Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebuję integra klasy D

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Warunki brzegowe:

Max 2500 euro, tj około 11 tyś złotych 

Używany, nowy - nie ma znaczenia.

Jestem audiofilem😉, ma to dobrze grać, mam dobry słuch😃

To tyle chyba. Nie mam absolutnie żadnej wiedzy, doświadczenia z klasą D. Ma to być lekkie, nie pobierać dużo prądu i stać na półce o prześwicie 15 cm.

Na wieczory mam A klasowy zestaw dzielony. 
Ta D klasa ma „grać” w tle, przy skrobaniu kartofli/salon z otwartą kuchnią, wychodzę na chwilę do sklepu/zostawiam włączony, czytam książkę, odpowiadam na maile, kręcę się po salonie, robię wszystko bez szczególnej uważności dla brzmienia. 

Mam duży dystans do tego hobby i siebie. Ale proszę zachować kulturę wypowiedzi, nie musimy się poklepywać, minimum wzajemnego szacunku.

Dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/158458-potrzebuj%C4%99-integra-klasy-d/

Lyngdorf TDAI-2170

Edytowane przez Tal

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

Np , Micromega IA400 ? ,  ooo taka 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  , nie wiem jak gra 🙂 może dobrze ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki wszystkim

Lista długa, nawet i ja znajdę na niej kolejnego klamota dla siebie, można na was liczyć👍
 Z muzykalnymi pozdrowieniami

Onkyo A-1VL ale czy go znajdziesz i kogoś, kto powie jak gra? Biały kruk. Posiadacze A-5VL są zadowoleni, więc jeśli A-1VL pojawi się w okolicy, to może warto posłuchać?

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

2 godziny temu, MacP napisał:

Primare I35 może się trafić, nic lepszego nie będzie 🙂

Wszystko przesłuchałeś?

Do niedawna Topping nie był w Polsce znany.

Wiesz ile jest jeszcze podobnych firm - bez oficjalnej dystrybucji u nas?

Nie wszystko. Ale różne nowinki od  Toppinga itp. można kupić w zasadzie tylko w ciemno, bo przesłuchać się ich za bardzo nie da. Primare to jednak bardzo poważna marka ze znacznym zapleczem technologicznym i tradycją, i można jej posłuchać - akurat ten wzmacniacz znam i w zdefiniowanym budżecie (mówię o używce, bo nowy jest znacznie droższy) uważam, chyba nie tylko ja, że jest bardzo baaardzo dobry.

Co do Toppinga zaś, to bardzo chwalony jest jego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , tylko znów jest ten problem, gdzie by tego dało się posłuchać. Sam chętnie bym posłuchał...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MacP

Generalnie brakuje Integr w klasie cenowej 1000-2500 E

Pełnowymiarowych.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

podpisuje się pod propozycja xajasa czyli shd power od minidsp a jak uzyjesz dirac'a to obstawiam ze klasy A z szafy juz nie wyjmiesz 

ja miałem długo Labgruppena ipd1200 - bardzo dobre granie - wysłał u mnie na emeryture lampową koncowke mocy za kilkanascie tyś zł 

Edytowane przez biniek
1 godzinę temu, kacpero_1 napisał:

Gato AMP150 i będzie Pan zadowolony

Cześć. 
Na początku nieśmiało 250 tkę, potem ze streamerem, następnie 150tkę i nawet monobloki zawitały pod moją strzechę. Tylko 400 tki nie było, ale to taka nadmuchana 250tka.

Z wszystkich kolejnych byłem bardzo zadowolony, niestety/stety audiofilizm także i „przekleństwem”😉 się okazał moim. 
Dwie Audie Flight po drodze i się zaczęło z „bańkami”.

„Dzisiaj” to co stoi w salonie jest nie do ruszenia, bo jest za ciężkie i za dobre. Ilość emocji, łez szczescia, nieprzespanych nocy to dobry miernik tej „dobroci”.

Potrzebne coś niepozornego, ot tak na „popołudnie” po pracy. 

Z tych kilku modeli mam 3 na liście. Tego Japończyka od Piotra7 bardzo chętnie, gdyby nie cena. Faworyt ten z dsp/all in one. Może wrócę do 250tki ze streamer, lub Lyngdorfa. 

35 minut temu, TubeAudioMusic napisał:

Cześć. 
Na początku nieśmiało 250 tkę, potem ze streamerem, następnie 150tkę i nawet monobloki zawitały pod moją strzechę. Tylko 400 tki nie było, ale to taka nadmuchana 250tka.

Z wszystkich kolejnych byłem bardzo zadowolony, niestety/stety audiofilizm także i „przekleństwem”😉 się okazał moim. 

„Dzisiaj” to co stoi w salonie jest nie do ruszenia, bo jest za ciężkie i za dobre. Ilość emocji, łez szczescia, nieprzespanych nocy to dobry miernik tej „dobroci”.

Z tych kilku modeli mam 3 na liście. Tego Japończyka od Piotra7 bardzo chętnie, gdyby nie cena. Faworyt ten z dsp/all in one. Może wrócę do 250tki ze streamer, lub Lyngdorfa. 

A jak AIO to który? Lyngdorf?

Ja dodam od siebie uzywany przez kilka lat AR dsi200, właśnie pojawił się ideał na giełdzie w cenie ok 12000 - a to już bardzo dobra integra

9 godzin temu, kacpero_1 napisał:

A jak AIO to który?

Mini dsp shd Power, niedostępny u mnie, czekam i wezmę go na próbę

Następnie Lyngdorfa. Jest trochę używek, starsze, nowsze.

Nawet nie wiedziałem, że Gato to D klasa/niektóre modele😊 tyle ich miałem.

”technologii” się boję i nie dotykam, tylko brzmienie mnie interesuje.

Jeżeli szukasz wzmacniacza z lekkim ociepleniem i niezłym wbudowanym DAC polecam NuPrime IDA-16. Lyngdorf znowu może być dobrym wyborem, jeżeli oczekujesz grania bardziej po neutralnej stronie. 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

12 godzin temu, TubeAudioMusic napisał:

Cześć. 

Jakie różnice i na czyją korzyść między 150tką a 250tką ?

Buchardt I150 - idealnie mieści się w cenie. Oparty na Hypex Ncore więc gwarancja dobrego brzmienia.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, kacpero_1 napisał:

Jakie różnice i na czyją korzyść między 150tką a 250tką ?

250 tka na moje ucho o klasę lepsza w głośniejszym graniu. 
Pamięć ułomna, nie bierz tego za pewnik, ale ech😃 nie lubię tych audio neologizmów, w 150Amp niska średnica bardziej dociążona a góra bardziej rozdzielcza, mniej matowa. 
Ale to moje „ucho” jest inne aniżeli Twoje i nie bierz tego bardzo proszę za jakąkolwiek wartość.

Ta cała seria od 250 do 400tek dobrze sobie u mnie radziła z kolumnami na Scanach. Estradowe poziome głośności i pieruńsko „czysty” dźwięk.

Od pewnego czasu monobloki lampowe SE z preampem lampowym. Na bardzo drogich lampach. Kolumny w trakcie realizacji, na „rozmiar” tych lamp szyte. Więc tak do grania w tle, w przelocie potrzebuję coś jak D klasa, niepozorne, ale z przyzwoitym brzmieniem. 
Gato urzeka mnie w dalszym ciągu kształtem, wyglądem, być może wrócę, ale tylko używki.

Godzinę temu, Sklep.RMS.pl napisał:

Jeżeli szukasz wzmacniacza z lekkim ociepleniem i niezłym wbudowanym DAC polecam NuPrime IDA-16. Lyngdorf znowu może być dobrym wyborem, jeżeli oczekujesz grania bardziej po neutralnej stronie. 

Mysle ze przypadku Lyngdorfa (podobnie zreszta jak z innymi wzmacniaczami z zabudowana korekcja korekcja DIRAC,  RoomPerfect itp.) trudno mowic o czyms takim jaka o "ociepleniu" albo o "graniu po neutralnej stronie". To uzytkownik sam decyduje jak ten wzmacniacz brzmi dopasowujac jego charakterystyke do wlasnych upodoban/preferencji i to z uwzglednieniem akustyki wlasnego pomieszczenia, miejsca siedzenia i pozostalych elementow toru audio (przede wszystkim glosnikow i ich ustawienia)

Dlatego np. dla mnie wszelkie inne rozwiazannia, obojetnie jakiej klasy cenowej i wagowej 😉 nie wchodza w rachube i odpadaja w przedbiegach 

Edytowane przez xajas
1 godzinę temu, xajas napisał:

Mysle ze przypadku Lyngdorfa (podobnie zreszta jak z innymi wzmacniaczami z zabudowana korekcja korekcja DIRAC,  RoomPerfect itp.) trudno mowic o czyms takim jaka o "ociepleniu" albo o "graniu po neutralnej stronie". To uzytkownik sam decyduje jak ten wzmacniacz brzmi dopasowujac jego charakterystyke do wlasnych upodoban/preferencji i to z uwzglednieniem akustyki wlasnego pomieszczenia, miejsca siedzenia i pozostalych elementow toru audio (przede wszystkim glosnikow i ich ustawienia)

Dlatego np. dla mnie wszelkie inne rozwiazannia, obojetnie jakiej klasy cenowej i wagowej 😉 nie wchodza w rachube i odpadaja w przedbiegach 

Zgadza się - jest to wygodna opcja

Ale nie masz przez to wrażenia że dzwięk jest "sztucznie modułowany" i słychać trochę cyfrowo... ?

• Pokaż nowe odpowiedzi