Skocz do zawartości
IGNORED

Chord Clearway …co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Majstrzy.Szukam kabli glosnikowych , ktore zastapia CC i pozwola wskoczyc level wyzej.Setup systemu:Focal Aria 926 - Yaqin 90 b na sterujacych telefunkenach z 1961 roku- Dac Audio Gd R2R1 na drabince rezystorowej z usb na amanero..Zrodla .Gramo 1700 mk2 Technicsa na  wkladce Shure, deck Akai 95 mk2, cd creek evo 1, streamer Usb bridg signature na volumio.Mam wrazenie ze te Clerway to waskie gardlo systemu.Kolega mi poleca eqilibrium aurora

https://www.audiostereo.pl/topic/159625-chord-clearway-%E2%80%A6co-dalej/

Polecam spróbuj RAMM AUDIO AMADEUS 5 MK2 (7 trochę tańsze), to mało znane u nas a mają dobra konstrukcję i zobaczysz jaka będzie zmiana. Polecam też kable marki Fadel Art Stream lub trochę droższe Streamflex, są one już leciwe ale naprawdę "grają". Bardzo mały wpływ na przekaz, określam je jako naturalne ale pokazują wszystko, bardzo dobry detal, dynamika super. Ramm mają o dziwo nawet zbliżoną budowę do nich, choć nie identyczną. Jaką długość potrzebujesz?

22 minuty temu, dreamer25 napisał:

Majstrzy.Szukam kabli glosnikowych , ktore zastapia CC i pozwola wskoczyc level wyzej.Setup systemu:Focal Aria 926 - Yaqin 90 b na sterujacych telefunkenach z 1961 roku- Dac Audio Gd R2R1 na drabince rezystorowej z usb na amanero..Zrodla .Gramo 1700 mk2 Technicsa na  wkladce Shure, deck Akai 95 mk2, cd creek evo 1, streamer Usb bridg signature na volumio.Mam wrazenie ze te Clerway to waskie gardlo systemu.Kolega mi poleca eqilibrium aurora

Kimber cable 4PR i jakieś dobre zasilanie? Może jakiś dobry filtr?

23 minuty temu, dreamer25 napisał:

.Mam wrazenie ze te Clerway to waskie gardlo systemu

A może to tylko wrażenie? Ten Chord to bardzo dobry kabel, który się sprawdza w znacznie lepszych systemach niż Twój (nie umniejszając mu w niczym). Co z akustyką bo (być może) na tym polu zyskasz o wiele więcej niż bawiąc się kablami

16 godzin temu, Nikonman napisał:

Kimber cable 4PR i jakieś dobre zasilanie? Może jakiś dobry filtr?

Myślę że do takiego systemu to 4 lub 8TC. Choć mam wątpliwość czy do Focali NIE za jasny i nie za rozdzielczy.

Ponadto wpis piotr7 - chyba nie w kablu wąskie gardło. 

Cześć,

wypożycz i sprawdź w swoim systemie Ortofon Reference Bronze, kable robione na miedzi Furukawa, W twoim systemie powinny ładnie podkreślić środek i dół, lekko otworzą też górę, mają niezłą przestrzeń.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Mówiło się kiedyś "Łukasz, czego szukasz" i to coś wyjaśniało, a definiując

tylko "level wyżej" pewnie chodzi tylko o kolejną półkę cenową.

Taki chociażby Nordost White Lightning może jeszcze jest podobnie

pozycjonowany, ale taki Blue Heaven powinien już swą ceną zaspokoić 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tak jak zauważył przedmówca, wszystko zależy od tego czego szukasz w brzmieniu? Czy chcesz wprowadzić jakieś zmiany? Możemy dźwięk dociążyć, przyciemnić np. Cardas, Ricable. Możemy skontrolować bas i lekko wypchnąć środek np. Tellurium Q Black II, możemy dźwięk napowietrzyć i udelikatnić zachowując dźwięczność i barwę np. Albedo. To oczywiście bardzo ogólnikowo przedstawiona porada ale ogólnikowe jest również pytanie 😉 powiedz nam coś więcej. Osobiście zgadzam się, że Chord Clearway jest zaskakująco muzykalny i dobry w swojej cenie. Mógłby kosztować sporo więcej i nadal byłby dobry i bezpieczny brzmieniowo dla systemu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 11.09.2022 o 18:03, dreamer25 napisał:

Spróbuj kabli Vermouth 

wydaja sie wymarzone pod kopułki focalowskie. Wygładzają, nieco wycofują góre, ale zachowuja rozdzielczosc i maja analogowy sznyt. 
obecnie testuję Black Pearl i Red Velvet. Pearle drogie, ale juz Velvety powinny wprowadzić sporo spokoju i dodać barwy. IMO znacznie lepsze od wysokich Tellurium

Natomiast najważniejsze pytanie jakie sobie trzeba zadac to jaki efekt chcemy uzyskac... no i jaki masz IC? kable zasilające? 

IC+głosnik musi sie spasować i nie powielac swoich cech