Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  736 członków

Rotel Klub
IGNORED

Brzmienie różnych CD Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 

Mam zamiar zakupić jakiś odtwarzacz CD, ale nie mogę za bardzo znaleźć konkretnych informacji czym się różnią jeśli chodzi o brzmienie. Pomożecie? :-)

Na liście zakupowej są:

Rotel RCD-06

Rotel RCD-12

Rotel CD11 Tribute

Rotel CD14

Z góry dzięki za podpowiedzi. 

Edytowane przez Mieciu
https://www.audiostereo.pl/topic/160124-brzmienie-r%C3%B3%C5%BCnych-cd-rotela/
  • 4 tygodnie później...

Gratulacje nowego nabytku. Dobrze nie ma ładowania w szczelinę, jak w co niektórych Rotelach ( np. RCD-12). Opisz swoje wrażenia. Jedni piszą, że głośno pracuje napęd i że wyjścia słuchawkowego nie ma, a większość na tak to raczej zadowoleni.

A co tu pisać? 😉

Sprzęt idealny w tym budżecie. Dźwięk potężny, detaliczny, z niesamowitym dołem. Głośna praca napędu? Bez jaj. Ja nic nie słyszę. Chyba, że przy absolutnej ciszy. I jak muzyka nie gra. Ale czy ktoś slucha napędu zamiast muzyki?! ;D

Wyjscie słuchawkowe - nawet nie pomyślałem o tym przy poszukiwaniach. 

19 minut temu, Mieciu napisał:

A co tu pisać? 😉

Sprzęt idealny w tym budżecie. Dźwięk potężny, detaliczny, z niesamowitym dołem. Głośna praca napędu? Bez jaj. Ja nic nie słyszę. Chyba, że przy absolutnej ciszy. I jak muzyka nie gra. Ale czy ktoś slucha napędu zamiast muzyki?! ;D

Wyjscie słuchawkowe - nawet nie pomyślałem o tym przy poszukiwaniach. 

No to git, swoją drogą wyjście na słuchawki to już rzadkość w nowych.

• 1 miesiąc później...

Witam Mieciu, czy nadal potwierdzasz cichy napęd. Byłem teraz w sobotę w top hifi na odsłuchu CD 11 Tribute. Chciałem kupić ale przestraszył mnie ten napęd bo był głośny. Może mieli sztukę z początku produkcji lub skatowany strasznie. Chodził jak mały traktorek 😎. Ludzie piszą też że potrafi się sam zatrzymać. 

Mógłbyś się odnieść do tych dwóch kwestii jak to wygląda u Ciebie po prawie dwóch miesiącach?

P.S. Patrząc po awatarze słuchamy podobnej nuty. 

Pozdrawiam \m/\m/

23 godziny temu, corey665 napisał:

Witam Mieciu, czy nadal potwierdzasz cichy napęd. Byłem teraz w sobotę w top hifi na odsłuchu CD 11 Tribute. Chciałem kupić ale przestraszył mnie ten napęd bo był głośny. Może mieli sztukę z początku produkcji lub skatowany strasznie. Chodził jak mały traktorek 😎. Ludzie piszą też że potrafi się sam zatrzymać. 

Mógłbyś się odnieść do tych dwóch kwestii jak to wygląda u Ciebie po prawie dwóch miesiącach?

P.S. Patrząc po awatarze słuchamy podobnej nuty. 

Pozdrawiam \m/\m/

U mnie jedyny dźwięk jaki wydaje to otwieranie i zamykanie szuflady. Ani grama go nie słychać. Póki co złego słowa nie powiem, ba, nawet powiem, że jestem w nim zakochany po uszy!

A jako ciekawostka - po aktualizacji systemu jest nawet CD TEXT. Fajna sprawa. 

No ja właśnie stałem się posiadaczem w dniu wczorajszym. Śmiga z moim A11 Tribute. 

CD text? A to samo się pojawi czy gdzieś trzeba kliknąć? 

Ciekawe jest to że na stronie Rotela najświeższa wersja firmware to 1.01 a ja mam wgraną... 1.02 

Ej a myślisz że jest jakaś cwana opcja żeby za każdym razem odtwarzacz pokazywał czas do końca utworu po jego włączeniu? 

Za każdym razem po odpaleniu CD trzeba to zmieniać, nawet po każdej zakończonej płycie. Taka w sumie pierdoła ale fajnie jakby się dało. 

No rzeczywiście nie zapamiętuje. I chyba nie da się na stałe ustawić. Mi to akurat nie przeszkadza, bo używam tej funkcji co jest na starcie. Pozostaje cieszyć się dźwiękiem 😉

unnamed (1).jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.