do sprzedanego uzywanego R-N303D nie oczekiwalem cudow i hajendu, bo to tylko wzmacniacz, a po drodze jest jeszcze kilka elementow ukladanki. Jezeli ktos zachwala jakas konkretna kolumne, a mi nie podpasowala (albo co gorsza, nie podpasowala choc jej nie slyszalem), to mam teraz latac od watku do watku gdzie pojawi sie jej model i robic smietnik? Ja tam chetnie madrzej wydam te 2200 zl, zamiast sluchac o Sabajozie i lodowkach, wiec zamieniam sie w sluch. 

A jak ktos mysli, ze to sprzet perfekcyjny, to chociazby aspekt uzytecznosci w mojej ocenie lezy i kwiczy (pilot, jego zasieg, interefjs, ekranik, filtr na subie od 70Hz, pierdyliard trybow EQ, czy tragiczne RCA). Dzwiekowo nie bede strzelal slepakami, slyszalem kolumny z ktorymi gral zle i takie, z ktorymi mi sie podobal. Nawet wczoraj mialem okazje posluchac chinczyka do pary Marantzem i hybrydowa lampa Yaqin, gdzie kazdy z tych sprzetow gral kompletnie inaczej - i moim zdaniem ktos niespelna rozumu pokusilby sie o teze, ze jedno bylo lepsze od drugiego. W roznych rodzajach muzyki te sprzety zachowywaly sie roznie, wiec zaleznie od tego co sie lubi, mozna bylo wyciagnac rozne wnioski. Nie wiem czy jest cos bardziej subiektywnego i zmiennego od muzyki, wiec sugeruje odrobine dystansu. Gdyby istnialy uniwersalne zestawy do konkretnych przedzialow cenowych, to nie byloby potrzeby gonic kroliczka.

A na koniec zycze troche krotszego kija w pewnym miejscu napinaczom (nie tylko Sabajowym z reszta), a dziekuje raz jeszcze tym, ktorzy obiektywnie i konstruktywnie starali sie doradzic. Teraz czeka mnie proba wyprostowania choc odrobine akustycznie salonu z aneksem, bo przesuniecie kolumn o kilka centymetrow tu i tam potrafilo wywrocic wszystko do gory nogami. Byl bas, nie ma basu, i badz tu madry. 
BTW, jezeli ktos z Wroclawia badz okolic trudzi sie doradztwem w tym zakresie (badz jest amatorem z magicznym mikrofonem i REW) to chetnie skorzystam z uslug takiej osoby. Mam niestety specyficzne pomieszczenie i po gonieniu kroliczka ze sprzetem, sprobuje choc chwile pogonic tego drugiego, akustycznego, bo moze tez da troche radosci. 

Edytowane przez markov
Godzinę temu, markov napisał:

Ja z kolei nie do konca rozumiem czemu ten caly Sabaj tak polaryzuje dyskusje. Chodzi o klase D i chinczyki, czy o te zerojedynkowe posty jednego z posiadaczy?

Tu nawet nie chodzi o jego zerojedynkowość, tylko błędy merytoryczne, który przy tym popełnia.

-----

Typowego marketingu chińczyków klasy D nie uświadczysz w zasadzie nigdzie poza branżowymi stronami czy youtube...

A znasz lepsze miejsce do prowadzenia marketingu?

-----

Godzinę temu, markov napisał:

Nawet wczoraj mialem okazje posluchac chinczyka do pary Marantzem i hybrydowa lampa Yaqin, gdzie kazdy z tych sprzetow gral kompletnie inaczej - i moim zdaniem ktos niespelna rozumu pokusilby sie o teze, ze jedno bylo lepsze od drugiego.

Ot to!

54 minuty temu, szymon1977 napisał:

-----

A znasz lepsze miejsce do prowadzenia marketingu?

-----

Ty tak na poważnie? Czyli wg ciebie  Sony, Panasonic, Philips, Nike, Pepsi, Adidas, Lays, Rolex, Lidl i setki innych nie mają pojęcia o marketingu i tracą niepotrzebnie kasę na reklamę w tv, prasie, internecie, sponsoringu wszelakim, bo powinni się skupić na reklamie szeptanej na branżowych stronach internetowych? Hm... dziwne. 

Pokój, nie ciągnijmy tej dyskusji już.

4 godziny temu, markov napisał:

A jak ktos mysli, ze to sprzet perfekcyjny, to chociazby aspekt uzytecznosci w mojej ocenie lezy i kwiczy (pilot, jego zasieg, interefjs, ekranik, filtr na subie od 70Hz, pierdyliard trybow EQ, czy tragiczne RCA). Dzwiekowo nie bede strzelal slepakami, slyszalem kolumny z ktorymi gral zle i takie, z ktorymi mi sie podobal. 

Sabaj to wzmacniacz specyficzny. Jest stworzony do grania ze źródeł cyfrowych. Owszem brzmienie z wejścia RCA jest dużo gorsze niż z cyfrowych. Weźmy jednak pod uwagę jego cenę ...

Jaki sprzęt w tej kategorii cenowej ma tak rozwinięte zarządzanie sub out ? 

Reszta to tylko osobiste preferencje a nie jakieś istotne wady.

Aby docenić jakość brzmienia Sabaja należy zapewnić mu dobrej jakości źródło - żadne tam BT czy wejście po optyku, czy sygnał analogowy po RCA. Kolumny muszą też być rozdzielcze, żeby zauważyć zalety Sabaja - brak kości DAC. Dopiero z odpowiednim sprzętem towarzyszącym Sabaj błyszczy. To jest normalne w przypadku sprzętów z wyższej półki 😉 Z byle czym nie zagrają.

Sabaj nie jest jeszcze High-Endem ale niebezpiecznie blisko się do niego zbliża. Za śmieszną cenę. To jest w nim niesamowite.

Sabaj to wzmacniacz cyfrowy - pracuje na sygnale cyfrowym a nie na analogowym. Paradoksem jest to, że jest bardziej analogowy niż jakikolwiek DAC delta-sigma. Wokale są niesamowicie realistyczne. 

Sabaj A30A i SMSL VMV A2 to bliźniacze konstrukcje. Działają na podobnej zasadzie co TacT/Lyngdorf Millenium mk4(56.900PLN), Waversa systems WAMP 2.5 (7900E).

Charakterystyka brzmienia jest identyczna z w/w wzmacniaczami:

"Na koniec w moje ręce wpadł TACT Millenium mk2, konstrukcja podobna do NADa (klasa D, wbudowany DAC). I tu nastąpił absolutny opad szczęki. TACT urzeka od samego początku - śpiewność, gładkość i delikatność Passa, smaczki te same lub nawet lepsze niż z NADa. Z powodów logistycznych chciałem żeby NAD wygrał i starałem się wysłuchać zalety NADa, ale w jazzie i wokalu TACT jest po prostu znacznie lepszy. Wszystko jest czyste, instrumenty są wypełnione i brzmią bardziej realistycznie. Czytałem opinie na sieci że NAD jest nowszą konstrukcją i gra lepiej, ale na moje ucho to nieprawda - TACT to jakby NAD z duszą Passa. Pass świetnie gra w tle, jest lekko wycofany w porównaniu do obu, jest przyjemnie aksamitny, NAD trochę wygania z pokoju, jest jakiś nieprzystępny, TACT zaprasza do słuchania, jest bardzo muzykalny, a do tego oddaje świetnie detale, bez pewnej aksamitności i scalania dźwięków Passa. Szczerze mówiąc im dłużej go słucham tym wydaje mi się bardziej odstawać od reszty (na korzyść), ale już pierwsze zetknięcie gwarantuje opad szczęki. Najwięcej słucham wokali i tu od razu rzuca się w ucho po prostu realizm, słychać doskonale charakterystyczne barwy głosu wokalistów których w zasadzie nigdy wcześniej nie słyszałem, nawet nagłośnienie koncertowe nie gwarantuje tak realistycznego przekazu. TACT jest niesamowicie rozdzielczy, instrumenty nie zlewają się ze sobą, rysuje wyraźnie scenę muzyczną, a mimo wszystko dźwięk nie jest suchy ani zbyt analityczny - TACTa można naprawdę słuchać godzinami na dużej głośności bez żadnego zmęczenia."

" MILLENNIUM jest przy tym szybkie, a jednocześnie beznamiętne. Nie dodaje nic od siebie, nie ociepla dźwięku, nie zmienia jego charakteru i w żaden sposób nie zniekształca, za to odtwarzając poprawnie zrealizowane i zapisane materiały muzyczne, a do tego współpracując z kolumnami głośnikowymi reprezentującymi odpowiednią jakość jest w stanie, jak żaden inny wzmacniacz zaspokoić najbardziej wyrafinowane gusty słuchacza."

"It feels like the singer is actually singing." "It 's hard to find faults." " Excellent resolution that I've never heard before." "Quality" "Gorgeous full color" "By far the best sound I've ever heard" "Achievement of analog texture in digital" "Sound at a level very close to analog in digital" "Helps understand resolution" "The quality of the powerful low range that cannot be described in words." "I was surprised by the analog-like sound produced."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O specyfice działania wzmacniacza klasy D Sabaj A30a pisałem już w innym temacie. Najważniejsza kwestia jak to zostało rozwiązane i skonstruowanie, ponieważ takie rozwiązanie jest stosowane jest już w budżetowych monitorach aktywnych Edifier S2000, czy w drogich wzmakach Lyngdorfa. Tak jak są wzmacniacze w klasie AB to jakość dźwięku z nich może być diametralnie różna, więc nie ma co zwracać uwagę na samą klasę.

Znowu Nuprime ma jeszcze inne podejście i łączy klasę D z klasą A, a Gato Audio trzyma się zwykłej klasy D uzupełnionej o zwykły DAC, każdy producent ma swoje podejście do najlepszej jakości dźwięki i samą klasą nie ma co się kierować, a brzmieniem.

Bardzo dobrze jest opisane działanie  w skrócie na przykładzie Lyngdorfa, który już to stosuje od dawna w tym się specjalizuje, a ich autorskie rozwiązanie występuje pod nazwą Equibit:

"Jego wzmacniacze pracują jak impulsowce (klasa D), czyli tranzystory pracują w nich w trybie bardzo szybkiego przełączania między stanem pełnego przewodzenia a całkowitego wyłączenia. Ale w duńskich urządzeniach sygnał cyfrowy płynie niemal do samego końca, zmieniany jest na analogowy za końcówkami mocy w specjalnych filtrach – modulatorach szerokości impulsu (PWM) w oparciu o opatentowaną technologię. Sygnał jest przetwarzany cały czas w formie cyfrowej. Cały wzmacniacz jest więc rodzajem przetwornika cyfrowo-analogowego. Do wzmacniacza Lyngdorfa możemy podać też sygnał analogowy, ale i tak najpierw jest przetwarzany na cyfrowy i dalej obrabiany."

Ukryta Zawartość

W dniu 29.12.2022 o 16:10, szymon1977 napisał:

To żaden fenom - to tylko kilku userów wciska go wszędzie, gdzie się tylko da.

Izolator przycichł, to trzeba coś innego lansować. Ostatnio jak czytałem polecanie Sabaja do grania o analogowej sygnaturze dźwięku, potem znowu w innym temacie jako bardzo rozdzielczy i przejrzysty, weź się połap jak to gra😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
30 minut temu, Prewwit napisał:

Ostatnio jak czytałem polecanie Sabaja do grania o analogowej sygnaturze dźwięku, potem znowu w innym temacie jako bardzo rozdzielczy i przejrzysty, weź się połap jak to gra😉

Właśnie łączy te dwa światy. Analogową gładkość i rozdzielczość i przejrzystość. Na tym polega fenomen wzmacniaczy cyfrowych. Lyngdorf stworzył Equibit a w Sabaju tą robotę robi układ AXIGN AX5689 + końcówka w klasie D.

Fenomenem jest to, że takie granie możemy mieć już za 2.300 😉 

32 minuty temu, Prewwit napisał:

Izolator przycichł, to trzeba coś innego lansować.

Owszem, polecam to co dobre i warte zainteresowania. Pro bono.

Edytowane przez Piopio

26 minut temu, szymon1977 napisał:

Dokładnie tak. A @Piopiopo prostu trafił w swój gust i próbuje przypisać to losowym szczegółom technicznym, których najwyraźniej nie do końca rozumie. W skrócie wyszło, ze Sabaj dzięki technologii z Edifier s2000 stał się prawie hi-end-em formatu Lyngdorfa.

Z racji ceny i pochodzenia Sabaja oraz Edifera, to myślę że technicznie są bliżej siebie🙂 Lyngdorf opracowuje i konstruuje swoje cyfrowe wzmaki już od 1999

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gdzie taki Sabaj ledwo powstał w 2016 i robi na tym co dostanie od Holendrów

26 minut temu, szymon1977 napisał:

Każdemu to trzeba zapewnić, a także dobre, a przede wszystkim pasujące do charakteru kolumny/akustykę. A wtedy nawet Technics SU-V300 fajnie gra, uwierz.

Zgadzam się z tym że o akustykę, w każdym przypadku (nie ważne czy tani czy drogi sprzęt) warto zadbać o ile pozwalają warunki i finanse. Moim zdaniem kolumny i akustyka to najważniejszy element w zestawie audio, resztę sobie można dobrać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
9 minut temu, Prewwit napisał:

gdzie taki Sabaj ledwo powstał w 2016 i robi na tym co dostanie od Holendrów

Ale co to zmienia ? Powstała ciekawa konstrukcja, która świetnie brzmi. Ważne jest to, że nie kosztuje 20K tylko 2K. Przecież nie twierdzę, że Sabaj jest the best i kosi wszystko. Owszem można lepiej ale trzeba wydać na to 10x więcej. 

Edytowane przez Piopio

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

A trzeci do punky jabcoka dorabia zalety dietetyczne.

W punkt, jabol też alkohol i da się wypić

Podobnie z tym sabajem, też da się słuchać, czyli to taki audiojabol

19 godzin temu, dajrekt napisał:

z tym to akurat ciężko się zgodzić. Typowego marketingu chińczyków klasy D nie uświadczysz w zasadzie nigdzie poza branżowymi stronami czy youtube (ale ty trzeba konkretnie szukać). Jak ktoś nie siedzi w temacie audio to w ogóle nie ma pojęcia o istnieniu tych urządzeń.  

Ja przed zakupem swojego pierwszego Chi-fi  jak zapytałem kolegów co choć trochę siedzą w muzyce, czyli mają jakieś tam yamahy/sony/pioniery/denony a dla których hi-endem są onkya/marantzy (słyszeli o tym, że ponoć dobre bo drogie), co sądzą o chińczykach to odpowiedzi były dość śmieszne. 

SMSL - wtf? co to za skrót? To od sms-a coś?

Loxjie - to ten koncern od mydeł wziął się za audio? 

Sabaj - któryś miał psa sabę więc coś tam w tą stronę poszło ze skojarzeniem.

Itp.

No nie wiem bo powiem ci że ja patrzę nawet przez pryzmat forum i jeżeli ktoś nowy użytkownik ma budżet w okolicach 3000 zł za sprzęt nowy to zawsze jakimś cudem wyskakuje z tymi modelami chińskimi zawsze.

Piopio pytasz jaki sprzęt jest rozważenia w jego cenie w cenie 2000 odpowiem używany dostaniesz rewelacyjny wzmacniacz i zostanie ci jeszcze na przegląd ewentualnie wymianę pewnych rzeczy i brzmienie będzie dużo lepsze.

Piotrek 

• Pokaż nowe odpowiedzi