Skocz do zawartości
IGNORED

sklep internetowy z szafkami RTV

meblea

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem opinii uczestników tego forum na temat sposobu prezentacji oraz samego pomysłu zakupu mebli (nie tylko pod sprzęt) przez internet.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/16026-sklep-internetowy-z-szafkami-rtv/

Może i ładne, ale wszystkie przewidziane na dwa-trzy klocki hifi + TV. A ja mam sześć klocków + TV i co z tym fantem? Ostatnio szukałem szafki na swoje klocki, objechałem Trójmiasto i kompletnie nic nie znalazłem. Zrobiłem zatem wycieczkę po materiały do OBI, poprosiłem kolegę o złożenie tychże materiałów i mam niebrzydką szafeczkę na wymiar, na sześć klocków i TV. No i cena jakby 2-3 razy niższa niż w sklepach meblowych.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

krzysiek,

cos kiepsko patrzyles, sa i takie na 6 elementow (Wariant 5).

Co do design, to nie bede za bardzo krytykowal, bo to kwestia gustu, ale ciagle czekam na cos ladnego i niedrogiego.

Goreg666, robisz b. ladne podstawki. Moze czas rozszerzyc oferte? Granit + drewno?

T.

No właśnie, też kiedyś miałem taką szafkę, dlatego w nowej szafce zrobiłem półeczki regulowane na metalowych kołeczkach, szafka ma 60 cm wysokości, więc mogę sobie regulować jak mi się podoba i upchać jeszcze trochę hifi złomu ;-)))

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Niestety z szfkami HUBRETUSA nie jest tak idealistycznie jako opisuje . Szafki produkowane sa w różnych wysokościach-to fakt , ale dobranie wysokosci i szerokości dla posiadanych segmentów to juz sztuka . Polityka produkcyjna Hubertusa przewiduje albo szerokosć 43,5 albo 44. lub przypadku Alba 2 to juz ponad 45. Równiez ilosć półek nie jest mozliwa do konfiguracji dowolnej. Jak szekokosć i wyskość pasuje to tylko 3 ruchome.

Poza tym ryzyko że trafi się egzempalrz do reklamacji , A takie sie trafiają co potwierdza Meblea.

Hubertus jak ktoś pisał powyżej bardziej kojarzy sie z polowaniem na jelenia głodnego ich produkcji niz z profesjonalną firmą meblową

>>Meblea

Skoro prosisz o opinie to oferowane meble powinny być opisane pod katem ilości posiadanych połek w tym stałych i ew ruchowmuch . A takze co najważniejsze jaka max szerokosc segmentu mieści się miedzy elementami konstrukcyjnymi.I jaka jest podatnośc mebla na drgania. Przeklęta moja ALBA 2 (prod Hubertus)

przenosi drgania pochodzące od podlogi przy byle przejściu w okolicach "stojaka"Co dla sprzętu typu gramofon jest niedopuszczalne. A górna pólka chyba była pomyslana o tego typy sprzęcie, bo z racji szklanej konstrukcji na pewno nie pod telewizor.Istotną informacją były by dane o mozliwości poprowadzenia przewodów zasilania w separacji od interkonektów.Wspólne przelotki przez ściankę tylna ?;-)

To właśnie Twój post dotyczący reklamacji na szafki Hubertusa skłonił mnie do wprowadzenia tego wątku na forum. Szafki Hubertusa nie są faktycznie wolne od wad, mają za to niezłą cenę i naprawdę nie są złe pod względem jakości. Żeby było jasne nie bronię tej marki ze względu na to, że ją sprzedaję. Wręcz przeciwnie. Dla mnie grupa "audiofilów" jest kluczowa i zależy mi na dobrej ofercie dla klientów z tej grupy. Dlatego też chciałbym wiedzieć na co zwracacie uwagę przed zakupem mebelka pod sprzęt.

Mimo Twoich wątpliwości jednak zdecydowałeś się na zakup Hubertusa. Ciekawy jestem, czy gdyby nie żle załatwiona reklamacja także byłbyś niezadowolony?

>>conri

Masz rację, że opis jest ubogi.Niedługo go zmienię. Planuję też dodanie kilku zdjęć dodatkowych dla każdego modelu. Prezentacja to jednak jeden problem (dosyć prosty do rozwiązania). Inna sprawa to przydatność tych mebli dla wymagających użytkowników.

Szafki Hubertusa należą do tanich. Następną zaletą jest wzornictwo(może nie powalające ale ciekawe za taką cenę).

Pytanie tylko, czy mogą spełnić podstawowe wymagania audiofila...

Jeżeli ktoś się bierze za prosukcje to powinnien przeprowadzić tzw analizę rynku. Niestety takie badania kosztują

Tylko dlaczego to my forumowicze mamy doradzać producentom za friko i potem jeszcze płacić za to kupując ich wyrób. Tzw consulting to też towar na sprzedaż.

Hubertus to spora firma, produkująca wiele na potrzeby rynku niemieckiego. Ich produkty są dobrze przystosowane do oczekiwań rynku "średniaków" szukających czegoś niedrogiego.

Hubertus więc nie potrzebuje takiego "consultingu" o jakim piszesz. Ja natomiast potrzebuję i staram się zbierać informacje ze źródeł, które są dla mnie dostępne (np. niniejsze forum). Jeśli ktoś nie chce się wypowiadać i za friko oddawać mi cennych informacji przecież nie musi ;-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.