Skocz do zawartości
IGNORED

IFI Audio Zen DAC V2 vs ZEN Signature Set 6XX

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.04.2022 o 11:34, gregorrro napisał:

Cześć.

Porównywał może ktoś z Was? Jakie różnice oprócz ceny? 🙂 Planuje zasilić HD 660S.

Trochę jest opinii na zagranicznych forach i wynika że sygnaturę grają bardziej analitycznie ale myślę że warto wypożyczyć i posłuchać samemu i wtedy wybrać ten właściwy 🙂 bo ile ludzi tyle opinii nieraz sprzecznych 

Witam,

Zen dac v2 jest stworzony typowo jako przetwornik.
Wzmacniacz słuchawkowy jest dodatkiem, lecz w swoim przedziale cenowym na niezłym poziomie.
Dosyć szczegółowe brzmienie bardziej w stronę detalicznej niż ocieplonej.
Przy iFI Audio ZEN Sygnaturę Set w zestawie jest wzmacniacz słuchawkowy, potrafi napędzić mocniejsze słuchawki.
Kontrola nad słuchawkami, więcej dociążenia w brzmieniu.

Pozdrawiam.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zgadzam się z @Q21 zestaw Signature znacznie lepiej wysteruje te Senki niż sam Zen DAC. Warto tez pomyśleć o Toppingu DX3PRO+ jako alternatywie.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

W dniu 26.04.2022 o 14:46, gregorrro napisał:

A IFI AUDIO MICRO iDSD SIGNATURE? Lub Diablo? Trochę ponad budżet, ale może warto?

Uwielbiam Diablo, ten wzmacniacz jest kompletnie szalony w graniu. Jeżeli lubisz jazdę bez trzymanki to jest super wybór, choć mocno na wyrost dla Twoich obecnych słuchawek. Micro iDSD Signature to taki mini-diablo jeżeli chodzi o granie i możliwości. Jeżeli ma to być stacjonarne pod USB Audio, to fajny też jest zestaw Zen Signature (DAC + CAN), sam teraz używa. One są bardziej kulturalne w brzmieniu. 

Do HD660S pasuje też zwykły zestaw Zen (DAC + CAN), nie musisz aż tak szaleć od razu :)

7 godzin temu, iFi Audio napisał:

Uwielbiam Diablo, ten wzmacniacz jest kompletnie szalony w graniu. Jeżeli lubisz jazdę bez trzymanki to jest super wybór, choć mocno na wyrost dla Twoich obecnych słuchawek. Micro iDSD Signature to taki mini-diablo jeżeli chodzi o granie i możliwości. Jeżeli ma to być stacjonarne pod USB Audio, to fajny też jest zestaw Zen Signature (DAC + CAN), sam teraz używa. One są bardziej kulturalne w brzmieniu. 

Do HD660S pasuje też zwykły zestaw Zen (DAC + CAN), nie musisz aż tak szaleć od razu 🙂

Generalnie miało być stacjonarnie do komputera stacjonarnego, ale ktoś podrzucił mi pomysł tych bardziej mobilnych modeli i w sumie nie jest to zły pomysł. Sluchawki jeszcze nie kupione. Przymierzałem się do tych HD660, ale może masz jakieś lepsze propozycje do posłuchania z Diablo lub Micro iDSD?

4 godziny temu, gregorrro napisał:

Generalnie miało być stacjonarnie do komputera stacjonarnego, ale ktoś podrzucił mi pomysł tych bardziej mobilnych modeli i w sumie nie jest to zły pomysł. Sluchawki jeszcze nie kupione. Przymierzałem się do tych HD660, ale może masz jakieś lepsze propozycje do posłuchania z Diablo lub Micro iDSD?

Dużo zależy od tego co lubisz w dźwięku. Ja miałem kiedyś HD600, ale już wyrosłem z Senków. Dla mnie są troszeczkę zbyt bezpłciowe, ale wiem, że wiele osób ceni ja za takie podejście do dźwięku. Obecnie z ZENami używam HiFiManów HE400se i moim zdaniem to fajny kierunek. Lubię słuchawki planarne, są bardzo dokładne, dynamiczne i mają bardzo fajną neutralna barwę. Warto sprawdzić HiFiMany Edition XS, Ananda. Fajne też mogą być Audeze LCD-2, ale ja moje sprzedałem ze względu na ich wagę. Fajną niedrogą słuchawką są Meze 99 Classic jeżeli lubisz cieplejsze granie.

Do Diablo szczególnie możesz sięgnąć po na prawdę bardzo konkretne słuchawki: HiFiMan Aria, Audeze LCD-X, Dan Clark Ether, Meze Liric. 

Najlepiej posłuchać jeżeli masz taką możliwość, mamy wielu doskonałych dealerów w kraju.