Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz doradzicie do 400zl

Tygrysek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce nabyć wzmacniacz niestety gotówka jest dos okrojona musze sie zmieścic w 400zł. Mam pokoj 10m2 glosniczki tannoy m2. Jal chodzi o muzyke troche elektronicznej rock. Nie zalezy mi na mocy wzmacniacza a głównie na miekkim basie i dzwieku. Nie ukrywam ze było by miło zeby wzmak mial pilota. Ostatnio na allegro patrzałem na technicsy ale czytajac forum dosc skutecznie mi je z glowy wybito:). Moze ktos ma jakies propozycje nad czym by sie zastanawiac.

https://www.audiostereo.pl/topic/15868-jaki-wzmacniacz-doradzicie-do-400zl/

Skoro ma to mieć pilot, to masz do wyboru tylko używane modele popularnych firm, i to za tę cenę raczej z najniższych półek. Różnicy klas raczej bym się nie spodziewał przy takich założeniach (taka cena + pilot), co byś nie kupił klasa będzie raczej ta sama, totalnie podstawowa. Róznice będą wynikały z gustu. Ja bym szukał Onkyo, ewentualnie Yamaha lub Pioneer. Na Technicsa i Sony bym nie zwracał w ogóle uwagi. Denona czy Marantza raczej się za tę cenę nie upoluje z pilotem, a może...?

Ktoś oferował za 500 zł Cambridge Audio...ale to już i cena wyższa, i wymagał drobnej naprawy...

A tak w ogóle, to bym olał pilota i szukał co najmniej 15-20 letniego wzmacniacza z najwyższych ówczesnych półek. Sterowanie głośnością z pilota ma sporo odtwarzaczy CD, więc istnieje wygodne "zastępstwo". Poza głośnością i tak z pilota się we wzmacniaczach niczym nie steruje - przynajmniej jeśli chodzi o praktykę użytkową.

Ten Rotel to wyjątkowa okazja musiała być.

Normalnie są porządne wzmacniacze w ofercie, ale raczej za więcej niż 400 zł, np. jeden z górnych modeli Pioneera jest teraz do wzięcia na aukcji za 700

Mi na allegro udało się kupić Yamahe AX-550 za 330zł, wg. super wzmacniacz, tylko ze bez pilota, ale za 20zł mozna dokupić uniwersalny za 20zł.

Ja radze poczekać z miesiąc na jakąś okazje na allegro, a warto poczekać.

Do Tygrysek>>

Raczej nie spiesz się z kupnem, na allegro lub ogłoszeniach można kupić nie lada okazje i to w nierzadko w b. dobrym stanie. Lepiej poszukaj czegoś starszego ale tzw. bardziej audiofilskich firm np. Rotel, Denon niż jakieś tam technicsy czy pionery. Ja kiedyś (2-3 lata temu) kupiłem wzmaka Rotela za 560 zł, stan jak nówka z kartonu, w środku do 2 kzł ciężko znalezc coś lepszego.

Wiem ze powinienem czekac ale wzmacniacza niestety nie miałem zadnego teraz :( Na allegro akurat byla Yamaha AX-500 wiem ze zadna rewelacja ale udalo mi sie kupc ja za 265 zł wiec sadze ze za ta cene chyba warto. Teraz poczekamy jak dotrze i jak bedzie grała

Poszukaj sobie NADa 302.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

150 zl w komisie niedaleko

panie kierowniku, jesli czyta pan to forum - prosze o duza wyplate :)

mam juz jeden taki sprzecik, niestety zaczal odmawiac posluszenstwa

basik mruczy po prostu mruczy, ladnie gra cale pasmo

do tego mam yamahe cd, ktorej glosnosc mozna sterowac pilotem

andrzej

ps. poszukuje speca od radmorow z okolic bytomia(slask), ktory nie zedrze za naprawe i przestrojenie :)

Ja osobiście też jestem na kupnie wzmacniacza rozważam Harmany Denony Marantzy. Sam odsłychiwałem Marantza SR 50 L to amplityner wczesniej posiadałem amplituner pioneera niemapietam jaki model. Denona jeszcze niemiałem przyjemności. Może tearz :]. Z tego co wysłuchałem i zauwarzyłęm pioneer ma małe basy nei wiem czemu ale na B&W 602 S3 brakowało biegania basu płasko to szło jak dlamnie to nie to co ma być. Harman wiem ze starsze modele są badzo udane te nowsze są juz robione na produkcję masową. Jesli sie myle poprawcie mnie i pomóżcie jaki wzmacniacz dobrac :].

Pozdrowionka:].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.