Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel Munich m1t

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiem ze wychodzi model x,jednak wydaje mi się  że bede celował  w  innous mk3 mini  które można wyrwać za 700£ używany .

Dla ciebie BSN X chyba bez sensu bo ty potrzebujesz transport cyfrowy a w X jest nowy DAC na sabre.

A BSN testowales z zasilaczem liniowym?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
7 hours ago, Marcin Wielgus said:

Dla ciebie BSN X chyba bez sensu bo ty potrzebujesz transport cyfrowy a w X jest nowy DAC na sabre.

A BSN testowales z zasilaczem liniowym?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BSN  nie miałem, dzisiaj  kupię  kabel  ebu ,mam do wyboru  van den hul  ,qed audio 40,lub vertex ten ostatni trochę drogi (200£)ale mam opcję zwrotu  do 14 dni.

W dniu 4.12.2022 o 21:28, Mikelas76 napisał:

Haha, mam ten sam tandem. Wg. mnie lepsze niż Muzg, mam też jeden na 12v od Nostromo

co zasilacz BLUESOUND NODE wniósł lepszego do muzyki od zasilacza Muzga?

Ello

Tak na szybko  czy z EBU dźwięk jest lub powinien  być (głośniejszy)   niż z USB, coux.???aa czy u was jest różnica w poziomie głośności  pomiędzy  utworem 1 a 2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ronaldo9
W dniu 15.05.2023 o 17:50, Marek68 napisał:

Jest ciemniejszy niż wcześniej z Orbitra

To też jest moje wrazenie. U mnie z lampowym pre ciut za bardzo.

W dniu 20.05.2023 o 08:51, zn21 napisał:

Moj post dotyczył posiadania dwóch zasilaczy od PD Creative i jednego od Nostromo. W moim systemie najlepiej wypadły zasilacze od Pawla z PD. Zasilacz Muzga dawał wrazenie podbicia niższych zakresów, jakby lekkiego mulenia na dole. Nostromo o dziwo równie dobrze wypadł co PD. Może powiedzmy że uplasował się pomiędzy PD i Muzg, bliżej mu jednak do PD

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

13 minut temu, Mikelas76 napisał:

W moim systemie najlepiej wypadły zasilacze od Pawla z PD.

U mnie tak samo. 2x PD dały mi naturalny, jednocześnie żywy i detaliczny dźwięk, ale bez wyostrzeń 👍

Zastanawiam się nad 3 do switcha. 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Zastanawiam się nad 3 do switcha.

HAHAHAHAHA

Mam dokładnie to samo. Mam dwa switche i jeden z nich jako jedyne urządzenie w listwie jest na impulsie. Kusi mnie wymiana choc kieszeń wola DOŚĆ 😁

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

U mnie tak samo. 2x PD dały mi naturalny, jednocześnie żywy i detaliczny dźwięk, ale bez wyostrzeń

Takie same wrazenia

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

On 5/20/2023 at 8:51 AM, zn21 said:

Można powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem, że nic.

Wszystko zależy od przyjętej metodologii prezentacji tych produktów. Większość ludzi daje się na takie coś złapać, co ciekawe, łącznie z konstruktorami.

2 godziny temu, bum1234 napisał:

łącznie z konstruktorami

AHAHAHAHAHA

Mówiąc wprost rozj..... es mnie. No, to teraz nawet konstruktorzy wiedzą mniej niż Ty.

BRAVVVO Ty

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

W moim systemie najlepiej wypadły zasilacze od Pawla z PD

A u mnie totalnie poległ. Nie chodzi o wpływ na  brzmienie streamera tylko jakość samego zasilacza. Wyłożył się po całości po podłączeniu do M1T dysku zewnętrznego. Dysk się "ciął" i wydawał pikające dźwięki podczas pracy. Po kontakcie z twórcą odesłałem do poprawy. Wrócił po poprawkach, próbach obciążeniowych i cholera wie czym jeszcze. Podłączony do streamera i dalej to samo. Inny dysk, o połowę mniejszy - też się tnie i piszczy. Dupa na całego. Co ciekawe, dyski pracują bez jakichkolwiek problemów na gównianym zasilaczu od Silent Angel, który był w zestawie. Tak więc, mówiąc wprost. Cieno...  

1 godzinę temu, piotrek7 napisał:

Nie chodzi o wpływ na  brzmienie streamera tylko jakość samego zasilacza

m1t pobiera max 2A. Zasilacz od Pawla zdaje się ma max prąd stały 2,5A. Wychodzi na to że być może m1t w trybie odczytu z dysku pobiera nawet coś w okolicach 2,5A.

Nie sądzę żeby Paweł odesłał Tobie wadliwy egzemplarz. 

Ja mam taki właśnie zasilacz od Pawla i korzystam z pedrajwa który jest na stałe wpiety. Nigdy żadnego pisku czy zacięcia. Śmiga szybciutko i czyta bez zająknięcia. 

51 minut temu, Mikelas76 napisał:

korzystam z pedrajwa który jest na stałe wpiety.

A ja z dysków. 1 i 2 TB i tak jak napisałem, na dziadowskim zasilaczu z zestawu działają płynnie. Dlatego ten zasilacz uważam za rozczarowanie 

53 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Nie sądzę żeby Paweł odesłał Tobie wadliwy egzemplarz. 

Tego nie twierdzę. Po prostu jego parametry są niewystarczające 

54 minuty temu, piotrek7 napisał:

Po prostu jego parametry są niewystarczające 

To pewnie jest wlasciwy powód. Ampery spotkały się na granicy 😉

Spróbuj zasilacz od Nostromo, ma większy amperaż, powinno hulać bez problemów. U mnie zasilacz 4,5A od Nostromo zasila router 24h/dobe. Zero problemów od prawie dwóch lat

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Tego nie twierdzę. Po prostu jego parametry są niewystarczające 

Zapewne jak napisał @Mikelas76

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W ramach testów zainstalowałem sobie Audirvanę. Zainstalowana na komputerze łączy się z M1T za pośrednictwem UPnP. Na ustawieniach domyślnych jak dla mnie dźwięk jest lepszy niż z wykorzystaniem Roon. Nie jest tak "audiofilsko zrobiony". Wydaje się bliższy neutralności. Cenowo też wygrywa z Roon. Tak więc jest to bardzo ciekawa alternatywa 

Audirvanę testowałem przez miesiąc i na żadnym innym odtwarzaczu tak się nie zawiodłem jak właśnie na Audirvanie. Stabilność pracy po prostu żenująco kompromitująca... co za tandeta... regularnie zrywało połączenie w którym wszystko było i jest optymalnie ustawione... odtwarzacz testowałem w wersji na macOS może wersja pod windę jest stabilniejsza nie wiem ale program zdecydowanie niedopracowany i żenująco niestabilny przynajmniej w wersji na macOS.

Edytowane przez Tal

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

W dniu 15.05.2023 o 14:30, Ronaldo9 napisał:

Jak nie  BS to używany  innous. Walczę na różne sposoby  żeby zatrzymać m1t ale   jego dźwięk mi nie leży  jest za ostry  ,kiedy slucham muzyki to po 15 min zaczynam  przyciszać  bo głowa zaczyna boleć. Wczoraj zamieniłem kabel coux na USB  i wydaje mi się że  jest troszkę lepiej ale w ciąż nie czuje się  komfortowo  słuchając muzyki.Zastanawiam się czy EBU coś zmieni?.być może to wina mojego dac w integrze, ale kiedy byłem u kolegi  to na jego  sprzęcie  m1t też był ostrzejszy od innousa   podpietego pod dac chorda.zmienialismy kable cyfrowe i analogowe przy dac i zawsze  wychodziło że  m1t jest ostrzejszy na górze. Z jego A klasowym luxman az takiej tragedii nie było jak u mnie ale oboje stwierdziliśmy że innous  jest łagodniejszy  i przyjemniejszy.

dziś kolega podrzucił mi zasilacz liniowy Tomanka i byłem mocno zaskoczony jak wiele dobrego wniósł w porównaniu do fabrycznego. 

Pożycz Ronaldo9 jakiś z prawdziwego zdarzenia zasilacz a myślę, że ostrzejsza góra zniknie 🙂

• 3 miesiące później...
W dniu 12.05.2023 o 21:09, Marcin Hebda napisał:

Mam podobne odczucia. Tidal Connect jest zamulony. Jakby na głośnikach był kocyk. Te same utwory grane z Roona zyskują ogromnie. JEstem ciekawy jak będzie przez aplikację VitOs Orbiter. Jak na razie wszystko przemawia za Roonem i pewnie zostanie na stałe, ale jeszcze 43 dni darmowego dostępu.

Muszę jeszcze porównać z Apple Music, ale jestem dzisiaj tak padnięty, że zostawiam to na później. Ale tak czy inaczej - Tidal Connect szału nie robi. Tak czy inaczej plus dla firmy, bo naprawdę dba o użytkowników.

Dzień dobry, interesuje mnie współpraca M1T z Apple Music. Czy porównywałeś?

Silent Angel nie obsługuje serwisu Apple Music. Choć uzyskałem informację od gościa odpowiedzialnego w SA za kontakty z użytkownikami i marketing, że być może dodadzą jego obsługę. Dużo zależy od zainteresowania ze strony użytkowników. Jeśli będą mieli takie sygnały, rozpoczną rozmowy z Apple 

7 minut temu, piotrek7 napisał:

Silent Angel nie obsługuje serwisu Apple Music. Choć uzyskałem informację od gościa odpowiedzialnego w SA za kontakty z użytkownikami i marketing, że być może dodadzą jego obsługę. Dużo zależy od zainteresowania ze strony użytkowników. Jeśli będą mieli takie sygnały, rozpoczną rozmowy z Apple 

A podobno Apple nie udostępnia API do swojego serwisu 😉 Chyba żaden sprzęt audio nie obsługuje Apple Music natywnie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A podobno Apple nie udostępnia API do swojego serwisu  Chyba żaden sprzęt audio nie obsługuje Apple Music natywnie. 

Ukryta Zawartość

A moim zdaniem, najwygodniejszy streamer do Apple Music to nowy iPad 2020 z wyjsciem USB C (700€ z 256GB)

A do tego wzmacniacz z odbiornikiem Airplay i z zabudowanym DAC (koniecznie z wejscie USB). I pozamiatane

Wtedy moge wybierac na co akurat mam ochote: albo HighRez kablowo przez USB, albo bezkablowo przez Airplay

Ukryta Zawartość

59 minut temu, Piopio napisał:

Chyba żaden sprzęt audio nie obsługuje Apple Music natywnie. 

Rose i Eversolo obsługują Apple. Ale podobno współpraca z Japcokiem jest bardzo dziwna i jeszcze bardziej problematyczna niż z Amazon. Chyba taki urok potentatów 

4 minuty temu, piotrek7 napisał:

Rose i Eversolo obsługują Apple.

Tylko jako apki androida. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wtedy moge wybierac na co akurat mam ochote: albo HighRez kablowo przez USB, albo bezkablowo przez Airplay

Apropos HighRez

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi