Skocz do zawartości
IGNORED

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition + Marantz MODEL 40n ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, mój pierwszy post na forum.

Planuję wymienić kino domowe na stereo. Budżet do: 20 000-zł. Pokój 25m2. Muzyka: rock, jazz, klasyczna.

Co myślicie o takim połączeniu: Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition + Marantz MODEL 40n ?

Ewentualnie propozycje innych podłogowych: czarne matowe z dobrym basem + wzmacniacz z wbudowanymi funkcjami streamingu?

42 minuty temu, Robert Dy napisał:

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Mam 606 (niedobór basu uzupełniłem subem 608): dla mnie super, bardzo żywiołowe granie, ale zanim zdecydujesz o zakupie zwróć uwagę, czy wysokie tony nie są dla Ciebie zbyt ostre.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Mając taki budżet powiem ci szczerze nie wybrałem tego sprzętu.

Ale co należy powiedzieć na wstępie że wybrałeś system zapewne pod kątem designu. Bo faktycznie jest to jeden z ładniejszych zestawów.

Roksan attessa stream, denon pma 1700 + ifi zen stream, wiim mini itp, primare i15prisma, Arcam sa30, gato audio

Do tego monitor audio Silver 500, elac carina wiem znaczna różnica w wielkości, kefq950, 

Tu będziesz miał znacznie lepszy poziom basu a i też ciekawsza elektronika.

No chyba że tak jak napisał Szymon wyżej to znaczy wybór fajnych monitorów a uzupełnienie dolnego pasma przez subwoofer. 

Tu polecam Rel t7x 

Do twojego pomieszczenia by w zupełności wystarczyl

Piotr 

To prawda wygląd ma też dla mnie znaczenie. Dziekuję za sugestie. Myślałm też o wspomnianym tu: Denon pma 1700 i Kefq950, ale nie wykluczam też innych. W każdym razie muszę na spokojnie posłuchać.

Marantz tak, B&W nie 😉  Fakt, że po bandzie budżetu, ale wspomniane tu

Elac Carina FS247 w czerni też wyglądają. Szczupłe, a skromne 😉 i z basem.

Spróbuj posłuchać, a gdyby w jednym sklepie, to pewnie w budżecie ....

Edytowane przez audioburak

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 7.11.2022 o 15:08, Robert Dy napisał:

Dzień dobry, mój pierwszy post na forum.

Planuję wymienić kino domowe na stereo. Budżet do: 20 000-zł. Pokój 25m2. Muzyka: rock, jazz, klasyczna.

Co myślicie o takim połączeniu: Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition + Marantz MODEL 40n ?

Ewentualnie propozycje innych podłogowych: czarne matowe z dobrym basem + wzmacniacz z wbudowanymi funkcjami streamingu?

B&W bardzo dobry pomysł, są to uniwersalne i dobre kolumny. Mają tylko swoje wymagania co do doboru elektroniki i nie ze wszystkim zagrają. Potrzebujesz wydajnego, mocnego pieca, który nie gra jasno i ostro. Polecam wizytę w naszym salonie i odsłuch zestawu opartego na tych kolumnach z Rotelem RA-1572 mk2 i do tego Bluesound Node w roli streamera po USB audio oraz Nad C399.

Od tego bym zaczął odsłuch. Zapraszam do kontaktu z wybranym salonem celem umówienia się na taką prezentację. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl