Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, titilandus napisał:

Od tygodnia, na górze strony był baner z informacją o początku wyprzedaży od 1.11 ...

Ten baner odliczał 3 dni do dziś (chyba). Teraz jest nowy który odlicza do 11.11 🙂.

16 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Ten baner odliczał 3 dni do dziś (chyba). Teraz jest nowy który odlicza do 11.11 🙂.

Zależy kiedy tam zaglądałeś ...

Ktoś wrzucił ofertę z a30a na peppera, także z kupnem może być różnie.

Zaraz okaże się, że po wyprzedaży ...

Polska ma generalnie nieduży udział w zakupach patrząc globalnie. A Chińczyk wysłał tego do Europy pewnie wiele wagonów kolejowych. Nie ma co się martwić, że zabraknie 🙂 Jedyną niewiadomą jest kiedy będzie najlepsza cena.

Edytowane przez Tweeter2016

Dla mnie zakup Sabaja w normalnej cenie na Amazonie, to była mega, mega okazja, uwzględniając w tym że jego granie jest i tak w mojej ocenie warto grubo więcej niż 10k.

Wziąłem tego SABAJA w ciemno po przeczytanych tu recenzjach... Czy to dobra decyzja? Okaże się za kilka dni... 🙂 Jeszcze kilka dni temu chciałem (też na podstawie opinii naszych forumowych recenzentów) skubnąć A2, ale po ostatnich testach wyszło na to, że różnica jest przede wszystkim w obudowie zewnętrznej... Jestem mega ciekawy jak to zagra 🙂

Póki co testowo z B&W 703 i Audiovector R3.

Koledzy pisali, że SABAJ gra dość ciepło jak na klasę D - w przypadku w/w kolumn podobały mi się ich zestawienia z cieplejszymi piecami (IN200, SA30) - będzie jakiś punkt odniesienia 🙂

Jestem ciekaw jak zagra z Twoimi kolumnami. Kolega AiM-TV łączy z Pylon D25 a Prawie Audiofil VMV 2 z Bergesami. Czyli obydwa sety nie tak jasne jak B&W. Tylko czekać na wrażenia.

44 minuty temu, Piotr163e napisał:

Póki co testowo z B&W 703 i Audiovector R3.

Koledzy pisali, że SABAJ gra dość ciepło jak na klasę D - w przypadku w/w kolumn podobały mi się ich zestawienia z cieplejszymi piecami (IN200, SA30) - będzie jakiś punkt odniesienia 🙂

Super!  Ja też czekam na wrażenia "z jazdy" - tym bardziej, że kolumienki do tego masz b. interesujące.

33 minuty temu, KrzysztofMa napisał:

Jestem ciekaw jak zagra z Twoimi kolumnami. Kolega AiM-TV łączy z Pylon D25 a Prawie Audiofil VMV 2 z Bergesami. Czyli obydwa sety nie tak jasne jak B&W. Tylko czekać na wrażenia.

Z KEF LS50 Sabaj też zagrał świetnie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, Piotr163e napisał:

Wziąłem tego SABAJA w ciemno po przeczytanych tu recenzjach... Czy to dobra decyzja? Okaże się za kilka dni... 🙂 Jeszcze kilka dni temu chciałem (też na podstawie opinii naszych forumowych recenzentów) skubnąć A2, ale po ostatnich testach wyszło na to, że różnica jest przede wszystkim w obudowie zewnętrznej... Jestem mega ciekawy jak to zagra 🙂

No chyba nie do końca, Sabaj nie ma trybu SDB. Mam go załączonego praktycznie na stałe. Byc może sa i inne różnice tłumaczące takie skalowanie cennika w ramach jednej korporacji.  Czy warte takiej dopłaty, tego nie wiem , bo nie sluchalem Sabaja w swoim zestawieniu.

Hegel H120 & KEF R3

3 minuty temu, Prawie Audiofil napisał:

No chyba nie do końca, Sabaj nie ma trybu SDB. Mam go załączonego praktycznie na stałe. Byc może sa i inne różnice tłumaczące takie skalowanie cennika w ramach jednej korporacji.  Czy warte takiej dopłaty, tego nie wiem , bo nie sluchalem Sabaja w swoim zestawieniu.

Przyjdzie czas, że porównamy 😉 

1 minutę temu, Piotr163e napisał:

Jasne, tutaj pełna zgoda. Nie ma oczywiście trybu SDB, ale można będzie się coś dało podziałać korektorem 🙂

Owszem. Jest chyba 16 trybów loudness 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Niższej niż obecna raczej nie będzie, chyba, że PLN się wzmocni, ale przy obecnym nieRządzie raczej nie ma co na to liczyć... Ja zaryzykowałem i kupiłem na hifi express (wybierajcie PayPala - w razie "W" można u PayPala reklamować), bo w jakąkolwiek gwarancję czy reklamację w hifi express nie wierzę... 

To może Chińczycy się uczą... Należy pamiętać, że kłamanie to dla nich nic złego (z punktu widzenia ich moralności)... Możesz napisać kolejny raz jak faktycznie dostaniesz zwrot tych 50USD...

Kupiłem własnie Sabaja 😉

Zobaczymy kiedy dojdzie.

2 minuty temu, rd79 napisał:

👍 Gdzie zamawiałeś?😉

https://hifi-express.com/products/sabaj-a30a-power-amplifier?variant=43060597948660

Ja myślałem, aby samemu obkleić czarną matową folią... Jak stwierdzę, że Sabaj jest lepszy niż Audiolab 6000a to rozkręcę Sabaja(mogę wrzucić zdjęcia). Spróbuje odkręcić te ohydne uchwyty i zobaczę czy gałkę da się ściągnąć. Jak tak to rozważę wymianę gałki na aluminiową, chyba że da się ładnie folią okleić (ponoć te folię samochodowe jak się suszarką / opalarką pogrzeje to się ładnie naciąga / dopasowuje). Drugi plan - droższy - to wizyta u lakiernika... W obu przypadkach trzeba się zastanowić jak zabezpieczyć wyświetlacz 😕

Edytowane przez FioleK
1 minutę temu, FioleK napisał:

Jak stwierdzę, że Sabaj jest lepszy niż Audiolab 6000a

Gwarantuję, że jest lepszy. 

Jestem wstanie uwierzyć, bo miałem Loxije A30 i byłem zachwycony, że takie małe chińskie tak gra i do tego całkiem ładnie wygląda. Dzwięk z A30 był prawie tak dobry jak Onkyo TX8250 i Audiolab 6000A. Oba jednak miały trochę więcej przestrzeni i detali niż A30... Poniżej filmiki - Loxije A30 vs Sabaj A30a

Może ta brzydota Sabaja A30a jest celowa. Za jakiś czas pojawią sie w sprzedaży czarne panele czołowe do samodzielnego montażu za 100$ 🤣

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

12 minut temu, FioleK napisał:

estem wstanie uwierzyć, bo miałem Loxije A30 i byłem zachwycony, że takie małe chińskie tak gra i do tego całkiem ładnie wygląda. Dzwięk z A30 był prawie tak dobry jak Onkyo TX8250 i Audiolab 6000A. Oba jednak miały trochę więcej przestrzeni i detali niż A30...

Sabaj A30A to zupełnie inna liga niż A30. Kompletnie inne rozwiązanie. 

I zupełnie inna półka cenowa... Przed tym jak PiS zrobił rozpierdziel w gospodarce to takie A30 dało się kupić po 650zł... Teraz jest w promocji po ~ 731zł. Różnicy w jakości na pewno nie ma 3krotnej 😄 między A30 a A30a... To my tylko jesteśmy po..., że jesteśmy za te +30-50% lepszej jakości zapłacić 3x więcej...

3 minuty temu, FioleK napisał:

I zupełnie inna półka cenowa... Przed tym jak PiS zrobił rozpierdziel w gospodarce to takie A30 dało się kupić po 650zł... Teraz jest w promocji po ~ 731zł. Różnicy w jakości na pewno nie ma 3krotnej 😄 między A30 a A30a... To my tylko jesteśmy po..., że jesteśmy za te +30-50% lepszej jakości zapłacić 3x więcej...

W audio inaczej liczy się jakość 😉 A30A gra jak zestaw za 15k zł. Jak nie więcej. 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.