Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Piopio napisał:

Tego się nie podłącza do zasilacza. 

Jak podłączam do portu USB w PC to żeby działał to potrzebuje oddzielnego zasilania

(z boku urządzenia jest port USB-C do zasilacza)

30 minut temu, quatross napisał:

Jak podłączam do portu USB w PC to żeby działał to potrzebuje oddzielnego zasilania

(z boku urządzenia jest port USB-C do zasilacza)

Serio ? U mnie działa bez dodatkowego zasilania 😉 Dodatkowe zasilanie jest potrzebne tylko gdy DAC jest zasilany z portu USB.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 godzin temu, Piotr163e napisał:

Ja chciałem wziąć iFi Zen jako transport, ale koniec, końców zdecydowałem się na nową wersję NODE.

Jak mój dotrze, to dam znać jak się zgrywają 🙂 Łączyć zamierzam również przez USB.

Ale Node, nie gra chyba po USB jak PC 

Jego wyjścia to analog ,optical ,i coaxial.

No ale może  coś przeoczyłem .

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

6 minut temu, dedal75 napisał:

Ale Node, nie gra chyba po USB jak PC 

Ten nowy chyba gra po Usb 

6 godzin temu, FioleK napisał:

Nie chce mi się wierzyć, że to zależy od źródła cyfrowego sygnału...

Też mi sie nie chciało wierzyć kiedyś 😉

Nikt w testach nie rozwija o tym nic . Dla mnie to jest USB service by na pc coś tam wykonać . Ale ok niech gra 😘 ale to na razie jest jak z yeti 

Edytowane przez dedal75

Po testach w TopHifi wiem, że granie z niego po USB jest na bardzo dobrym poziomie. Tam też polecono mi, żeby (jeśli to możliwe) łączyć go właśnie w ten sposób, bo wtedy zapewnia najlepsze granie. Oczywiście jest to skorelowane z tym jaki DAC finalnie będzie obrabiał dźwięk, natomiast z takim Rotelkiem MK1592 to właśnie po USB było najlepsze granie. 

7 godzin temu, quatross napisał:

Jest wyraźnie napisane przez sprzedawcę że nieprawidłowo w tedy działa (bez zasilacza)

Punkt 4 instrukcji obsługi mówi co innego ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Spoko.

Ale sami się zachwycają jaki to audiofilski dac siedzi w środku 😉 więc...

11 minut temu, Piopio napisał:

Punkt 4 instrukcji obsługi mówi co innego ...

Spójrzmy jak działa izolacja galwaniczna, żeby w pełni odseparować się od zakłóceń źródła, należy podpiąć osobne zasilanie do izolatora, najlepiej liniowe lub bateryjne. Słychać różnicę. Jak kiedyś obiecałem też kupiłem Toppinga. 

14 minut temu, dedal75 napisał:

Spoko.

Sabaj podobno nie potrzebuje żadnego DAC, więc jeśli faktycznie, to może to się udać.. 😄 

22 minuty temu, dedal75 napisał:

Spoko.

Dedal z całą sympatią do Ciebie (klub BMN) ,to mało wnosisz do wątku. Usiadłeś sobie w loży szyderców i klepiesz na okrągło. Wyluzuj trochę. Dziel się swoją merytoryczną wiedzą z własnych doświadczeń.

Hegel H120 & KEF R3

Nie zawsze muszę poklepywać , sorry nie dam Ci serduszka jak inni  😉 

Większość czeka na ten klocek , ale już wiemy że gra ze wszystkim . Mam luzu aż nad to 😊

Edytowane przez dedal75

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, dedal75 napisał:

Nikt w testach nie rozwija o tym nic . Dla mnie to jest USB service by na pc coś tam wykonać . Ale ok niech gra 😘 ale to na razie jest jak z yeti 

Bo jak wchodził na rynek i wszyscy robili recenzje to jeszcze nie miał tej funkcji aktywnej. Dostał ją tego co wiem z aktualizacją oprogramowania. Wiele osób nawet tego nie zauważyło bo pod USB mają podłączone pendrivy

2 godziny temu, RobG1974 napisał:

Spójrzmy jak działa izolacja galwaniczna, żeby w pełni odseparować się od zakłóceń źródła, należy podpiąć osobne zasilanie do izolatora, najlepiej liniowe lub bateryjne. Słychać różnicę. Jak kiedyś obiecałem też kupiłem Toppinga. 

Tak, zgodzę się, ale to jest USB - sygnał cyfrowy do tego różnicowy. Każdy syf, który się pojawi na obu przewodach (a przecież się pojawi, bo + nie idzie nam przez kuchnie, a - przez łazienkę, tylko oba przewody są razem skręcone) nie ma żadnego znaczenia. Jeśli słychać różnicę to:

a) izolator modyfikuje dane

b) przez kabel USB idzie dodatkowy syf po masie na wzmacniacz -> jest skopane podpięcie ekranu kabla po jednej lub obu stronach urządzenia

Izolator należy stosować jak zasilamy z różnych faz i mamy te ~120V różnicy 😄 i nie musi być audiofilski - wystarczy, że będzie poprawnie wykonany.

2 godziny temu, Basho napisał:

Mam node 2 z zasilaczem liniowym gra to przyzwoicie. Dołożyłem dac po USB d1se i poprawa brzemienia jest słyszalna . 

Czy to znaczy, że Node ma kiepskiego DACa?

Edytowane przez FioleK

https://hifigo.com/collections/new-arrival/products/smsl-d400ex

Nowy dac na horyzoncie z kością AKM 4499EX.  Wniosek chyba taki że fabryka po pożarze ruszyła z produkcją, nie patrząc jak Sabre klepie dalej kości.  Może coś w necie już można poczytać o wznowieniu produkcji? Drugi chińczyk na  kości AKM to już gdzieś wspomniany na forum Gustard A26.

2 minuty temu, dedal75 napisał:

Zatkało , poczekajmy.

Bez przesady - nie jest aż taki boski... Mnie zatkało jak mi coaxial nie działał, a na aux miałem FM...

24 minuty temu, Basho napisał:

Ma dobrego daca , ale mówię ze jest różnica na plus z d1se

Czyli musimy poczekać na streamer od SMSLa...

13 minut temu, pdkl napisał:

Czy wejście USB w Sabaju pozwala na podłączenie laptopa z zainstalowanym Tidalem? Czy pozwala tylko na podłaczenie pendriva?

Odwrotnie. Pozwala tylko na podłączenie PC/streamera z USB.

42 minuty temu, FioleK napisał:

b) przez kabel USB idzie dodatkowy syf po masie na wzmacniacz -> jest skopane podpięcie ekranu kabla po jednej lub obu stronach urządzenia

Izolator należy stosować jak zasilamy z różnych faz i mamy te ~120V różnicy 😄 i nie musi być audiofilski - wystarczy, że będzie poprawnie wykonany.

Nie zgodzę się. Problemem jest samo zasilanie urządzenia, w którym jest port usb wyjściowy i jeżeli jest to zasilacz impulsowy to sianie z niego przechodzi dalej i systematyka działania kabla usb tego nie zmieni. Dlatego w każdym urządzeniu audio, kluczem jest dobre zasilanie, każdej sekcji. A różnice w stosowaniu izolacji i rodzaju izolacji są znaczne.

11 minut temu, RobG1974 napisał:

Nie zgodzę się. Problemem jest samo zasilanie urządzenia, w którym jest port usb wyjściowy i jeżeli jest to zasilacz impulsowy to sianie z niego przechodzi dalej i systematyka działania kabla usb tego nie zmieni. Dlatego w każdym urządzeniu audio, kluczem jest dobre zasilanie, każdej sekcji. A różnice w stosowaniu izolacji i rodzaju izolacji są znaczne.

Kolega @FioleKto czystej krwi teoretyk 😉 Za wiedzę wielki szacun. Trochę praktyki i będzie guru 😉

1 minutę temu, Piopio napisał:

Odwrotnie. Pozwala tylko na podłączenie PC/streamera z USB.

Nie rozumiem. Mam obecnie laptopa z zainstalowanym programem Tidal. Kablem USB przesyłam dane do wzmacniacza SMSL Q5 PRO. Gra to bardzo dobrze. Czy tak samo będę mógł podłączyć SABAJA?

11 minut temu, pdkl napisał:

Nie rozumiem. Mam obecnie laptopa z zainstalowanym programem Tidal. Kablem USB przesyłam dane do wzmacniacza SMSL Q5 PRO. Gra to bardzo dobrze. Czy tak samo będę mógł podłączyć SABAJA?

Tak.

4 minuty temu, RobG1974 napisał:

Sygnał w USB jest różnicowy i będę to powtarzał do skutku! Syf przechodzi tak jak mówiłem ekranem kabla, gdy jedno z urządzeń ma skopane podpięcie ekranu kabla - np. bezpośrednio do masy urządzenia... I teraz uwaga, nie dostań zawału, Sabaj A30a ma zasilacz impulsowy o tętnieniach 150mV (jeśli dobrze pamiętam)...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.