Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla HK AVR 335

kamon

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli nie AVR 335 to moze inny H/K. To zart bo sam H/K i jestem zadowolony ,ale jesli ma byc alternatywa to polecam odsluchanie Marantza,w stereo bardzo dobrze sobie radza,a i w KD nic im nie brakuje.

Jak piszesz o HK 335 to pewnie z rynku amerykańskiego, u nas chyba nie ma tego modelu jeszcze w ofercie.

Dla mnie ewentualną alternatywą jest Pioneer Elite VSX-52TX . Z trochę droższej półki HK 430, Pioneer 54TX lub Onkyo 702. Tańsze to Pioneer 1014 i HK 235 lub onkyo 602.

Teraz pewnie poczytamy o yamaszce. Niestety nie rozważam zakupu tej marki. Po lekturze forum, co bym na nią spojrzał to miałbym przed oczyma Elfana, znaczy swój wyimaginowany obraz.

Nie ma prostej odpowiedzi. Musisz sam posłuchać.

Moje wrażenia

HK 430 ma klimat małego klubu jazzowego nad ranem, ale basu jest po prostu za dużo, Marantz 7400 to lekko rozpuszczony bas, ale całość muzykalna i miła w odbiorze, Yamaha 2500 to konkret, ale wszystko grane na jedno kopyto, Onkyo 702 delikatnie i spokojnie z dobrą podstawą basową i przestrzenią, Denon 3805 super efekty stereo, ale trochę mało dynamiki.

Wszystko odsłuchane tylko w stereo na wymagających zestawach TANNOY DC1 odtwarzacz CD TEAC C-1D, MBL CDP 2, okablowanie Kimber Kable 8 TC głośnik, interkonekt KS 1010, Chorus Straight Wire interkonekt, pomieszczenie 40 m2. Czasu miałem mało (1 dzień) sprzęt wypożyczony.

Amplitunery trochę droższe niż 335, ale różnice między producentami się powielają.

p.s.

Często ten najmniej efektowny sprawdza się w życiu najlepiej. Nie co dzień pragniesz być wielokrotnie zabijany. Do tego co masz w domu szybko się przyzwyczaisz i będzie grało dobrze. Staniesz się kolejnym fanatykiem na forum.

Sprzet bede kupowal w Niemczech (tu HK 335 jest juz dostepny). Nie wiem jak gra Pioneer ale pasowalby mi do playera (575A) ;-) Co do Yamachy to mam zle wspomnienia zwiazane z 440-tka (sporo sie nameczylem zanim zeby zagrala jako tako).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.