Skocz do zawartości
IGNORED

Cześć witajcie na 20m pokoik zestaw rotel a14mk2 cd14mk2 albo ra1572mk2 rcd1572mk2 + kolumnyBowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem na odsłuch tych zestawów wpadły mi do ucha taka sama cena promocja czy do pomieszczenia 20m  lepiej mieć więcej mocy czy mniej mam obecnie pioieer  A 605 pds605  tonsil voyager 350 już 13 lat czas na zmianę. Co byście podpowiedzieli dzięki

Tak naprawdę nie wiem co, jako autor nowo założonego wątku miałeś na myśli, pisząc jedno bardzo długie zdanie, gdzie nie ma postawionego pytania? Ze złożenia zarówno treści tematu jak i zawartości postu domyślam się, że zastanawiasz się który z zestawów Rotela wybrać?

Posiadałem kiedyś RA 1572 ( co prawda nie mk2) i to jest naprawdę niezły wzmacniacz, posiadający na pokładzie niezłego DACa, mający fajny wygląd i niezłego pilota oraz sporo wejść i wyjść. Co do RCD 1572 to wiem z opinii jednego z forumowiczów, że jest lepszy od CD14 w bezpośrednim "zderzeniu".

Jeśli chodzi o zgrywanie się Roteli z B&W, to jeszcze niedawno pewien salon audio bardzo często łączył ze sobą te dwie marki.

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

14 godzin temu, romex napisał:

Byłem na odsłuch tych zestawów wpadły mi do ucha taka sama cena promocja czy do pomieszczenia 20m  lepiej mieć więcej mocy czy mniej mam obecnie pioieer  A 605 pds605  tonsil voyager 350 już 13 lat czas na zmianę. Co byście podpowiedzieli dzięki

Witaj,

nie patrz za bardzo na moc, bo to do niczego sensownego Cię nie doprowadzi, serio 😉

Seria A14 z B&W 603 gra bardzo dobrze, a seria 1572 jeszcze lepiej 😉 Te kolumny maja spory potencjał i żeby pokazać ich pełnię możliwości (odpowiednie zejście na basie, kontrolę i dobre granie także po cichu) warto zapewnić im wydajny i mocny piec jak wspomniany RA1572 mk2. Gra on także łagodniej i barwniej od niższych serii, co do mnie w tym zestawieniu także bardziej przemawia. Świetny dac na pokładzie obu Roteli to wartość dodana. 

W tym zestawie CD wychodzi za frytki 😉https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/rotel-ra-1572-mkii-rcd-1572-mkii-bowers-wilkins-603-s2.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

nie patrz za bardzo na moc...

B&W 603...

warto zapewnić im...

mocny piec...

🙂

16 godzin temu, romex napisał:

Co byście podpowiedzieli dzięki

Pytasz o 603 - ja mam 606: zwróć uwagę czy nie drażni Cię góra pasma - mi pasuje, ale opinie są różne.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

22 minuty temu, szymon1977 napisał:
Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

nie patrz za bardzo na moc...

B&W 603...

warto zapewnić im...

mocny piec...

🙂

wydajny, z tą mocą różnie bywa, to chciałem podkreślić, a kolumny B&W są akurat pod tym względem wymagające (mocne spadki impedancji). 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl