Skocz do zawartości
IGNORED

TiGLON Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie
Jaki kabel zasilający z oferty Tiglon polecacie do streamera? Obecnie mój Lumin D2 jest zasilany przez Oyaide Tunami GPX-Re V2 w fabrycznej konfekcji (na białych wtykach), który odziedziczył w spadku po wzmacniaczu. Nie mam nic do Oyaide i uważam, że to dobrze wyceniony i uniwersalny kabel ale myślę, że można lepiej (a już na pewno inaczej). Oczywiście nie chciałbym aby cena kabla przekroczyła wartość Lumina ale czego się nie robi dla muzyki...

@staropolanka2000 - Wspominałeś o odsłuchach kabli zasilających z Luminem ale w opisie Twojego sprzętu go nie znalazłem. Możesz napisać jaki to był konkretnie model?

25 minut temu, MarcinQoo napisał:

Możesz napisać jaki to był konkretnie model?

Ja mam Tunami GPX-e v2 na czerwonych wtyczkach i on do Lumina nie pasuje, za bardzo dociąża. Jeśli pytasz o Tiglona to warto już porównać tego GPX-Re z podstawowym MS-DF12A-HSE. Fajny, uniwersalny kabel, pasował mi do końcówki, do źródła i do listwy. Do Lumina go nie podłączałem, bo nie miałem go wtedy. Testowaliśmy z Luminem topowego Tiglona TPL-2000A i było rewelacyjnie, tylko ta cena...

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Godzinę temu, MarcinQoo napisał:

Witajcie
Jaki kabel zasilający z oferty Tiglon polecacie do streamera? Obecnie mój Lumin D2 jest zasilany przez Oyaide Tunami GPX-Re V2 w fabrycznej konfekcji (na białych wtykach), który odziedziczył w spadku po wzmacniaczu. Nie mam nic do Oyaide i uważam, że to dobrze wyceniony i uniwersalny kabel ale myślę, że można lepiej (a już na pewno inaczej). Oczywiście nie chciałbym aby cena kabla przekroczyła wartość Lumina ale czego się nie robi dla muzyki...

@staropolanka2000 - Wspominałeś o odsłuchach kabli zasilających z Luminem ale w opisie Twojego sprzętu go nie znalazłem. Możesz napisać jaki to był konkretnie model?

U mnie do Lumina D2 podłączam Tiglon TPL 2000A i jest bajka .

IMG_6749.thumb.jpeg.34117d3b754f19d25aa58e1885eb82ab.jpeg

TPL-2000AS-IT Italy limited edition

Customized model of premium AC cable TPL-2000AS for Italy.

Wersja / Custom / limitowana edycja TPL 2000A na rynek włoski, dostępny również u nas😎

J

9 godzin temu, Lector. Audio. Poland. napisał:

IMG_6749.thumb.jpeg.34117d3b754f19d25aa58e1885eb82ab.jpeg

TPL-2000AS-IT Italy limited edition

Customized model of premium AC cable TPL-2000AS for Italy.

Wersja / Custom / limitowana edycja TPL 2000A na rynek włoski, dostępny również u nas😎

J

Prosimy Pani Joanno o szczegóły. 😀 Czym ten kabel różni się od wersji zwykłej? I czym Włosi sobie zasłużyli na takie wyróżnienie? 😉

Włoska elektronika i japońskie kable moim zdaniem pięknie się uzupełniają.

Jakby to napisać, troszkę inaczej jest „strojony” jeszcze więcej espresso 😎
/ dynamika /, minimalnie dopieszczona i dopalona średnica, ale to są niuanse. 
Zastosowany jest również inny oplot.

Czym sobie zasłużyli ? 
Kabel wpasował się we włoskie gusta,  zażyczyli sobie dodatkowo wersję Custom…

J

Cześć wszystkim.

Coś takiego sobie sprawiłem.

Stożki magnezowe Tiglon MZX4.

Pod Lumina D2 jak znalazł.

Niech się sprzęt „oswoi”.

Lumin został „otiglonowany”.

LAN, sieciówka, a teraz nóżki antywibracyjne.

Jak pogra dłużej, coś skrobnę.

Pozdrawiam .

IMG_5475.jpeg

IMG_5476.jpeg

Na pewno krzywdy nie zrobi. 😀 

Lumin jest czuły na wszelkie gadżety. 

Wymiana zasilającego robi mega robotę, z każdym jest inaczej. 

Edytowane przez staropolanka2000

W dniu 14.07.2023 o 15:40, Cocojambo napisał:

Staś, krótkie pytanie.
Stożki działają, jest wpływ na brzmienie?

IMG_7007.jpeg

Stożki u mnie działają .

Na Lumine słychać to .

Nasycają dźwięk jeszcze bardziej i dynamika jest bardziej poprawiona.

Jakby z plików wyciągały więcej szczegółów.

Nie jest to jakaś totalna zmiana , raczej dopieszczenie systemu.

Jest zabawa.

Pozdrawiam.

Wrzuć zdjęcie Lumina na podstawkach.

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

Witam, teraz doczytałem wpis kolegi Miś Kuleczka

„To ja jeszcze o kablach Tiglon. Po zakupie sieciówki testowałem jeszcze IC i głośnikowy. Szczególnie IC mnie zainteresował i mi się spodobał. Jak podleczę budżet to będę chciał wypróbować jeszcze IC najwyższy. Sprawa druga to wpadł do mnie kolega z Hijiri zasilającym , takim za około 6 tysi. I w porównaniu z Tiglonem strasznie przepadł. W stosunku
do mojego poprzedniego przewodu ledwo słyszałem różnice, a od Tiglona to go dzielą lata świetlne. Na soundtracku La La Land, kolega nie mógł uwierzyć, że różnica w samej dynamice i wokalach jest tak duża. Sprawdzaliśmy to w obu systemach u niego i u mnie.”

Kolego Miś czy coś się zmieniło, jakieś elementy układanki doszły do kompletu i czy kabel zasilający był jeszcze testowany z innymi markami?

• 2 tygodnie później...

Wytrzymałem długie trzy i pół miesiąca w swoim postanowieniu aby nic nie kombinować... Drugi kabel LAN od Tiglon zawitał w moim systemie, ponadto dzięki uprzejmości Pana Kamila dojechał do mnie na testy TPL-2000A. Jutro w prognozie deszcz, więc będzie się działo 🙂

TPL-2000A.thumb.jpg.79c16d81b0d3f231f9692fe75b03b32e.jpg

W dniu 4.08.2023 o 08:16, MarcinQoo napisał:

Wytrzymałem długie trzy i pół miesiąca w swoim postanowieniu aby nic nie kombinować... Drugi kabel LAN od Tiglon zawitał w moim systemie, ponadto dzięki uprzejmości Pana Kamila dojechał do mnie na testy TPL-2000A. Jutro w prognozie deszcz, więc będzie się działo 🙂

TPL-2000A.thumb.jpg.79c16d81b0d3f231f9692fe75b03b32e.jpg

MarcinQoo 
Napisz po testach jak się sprawy mają.
Gratuluje kolejnego kabelka w systemie.

W dniu 5.08.2023 o 21:24, Cocojambo napisał:

MarcinQoo 
Napisz po testach jak się sprawy mają.
Gratuluje kolejnego kabelka w systemie.

Szczęśliwi są, którzy kabli nie słyszą 😀

Spędziłem deszczową sobotę słuchając muzyki i wiem już co-nieco ale dam sobie jeszcze trochę czasu. W drugiej połowie tygodnia wrócę do Oyaide, żeby się upewnić czy to co zyskuję (i co tracę) jest właściwym kierunkiem.

Witam wszystkich.

Odwiedziły mnie dziś, na jakiś czas, głośnikowe kabelki premium Tiglon TPL-2000SP.

Nówki, więc wygrzewanie trochę potrwa.

Czeka mnie uczta, mam nadzieję.

Na pewno coś skrobnę.

Pozdrawiam.

IMG_5550.jpeg

IMG_5555.jpeg

• 2 tygodnie później...

Cześć wszystkim.

Jakiś czas temu wspomniałem, że przyjechały do mnie kabelki głośnikowe.

Tiglon TPL 2000 SP, kabelki z wysokiej półki.

Jakość wykonania to najwyższy poziom . 

Biżuteria .

Mam z tej firmy kabelek LAN i dwa najwyższe kable sieciowe, w tym jeden do listwy.

Mniej więcej wiedziałem, czego się spodziewać i się nie pomyliłem.

Uczta muzyczna w pełni.

Seria TPL jest moim zdaniem wybitna.

Perfekcja, brzmienie i dynamika, bajka.

Takiej głębi w systemie nie słyszałem.

Fizjologiczna, bardzo namacalna średnica.

Basik…

Co ja piszę?

Bas !

Mniam .

Elektronika zagrała obłędnie.

Kable są nagradzane w Japonii.

Nie przez przypadek .

Pozdrawiam.

PS.

Przez chwilę post ukazał się na Klubie Lector.

Sorry.

I mnie właśnie takie głośnikowe codziennie umilają mi życie. A doceniam to szczególnie teraz bo miałem blisko miesięczną wymuszoną przerwę w odsłuchach. Jedna kolumna zaniemogła i wymagała interwencji serwisowej. Na szczęście wróciła i Tiglonki znowu mogą pokazywać swoje możliwości 😃

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

• 3 tygodnie później...
W dniu 14.09.2023 o 11:50, Stas napisał:

Cześć .

Dziś przyjechał na przesłuchanie RCA Tiglon TPL-2000R.

Znów zabawa !
Pozdrawiam.

IMG_0969.jpeg

I jak tam testowanie?

Z czym porównujesz?

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.