Skocz do zawartości
IGNORED

iFi Audio NEO Stream - Sweet Streams!

Rekomendowane odpowiedzi

Koleżanki i koledzy, z przyjemnością prezentuję nasz najnowszy produkt, odtwarzacz sieciowy NEO Stream!

spacer.png

Jako streamer wspiera on najpopularniejsze tryby: Roon Ready, DLNA/UPnP, NAS, AirPla, NAA, Tidal Connect i Spotify Connect. 

W przeciwieństwie do popularnego na forum Zen Stream, posiada on również wyjścia analogowe RCA i 4.4 (zbalansowane). Jest on więc kompletnie niezależnym źródłem audio. Rozbudowaliśmy też sekcję ethernetową pod kątem możliwości połączeń. Oprócz WiFi (2,4 i 5 GHz) i złącza RJ45 dodaliśmy przemysłowy standard MT12, oraz nowość na rynku: połączenie optyczne.

Połączenie optyczne pozwala wyeliminować połączenie elektryczne pomiędzy siecią internetową domu, a systemem audio. W przeciwieństwie do WiFi , nie generuje to zakłóceń wewnątrz urządzenia. W zestawie znajduje się specjalny switch, oraz metrowy światłowód, tak więc z tej opcji można korzystać od razu po rozpakowaniu NEO Stream.

Wyjścia również nie rozczarowują. USB Audio wspiera najbardziej gęste pliki audio: PCM 768kHz, DSD512. Interfejs wyjściowy do zewnętrznego DAC korzysta z naszej technologii ANC II, która redukuje szumy zasilania i oferuje czysty sygnał wyjściowy. Wyjścia SPDIF (optyczne, współosiowe i AES/EBU) wspierają PCM do 192kHz i korzystają z technologii iPurifier, żeby zapewnić jak najlepszą jakość dźwięku. Wisienką na torcie niech będzie wyjście I2S w pełni wpierające gęste pliki.

Wyjście analogowe jest obsługiwane przez przetwornik C/A BurrBrown i wspiera gęste pliki audio, oraz MQA.

spacer.png

2" wyświetlacz LCD pomaga podróżować po menu, a następnie wyświetla okładki odtwarzanych albumów i singli.

Nie możemy się doczekać, kiedy pierwsze egzemplarze trafią w Wasze ręce!

Edytowane przez iFi Audio
https://www.audiostereo.pl/topic/159737-ifi-audio-neo-stream-sweet-streams/

Wielbiciele audiofilskich switchy będą zachwyceni 😉 

Tyle dobrego w nim siedzi, że audiofilski szok 😉 Jak zagra tak dobrze jak się wydaje to będzie przebój. Konkurencja będzie musiała nieźle się napocić by dorównać. 

Cena to ok 1299 Ł ? 

Będzie test ? 😉

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 minut temu, iFi Audio napisał:

W przeciwieństwie do popularnego na forum Zen Stream,

Jest zbudowany w oparciu o Zen Stream?  I dziedziczy problemy z oprogramowaniem? Ale fakt, iFi potrafi robić ładne sprzęty . 

Proponuje zrobić konkurs kto poda, cenę sprzętu kto bliżej trafi ten wygrywa 

Dla mnie jedna sztuka za pomysł  a producent „dowie się na ile jego pomysł jest atrakcyjny” 

Edytowane przez bopich
W dniu 26.09.2022 o 20:32, piotrek7 napisał:

Jest zbudowany w oparciu o Zen Stream?  I dziedziczy problemy z oprogramowaniem? Ale fakt, iFi potrafi robić ładne sprzęty . 

Dołożyliśmy sporo starań, żeby obyło się bez dodatkowych "atrakcji" :) 

W dniu 26.09.2022 o 20:44, bopich napisał:

Proponuje zrobić konkurs kto poda, cenę sprzętu kto bliżej trafi ten wygrywa 

Dla mnie jedna sztuka za pomysł  a producent „dowie się na ile jego pomysł jest atrakcyjny” 

Coś na pewno będzie się działo z NEO Streamem, ale jeszcze nie mogę powiedzieć co :)

50 minut temu, iFi Audio napisał:

Dołożyliśmy sporo starań, żeby obyło się bez dodatkowych "atrakcji" 🙂

Miło słyszeć. Jednakże dzwoniłem do Was gdy tylko Zen Stream trafił do sprzedaży z zamiarem kupna. Pytając się o problemy ze stabilnością oprogramowania zapewnialiście, że do grudnia (ubiegłego roku) streamer doczeka się finalnej wersji softu, która rozwiąże wszystkie problemy. Czas pokazał, że niektóre problemy zostały wyeliminowane, niektóre pozostały a także pojawiły się nowe. Dlatego jeśli platforma i oprogramowanie dla obu urządzeń są wspólne, wstrzymałbym się z huraoptymizmem. Choć nie mam nic przeciwko temu aby NEO okazał się niezawodnym i dopracowanym sprzętem za umiarkowane pieniądze 

15 godzin temu, piotrek7 napisał:

Miło słyszeć. Jednakże dzwoniłem do Was gdy tylko Zen Stream trafił do sprzedaży z zamiarem kupna. Pytając się o problemy ze stabilnością oprogramowania zapewnialiście, że do grudnia (ubiegłego roku) streamer doczeka się finalnej wersji softu, która rozwiąże wszystkie problemy. Czas pokazał, że niektóre problemy zostały wyeliminowane, niektóre pozostały a także pojawiły się nowe. Dlatego jeśli platforma i oprogramowanie dla obu urządzeń są wspólne, wstrzymałbym się z huraoptymizmem. Choć nie mam nic przeciwko temu aby NEO okazał się niezawodnym i dopracowanym sprzętem za umiarkowane pieniądze 

Dziękujemy za drugą szansę :) 

3 minuty temu, iFi Audio napisał:

Dziękujemy za drugą szansę 🙂

Drugiej szansy nie będzie (na razie) 😉

Kupiłem Silent Angel M1t i nie myślę o zmianie. Bo świetnie gra i jest całkowicie niezawodny. Od grudnia nie zawiesił się ani razu. Niezły wynik jak na streamer. Ale to przecież nie powód aby źle życzyć rozwojowi NEO Stream (choć to takie polskie). Jako konsument oczekuję aby na rynku pojawiało się możliwie jak najwięcej dobrych i przystępnych cenowo urządzeń. Może za jakiś czas gdy będę myślał o kolejnym streamerze, padnie na następną generację ifi

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Drugiej szansy nie będzie (na razie) 😉

Kupiłem Silent Angel M1t i nie myślę o zmianie. Bo świetnie gra i jest całkowicie niezawodny. Od grudnia nie zawiesił się ani razu. Niezły wynik jak na streamer. Ale to przecież nie powód aby źle życzyć rozwojowi NEO Stream (choć to takie polskie). Jako konsument oczekuję aby na rynku pojawiało się możliwie jak najwięcej dobrych i przystępnych cenowo urządzeń. Może za jakiś czas gdy będę myślał o kolejnym streamerze, padnie na następną generację ifi

Czyli druga szansa na przyszłość jest  :) Dzięki za miłe słowa :)

Dla wszystkich zainteresowanych funkcjonalnością NEO Stream przygotowaliśmy krótki materiał video:

Edytowane przez iFi Audio

Czy on będzie pozbawiony wad funkcjonalnych które ma zenstream?

Czy będzie dedykowana aplikacja?

Bo w swojej cenie to jeszcze zen stream rozumiem. Broni sie

Ale jeśli to ma kosztować 1200 funtów to niestety trafia na konkurenta w postaci Cambridge cxn. Ciężko będzie 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Czy on będzie pozbawiony wad funkcjonalnych które ma zenstream?

Czy będzie dedykowana aplikacja?

Bo w swojej cenie to jeszcze zen stream rozumiem. Broni sie

Ale jeśli to ma kosztować 1200 funtów to niestety trafia na konkurenta w postaci Cambridge cxn. Ciężko będzie 

Nie będzie dedykowanej apki. Niestety.

Za to nowy streamer ma dodatkowy plus - optyczną izolację LAN. Nie trzeba inwestować a audiofilski switch z zasilaniem liniowym 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Powiem tak. I tak bym w niego nie inwestował. Ale ja nieco wyleczyłem sie chyba.

Nie wiem co to wnosi bo nigdy tego nie sprawdziłem. 

Ale słuchając po wifi jestem zadowolony. I dobrze mi z tym 🙂

no to będzie trudno mu zdobyć rynek. Cxn to utartą , sprawdzona i dobra droga.

Piotr 

• 3 tygodnie później...

Czy w zestawie jest lepszy zasilacz bo na zdjęciach zawartości wygląda na iFi Audio iPower X?

Obecnie najtaniej na amazon.pl - 6119,00

To jest zaporowa cena. 

Ifi nie zwojuje tym rynku jak z zen stream. 

Niemu nas.

11 godzin temu, Mickey Mickey napisał:

Q21 -6499 więc wynegocjujesz mniej niż ma Amazon. 

Piotr 

Bez przesady, zaporowa cena to jest na Rose 150b 🙂

Chociaż faktycznie - brak wejść na DAC, stare kości Burr Brown 1793, wyświetlacz wielkości paznokcia ... Ale czy w tych czasach można kupić coś dobrze grającego za mniej niż 10 tyś? Matrix Element I2?

Jeżeli gra dobrze i jest wygodne w obsłudze to czemu nie?

23 minuty temu, Mickey Mickey napisał:

Ale czy w tych czasach można kupić coś dobrze grającego za mniej niż 10 tyś?

Gustard R26, Denafrips Pontus II

Edytowane przez Piopio

31 minut temu, Piopio napisał:

Gustard R26, Denafrips Pontus II

Denafrips to DAC bez streamer's a do tego cena obecnie już prawie 11 000 🙂

Gustard nie jest dostępny oficjalnie w PL a cena też już pow. 10 000 🙂

12 minut temu, Mickey Mickey napisał:

Denafrips to DAC bez streamer's a do tego cena obecnie już prawie 11 000 🙂

Gustard nie jest dostępny oficjalnie w PL a cena też już pow. 10 000 🙂

Gustard R26 za 8.700

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za 10.000 kupisz go w 4Hifi/Premiumsound

Ukryta Zawartość

W dniu 18.10.2022 o 09:37, Mickey Mickey napisał:

Bez przesady, zaporowa cena to jest na Rose 150b 🙂

Chociaż faktycznie - brak wejść na DAC, stare kości Burr Brown 1793, wyświetlacz wielkości paznokcia ... Ale czy w tych czasach można kupić coś dobrze grającego za mniej niż 10 tyś? Matrix Element I2?

Jeżeli gra dobrze i jest wygodne w obsłudze to czemu nie?

Ale rose jest kompletny. Na świetną obsługę 

W dniu 18.10.2022 o 10:40, Piopio napisał:

Gustard R26 za 8.700

Ukryta Zawartość

Za 10.000 kupisz go w 4Hifi/Premiumsound

Kolejny przykład jak nas doją na polskiej dodatkowej marży.

W dniu 23.10.2022 o 22:44, _grzesiek_ napisał:

Czy producent naprawi soft zen stream? 

Złote pytanie.

Kupi go kilka osób zacznie narzekać to producent może posłucha o ile coś będzie się dało zrobić. Co się nie będzie dało to trudno.

Piotr 

Ukryta Zawartość

Nasz software rozwijamy nieustannie, jest on w bardzo dużej mierze wspólny dla Zen i NEO. 

Myślę, że o Neo Streamie lepiej myśleć jako o transporcie cyfrowym niż streamerem z wyjściami analogowymi. Bardziej go widzę w tej roli osobiście. 

W dniu 17.10.2022 o 20:30, Mickey Mickey napisał:

Czy w zestawie jest lepszy zasilacz bo na zdjęciach zawartości wygląda na iFi Audio iPower X?

Z tego co wiem ma być iPower X w zestawie.

W dniu 26.10.2022 o 22:39, iFi Audio napisał:

Myślę, że o Neo Streamie lepiej myśleć jako o transporcie cyfrowym niż streamerem z wyjściami analogowymi. Bardziej go widzę w tej roli osobiście.

No to jeżeli ma to być jako sam streamer to cena 6499 zupełnie nie jest adekwatna. Po doliczeniu DAC'a spokojnie wychodzimy poza 10 tyś a tam ciekawych urządzeń jest cała masa.

W dniu 28.10.2022 o 12:00, Mickey Mickey napisał:

No to jeżeli ma to być jako sam streamer to cena 6499 zupełnie nie jest adekwatna. Po doliczeniu DAC'a spokojnie wychodzimy poza 10 tyś a tam ciekawych urządzeń jest cała masa.

To jest streamer z DAC.

W dniu 26.10.2022 o 22:39, iFi Audio napisał:

Nasz software rozwijamy nieustannie, jest on w bardzo dużej mierze wspólny dla Zen i NEO. 

Z tego co wiem ma być iPower X w zestawie.

No to pytanie za co płacić różnice X3 względem zen stream?

W dniu 28.10.2022 o 12:00, Mickey Mickey napisał:

Jest. I gotowych z daciem tez.

Moim zdaniem on rynku nie zwojuje, sam bym go nie wybrał, ale szczerze firmę lubię chyba przez osobę pisząca na forum na prawdę. 🙂

więc życzę jak najlepiej. 

Piotr 

W dniu 30.10.2022 o 19:42, Piotr Sonido napisał:

No to pytanie za co płacić różnice X3 względem zen stream?

Jest. I gotowych z daciem tez.

Moim zdaniem on rynku nie zwojuje, sam bym go nie wybrał, ale szczerze firmę lubię chyba przez osobę pisząca na forum na prawdę. 🙂

więc życzę jak najlepiej. 

Piotr 

Moim zdaniem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie będzie tak popularny jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Nie ma szans. Chociażby ze względu na cenę. Neo Stream jest urządzeniem dla tych, którzy na przykład mają już dobry DAC i chcą go rozbudować o streamer cyfrowy wysokiej klasy. A za co się płaci? Za optyczny LAN, za liczne wyjścia cyfrowe, za lepszy, bardziej rozbudowany zasilacz i układy w środku. Jeżeli ktoś szuka takich cech, to moim zdaniem urządzenie się obroni względem konkurencji. 

Mój służbowy właśnie przyszedł, sam jestem bardzo ciekaw jak to się będzie spisywać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja od dzisiaj zaczynam zabawę i testy. Skoro wbudowany DAC ma być tylko dodatkiem to jaki zewnętrzny będzie dobrym uzupełnieniem? Nie ukrywam, że wolałbym gotowe urządzenie. Np. Rose RS250, który miałem rok temu.

4 godziny temu, Mickey Mickey napisał:

Ja od dzisiaj zaczynam zabawę i testy. Skoro wbudowany DAC ma być tylko dodatkiem to jaki zewnętrzny będzie dobrym uzupełnieniem? Nie ukrywam, że wolałbym gotowe urządzenie. Np. Rose RS250, który miałem rok temu.

SMSL SU-10

Tak na szybko po 3 godzinach zabawy:

Potrafi zatrzymać odtwarzanie w środku utworu.

Nie mogłem go zmusić aby przerwał odtwarzanie ze S przeszedł na T

Po aktualizacji FW nie zapamiętał poprzednich ustawień i aplikacja iFi przestała się łączyć więc o radiu można zapomnieć

Zresztą ta ich aplikacja to chyba pisana na kolanie za karę na pierwszym roku informatyki ... wygląd, obsługa ... W jednym z objaśnień piszą o Volumio ...

Brzmieniowo OK, ale Rose to to nie jest ani nawet Arcam ST60

Jak na UPUNP to coś nie bardzo bo mConnect go nie widzi. Widzi go natomiast Bubble i działa ...

Tidal connect działał na początku OK, teraz sterowanie tylko z tabletu z WIN ... telefon na adroidzie nie może przejąć kontroli

Ukryta Zawartość

Neo1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi