Skocz do zawartości
IGNORED

Transport /streamer do 5000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie co Waszym zdaniem będzie  najlepsze jako transport plików, spotify, radio internetowe, zależy mi na samym transporcie , bo będzie to połączone tylko i wyłącznie do daca, moje typy to :

1. Audiolab 6000N

2. Node

3. Pro- Ject Stream Box S2 Ultra

4. Musical Fidelity MX- stream

5. Cambridge Audio CXN V.2

https://www.audiostereo.pl/topic/159746-transport-streamer-do-5000z%C5%82/
11 godzin temu, Renia239 napisał:

Mam pytanie co Waszym zdaniem będzie  najlepsze jako transport plików, spotify, radio internetowe, zależy mi na samym transporcie , bo będzie to połączone tylko i wyłącznie do daca, moje typy to :

1. Audiolab 6000N

2. Node

3. Pro- Ject Stream Box S2 Ultra

4. Musical Fidelity MX- stream

5. Cambridge Audio CXN V.2

Cześć, 

dorzuć jeszcze troszkę i wybierz Cambridge Audio 851N. W budżecie do 8000-9000zł w naszej ocenie jeden z lepiej grających streamerów! 🙂 Możesz go u nas za kaucją wypożyczyć na próbę. 

Pozdrawiam,

Q21

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W tej cenie to bym poszedł w LUMIN U1 mini, potrzebuje samego transportu, a z tej mojej propozycji co uważacie za najlepsze rozwiązanie ?

Edytowane przez Renia239

iFi Zen Stream albo poczekaj na iFi Neo Stream.

albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Renia239 napisał:

W tej cenie to bym poszedł w LUMIN U1 mini, potrzebuje samego transportu, a z tej mojej propozycji co uważacie za najlepsze rozwiązanie ?

Dobry wybór

Ja ze swojej strony polecę wspomniany już

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Sprawdza się bardzo fajnie jako transport, sam używam prywatnie :) 

spacer.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lumin u1 mini. 

I nie sluchaj Piopio, on wszędzie każdemu wciska ifi zen stream z izolacja galwaniczna 🤣🤣🤣

Lumin posiada coś czego ifi nie ma i długo mieć nie będzie: sprawna działająca aplikacje. 

I transport ma znaczenie, nie gra tak samo, sprawdzone wielokrotnie przez wielu użytkowników. 

Sam sprawdzalem malinkę z zasilaczem liniowym i bez, heosa i  silent angel. Roznica nie jest jakaś duża ale jest. Ja chcialem u2 mini ale kasy juz zabrakło 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

23 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Lumin u1 mini. 

Jak bym często używał to bym to kupił ale to będzie źródło poboczne takie od czasu do czasu Spotify i głownie radio internetowe do słuchania w tle więc nie chce wydawać dużo. Zastanawiam się  tylko MX stream lub Adiolab, P-J odpada nie ma Spotify conect.

Z wymienionych propozycji Cambridge lub audiolab, lecz obydwa urządzenia posiadają przetwornik dac.
Z alternatyw samego transportu ,warto się zastanowić nad firmą, Silent Angel Munich M1T.
Ciepło grający streamer/transport ,z bardzo dobrą aplikacją,VitOS Orbiter.                                                                          Płynnie działająca z potencjałem na aktualizacje i rozbudowę .
Zapraszamy do naszego Salonu do Pabianic na odsłuchy sprzętu i porównanie tych streamerów.

Pozdrawiam.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, Renia239 napisał:

Jak bym często używał to bym to kupił ale to będzie źródło poboczne takie od czasu do czasu Spotify i głownie radio internetowe do słuchania w tle więc nie chce wydawać dużo. Zastanawiam się  tylko MX stream lub Adiolab, P-J odpada nie ma Spotify conect.

Ja chcialem kupic ifi zen stream ale dalem sobie spokoj po lektorze na forum.

Kupilem Silent Angel m1t i jestem bardzo zadowolony. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

18 minut temu, Mikelas76 napisał:

Ja chcialem kupic ifi zen stream ale dalem sobie spokoj po lektorze na forum.

Kupilem Silent Angel m1t i jestem bardzo zadowolony. 

Ale nie masz Tidal Connect. Więc dla mnie dyskwalifikacja. iFi Zen to najtańszy transport USB z Tidal Connect. Dlaczego więc go nie polecać ? 

PS

Izolacja się sprawdza więc nie widzę powody do śmiechu. W ifi Neo Stream zastosowano zamiast izolacji ANC 2 oraz UWAGA - izolację optyczną LAN. Dalej się będziesz śmiał ?

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jeśli ma być tylko do Spotify i stacji internetowych to po co płacić 5 kpln za streaming na poziomie mp3? Każda przystawka ze Spotify Connect się sprawdzi. Bardziej bym się skupił na sprawdzeniu czy dany model obsłuży istotne dla użytkownika stacje internetowe. Nie wiem czy iFi obsługuje radio ale różne transporty na LinkPlay pewnie tak. Jeśli koniecznie ma być drożej to Primare Prisma Np5 powinno wystarczyć.

28 minut temu, Piopio napisał:

Izolacja się sprawdza więc nie widzę powody do śmiechu. W ifi Neo Stream zastosowano zamiast izolacji ANC 2 oraz UWAGA - izolację optyczną LAN. Dalej się będziesz śmiał ?

i co z tego że zastosowano, jak Nano grać nie chce.

20 minut temu, jurek1 napisał:

i co z tego że zastosowano, jak Nano grać nie chce.

Nie rozumiem .. jakie Nano ?

37 minut temu, dzarro napisał:

Jeśli ma być tylko do Spotify i stacji internetowych to po co płacić 5 kpln za streaming na poziomie mp3? Każda przystawka ze Spotify Connect się sprawdzi. Bardziej bym się skupił na sprawdzeniu czy dany model obsłuży istotne dla użytkownika stacje internetowe. Nie wiem czy iFi obsługuje radio ale różne transporty na LinkPlay pewnie tak. Jeśli koniecznie ma być drożej to Primare Prisma Np5 powinno wystarczyć.

NASA też będzie podpięty ale nie będzie to moje główne źródło, tylko poboczne, ma ktoś Audiolaba jako transport i może napisać ?

Edytowane przez Renia239
2 godziny temu, Piopio napisał:

TAK, bede rechotał z Ciebie. Wszystkich przekonujesz, a nikt nie chce tego sluchac

18 minut temu, Mikelas76 napisał:

TAK, bede rechotał z Ciebie. Wszystkich przekonujesz, a nikt nie chce tego sluchac

Co nie znaczy, że nie mam racji. Trudno wyzbyć się błędnych przekonań. Producenci audio idą w tym kierunku. Nie zastanawia Cię to ?

Mam propozycje załóżcie temat o tym izolatorze bo jeszcze jeden wpis i będę się bal otworzyć lodówkę w każdym wątku jest kłótnia o tym gównie może na dźwięk pomaga ale mnie wlosy stają dęba na samo słowo izolator

A ode mnie node
Apka świetna
Spotify i TIDAL po connect
Bluetooth na pokładzie AirPlay 2
Dźwięk da się podrasować zasilaczem liniowym

Zdecydowanie Cambridge.

Kwestia tylko czy cxn czy 851n.

Masz bezproblemową obsługę. Dobra aplikacje i świetne funkcje.

W dniu 28.09.2022 o 21:51, bopich napisał:

Mam propozycje załóżcie temat o tym izolatorze bo jeszcze jeden wpis i będę się bal otworzyć lodówkę w każdym wątku jest kłótnia o tym gównie może na dźwięk pomaga ale mnie wlosy stają dęba na samo słowo izolator

A ode mnie node
Apka świetna
Spotify i TIDAL po connect
Bluetooth na pokładzie AirPlay 2
Dźwięk da się podrasować zasilaczem liniowym

Ja wczoraj otworzyłem butelkę patrzę i pod kapslem był. Ale fakt jak zacznie wychodzić też z lodówki to składam sprawę na prokuraturę.

Piotr 

• 1 rok później...

Zaczynam po cichu, powoli rozglądać się za jakimś transportem, lepszym od Node. Czy ja dobrze widzę że w Lumin U1 Mini, za taką cenę, nie dostajemy nawet porządnego zasilania?

Lenovo, Adi-2 lps, UR Unico Gold Lion, Telefunken TL 710

23 minuty temu, J4Z napisał:

Zaczynam po cichu, powoli rozglądać się za jakimś transportem, lepszym od Node.

A dlaczego uważasz, że będzie coś lepszego od Node ? Jeśli korzystasz z USB to nie znajdziesz nic lepszego. Dokupisz tylko izolację galwaniczną USB i masz już najlepszy transport. 

Ponieważ dziadek mówił, że za tani pieniądz to ludzie psie mięso jedzą. 

19 minut temu, J4Z napisał:

Ponieważ dziadek mówił, że za tani pieniądz to ludzie psie mięso jedzą. 

To się nie sprawdza w przypadku asynchronicznej transmisji cyfrowej. BluOS jest dobrym systemem i trudno znaleźć coś lepszego. 

A jaki masz przetwornik do tego bo widziałem dzisiaj bardzo dobrą ofertę na kompletny odtwarzacz sieciowy cxn V2.

Bardzo fajny pod kątem brzmienia transportem jest ifi no ale tu wiemy jak z obsługą.

Może warto sobie zbudować bardzo dobry czysty transport na nowej malinie?

Malina i cxn odpadają. Myślę wydać z 5k na używany. 

Przetwornik mam irdac (lps), który u mnie w systemie wygrał z topping E30 (lps), atoll 100sig i Ares II.

@Piotr Sonido

Edytowane przez J4Z

24 minuty temu, J4Z napisał:

Silent Angel M1T + zasilanie liniowe. 

12 minut temu, J4Z napisał:

Przetwornik mam irdac (lps), który u mnie w systemie wygrał z topping E30 (lps), atoll 100sig i Ares II.

@Piotr Sonido

Irdaca też lubię.

Będę cię za tym wspierał przy tym

A tak z ciekawości czemu ta propozycje odpadają?

• Pokaż nowe odpowiedzi