Skocz do zawartości
IGNORED

banalne, niebanalne - jaka listwa sieciowa

Rekomendowane odpowiedzi

Do tych, którzy mają experience i na tej bazie mogą zasugerować w oparciu o subiektywne wrażenia  bez konieczności  próbkowania.

Szukam listwy, po prostu listwy pomiędzy: Gigawatt PF 1 EVO,  Enerr Amulet EVO, Solid Core Audio Purist Pro i Furutech e-TP60E NCF R

inne sugestie?

pzdr

21 minut temu, param napisał:

Do tych, którzy mają experience

21 minut temu, param napisał:

bez konieczności  próbkowania.

A nie lepiej napisać normalnie ? Po polsku ?

16 godzin temu, param napisał:

Szukam listwy, po prostu listwy pomiędzy: Gigawatt PF 1 EVO,  Enerr Amulet EVO, Solid Core Audio Purist Pro i Furutech e-TP60E NCF R

inne sugestie?

Polecam Solid Core Audio. Z resztą to jedyna firma która wypożycza bez kaucji dowolny produkt z oferty. Zadzwoń zamów odsłuchaj kup lub odeślij.

27 minut temu, dlmtb napisał:

Polecam Solid Core Audio. Z resztą to jedyna firma która wypożycza bez kaucji dowolny produkt z oferty. Zadzwoń zamów odsłuchaj kup lub odeślij.

Dzięki.

W dniu 17.12.2022 o 20:44, param napisał:

Do tych, którzy mają experience i na tej bazie mogą zasugerować w oparciu o subiektywne wrażenia  bez konieczności  próbkowania.

inne sugestie?

pzdr

Wywierć pod głębokie puszki otwory w ścianie, podciągnij pod pierwszą zasilanie a pomiędzy nimi druty Neotech w teflonie. Gniazdka daj Furutech SWS G.

Najtaniej i moim zdaniem najlepiej. Zaoszczędzone pieniądze na listwie i kablu do niej przeznacz na jak najlepsze sieciówki.

W dniu 17.12.2022 o 19:44, param napisał:

Szukam listwy, po prostu listwy...

Jeśli tak, to idź do osiedlowego sklepu komputerowego i weź najtańszą.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

zawsze znajdzie się ekspert z mentalnego grajdołu

2 godziny temu, muda44 napisał:

Wywierć pod głębokie puszki otwory w ścianie, podciągnij pod pierwszą zasilanie a pomiędzy nimi druty Neotech w teflonie. Gniazdka daj Furutech SWS G.

Najtaniej i moim zdaniem najlepiej. Zaoszczędzone pieniądze na listwie i kablu do niej przeznacz na jak najlepsze sieciówki.

dzięki.

3 minuty temu, param napisał:

zawsze znajdzie się ekspert z mentalnego grajdołu

Nie chcesz znać odpowiedzi to nie pytaj.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 20.12.2022 o 11:13, szymon1977 napisał:

Jakie życie może być proste...

De gustibus non est disputandum

W dniu 17.12.2022 o 20:44, param napisał:

inne sugestie?

Wpiąć kable zasilające bezpośrednio do gniazdek w ścianie Problem rozwiązany 👍

Poszedł bym w używke jakaś. Poszukał bym jakiejś Supry EU06, Gigawatta. Na pewno nie pchał bym się w zwykle rozgałęźniki. 

Dużo zależy od tego jakiej jakości masz sieć. U mnie jest paskudnie więc mam ofiltrowany cały sprzęt audio i video. Sam robiłem dla siebie listwę bo akurat mam ku temu zaplecze, ale solidnie wykonane są te listwy które Ci poleciłem. Miałem obydwie u siebie i mogę polecić. Powiedz też ck byś chciał wpiąć do takiej listwy konkretnie i czego oczekujesz? 

To co pisał kolega @muda44 to nie jest głupi pomysł. Zależy głównie od tego jakie zadanie ta listwa ma spełniać. Czy ma chronić sprzęt czy również coś ofiltrowac z syfu sieciowego? Czy po prostu dystrybuować zwyczajnie napięcie do urządzeń? 

Edytowane przez szczypior88

Supra MD06 jest kiepska, mam i wszystko jest dzielone i skręcane małymi kawałkami kabla po kolei czyli ostatnie gniazdka są gorsze od pierwszych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gigawatta miałem PF2-EVO - świetne wykonana, jeśli PF1 wygląda podobnie to polecam.
Furutech to śmiechu warte, e-TP60e ma na dnie przyklejony woreczek z magicznymi kamykami...

To może być ciakwe, star wired:

Ukryta Zawartość

Kupiłem i powinna za 1-2 tygodnie dotrzeć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
Godzinę temu, Marek.S napisał:

Supra MD06 jest kiepska, mam i wszystko jest dzielone i skręcane małymi kawałkami kabla po kolei czyli ostatnie gniazdka są gorsze od pierwszych:

Ukryta Zawartość

Gigawatta miałem PF2-EVO - świetne wykonana, jeśli PF1 wygląda podobnie to polecam.
Furutech to śmiechu warte, e-TP60e ma na dnie przyklejony woreczek z magicznymi kamykami...

To może być ciakwe, star wired:

Ukryta Zawartość

Kupiłem i powinna za 1-2 tygodnie dotrzeć.

Co z tego że pierwsze gniazdka są lepsze od kolejnych? Jakie to ma znaczenie przy poborze rzędu ułamka A które pobiera np CD czy DAC? 🙂 Zwykła miedzianą linka 1,5mm2 przeniesie bez problemu 15A co daje nam 3,5kW mocy. Spadki napięcia są pomijalne. 

Wszystko się rozchodzi o budżet, co chcemy tym zasilać, jaki mamy pomysł na taka listwe itd. 

Dla mnie listwa ma mieć przede wszystkim zabezpieczenie przeciwprzepieciowe oraz jakiś filtr Emi RFI. 

Aktualnie buduje sobie kondycjoner z trafem separacyjnym (pewnie jeszcze trochę mi zejdzie) bo miałem kiedyś i dawało to ciekawy efekt. Niestety przez moją głupotę to popsułem 🙂 Stare dzieje... 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ano to, że gdyby nie filtr przeciwprzepięciowy to równie dobrze mozemy kupić sobie marketówkę zamiast takiej Supry z pierdylionem niepotrzebnej łatanki między gniazdami 😉 Albo po prostu Rittala:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
  • 2 tygodnie później...
W dniu 26.12.2022 o 16:19, szczypior88 napisał:

Dla mnie listwa ma mieć przede wszystkim zabezpieczenie przeciwprzepieciowe oraz jakiś filtr Emi RFI.

no i wtyki schuko i osiem ma ich być, nie mniej nie więcej 😉

też szukam czegoś aby mieć porządek

i znalazłem dziwny produkt, wizualnie mnie cieszy przedni panel z pomiarami (tylko tyle płacić za to?)

spotkał ktoś coś podobnego u chińczyka ?

nazywa to się "Ludic Kratos" w PL ktoś to sprzedaje (i inne modele ludic)

(ładny i tańszy jest model Heimdall)

Ukryta Zawartość

ps.

podoba mi się poczucie humoru producenta gdzie w opisie jest (tłumaczenie google)

"Ujawnia więcej tekstur i wybrzmień wokół każdej nuty oraz więcej informacji akustycznych w powietrzu pomiędzy instrumentami i wokalistami.

A teraz przestań pieprzyć, nie jesteśmy w stanie przewidzieć, jak to będzie działać w każdej sytuacji, każdy zestaw audio, uszy i perspektywa są różne, ale jeśli o to chodzi, tylko Ty możesz to stwierdzić, ale my w Ludic jesteśmy pewni, że Ludic Kratos wykona bardzo dobrą robotę, dostarczając twoim urządzeniom audio stabilną moc i obniżając poziom szumów."

Kratos-feet-black-correct-2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ro35

Zgadza się. Nie każda listwa zagra wszędzie dobrze. Prosty przykład. Mój tata i ja mamy identyko systemy. Dosłownie identyko. Wszystko to samo. U mnie listwa wprowadza klimat delikatny i subtelny. W jego systemie za to gra V, mocno obszernie. 

nie mam najmniejszych złudzeń, listwa nie jest od grania, ale może sporo uporządkować.

mam dużo pospinanych ze sobą urządzeń audio, będzie z tego dziesięć na podwójnym gniazdku zasilającym i zwykłych listwach.

wczorajsza obserwacja. przy wyłączonym subwooferze, całym sprzęcie audio - grał tylko tv. odpinałem kabel audio od suba (svs), było zauważalne iskrzenie na stykach (!) i co dziwne, obraz w tv w tym momencie zanikał (?). zmiana polaryzacji wtyczki od suba (w listwie), jakby pomogło bo sub ma zasilanie bez zera (uziemienia), tylko faza i neutralny, łatwo przepiąć.

dlatego też dzisiaj zakupiłem w internecie listwę, na schuko, z kontrolą polaryzacji, kilka kabli do tego.

długi był wybór: tagi, tomanki, dynavoxy... podobne to wszystko, taka sama płytka RLC zazwyczaj (nie wiem jak w tomankach). warte to tylko w materiale obudowy i gniazdach bo żadnej myśli inżynierskiej (powinno to kosztować połowę mniej ale prowizja w audio to rzecz święta). dlatego zamówiłem coś innego (mam nadzieję, ha ha), Ludic Heimdall mnie skusił 😉 bo dwa wyłączniki i mogę sobie wyłączyć dwie końcówki mocy, procesor, suba na codzień. bo na podtrzymaniu jednak trochę to prądu żre. będę eko 😄

Edytowane przez ro35