Skocz do zawartości
IGNORED

Co dobrać do Sabaj A30a? Wnioski po wstępnych odsłuchach, poszukiwania kolumn do 4000 zł (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje wnioski z odsłuchów są dla mnie o tyle ciekawe że akurat sabaj jest uważany za wzmacniacz grający stosunkowo ciepło jak na klasę zasilania d.

Jednak zestawienie go z kolumnami które wymieniłeś pokazuję jednak że faktycznie jest to typowa klasa d gdyż zagrał jaśniej i ostrzej z tymi kolumnami które już w taki sposób grają. Nie był w stanie być dla nich optymalnym kompanem tak jak wzmacniacze klasy AB.

10 godzin temu, Zipciok napisał:

Jeśli ci ten Sabaj A30a nie podchodzi z chęcią odkupie 🙂

Może to nie jest taki głupi pomysł przy następnym odsłuchu faktycznie zestaw kolumny także z innym wzmacniaczem.

Jestem po kolejnych odsłuchach, niestety nie do końca takich jakie planowałem, ale we Wrocławiu coś trudno o dostępność. 

Zamiar był by odsłuchać Pylon Diamond 25, ale te niestety wyszły. Udało się przesłuchać:
- Klipsch RP-6000FII - nie było to granie złe, ale w mojej ocenie mocno przeciętne. Fizyki się nie oszuka, to nie jest duża kolumna, ale ledwo wypełniała przestrzenią nieduży pokoik odsłuchowy. Bas jakby bardziej punktowy, nie mój gust. +2-4dB na niskich, pokusa żeby odpalać tryb loudness 3, co by było temu bliżej do oczekiwań. 
- Klipsch RP-8000F - po przełączeniu z 6000FII miałem wrażenie, że grały najpierw te większe, a później mniejsze. Baaardzo wąska scena w mojej ocenie, po takich klocach spodziewałem się, że będzie wszystkiego więcej. Rozczarowanie, albo to kwestia akustyki, albo nowa rewizja tych kolumn dużo zmieniła jeżeli chodzi o głośnik wysokotonowy. 
- Pylon Diamond 30 - takiego grania bym sobie życzył. Muzyka wypełniała pokój, przyjemny bas, który można było poczuć i niemeczące wysokie tony. Można było się rozsiąść, wyzerować wszystkie upiększacze na Sabaju i zwyczajnie słuchać. Gdyby tylko takie granie było dostępne w mniejszym rozmiarze, no i cenie 😅... Na rynku wtórnym próżno ich szukać, a kwota rzędu 8500-9000 zł jest poza zasięgiem. 
- Pylon Diamond 28, ale tutaj do pary z Magnat MR780 i odtwarzaczem CD (wcześniej był BT i Sabaj A30a) - przyszedł klient po odbiór i chciał je jeszcze odsłuchać, więc zostały dla niego wypakowane. Gabarytowo te kolumny nie dzieli jakaś przepaść, dźwiękowo miałem wrażenie, że były trochę słabsze jeżeli chodzi o to jak wypełniały pokój, ale tutaj dochodziła zmiana wzmacniacza więc ciężko je obiektywnie ocenić. Granie wciąż przyjemne, choć scena jakby węższa. 
Wharfedale Linton - stały obok, więc z ciekawości sprawdziłem granie takiej konstrukcji. Nie porwało mnie kompletnie, bardziej pstrokata góra do pary z Sabajem, a bas z kolei jakby punktowy. Nie tego spodziewałem się po 200mm głośniku niskotonowym. 

Siłą rzeczy i portfela Diamond 30 zagrał dużo ciekawiej niż Stage A190, ale to raczej ten typ dźwięków, ku któremu się skłaniam. Problemem jest natomiast gabaryt, bo nie mogę pozwolić sobie na kolumny które są głębokie na blisko 40cm - poprzednie Nota 550X miały niespełna 28cm i już wtedy ciężko było wygospodarować miejsce, by je wysunąć. 

Przeczesuje rynek wtórny, ale nie licząc wspomnianych tutaj wcześniej konstrukcji nic nie rzuca mi się w oczy. Interesujące nie tylko wizualnie wydają się 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale nie chce mi się wierzyć, aby taki maluszek na tle Diamondów mogł się do nich zbliżyc w kwestii niskich tonów? Z kolei jako kompan do suba naciągają zakładany pierwotnie budżet o jego cenę. 

Teraz nie wiem co z tym faktem zrobić, zejść na ziemię i zacząć poszukiwania od kolumn podstawkowych z subem aby zrekompensować sobie niskie tony? Mniejsze kolumny podłogowe również do pary z subem? Czy może są kolumny, które mimo mniejszych gabarytów mogą zbliżyć się do Diamond 28/30? 🙄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez markov

Dwie uwagi:
- skoro wzmacniacz ma upiekszacze dźwięku to dlaczego nie chcesz ich używać?
- obojętnie jak wybitne będą kolumny to wepchnięte w miejsce gdzie WAF jest wysoki mogą nie rozwinąć skrzydeł a zakładam, że adaptacja akustyczna salony ze względu na WAF leży i kwiczy...

A co do suba to trzeba znaleźć dla niego odpowiednie miejsce a nie postawić akurat tam gdzie żona miejsce wyznaczyła i liczyć na cud.

11 minutes ago, przmor said:

Dwie uwagi:
- skoro wzmacniacz ma upiekszacze dźwięku to dlaczego nie chcesz ich używać?
- obojętnie jak wybitne będą kolumny to wepchnięte w miejsce gdzie WAF jest wysoki mogą nie rozwinąć skrzydeł a zakładam, że adaptacja akustyczna salony ze względu WAF leży i kwiczy...

Dzieki za te uwagi. To nie jest tak, ze nie chce ich uzywac. Jak najbardziej przy odsluchach korzystalem z dobrodziejstwa inwentarza i staralem sie przesunac tu czy tam, by dzwiek sprawial wiecej radosci. Podzielilem sie ta uwaga ze wzgledu na Diamond 30, przy ktorych jako pierwszych nie czulem takiej potrzeby. Przy +2dB na basie bylo go nawet mialem wrazenie za duzo.  Moge sie mylic, ale przemyslenie mam takie, ze podbijanie basow przy tych mniejszych konstrukcjach nie zmienialo charakteru tych tonow, sprawialo wylacznie ze byly glosniejsze. Jak bas byl punktowy, to taki pozostawal, wiecej tego basu tylko uwypuklalo jego charakter. 

No tak, WAF i salonowy kompromis to nie jest kompan dobrego odsluchu, ale staram sie mimo wszystko zmaksymalizowac przyjemnosc biorac pod uwage ograniczenia - czy to budzetu, czy pomieszczenia. Kazdy gdzies zaczynal, na mniej kompromisow mam nadzieje bedzie jeszcze czas. Stad te moje wywody, by poszerzyc sobie horyzonty dzieki uwagom bardziej doswiadczonych sluchaczy i wybrac, mam nadzieje, cos optymalnego pod moje potrzeby i wymagania.  

Edytowane przez markov

W idealnym przypadku kolumny powinieneś odsłuchiwać w swoim pomieszczeniu w miejscu gdzie mają stać no ale wiadomo, że to nie jest takie proste. Co do WAF to trzeba dążyć do tego żeby postawić na swoim. Kompromisem nie jest to, że żona wyrazi zgodę na kupno kolumn i wskaże miejsce gdzie mają stać tylko to, że da Ci wolną rękę jeśli chodzi o Twoje hobby ale za to Ty nie będziesz marudził kiedy będzie chciała umeblować coś po swojemu. To jest kompromis. Wiem że nie jest to łatwy temat ale próbuj.

2 minutes ago, przmor said:

W idealnym przypadku kolumny powinieneś odsłuchiwać w swoim pomieszczeniu w miejscu gdzie mają stać no ale wiadomo, że to nie jest takie proste. Co do WAF to trzeba dążyć do tego żeby postawić na swoim. Kompromisem nie jest to, że żona wyrazi zgodę na kupno kolumn i wskaże miejsce gdzie mają stać tylko to, że da Ci wolną rękę jeśli chodzi o Twoje hobby ale za to Ty nie będziesz marudził kiedy będzie chciała umeblować coś po swojemu. To jest kompromis. Wiem że nie jest to łatwy temat ale próbuj.

Zdaję sobie z tego sprawę, póki co staram się poszerzyć horyzonty. Dużo mi odsłuchy w salonach rozjaśniły i dalej szukam "swojego kompromisu" który mógłbym zabrać do domu. Co do WAF, salon ma w pierwszej kolejności pełnić swoją uniwersalną funkcję. To centrum domu, nie gabinet młodego melomana. Biorę poprawkę na ten termin, bo nie sztuka zrobić z salonu sali odsłuchowej kosztem stołu z jadalni czy kąciku dla dziecka, bo to nie jest brak kompromisu lecz egoizm. Temat rzeka, dużo by gdybać 🥲

1 godzinę temu, markov napisał:

Gdyby tylko takie granie było dostępne w mniejszym rozmiarze, no i cenie 😅... Na rynku wtórnym próżno ich szukać, a kwota rzędu 8500-9000 zł jest poza zasięgiem. 

Bez problemu kupisz je na OLX za ok 6.000 po negocjacjach

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nowe pylony kupisz z dużym, powiedział bym bardzo dużym rabatem. Czy wówczas 30tki wpasowują się w Twoje założenia?

Sprawdź jeszcze elaci , one są małe ale grają zaskakującym dźwiękiem.

Dopisz do listy też AE320.

Jaśniejsze od pylona ale równie wciągające energiczne granie 

Piotrek 

23 hours ago, markov said:

Jestem po kolejnych odsłuchach, niestety nie do końca takich jakie planowałem, ale we Wrocławiu coś trudno o dostępność. 

Zamiar był by odsłuchać Pylon Diamond 25, ale te niestety wyszły. Udało się przesłuchać:
- Klipsch RP-6000FII - nie było to granie złe, ale w mojej ocenie mocno przeciętne. Fizyki się nie oszuka, to nie jest duża kolumna, ale ledwo wypełniała przestrzenią nieduży pokoik odsłuchowy. Bas jakby bardziej punktowy, nie mój gust. +2-4dB na niskich, pokusa żeby odpalać tryb loudness 3, co by było temu bliżej do oczekiwań. 
- Klipsch RP-8000F - po przełączeniu z 6000FII miałem wrażenie, że grały najpierw te większe, a później mniejsze. Baaardzo wąska scena w mojej ocenie, po takich klocach spodziewałem się, że będzie wszystkiego więcej. Rozczarowanie, albo to kwestia akustyki, albo nowa rewizja tych kolumn dużo zmieniła jeżeli chodzi o głośnik wysokotonowy. 
- Pylon Diamond 30 - takiego grania bym sobie życzył. Muzyka wypełniała pokój, przyjemny bas, który można było poczuć i niemeczące wysokie tony. Można było się rozsiąść, wyzerować wszystkie upiększacze na Sabaju i zwyczajnie słuchać. Gdyby tylko takie granie było dostępne w mniejszym rozmiarze, no i cenie 😅... Na rynku wtórnym próżno ich szukać, a kwota rzędu 8500-9000 zł jest poza zasięgiem. 
- Pylon Diamond 28, ale tutaj do pary z Magnat MR780 i odtwarzaczem CD (wcześniej był BT i Sabaj A30a) - przyszedł klient po odbiór i chciał je jeszcze odsłuchać, więc zostały dla niego wypakowane. Gabarytowo te kolumny nie dzieli jakaś przepaść, dźwiękowo miałem wrażenie, że były trochę słabsze jeżeli chodzi o to jak wypełniały pokój, ale tutaj dochodziła zmiana wzmacniacza więc ciężko je obiektywnie ocenić. Granie wciąż przyjemne, choć scena jakby węższa. 
Wharfedale Linton - stały obok, więc z ciekawości sprawdziłem granie takiej konstrukcji. Nie porwało mnie kompletnie, bardziej pstrokata góra do pary z Sabajem, a bas z kolei jakby punktowy. Nie tego spodziewałem się po 200mm głośniku niskotonowym. 

Siłą rzeczy i portfela Diamond 30 zagrał dużo ciekawiej niż Stage A190, ale to raczej ten typ dźwięków, ku któremu się skłaniam. Problemem jest natomiast gabaryt, bo nie mogę pozwolić sobie na kolumny które są głębokie na blisko 40cm - poprzednie Nota 550X miały niespełna 28cm i już wtedy ciężko było wygospodarować miejsce, by je wysunąć. 

Przeczesuje rynek wtórny, ale nie licząc wspomnianych tutaj wcześniej konstrukcji nic nie rzuca mi się w oczy. Interesujące nie tylko wizualnie wydają się 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale nie chce mi się wierzyć, aby taki maluszek na tle Diamondów mogł się do nich zbliżyc w kwestii niskich tonów? Z kolei jako kompan do suba naciągają zakładany pierwotnie budżet o jego cenę. 

Teraz nie wiem co z tym faktem zrobić, zejść na ziemię i zacząć poszukiwania od kolumn podstawkowych z subem aby zrekompensować sobie niskie tony? Mniejsze kolumny podłogowe również do pary z subem? Czy może są kolumny, które mimo mniejszych gabarytów mogą zbliżyć się do Diamond 28/30? 🙄

Jakbyś kiedyś jechał na południowy zachód przez Siechnice, odezwij się. Możesz u mnie zobaczyć jak to gra z HECO Aurora. To są pewnie gorsze kolumny od tych co sprawdzałeś już do tej pory. W sumie jestem też ciekawy jak to zagra u mnie 😉 Z południa Wro masz do mnie nie dalej niż 8 km

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez renoxd

Z czystej ciekawosci pojechalem dzisiaj na odsluch wspomnianych wczesniej ProAc Studio 140 mk II... i z nimi wrocilem. W glowie mialem plan jak wcisnac Diamondy, a ProAci wziely mnie z zaskoczenia. 

Podziele sie calym doswiadczeniem, bo bylo to dla mnie cos kompletnie nowego. Wlasciciel kolumn mial w domu pelen arsenal wszystkich bajerow, o jakich mozna przeczytac na forum - osobna linia zasilania, srebne przewody, listwa jak podstawa hulajnogi elektrycznej czy kable zasilajace, gdzie najtanszy byl zdecydowanie drozszy od Sabaja. Sercem tego wszystkiego byl ACCUPHASEE-650. Generalnie masa pieniedzy, blisko czterdziestokrotnosc tego z czym przyjechalem. Zaczelismy od odsluchu kolumn z tym, co mial gospodarz. Pomieszczenie ~20m2, dywan tu, dywan tam, pianki, no widac ze nie bylo to wszystko dzielem przypadku. Kolumny graly pieknie, dzwiek wypelnial cale pomieszczenie, stereofonia, scena, dzwiek otaczal mnie z kazdej strony. Przyjemny bas, niemeczace wysokie tony, energia, instrumenty, no piekne granie. Mozna bylo tylko siedziec i sluchac.
Mysle sobie, zaraz podlaczymy Sabaja, moje przewody Audioquest, wlaczymy na szybko BT i czar prysnie... A tu niespodzianka - nie bede opowiadal bajek, to oczywiscie nie bylo to samo granie, ale to nie bylo potwornie inne granie, to nie bylo nawet duzo gorsze granie. Pewnie taki sprzet potrzebowal lepszych kolumn zeby sie wykazac, co nie zmienia faktu, ze nie bylo wstydu z tym maluszkiem. Sabaj bardzo dobrze moim zdaniem zgral sie z kolumnami ProAc. Gospodarz sam sie zdziwil, zaczal podpytywac co to za sprzet, bylo widac, ze zrobil dobre wrazenie. 

Kolumny zabralem do domu i po krotkim odsluchu w warunkach typowo domowych, bez adaptacji, chyba ze liczymy walajace sie zabawki dziecka, jestem bardzo zadowolony. To jest przepasc pomiedzy tym co mialem (R-N303D + Nota 550X + Magnat 302A), a dolozylem ~3000 zł. Ciekawe jak dlugo to to zadowolenie bedzie mi towarzyszyc, bo spodobaly mi sie odsluchy i gonienie kroliczka, ale pozostaje mi podziekowac wszystkim ktorzy wzieli udzial w dyskusji 🍻

Edytowane przez markov
W dniu 22.12.2022 o 23:52, Piopio napisał:

Polecam do Sabaja dokupić bardzo dobrą sieciówkę. Taki Gigawatt LC-2 czyni cuda. Prawdziwe cuda !

To teraz czas na Oyaide GPX-RE V2 a później Ricable Invictus. 

Trzymaj szczękę 😉

Aha, gniazdko w ścianie - Furutech SWS G... 

9 godzin temu, markov napisał:

A tu niespodzianka...

Co to za niespodzianka, która musiała się zdarzyć.

-----

1 godzinę temu, muda44 napisał:

Odpusć sobie, wlaśnie kolega doświadczył, że takie cudowanie nawet w połączeniu z Accuphase przepaści rewolucji nie zrobiło.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, muda44 napisał:

Trzymaj szczękę 😉

Aha, gniazdko w ścianie - Furutech SWS G... 

Nie do tego sprzętu 😉

Mój Gigawatt jest na wtykach Oyaide 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Odpusć sobie, wlaśnie kolega doświadczył, że takie cudowanie nawet w połączeniu z Accuphase przepaści rewolucji nie zrobiło.

Nie interesuje mnie kto coś tam doświadczył ( z  całym szacunkiem dla innych ) a jak już biorę pod uwagę czyjeś doświadczenia to zaledwie kilku osłuchanych w temacie osób. Wtedy sam wypożyczam czy kupuję i wyciągam wnioski.

Teraz, Piopio napisał:

Nie do tego sprzętu 😉

Mój Gigawatt jest na wtykach Oyaide 😉 

Warto wypożyczyć demo chociażby dla własnej wiedzy co daje taki kabel. To kwestia kosztów wysyłek i czasu ale doświadczenie bezcenne.

Oby nie na czerwonych wtyczkach bo te mulą bardzo.

25 minutes ago, szymon1977 said:

Na obrone tego wszystkiego tylko powiem, ze Sabaj byl podlaczony w ten sam sposob co Accuphase - tym samym drogim kablem zasilajacym, do tej samej listwy i tej samej instalacji. Nie testowalem wplywu badz braku tych wszystkich rzeczy o ktorych wspominalem. Podmienilem kabel audio na swoj, ale tez nie sluchalem na zmiane z tym co mial gospodarz, bo mi na tym nie zalezalo. 

6 minutes ago, muda44 said:

Nie interesuje mnie kto coś tam doświadczył ( z  całym szacunkiem dla innych ) a jak już biorę pod uwagę czyjeś doświadczenia to zaledwie kilku osłuchanych w temacie osób. Wtedy sam wypożyczam czy kupuję i wyciągam wnioski.

I slusznie, ktos moze rownie dobrze powiedziec, ze mi slon na ucho nadepnal. Za malo slyszalem zeby obiektywnie powiedziec czy i jaki wplyw maja takie rzeczy na to co slysze. Niech kazdy sam sobie wyrobi opinie, mamy prawo zwrotu zakupionego towaru na odleglosc, nie ma co sie bac. Ja tak zrobilem chociazby z Sabajem, kazdy moze zrobic to samo. 

Edytowane przez markov
4 minuty temu, markov napisał:

Na obrone tego wszystkiego tylko powiem, ze Sabaj byl podlaczony w ten sam sposob co Accuphase - tym samym drogim kablem zasilajacym, do tej samej listwy i tej samej instalacji. Nie testowalem wplywu badz braku tych wszystkich rzeczy o ktorych wspominalem. Podmienilem kabel audio na swoj, ale tez nie sluchalem na zmiane z tym co mial gospodarz, bo mi na tym nie zalezalo. 

I slusznie, ktos moze rownie dobrze powiedziec, ze mi slon na ucho nadepnal. Za malo slyszalem zeby obiektywnie powiedziec czy i jaki wplyw maja takie rzeczy na to co slysze. Niech kazdy sam sobie wyrobi opinie, mamy prawo zwrotu zakupionego towaru na odleglosc, nie ma co sie bac. Ja tak zrobilem chociazby z Sabajem, kazdy moze zrobic to samo. 

To że kabel jest drogi nie znaczy że dobry a co najważniejsze pasuje w danym miejscu. Pieniądze tu tego nie zmienią. Nie raz słuchałem bardzo drogich a kiepsko grających systemów bo źle złożonych. Ale to nie wątek o tym co nie zmienia faktu że wzmacniacze cyfrowe są podatne na zmiany które wprowadza kabel zasilający 😉

20 minut temu, Audiolubny napisał:

Taki super ze juz ktos po rozpakowaniu sprzedaje 🤪

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie każdy jest ekspertem i zna się na sprzęcie 😉 

12 minut temu, Zbi_Rek napisał:

prawda w oczy kłuje i zabolało

poczułeś się obrażony przez samego siebie, gdy zdałeś sobie sprawę na jakim poziomie intelektualnym sam się znajdujesz i dla poprawy samopoczucia sugerujesz to otoczeniu ?

żałosne, ale pospolite 😝

Ja głupot nie piszę. 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Piopio napisał:

Ja głupot nie piszę. 

piszesz, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy z prozaicznej przyczyny... 😂

12 minut temu, Audiolubny napisał:

Ukryta Zawartość

Nie dziwota , tyle podłączonych kolumn i uj ! wynalazki ku..mać !

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

11 minut temu, Piopio napisał:

Ja głupot nie piszę. 

To trzeba byc expertem zeby slyszec czy cos gra? 
Toz to nowosc. Masz takie parcie na ten sprzet i smsl-a ze to aż dziwne 🤪🥲

48 minut temu, Audiolubny napisał:

Ukryta Zawartość

Ok ale to nie świadczy że coś jest dobre/złe. Sam wzmacniacz też nie gra i nie musi zgrać się z resztą sprzętu. 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Zbi_Rek napisał:

piszesz, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy z prozaicznej przyczyny... 😂

Tak ? A co głupiego piszę ? Jakiś konkret ?

Godzinę temu, Audiolubny napisał:

To trzeba byc expertem zeby slyszec czy cos gra? 
Toz to nowosc. Masz takie parcie na ten sprzet i smsl-a ze to aż dziwne 🤪🥲

Mam parcie na to co jest dobre. 

Edytowane przez Piopio

4 godziny temu, muda44 napisał:

Nie interesuje mnie kto coś tam doświadczył...

Więc badźmy obiektywni, bezstronni i sprawiedliwi: innych też nie interesuje co Ty doświadczyłeś.

4 godziny temu, muda44 napisał:

Warto wypożyczyć ... doświadczenie bezcenne.

Samemu to można sobie co najwyżej kuku w głowę zrobić traktoeaniem części psychicznej wrażenia jako część akustyczna.

3 godziny temu, muda44 napisał:

...faktu że wzmacniacze cyfrowe są podatne na zmiany które wprowadza kabel zasilający...

NIE KŁAM, to nie jest fakt - faktem jest, że garstka użytkowników po zmianie kabla ma wrażenie zmiany brzmienia, ale nie jest ustalone czy to wrażenie powstaje w sferze akustycznej czy psychicznej.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Więc badźmy obiektywni, bezstronni i sprawiedliwi: innych też nie interesuje co Ty doświadczyłeś.

Samemu to można sobie co najwyżej kuku w głowę zrobić traktoeaniem części psychologicznej wrażenia jako część akustyczna.

I tu się różnimy.

Ja miałem, testowałem, porównywałem a Ty nie miałeś, nie testowałeś, nie porównywałeś ale wiesz lepiej 🙂

1 godzinę temu, don111 napisał:

Ok ale to nie świadczy że coś jest dobre/złe. Sam wzmacniacz też nie gra i nie musi zgrać się z resztą sprzętu. 

Pelna zgoda

Godzinę temu, muda44 napisał:

I tu się różnimy.

Ja miałem, testowałem, porównywałem a Ty nie miałeś, nie testowałeś, nie porównywałeś ale wiesz lepiej 🙂

Różnimy się gdzie indziej: nasz zmysł słuchu działa w ten sam sposób, ale ja poczynione nim obserwacje traktuję zgodnie z jego sposobem działania, a Ty wbrew. Dlatego ja będąc świadom, że mogę wyciągnąć błędny wniosek nie bawię się w pseudotesty, a Ty z pseudotestów wyciągasz bezwartosciowe wnioski bo błąd obserwacji traktujesz jako zaobserwowane zjawisko*

Tak ja wiem lepiej, a Ty z premedytacja postepujesz wbrew tej wiedzy. Gdybyś nie znał faktów mógłbym napisać "pomyliłeś się", ale świadome ignorowanie faktów to KŁAMSTWO

* - posłużę sie porównaniem: postępujesz tak, jakbyś przeszedł swoją ulicę tam i z powrotem, policzył kroki i stwierdził "ulica zmienia długość", podczas gdy różna ilosć kroków to wynik ich różnej długości.

=====

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Tak ? A co głupiego piszę ? Jakiś konkret ?

Zasadniczo to wszystko, wszak wszystkie Twoje teorie okazuja się być sprzeczne z faktami.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Różnimy się gdzie indziej: nasz zmysł słuchu działa w ten sam sposób, ale ja poczynione nim obserwacje traktuje zgodnie z jego sposobem działania, a Ty wbrew. Dlatego ja będąc świadom, że mogę wyciągnąć błędny wniosek nie bawię się w pseudotesty, a Ty z pseudotestów wyciągasz bezwartosciowe wnioski bo błąd obserwacji traktujesz jako zaobserwowane zjawisko*

Tak ja wiem lepiej, a Ty z premedytacja postepujesz wbrew tej wiedzy. Gdybyś nie znał faktów mógłbym napisać "pomyliłeś się", ale świadome ignorowanie faktów to KŁAMSTWO

-----

* - posłużę sie porównaniem: postepujesz tak, jakbyś przeszedł swoją ulicę tam i z powrotem, policzył kroki i stwierdził "ulica zmienia długość", podczas gdy różna ilosć kroków to wynik ich różnej długości.

Poddaję się, serio 🙂

Może Ty płyty zacznij oglądać a nie słuchać bo to wszystko złudzenie i jedna wielka konspiracja...

😉

17 minut temu, muda44 napisał:

Poddaję się, serio 🙂

To dobrze. Zbliża się moment kiedy dorośniesz i zamiast próbować wywracać swiat do góry nogami, uszanujesz ustalony przez tysiące lat ciężkiej pracy milionów naukowców porządek.

20 minut temu, muda44 napisał:

Może Ty płyty zacznij oglądać a nie słuchać bo to wszystko złudzenie i jedna wielka konspiracja...

W sumie masz rację, wszak dźwięk to tylko wrażenie.

53 minuty temu, muda44 napisał:

Poddaję się, serio 🙂

😉

Nie tylko Ty 😉 Gość nie ma zielonego pojęcia o audio. Czysty teoretyk. Poza swoim bieda systemem niczego w życiu nie słyszał. Wydaje mu się, że wszystko brzmi tak samo 😉 Albo nie ma wpływu na brzmienie. 

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Zasadniczo to wszystko, wszak wszystkie Twoje teorie okazuja się być sprzeczne z faktami.

Z Twoimi przekonaniami a nie faktami 😉 

Edytowane przez Piopio

• Pokaż nowe odpowiedzi