Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników filmów na BD,UHD 4K oraz Muzyki wydanej w Pure Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Postanowiłem założyć temat o naszych zakupach dotyczących filmów w wydaniu BD, 4K UHD oraz Pure Audio na fizycznych nośnikach. Każda osoba będzie mogła dodać wpis co ostatnio kupiła, jak wypada dźwięk zrealizowany na owej płycie, czy poleca ten film po obejrzeniu lub muzykę po odsłuchu. Miłe było by też wstawienie zdjęcia okładki kupionego filmu. Chciałbym aby temat był poświęcony typowo o filmach oraz muzyce kupionych na fizycznym nośniku, natomiast niechciałbym by były tu zamieszczane recenzje filmów lub muzyki pobranych z torrentów czy innych portali udostępniających filmy lub muzykę. Myśle że dzięki temu tomatowi jeszcze niektórzy się nawrócą na kupno fizycznych nośników i że stworzymy fajny temat. 

Zapraszam 

ps. Za pewne posypie się za chwile fala chejtu że to nie ma nic wspólnego z Kinem Domowym, i tutaj się te osoby mogą mylić ponieważ dzięki temu będziemy wiedzieli jaki film czy muzykę kupić by usłyszeć to co mamy, na co wydaliśmy grube pieniądze…

Gość

(Konto usunięte)

Na początek dodam coś od siebie.

A za tem na pierwszy ogień idzie jak dla mnie najlepszy koncert jaki do tej pory widziałem/słyszałem w formacie 4K HDR wraz z systemem imersyjnym Dolby Atmos. Jakość, wykonanie, barwa kolorów bardzo dobra, niektóre sceny zapierają dech w piersiach. Czarny jest tutaj mega czarny. 

Osobiście polecam!!! 

C7B62B86-184C-4ACF-9FF0-003F7A23B1C1.jpeg

365BF633-84BA-4E7B-A13C-6CEC4B0DA8B6.jpeg

Gość

(Konto usunięte)

Następnym wpisem będą filmy na Blu-Ray Disc

1. Uncharted z DTS-HD MA 5.1

Film ogólnie taki sobie, widziałem dwa razy. Jest pare akcji, nawiązanie do gry ale dla mnie jakoś tak słabo. Co do dźwięku jest pare momentów które upmixowane do Auromatic robią niezła robotę( scena z bagażami wylatującymi z samolotu na przykład )

3D7ED978-3FA8-41E7-AA7E-9123580A46C2.thumb.jpeg.a9bfc65878053ce29eb30683ae361da0.jpeg8A43543B-9675-4CB6-AAED-472EB0297BEF.thumb.jpeg.8b5fe6c62b050a49147fdfa1522b0cc1.jpeg

2. Ambulans z Dolby Atmos

Dla mnie osobiście bardzo dobry film, pełen akcji, trzymający w napięciu, z niezłą oprawą audio wizualna. Jest pare fajnych momentów gdzie Atmos robi fajna robotę ale to tylko podczas akcji( w Auromatic więcej się dzieje, jest bardziej dopełniony przestrzennie…)2439D15F-3203-43A1-9614-793FDEAC6A6F.thumb.jpeg.469d16a11b23f3ea7a1c11775bd66755.jpeg4FBA9A35-9329-4B01-8A68-BD39050DF52B.thumb.jpeg.64015e2998101cea48005249bce4bd5e.jpeg

3. Elvis z Dolby Atmos

Film dużo gorszy od Bohemian Rapsody za to lepszy od Rocketman. Jeżeli jesteście fanami Elvisa to kupicie ten film , ja kupiłem go tylko po to by znajdował się na półce. Raz oglądnięty i można by rzec że zapomniany. System Dolby Atmos w tym filmie nie wiem po co jest zaimplementowany… wystarczyło by tylko ThrueHDA908A29A-5179-4E3A-9C40-BB239681F00A.thumb.jpeg.1a5c72f93f725f822783a8dd9eeef061.jpegABFBD886-C014-4970-A0F7-EA46C694A9D5.thumb.jpeg.6b582d83dab0f57e3a86f0bc276f0bac.jpeg

4. Jurassic World: Dominion z DTS:X

Film taki jak poprzednie części z sagi Jurassic World, pełen emocji, dobrze się go oglądało, co do Audio pare fajnych scen wypełniających pokój dźwiękiem, obraz dobrze zrobiony… 3CD0C2C9-BC0D-447E-B96F-CEADBBEE303C.thumb.jpeg.f4d2511a4985ed36c78bd431907e3bc3.jpeg7FDADDC8-D39B-4EF8-A848-27288E1DEBEA.thumb.jpeg.b445d4ff7f19aa52518708ee761c1e6a.jpeg

Fajny temat. Chętnie poczytam, w szczególności o koncertach i płytach z muzyką wielokanałową.

Gość

(Konto usunięte)
40 minut temu, RAF77 napisał:

Fajny temat. Chętnie poczytam, w szczególności o koncertach i płytach z muzyką wielokanałową.

Dziękuje, będę się starał by było przejrzyście i z opisem takim jakim ja to widzę czy słyszę. Nie jestem recenzentem więc moje słownictwo może wielu nie pasować ale jak już wspomniałem będę się starał☺️

Co do Pure Audio i Koncertów nie jestem jakimś tam wielkim maniakiem ale jak coś mi się uda kupić to oczywiście nie omieszkam o tym poinformować😉

A teraz perełka tego roku:

Top Gun: Maveric z Dolby Atmos

Najlepszy film tego roku, b. długo wyczekiwany przez wielu, bardzo dobrze dopracowany pod względem obrazu jak i audio. Masa efektów imercyjnych, obraz petarda choć to tylko Blu-Ray. Film jest bardzo ciekawy, ma świetną fabułę, jest wciągający, pełen emocji… oglądałem go już 5 razy i na pewno jeszcze nie jeden raz wyląduje w odtwarzaczu raz by pokazać znajomym a dwa tego typu filmy uwielbiam☺️

Osobiście polecam każdemu maniakowi kina ten film w wydaniu płytowym!

D88733A2-F0AB-424E-AF9B-60ACD9C20790.thumb.jpeg.fcd40909d8942ac07156f82f783916dc.jpegA050AE9F-E1DB-47D3-9A81-07940402F082.thumb.jpeg.37478610d202d1aa60b14139e2fbe7c0.jpeg

Mavericka mam w wersji 4K, ale pierwszy raz obejrzałem w Heliosie. I to była porażka. Pomijając nienajlepszy obraz w kinie, to dźwięk był porostu do d..py. Koszmarne opóźnienia i jakieś echo skutecznie wyleczyły mnie z oglądania filmów akcji w kinie - przynajmniej w tym. W 4K obraz i dźwięk jest super, jakbym oglądał dwa różne filmy...

Gość

(Konto usunięte)

Zastanawiam się czy recenzować wszystkie filmy które posiadam czy dodawać tylko te najnowsze? Bo z samych filmów wyszło by ze 100 stron tematu… 

Gość

(Konto usunięte)

DUNE 4K UHD z Dolby Atmos i Dolby Vision

Właśnie skończyłem oglądać w/w film, bardzo dobra realizacja dźwiękowa podobna do filmu Blade Runner 2049, masa efektów specjalnych oraz b.dobre natężenie, siła uderzenia, obraz był zbyt ciemny wiec na PJ musiałem włączyć lampę na high, być może spowodowane to jest zbyt mała ilością nitów które wynoszą 730 a może po prostu tak jest ale nie dowiem się jak to wyglada z DV bo PJ tego nie posiada. Ogólnie bardzo Ciekawy film.

E54B1554-BAF0-4DEE-B13C-ECB10F4A70B3.thumb.jpeg.ef2bd3bfdc30ac575f74e660f67f47ec.jpeg

@max720 skrobnij coś o dźwięku 

Co jest ciekawe na ostatnich płytach Schiller-a , to opcja dźwięku na słuchawki .

Jeszcze nie miałem okazji posłuchać tej opcji 😞 , ale kolega jest pod wrażeniem tego rozwiązania 

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, RAF77 napisał:

Ktoś polecał, to wziąłem.
Ogólnie same dobre opinie ma.ce3049bc140019c04f640bf691966599.jpg

To po teście/odsłuchu skrobnij co nieco… 😉

@max720 widzę że masz więcej tego, zapodaj zdjęcia i opis brzmienia… tylko nie jednym słowem a pełnym zdaniem😜

Edytowane przez długi89
Mam i ja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
O widzę, że jest jeszcze jedna. Poszukam sobie.

Ukryta Zawartość

Booka Shade wydał jeszcze Galwany Street z mixem Atmos,  te trzy płyty (Movement, Galvany i Dear Future)  tego zespołu wydane z mixem Fritza Hiperta warto mieć i poczuć wielokanałową ucztę dla ucha (jeśli ktoś lubi takie housowe granie) bo mix najlepszy z możliwych.

Na forum Kikiego w dziale muzyka dałem kiedyś temat i pare wpisów jest.

Lista:

Kraftwerk- 3D Catalogue

Yello - Point

Roger Waters - The Wall

Kitaro- Sacred journey of ku-kai (5.1)

Tangerine Dream - Ricohet, Phaedra

Hans Zimmer - Live in Prague

Edytowane przez donsalieri

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

Gość

(Konto usunięte)

Dostałem dzisiaj informacje droga mejlową że płyta nie jest jeszcze gotowa i jak będzie to dadzą znać o wysyłce😞

Hallo Herr  Rejek,

vielen Dank für Ihre Bestellung.

Die Sonic Leaks ist noch nicht veröffentlicht, sobald wir dürfen wird sie versendte.

Cóż trzeba czekać…

Edytowane przez długi89
Literówka

Dla mnie najlepszy audio jest Norah Jones Live at Ronnie Scotts wydanie 2017. Dźwięk DTS HD MA w 96kz robi robotę. Krystalicznie czysty. Piękny koncert przy lampce koniaku....

Gość

(Konto usunięte)
17 godzin temu, Konrado napisał:

Norah Jones Live

No i super ale gdzie jest fotka pudełka?

Pisałem przecież w pierwszym poście by zamieszczać fotki tego co kupiliśmy na fizycznym krążku, lub to co posiadamy… Dla mnie ostatni i dwa wcześniejsze wpisy oznaczają że macie Tą muzykę ściągnięta z Torrentów a przesłanie ode mnie do was było i jest jasne jak słońce że zamieszczamy tylko info z Fizycznych Nośników dzieląc się okładkami pudełek!

Inaczej będę zgłaszał o usunięcie postu bo jest nie zgodny z założeniami…

Gość

(Konto usunięte)

@Lobo Srobo można by było, z tym że ja tutaj będę też chciał zamieszczać filmy które kupuje na fizycznych nośnikach i nie wiem czy to za bardzo się nie będzie gryzło…

Możemy zrobić głosowanie, zamieszczę post z pytaniem i jeżeli uzbiera się 15 lajków zgłaszam do moderatora  o połączenie tych dwóch tematów w jeden ale i o pozostawienie go w tym dziale. 

Edytowane przez długi89
Gość

(Konto usunięte)

Wczoraj przyszła do mnie paczka z Grobi.tv gdzie kupuje płyty Pure Audio. A w paczce była płyta którą już tutaj kiedyś prezentowałem gdy miałem jeszcze system Atmos na kolumnach Heco z seri GT, jest nią „Yello - Point” wydana w Dolby Atmos. W tamtym czasie  była to dla mnie pierwsza płyta w tym systemie, byłem zaskoczony tym co usłyszałem, przeróżne dźwięki orbitowały po całym pokoju, to było coś nowego czego wcześniej nigdy nie słyszałem. Poniżej fotka płyty😉

D24487B3-DA4C-4B37-BAAC-D2213B011732.jpeg

F8D59EF6-D9E8-4BA5-91C8-B5388FEF6614.jpeg

Następną płytą którą mi się podoba pod względem muzycznym jest „Schiller - Summer In Berlin” Bardzo przyjemna, relaksacyjna muzyka😉

F67CD3C5-A67E-4799-B13D-7B168B9B0843.jpeg

E90A8E35-A2A3-4129-B854-7DF7060D0D09.jpeg

Dla mnie najlepszy audio jest Norah Jones Live at Ronnie Scotts wydanie 2017. Dźwięk DTS HD MA w 96kz robi robotę. Krystalicznie czysty. Piękny koncert przy lampce koniaku....
Dzięki za inspirację. Rzeczywiście świetny koncert, można poczuć się jak w klubie. Świetna realizacja wideo i audio bez zbędnego efekciarstwa a format 21:9 robi robotę. Płyta zdecydowanie warta zakupu.

Spoko wątek. Tak dla przypomnienia był już podobny temat ale dotyczył samych koncertów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Gość
    (Konto usunięte) zablokował(a) ten temat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.