Skocz do zawartości
IGNORED

Volumio Rivo - nowy streamer/transport sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wyczytałem ,że na rynek wchodzi nowy produkt od Volumio - Rivo.

Cena będzie słona (989E) ale widać od razu, że będzie mocną konkurencją dla iFi Zen Stream. 

In a nutshell, Rivo features:
- S/PDIF and AES/EBU with galvanic isolation and dedicated power filtering
- USB out (dedicated to DAC) with a dedicated HUB with high precision external clock and dedicated power filtering
- All hosted on a Carrier board which hosts a custom version of VIM3L designed to maximize the efficacy of ground planes and several filtering stages
- All the above in an antimagnetic case (designed by a Red Dot Winning design studio) and ready to play with all Volumio Premium features for life (no need for a subscription to use TIDAL, TIDAL Connect, QOBUZ and all premium features).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

14 minut temu, Allmr napisał:

Co za różnica, wszystkie streamery grają tak samo.
Trzeba pamiętać tylko, żeby zastosować izolacje galwaniczną.

Pozostaje jeszcze kwestia wejść i softu. Volumio Rivo będzie miał lepszy soft niż iFi siłą rzeczy. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Pozostaje jeszcze kwestia wejść i softu. Volumio Rivo będzie miał lepszy soft niż iFi siłą rzeczy. 

Ale płatny i to nie mało jeśli chcemy natywny Tidal... 🤔

8 minut temu, Yahoou napisał:

Ale płatny i to nie mało jeśli chcemy natywny Tidal... 🤔

System Volumio nie jest płatny w Rivo - płacisz raz za sprzęt i tyle. Masz wszystko.

Edytowane przez Piopio

Dokładnie. Poprzednio tak samo było. Przy tych urządzeniach jest dodawany niejako w komplecie z urządzeniem.

Poprzedni streamer od volumio był dobry i zdobył chyba nawet eisa ci było zaskoczeniem. Ho to nie produkt producenta płacącego 😛

Myślę że będzie nieźle. Z tym że to cena Cambridge cxn. Będzie walka.

Piotr 

• 3 miesiące później...

Mam właśnie Volumio na biurku-będę testował przeciwko zmudowanej Yamaha. Jako punkt wyjścia mac m1 - Audirvana + i na wyjścu izolacja JCAT + Stello u3 i dalej do DAC. Pewnie, gdybym zamiast modułu stello wbudowanego w DAC  miał coś od Gustarda, byłoby lepiej, ale poprawki akustyki więcej wnoszą niż zmiana konwertera u mnie, więc się nie spinam. Szukam za to idealnego transportu . Volumio dźwiękowo stoi na dzień dobry wyżej - i to puszczane bezpośrednio z Tidala przez telefon. Zasialnie mam do Volumio mam od Ifi, przydałoby się coś lepszego.

• 4 tygodnie później...
W dniu 8.12.2022 o 16:06, Maccoo napisał:

Mam właśnie Volumio na biurku-będę testował przeciwko zmudowanej Yamaha. Jako punkt wyjścia mac m1 - Audirvana + i na wyjścu izolacja JCAT + Stello u3 i dalej do DAC. Pewnie, gdybym zamiast modułu stello wbudowanego w DAC  miał coś od Gustarda, byłoby lepiej, ale poprawki akustyki więcej wnoszą niż zmiana konwertera u mnie, więc się nie spinam. Szukam za to idealnego transportu . Volumio dźwiękowo stoi na dzień dobry wyżej - i to puszczane bezpośrednio z Tidala przez telefon. Zasialnie mam do Volumio mam od Ifi, przydałoby się coś lepszego.

Możesz napisać jak wypadł Rivo? Szukam właśnie transportu do swojego dac.