Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo 8-10k pln do salonu 25m2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję zestawu do salonu , powierzchnia około 25m2 w kwocie 8-10k PLN. Interesuje mnie tylko nowy sprzęt.

Pokój ma 5x4,5m

Zależy mi żeby wzmacniacz miał bezprzewodowe połączenie i dało się go połączyć jakoś z tv, ponieważ głównie będzie odsłuch ze spotify/tidal.

Lubię dość ciepłe i basowe brzmienie. Musi być basik.

Zestawy które biorę pod uwagę to np. Fyne f501 + cyrus one hd, Pylon Diamond 25/28 + cyrus one

Dziękuję za pomoc.

Ps. załączam jak wygląda moje miejsce odsłuchowe, odległość 3,5-4m

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witaj,

zwróć uwagę na naszą propozycję: Nad C700 + Elac Debut Reference F5. Nad ma wszystko co trzeba: BluOS, mega stabilna i wygodna w obsłudze apka, HDMI ARC. Dodatkowo kolorowy wyświetlacz. W połączeniu z tymi podłogówkami dostaniesz dociążony i ciepły dźwięk, ale niepozbawiony kontroli i dynamiki. 

Zapraszamy i do nas na odsłuchy 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Witaj,

zwróć uwagę na naszą propozycję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Nad ma wszystko co trzeba: BluOS, mega stabilna i wygodna w obsłudze apka, HDMI ARC. Dodatkowo kolorowy wyświetlacz. W połączeniu z tymi podłogówkami dostaniesz dociążony i ciepły dźwięk, ale niepozbawiony kontroli i dynamiki. 

Zapraszamy i do nas na odsłuchy 😉

Kolor głośników mogę sobie wybrać np cały czarny bądź cały biały?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Hubert099

KOLUMNY KEF R5

WZMACNIACZ SMSL A300

DAC SMSL SU-9

STREAMER WIIM MINI

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

43 minuty temu, Hubert099 napisał:

Kolor głośników mogę sobie wybrać np cały czarny bądź cały biały?

w tej serii akurat nie, więc wtedy tylko seria Carina z Elaca.

Z tańszych kolumn (tak żeby mieścić się w założonym budżecie) dobrze grających z tym Nadem polecam też odsłuchać PSB Imagine X1T

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

10 minut temu, Piopio napisał:

KOLUMNY KEF R5

WZMACNIACZ SMSL A300

DAC SMSL SU-9

STREAMER WIIM MINI

R5 zbyt mocnego basu raczej nie maja. Wydaje mi sie ze nawet R3 sieja mocniej tym pasmem.

SMSL  A300 fajny, sluchalem ostatnio i bylem w lekkim szoku.

2 godziny temu, Hubert099 napisał:

Witam,

Poszukuję zestawu do salonu , powierzchnia około 25m2 w kwocie 8-10k PLN. Interesuje mnie tylko nowy sprzęt.

Pokój ma 5x4,5m

Zależy mi żeby wzmacniacz miał bezprzewodowe połączenie i dało się go połączyć jakoś z tv, ponieważ głównie będzie odsłuch ze spotify/tidal.

Zestawy które biorę pod uwagę to np. Fyne f501 + cyrus one hd, Pylon Diamond 25/28 + cyrus one

Dziękuję za pomoc.

Ukryta Zawartość

Widze ze jakis wzmacniacz masz, wiec moim zdaniem lepiej przeznaczyc cala kwote na jak najlepsze zestawy glosnikowe a elektronika zajac sie za jakis czas. Jesli lubisz dobry bas to polecam zainteresowac sie kolumnami 3 droznymi na duzych przetwornikach niskotonowych.

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, BlueDot napisał:

R5 zbyt mocnego basu raczej nie maja. Wydaje mi sie ze nawet R3 sieja mocniej tym pasmem.

SMSL A300 ma fajny tryb SDB, który podbija bas. Powinno być dobrze.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 20.09.2022 o 12:26, Hubert099 napisał:

Witam,

Pokój ma 5x4,5m

Dziękuję za pomoc.

mmmm.png

Cześć, 

W budżei

Witam,

Pokój ma 5x4,5m

Dziękuję za pomoc.

mmmm.png

Cześć,

Z tego co się orientuję to założyłeś już ten sam wątek na innym forum audio i otrzymałeś różne propozycje... 

Cóż możemy dodać, najlepszą opcją byłby odsłuch przed decyzją zakupu dlatego, zapraszamy do naszego salonu w celu weryfikacji Twoich preferencji brzmieniowych. Na pewno możemy polecić konfigurację opartą na wzmacniaczu Cyrus One oraz kolumnach Pylon Audio Diamond 25 czy nawet 28. Ten metraż pozwoli na wstawienie zarówno mniejszych jak i większych podłogówek. Jeżeli preferujesz bardziej spektakularne brzmienie wybierz 28-ki. Alternatywnie możemy jeszcze zaproponować wzmacniacz Audiolab 6000A lub wersję z odtwarzaczem sieciowym 6000A Play. Zagra on cieplej i nieco subtelniej w wyższym zakresie od wzmacniacza Cyrus z serii One.

Pozdrawiam,

Q21

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

15 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć, 

W budżei

Cześć,

Z tego co się orientuję to założyłeś już ten sam wątek na innym forum audio i otrzymałeś różne propozycje... 

Cóż możemy dodać, najlepszą opcją byłby odsłuch przed decyzją zakupu dlatego, zapraszamy do naszego salonu w celu weryfikacji Twoich preferencji brzmieniowych. Na pewno możemy polecić konfigurację opartą na wzmacniaczu Cyrus One oraz kolumnach Pylon Audio Diamond 25 czy nawet 28. Ten metraż pozwoli na wstawienie zarówno mniejszych jak i większych podłogówek. Jeżeli preferujesz bardziej spektakularne brzmienie wybierz 28-ki. Alternatywnie możemy jeszcze zaproponować wzmacniacz Audiolab 6000A lub wersję z odtwarzaczem sieciowym 6000A Play. Zagra on cieplej i nieco subtelniej w wyższym zakresie od wzmacniacza Cyrus z serii One.

Pozdrawiam,

Q21

Wybieramy 28ki, natomiast widzę, że jest mega promocja na kolumny audio physic classic 8. Czy warto na nie również spojrzeć?

Druga sprawa to wzmak do diamond 28. Czy jest sens celować we wzmacniacz z trochę wyższej półki czy będzie to nie opłacalne względem tego co zyskam?

3 godziny temu, Hubert099 napisał:

Wybieramy 28ki, natomiast widzę, że jest mega promocja na kolumny audio physic classic 8. Czy warto na nie również spojrzeć?

Spojrzeć na pewno warto, szczególnie jak sie zwróci uwagę na sposób położenia forniru na tych pylonach.

Godzinę temu, slyszecisze napisał:

Spojrzeć na pewno warto, szczególnie jak sie zwróci uwagę na sposób położenia forniru na tych pylonach.

Brałbym w białym macie i do tego jakiś denon 900ka, tylko czy on wystarczy im?

W dniu 23.09.2022 o 08:40, Hubert099 napisał:

Druga sprawa to wzmak do diamond 28. Czy jest sens celować we wzmacniacz z trochę wyższej półki czy będzie to nie opłacalne względem tego co zyskam?

Classic 8 to fajne kolumny. Warto je wziąć pod uwagę. Mają lepszą stereofonię od Diamond 28.

Do Diamond 28 nawet polecam wziąć lepszy wzmacniacz. 

Diamond to najlepsza seria pylona.

22 godziny temu, Hubert099 napisał:

Brałbym w białym macie i do tego jakiś denon 900ka, tylko czy on wystarczy im?

Zdecydowanie nie. 

Będzie to grało mdło i nijako. Na pewno z czasem byś to wyłapał i by ci przeszkadzało. 

Piotr 

Denon 900 chyba jednak za niska półka dla Diamond 28 - kolumny mają większy potencjał. Nie zauważyliśmy problemów z fornirem a lakiery z całą pewnością są na bardzo wysokim poziomie. Pylon dysponuje swoją lakiernią i wiedza jak to robić 🙂 Co do wzmacniaczy, fajnie zgrywają się np. Roksan K3, Atoll IN100 lub IN200, Vincent SV228 czy Rega Elex-r. Classic 8 również są bardzo udane ale nasycenie czy dynamika jednak po stronie D28.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 godziny temu, Q21 napisał:

Nie zauważyliśmy problemów z fornirem a lakiery z całą pewnością są na bardzo wysokim poziomie.

Nie kwestionuje jakości lakieru jak również forniru.

Miałem na myśli sposób położenia forniru.

Na frontowej ścianie słoje biegną pionowo, natomiast na bocznych poziomo.

Oczywiście, każdy ma swoje poczucie estetyki. Mnie akurat taki sposób położenia forniru nie odpowiada.

6 godzin temu, Q21 napisał:

Denon 900 chyba jednak za niska półka dla Diamond 28 - kolumny mają większy potencjał. Nie zauważyliśmy problemów z fornirem a lakiery z całą pewnością są na bardzo wysokim poziomie. Pylon dysponuje swoją lakiernią i wiedza jak to robić 🙂 Co do wzmacniaczy, fajnie zgrywają się np. Roksan K3, Atoll IN100 lub IN200, Vincent SV228 czy Rega Elex-r. Classic 8 również są bardzo udane ale nasycenie czy dynamika jednak po stronie D28.

Atoll 100 wydaje się ok, natomiast trzeba by dokupić daca żeby zyskać łączność bezprzewodową itd zgadza się?

Widzę , że Roksan k3 ma wszystko czego trzeba.

Edytowane przez Hubert099
16 godzin temu, Hubert099 napisał:

Atoll 100 wydaje się ok, natomiast trzeba by dokupić daca żeby zyskać łączność bezprzewodową itd zgadza się?

Widzę , że Roksan k3 ma wszystko czego trzeba.

Roksan K3 ma bt. Ale nie ma wejścia na dac na pokładzie. 

Chyba że takie połączenie ci wystarczy. 

On akurat z d28 faktycznie świetnie się zgrywa.

Piotr 

23 godziny temu, Q21 napisał:

Mówimy o modelu integrated tak?

Jaki koszt daca?

Marantz z Pylonami też dobrze się zgrywał choć i on nie grzeszy mocą, ale to i tak słabsze brzmieniowo urządzenie od wymienionych wcześniej.

41 minut temu, Q21 napisał:

Marantz z Pylonami też dobrze się zgrywał choć i on nie grzeszy mocą, ale to i tak słabsze brzmieniowo urządzenie od wymienionych wcześniej.

Roksan Atessa Streaming mam na oku z kabelkami wireworld oasis 8

Zależy mi na funkcjonalności.

Do Twoich preferencji Pylon Diamond 28 to dobry kierunek. Kolumny stoją po cieplejszej stronie grania, a i basu nie brakuje choć to w dużej mierze zależy od akustyki pomieszczenia.

Budżet 10 000 zł na całość niestety może być za mały, bo Pylon Diamond 28 swoje kosztują i pokazują swoje pełnie swoich możliwości z lepszym i co za tym idzie droższym wzmacniaczem.

Przed zakupem oczywiście zalecam odsłuchy, bo inaczej wybierasz w ciemno i albo się uda albo nie.

Sam przed wyborem odpowiedniego wzmacniacza do Pylon Diamond 28 przesłuchałem kilka sprzętów i ze swojego doświadczenia to raczej Roksan Attesa sobie odpuść.

Natomiast Roksan K3 to już zdecydowanie sprzęt do zastanowienia. Dynamiczny, ofensywny, bardzo mocno grający, zarówno dołem jak i górą. Piec do ostrego grania. Zastrzeżenia mam do gałki ustawiania głośności, która ma luz i podczas używania obija się o obudowę. Jakość przez Bluetooth słaba i traktowałbym jako dodatek.

Atoll 100Si nic specjalnego, nie zrobił na mnie wrażenia. Bas bumiasty jednostajny.

Hegel H95 jest teraz na promocji w dobrej cenie i będziesz blisko założonego budżetu. Basu nie będzie brakować. Wzmacniacz wyjątkowo rozdzielczy i przejrzysty. Scena dźwiękowa szeroka i głęboka, bardzo trójwymiarowa. Wszystkie dźwięki poukładane i bardzo wyraźnie zarysowane w przestrzeni. Wysokie czyste i lekkie. Wokale cofnięte, grane z dystansem. Dla mnie średnica za sucha, ale może Tobie będzie pasować.

Dla siebie wybrałem Musical Fidelity M5Si. Wzmacniacz ten gra bardzo przyjemnie, soczyście, barwnie i plastycznie. Wzmacniacz jest muzykalny z dźwięczną, ale nie męczącą górą, zwartym konturowym dobrze kontrolowanym nisko schodzącym basem. Średnica jest delikatnie dogrzana i lekko wysunięta do przodu. Scena jest bardzo szeroka, ale mogłaby być głębsza np. tak jak w Heglu.

Możesz jeszcze zwrócić uwagę na sprzęt marki Denon. Nie wiem jak gra PMA 1600NE bo nie słuchałem, ale jeśli podobnie do starszej serii 1500, 1510, 1520 to basu będzie pod korek.

W dniu 25.09.2022 o 13:55, Hubert099 napisał:

Jeszcze sobie tak myślę o Marantz pm7000n, ponieważ ma funkcje sieciowe.

Alternatywnie masz Yamahę RN803, która będzie poważną propozycją dla tego modelu ale wiadomo, kto co lubi.

2 minuty temu, Tonnii99 napisał:

Alternatywnie masz Yamahę RN803, która będzie poważną propozycją dla tego modelu ale wiadomo, kto co lubi.

Zakupiłem wzmacniacz Roksan Attessa Streaming do tegoż zestawu 🙂

1 minutę temu, Hubert099 napisał:

Zakupiłem wzmacniacz Roksan Attessa Streaming do tegoż zestawu 🙂

aaa no to po temacie. Wystarczy wygrzać zawodnika i się wypowiedzieć za kilka dniu na tym też forum 🙂

p.s a słuchałeś np. tej RN803?

W dniu 26.09.2022 o 12:26, Hubert099 napisał:

Roksan Atessa Streaming mam na oku z kabelkami wireworld oasis 8

Zależy mi na funkcjonalności.

No to jest dużo ciekawszy model niż pm7000n.

W dniu 28.09.2022 o 20:54, Tonnii99 napisał:

Nie no gdzie model Rn803 do modelu attesa stream. To dwa różne światy.

A obecnie chora cena 803ki w Polsce nie sprawi że ten amplituner będzie nagle o dwie klasy lepszy.

Piotr 

• 2 tygodnie później...
W dniu 1.10.2022 o 11:10, Piotr Sonido napisał:

No to jest dużo ciekawszy model niż pm7000n.

Nie no gdzie model Rn803 do modelu attesa stream. To dwa różne światy.

A obecnie chora cena 803ki w Polsce nie sprawi że ten amplituner będzie nagle o dwie klasy lepszy.

Piotr 

Jasne, że nie sprawi że będzie lepszy, ale jako porównanie warto jest go gdzieś wrzucić 🙂

Po wygrzaniu sprzęt będzie grał znacznie lepiej?

Wg. mnie jest trochę sporo góry, kabelki wireworld oasis 8.

• Pokaż nowe odpowiedzi