Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do +/- 5000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, 

Zaczynam poszukiwania swojego pierwszego zestawu audio (lepszego niż soundbar 😉) i chciałbym poprosić was i pomoc.

Zestaw miałby być podłączony do tv i służyć w 80% do słychania muzyki i 20% do oglądania filmów. Tak więc skupiam się na zestawach stereo ale chciałbym żeby wzmacniacz/amplituner miał możliwość podpięcia poźniej subwoofera żebym mógł przetestować czy zrobi dużą różnice w filmach. 

Pomieszczenie niestety nie jest idealne do odsłuchów ale niestety muszę grać tym co mam. Nie oszukuję się, że osiągnę tutaj jakąś idealną jakość dźwięku gdy już na samym początku pomieszczenie jest problemem (dom będzie już projektowany tak żeby to miało sens 😉). Jedna kolumna będzie stała przy ścianie, druga na wolnej przestrzeni. Jedna będzie miała za plecami ścianę, druga nie. Ten pokój z aneksem kuchennym ma ok 25 metrów kwadratowych. 

Poniżej załączam rzut pomieszczenia.

Bardzo zależy mi na tych poniższych punktach:

- podłączeniu telewizora do wzmacniacza/amplitunera

- odtwarzania muzyki z tidal/spotify

- możliwość późniejszej rozbudowy o subwoofer dla lepszych efektów w filmach

Z tego co zdążyłem się już zorientować szukam kolumn z przednim bass reflexem. 

Sprzęt może być zarówno nowy jak i używany. Rejon poszukiwań miasto Warszawa i okolice. Mogę podjechać jak będzie warto 😉

Budżet jest luźny ale wiadomo, że na początek chciałbym wydać troszkę mniej, potestować a później w miarę wzrostu apetytu wymieniać sprzęt na lepszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/160186-zestaw-stereo-do-5000-z%C5%82/

Z nowych amplitunerów wybór jest obecnie dość ograniczony, ale znajdziesz takie urządzenia jak Denon DRA800, Onkyo TX-8250, czy nieco droższy  Marantz NR1200. Zadzwoń do nas, albo wejdź na naszą stronę a znajdziesz tam kilka ciekawych zestawów na tych amplitunerach - zapraszamy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Na początek może:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a BR bym nie demonizował, bo to i tak głównie zależy od akustyki

pomieszczenia i 15 czy 20 cm też często wystarcza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

3 godziny temu, Qnik667 napisał:

Tak więc skupiam się na zestawach stereo ale chciałbym żeby wzmacniacz/amplituner miał możliwość podpięcia poźniej subwoofera żebym mógł przetestować czy zrobi dużą różnice w filmach. 

Najwieksza roznice w filmach to robi kanal centralny.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

A czy słuchał ktoś coś takiego? Jest też zestaw bez gramofonu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez basic44

Witaj,

sprawdzone pomysły:

Yamaha R-N602 + Indiana Line Tesi 561- uniwersalny zestaw, bass reflex do przodu. Amplituner ma wejścia cyfrowe, Music Cast (sieć)- musisz odsłuchać. Zapraszamy do naszych salonów w Warzawie. 

Alternatywy: Nad C338, Nad Amp1, Rotel A11 Trobite+Bluesound Node. Kolumn z przednim bass reflexem polecam jeszcze odsłuchać PSB Imagine X1T np z Nadem C338, będzie sporo lepiej niż na Indiana Tesi 561. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 16.11.2022 o 13:34, Qnik667 napisał:

Bardzo zależy mi na tych poniższych punktach:

- podłączeniu telewizora do wzmacniacza/amplitunera

- odtwarzania muzyki z tidal/spotify

- możliwość późniejszej rozbudowy o subwoofer dla lepszych efektów w filmach

Z tego co zdążyłem się już zorientować szukam kolumn z przednim bass reflexem. 

Sprzęt może być zarówno nowy jak i używany. Rejon poszukiwań miasto Warszawa i okolice. Mogę podjechać jak będzie warto 😉

Popatrz na zestaw składający się z Magnata MC200 + JBL Stage A180. Bardzo uniwersalny zestaw pod względem odtwarzanych gatunków muzycznych. Brzmieniowo cieplejszy, z dobrze zaznaczoną podstawą basową.

Jest jeszcze taka opcja (aktywna): Audio Pro A48 Tutaj nie ma żadnej jednostki. Wszystkie podłączenia są w lewej kolumnie. Jest HDMI ARC, optical, analog. Wygodna apka sterująca. Całkiem nieźle to gra za taka kasę, a i przy filmie basu na pewno ni9e zabraknie 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 17.11.2022 o 12:27, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Witaj,

sprawdzone pomysły:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - uniwersalny zestaw, bass reflex do przodu. Amplituner ma wejścia cyfrowe, Music Cast (sieć)- musisz odsłuchać. Zapraszamy do naszych salonów w Warzawie. 

Alternatywy: Nad C338, Nad Amp1, Rotel A11 Trobite+Bluesound Node. Kolumn z przednim bass reflexem polecam jeszcze odsłuchać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) np z Nadem C338, będzie sporo lepiej niż na Indiana Tesi 561. 

Dzięki, na pewno się odezwe i umówię na odsłuch mam całkiem blisko do waszego salonu w Warszawie 😉

Zapomniałem dodać w poście jakiej muzyki słucham. Głównie jest rock z dużą ilością perkusji, gitary elektrycznej oraz gitary klasycznej, muzyka koncertowa ale słucham też po trochu każdego innego rodzaju muzyki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt używany.

Teraz 5000 który o jest taki entry level. Szkoda na to dawać kasę. 

Może zagrać ok ale z czasem już coś będzie nie tak 

A to budżet który pozwoli ci dostać sprzęt fajny na miarę potrzeb i brzmiący jednak znacznie lepiej.

Podsyłaj linki.

Wypowiemy się 

Piotr 

W dniu 19.11.2022 o 15:46, Qnik667 napisał:

Dzięki, na pewno się odezwe i umówię na odsłuch mam całkiem blisko do waszego salonu w Warszawie 😉

Zapomniałem dodać w poście jakiej muzyki słucham. Głównie jest rock z dużą ilością perkusji, gitary elektrycznej oraz gitary klasycznej, muzyka koncertowa ale słucham też po trochu każdego innego rodzaju muzyki.

Odsłuchaj koniecznie jeszcze jakiegoś Rotela np A10 albo A11 Trubite. Najczęściej wybierana elektronika, gdy przeważa w repertuarze rock 😉 

www.tophifi.pl

44 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Odsłuchaj koniecznie jeszcze jakiegoś Rotela np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo A11 Trubite. Najczęściej wybierana elektronika, gdy przeważa w repertuarze rock 😉 

Który zestaw będzie lepszy do metalu ( dużo trash metalu z lat 80 ) hard rocka, trochę elektroniki i starego hip-hopu Cypress Hill, Eminem, K44 będzie lepszy ? Rotel A11 Tribute + CD A11 Tribute czy Ymaha AS 701 + CDS 303 / oba zestawy wzmacniacz + cd można kupić u was za ok 5 tyś , czy może jakiś NAD ? 

Ukryta Zawartość

Teraz, Bautek napisał:

Który zestaw będzie lepszy do metalu ( dużo trash metalu z lat 80 ) hard rocka, trochę elektroniki i starego hip-hopu Cypress Hill, Eminem, K44 będzie lepszy ? Rotel A11 Tribute + CD A11 Tribute czy Ymaha AS 701 + CDS 303 / oba zestawy wzmacniacz + cd można kupić u was za ok 5 tyś , czy może jakiś NAD ? 

każdy pomysł może być dobry. Yamaha zagra najbardziej dynamicznie i żywo. Potem Rotel i na końcu Nad. Ja tam najbardziej lubię Rotela do takiego grania, ale nie wykluczałbym reszty.

Musisz sam posłuchać. Pytanie tylko podstawowe: jakie kolumny masz?

www.tophifi.pl

3 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

każdy pomysł może być dobry. Yamaha zagra najbardziej dynamicznie i żywo. Potem Rotel i na końcu Nad. Ja tam najbardziej lubię

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do takiego grania, ale nie wykluczałbym reszty.

Musisz sam posłuchać. Pytanie tylko podstawowe: jakie kolumny masz?

Na razie Polk T 50 , które będę na pewno zmieniał, tylko jeszcze nie wiem czy na jakieś podstawki czy na małe podłogówki ? / salon w kwadracie ok 17 m2 

Ukryta Zawartość

W dniu 21.11.2022 o 14:31, Bautek napisał:

MR780 + Aurory 700 😉 Lekko ponad budżet ale wpadnie najlepiej...

2 minuty temu, S4Home napisał:

MR780 + Aurory 700 😉 Lekko ponad budżet ale wpadnie najlepiej...

Miałem MR780 i nie podszedł mi za bardzo, dla mnie za mało dynamiczny wzmacniacz. I żeby nie było, to byłem na odsłuchy MR780 z Aurorami 700 i zupełnie nie moje granie, już lepiej moim zdaniem radziły sobie Polki z nim.

Aha i nie ma do niego już dostęnego CD / sam swój sprzedałem 😉

A co do poszukiwań, to szukam czegoś z dynamiką i sceną jak CA AXR 100 ale bez zamontowanych wiatraczków 😉 

Pozdrawiam

Bartek

27 minut temu, Bautek napisał:

A co do poszukiwań, to szukam czegoś z dynamiką i sceną jak CA AXR 100 ale bez zamontowanych wiatraczków 😉 

Co? Przeszkadzają Ci wiatraki w AXR100?

5 minut temu, S4Home napisał:

Co? Przeszkadzają Ci wiatraki w AXR100?

Tak, myślałem na początku, że włączy się wiatrak jak się go porządnie podgłośni, ale okazało się, że wiatrak po ok 15 minutach się włączał nawet przy -60 / -70 db jak wzmacniacz był ledwo letni. Przy wieczornym słuchaniu to przeszkadzało, a przy filmach to już w ogóle. 😕 

17 godzin temu, Bautek napisał:

Tak, myślałem na początku, że włączy się wiatrak jak się go porządnie podgłośni, ale okazało się, że wiatrak po ok 15 minutach się włączał nawet przy -60 / -70 db jak wzmacniacz był ledwo letni. Przy wieczornym słuchaniu to przeszkadzało, a przy filmach to już w ogóle. 😕 

Z projektora i PC nikomu nie przeszkadzają wiatraki? Korzystamy na co dzień w salonie AXR100 i nikomu to nie przeszkadza, więc możliwe że miałeś jakąś wadliwą sztukę, bo wiatrak pracuje tak cicho że w standardowych warunkach jest niesłyszalny.

29 minut temu, S4Home napisał:

Z projektora i PC nikomu nie przeszkadzają wiatraki? Korzystamy na co dzień w salonie AXR100 i nikomu to nie przeszkadza, więc możliwe że miałeś jakąś wadliwą sztukę, bo wiatrak pracuje tak cicho że w standardowych warunkach jest niesłyszalny.

"Z projektora i PC nikomu nie przeszkadzają wiatraki?"

Ale co to w ogóle za porównanie ? Czy projektor i PC służą do słuchania muzyki ? To tak jakbym napisał, że co Ci przeszkadza migotanie ekranu w TV ? 

"Korzystamy na co dzień w salonie AXR100 i nikomu to nie przeszkadza"

Na odsłuchu może i nie słyszą, bo jak to bywa na odsłuchach, muzyka przeważnie gra głośno i zachęcacie ludzi do podkęcenia głośności / w każdym salonie jak byłem na odsłuchu to tak właśnie wyglądało 🙂 a wentylator słychać, jak już wcześniej pisałem przy cichym słuchaniu - 60 - 70 DB

" więc możliwe że miałeś jakąś wadliwą sztukę, bo wiatrak pracuje tak cicho że w standardowych warunkach jest niesłyszalny."

Problem dość znany na forach, pisałem z paroma użytkownikami AXR 100 i 85 i u nich też ten problem występował, na forach zagranicznych też jest sporo o tym. Jako radę na ten problem dostałem, że jak mi to przeszkadza, to żebym sobie wymienił wentylator na jakiś lepszy be quiet 😉

Wzmacniazc bardzo fajnie grający, ale niestety przez parę niedociągnięć - buczący transformator / niby low noise toridal core, as łychać go było z ponad 2 m, ale po 15 minutach ten problem znikał przez włączajacy się wentylator, który skutecznie zagłuszał buczenie, i do tego bardzo słabe działanie radia DAB / bardzo długo wyszukiwał stacje i słabo je łapał, w MR 780 to bardzo dobrze działało i błyskawiczne wyszukiwał.

24 minuty temu, Bautek napisał:

" więc możliwe że miałeś jakąś wadliwą sztukę, bo wiatrak pracuje tak cicho że w standardowych warunkach jest niesłyszalny."

Problem dość znany na forach, pisałem z paroma użytkownikami AXR 100 i 85 i u nich też ten problem występował, na forach zagranicznych też jest sporo o tym. Jako radę na ten problem dostałem, że jak mi to przeszkadza, to żebym sobie wymienił wentylator na jakiś lepszy be quiet 😉

Serio,słucham tego wzmaka pewnie 100tny raz i w ogóle nie słyszę tego nawet jak gra większość czasu muzykę w tle...

26 minut temu, Bautek napisał:

Wzmacniazc bardzo fajnie grający, ale niestety przez parę niedociągnięć - buczący transformator / niby low noise toridal core, as łychać go było z ponad 2 m, ale po 15 minutach ten problem znikał przez włączajacy się wentylator, który skutecznie zagłuszał buczenie, i do tego bardzo słabe działanie radia DAB / bardzo długo wyszukiwał stacje i słabo je łapał, w MR 780 to bardzo dobrze działało i błyskawiczne wyszukiwał.

Ciche buczenie jest czymś normalnym i mieści się w normach jako zakres pracy urządzenia. Jeśli jest głośno i słychać z daleka to serwis.

53 minuty temu, S4Home napisał:

Serio,słucham tego wzmaka pewnie 100tny raz i w ogóle nie słyszę tego nawet jak gra większość czasu muzykę w tle...

Ciche buczenie jest czymś normalnym i mieści się w normach jako zakres pracy urządzenia. Jeśli jest głośno i słychać z daleka to serwis.

Wiem, że ciche buczenie jest normalne, ale nie takie, które słychaćz 2.5 - 3 m 😉 Akceptuje takie, które słuchać dopiero po przyłożeniu ucha bardzo blisko do wzmacniacza / niektóre, to dopior słychać jak pomrukują dopiero przy przyłożeniu ucha do obudowy. 

Nie po to kupuję wzmacniacz, żeby go zaraz po zakupie odsyłać do serwisu, a niektóre serwisy to się wycwaniły i zwalają winę albo na "zły" prąd i instalację, albo, że tak ma być i wg nich głośność buczenia mieści się w zakresie, ale jaki to zakres to już nie wiem ? 

Ps. to nie jes wina mojej instalacji, jak to niektórzy próbowali już zrzucić winę 😉 niektóre wzmacniacze były wręcz niesłysalne z bliska a niektóre to buczały jak dzikie 🙂

52 minuty temu, Bautek napisał:

Ps. to nie jes wina mojej instalacji, jak to niektórzy próbowali już zrzucić winę 😉 niektóre wzmacniacze były wręcz niesłysalne z bliska a niektóre to buczały jak dzikie 🙂

No ale w jednej sieci jak coś sieje to również może być problem. Przy dużych obciążeniach, przy innych zasilaczach, itp. Trafo trafu nie równe...

6 minut temu, S4Home napisał:

No ale w jednej sieci jak coś sieje to również może być problem. Przy dużych obciążeniach, przy innych zasilaczach, itp. Trafo trafu nie równe...

Trafo trafu nie równe...ale tego samego producenta w tym samym wzmaciaczu ? np:

2 Magnaty Mr 780 / które miałem u siebie

1 szt. bardzi cicho trafo chodziło, wręćz iesłyszalne ,dopiero przy przyłożeniu ucha do obudowy było słychać pomrukiwanie, ale były trzski na potencjometrach i został wymieniony na nową szt.

2 sz. transformator buczał jak zły i było go słychć z 3 m i do tego źle zamontowane oświetlenie lamp, diody raziły po oczach w nocy jak się siedziało na przeciw wzmacniacza.

3 szt. w salonie połączona z Aurorami 700 / też buczała niemiłosiernie / a kable, listwy itp mieli z wysokiej półki

2Yamahy R-n 803 które miałem u siebie i obie były cichutkie

Yamaha R-n 602 - chyba trafo buczało głośniej niż w drugim Magnacie MR 780 którego miałem

CA AXR 100D - jak już wyżej pisałem, głośne buczące trafo i jeszcze głośniejszy wentylator załączający się po 15 minutach niezależnie od skali głośności 

Marantz PM 6007 też bardzo cicho trafo chodziło

Każdy ze wzmacniaczy w tym samym miejscu był, miały dobrą wentylację, nie były wciskane w żadne półki.

3 godziny temu, Bautek napisał:

Trafo trafu nie równe...ale tego samego producenta w tym samym wzmaciaczu ? np:

2 Magnaty Mr 780 / które miałem u siebie

1 szt. bardzi cicho trafo chodziło, wręćz iesłyszalne ,dopiero przy przyłożeniu ucha do obudowy było słychać pomrukiwanie, ale były trzski na potencjometrach i został wymieniony na nową szt.

2 sz. transformator buczał jak zły i było go słychć z 3 m i do tego źle zamontowane oświetlenie lamp, diody raziły po oczach w nocy jak się siedziało na przeciw wzmacniacza.

3 szt. w salonie połączona z Aurorami 700 / też buczała niemiłosiernie / a kable, listwy itp mieli z wysokiej półki

A uwierz że ta sama elektronika poszła by w inne miejsce i nagle była by cisza. Sory ale tak to niekiedy działa. Być może masz problem u siebie w pomieszczeniu. U nas w salonie jeszcze żadna, ale to żadna elektronika nigdy nie wydawała dźwięków, a było tego już zapewne w tysiącach. Znamy masę przypadków, i zanim ktoś odważy użyć się słowa zepsute to proponuję sprawdzić sprzęcik na innym obwodzie albo u kolegi 🙂 

3 godziny temu, Bautek napisał:

2Yamahy R-n 803 które miałem u siebie i obie były cichutkie

Yamaha R-n 602 - chyba trafo buczało głośniej niż w drugim Magnacie MR 780 którego miałem

CA AXR 100D - jak już wyżej pisałem, głośne buczące trafo i jeszcze głośniejszy wentylator załączający się po 15 minutach niezależnie od skali głośności 

Marantz PM 6007 też bardzo cicho trafo chodziło

Każdy ze wzmacniaczy w tym samym miejscu był, miały dobrą wentylację, nie były wciskane w żadne półki.

To tylko pokazuje że to u Ciebie jest problem, to nie ma opcji żeby co druga elektronika buczała... Chłodno to tematu podejdź bo ja ci tylko chce wskazać gdzie jest problem a przy tym pomóc.

Edytowane przez S4Home

Może z twoim egzemplarzem coś było nie tak?

Bo u znajomego ostatnio podłączyliśmy tego axr100 wymieniał ze starego Onkyo i nic nie słychać. 

Nie sprawdzałem czy chodzi bo nie było takiej potrzeby.

Ale sytuacja dziwna.

Heko Aurora 700 dużo lepiej by grały z tym amplitunerem.

Ewentualnie rozważałeś moją poprzednią propozycję z zakupem sprzętu używanego?

Piotr 

W dniu 23.11.2022 o 16:24, S4Home napisał:

To tylko pokazuje że to u Ciebie jest problem, to nie ma opcji żeby co druga elektronika buczała... Chłodno to tematu podejdź bo ja ci tylko chce wskazać gdzie jest problem a przy tym pomóc.

Jakby tak było to by obydwa Magnaty buczały ? A może po prostu jest dużo bubli produkcyjnych ? Albo ja mam takie szczęście, że trafiam na uszkodzone sztuki 😉 

W dniu 27.11.2022 o 12:31, Piotr Sonido napisał:

Może z twoim egzemplarzem coś było nie tak?

Bo u znajomego ostatnio podłączyliśmy tego axr100 wymieniał ze starego Onkyo i nic nie słychać. 

Nie sprawdzałem czy chodzi bo nie było takiej potrzeby.

Ale sytuacja dziwna.

Heko Aurora 700 dużo lepiej by grały z tym amplitunerem.

Ewentualnie rozważałeś moją poprzednią propozycję z zakupem sprzętu używanego?

Piotr 

Może tak, ale jak jużpisałem, problem jest opisywany na różnych grupach i forach, zwłaszcza głośniego wentylatora, może normalnie się włącza przy głśniejszym słuchaniu jak się nagrzeje a u mnie z automatu załączał się po 15 min.

Aurory nie podeszły mi ani przy R-N 803, R-N 602 , MR 780 i DRA-800 H.

Unknął mi ten post o sprzęcie używanym, ale chyba będzie trzeba się porozglądać i znaleźć coś fajnego z lat 80/90 keidy nagrywali płyty na wtedy obecny sprzęt 😉

Pozdrawiam

Bartek

Im więcej czytam i oglądam tym więcej pytań mi się pojawia w głowie 🙂 Ale już troszkę zmieniłem koncept tego co bym chciał mieć. Liczę na to że wypomnicie mi jeśli gdzieś tu popełniam błąd ale planuje tak:

- zakupić streamer Bluesound Node (ten nowszy z wejściem HDMI) i z niego będę miał Tidala/Spotify/Airplay oraz podłącze do niego TV przez hdmi. Do tego ma już własnego DACa. I powiedzmy, że tego już do budżetu nie wliczam:P

- zakupić wzmaczniacz (bez funkcji sieciowych bo mam juz w Bluesound) i kolumny podłogowe.

Mając ten streamer Bluesound będę miał szerszy wybór wzmacniaczy i mogę kupić tez coś starszego co będzie dobre w napędzaniu kolumn a nie w dodatkow kilku innych rzeczach jak funkcje sieciowe, wejścia cyfrowe itp (dobrze myślę?).

Chciałbym przeznaczyć ok 4000-5000 zł za wzmacniacz oraz kolumny. Chyba chciałbym skupić się na używanych żebym mógł wymienić je po jakimś czasie nie tracąc za dużo pieniędzy przy odsprzedaży.

Czy możecie coś polecić w tym budżecie? Szukam w okolicach Warszawy oraz przy trasie Warszawa - Końskie (woj. świętokrzyskie) ale jak będzie coś wartego zakupu to mogę podjechać ze 100 km 😉

Zapisałem sobie kilka modeli czytając fora/grupy facebookowe i portale internetowe:

- Bowers & Wilkins 683 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

- Klipsch RP6000F (

Ukryta Zawartość

- Dali Oberon 7 (

Ukryta Zawartość

- Q acoustics 3050/Q acoustics 3050i (

Ukryta Zawartość

- Focal chora 816 (

Ukryta Zawartość

- Bowers & Wilkins CM8 (chyba trochę przekraczają budżet) (

Ukryta Zawartość

- Bowers & Wilkins 684 (

Ukryta Zawartość

- Bowers Wilkins DM603 S3 (

Ukryta Zawartość

Lub coś kompletnie innego? 

Wrzucam raz jeszcze rzut mojego salonu który jest jaki jest no ale tutaj nie dam rady nic zmienić. Będę poźniej kombinował z panelami akustycznymi albo dywanami jak sie okaże, że dźwięk mnie nie zadowala i to wina pomieszczenia 😉

Z góry dziękuję wam za pomoc i za cierpliwość do moich głupich pytań 😉

Rzut pokoju.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi