Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Elac Debut Reference

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio zakupiłem kolumny Elac Debut Reference F5. W tej chwili grają na wzmacniaczu Nad C326 BEE. Chciałbym do tych kolumn zakupić wyższej klasy wzmacniacz. Z całej gamy wzmacniaczy wstępnie wybrałem:

Rotel A12 mkII

Rotel A14 mkII 

Hegel H95 

Nad C700

Zastanawiam się czy Rotel A12 mkII wystarczy na te kolumny, a pozostałe nie wywołają już takuej znacznej różnicy.

A może jakieś inne propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/158395-wzmacniacz-do-elac-debut-reference/
W dniu 13.03.2022 o 12:22, Endry napisał:

Witam. Ostatnio zakupiłem kolumny Elac Debut Reference F5. W tej chwili grają na wzmacniaczu Nad C326 BEE. Chciałbym do tych kolumn zakupić wyższej klasy wzmacniacz. Z całej gamy wzmacniaczy wstępnie wybrałem:

Rotel A12 mkII

Rotel A14 mkII 

Hegel H95 

Nad C700

Zastanawiam się czy Rotel A12 mkII wystarczy na te kolumny, a pozostałe nie wywołają już takuej znacznej różnicy.

A może jakieś inne propozycje?

pomysły bardzo dobre, każdy z wymienionych pieców dobrze zagra z tymi kolumnami. Wszystkie z wymienionych mamy w ofercie, więc nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Ciebie na odsłuch. Zadzwoń do wybranego salonu i umów taką wizytę. Koszt żaden, a sam się przekonasz, czy warto i co warto 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Popatrz na brytyjskie wzmacniacze sieciowe firmy Audiolab 6000A Play to bardzo udane i funkcjonalne wzmacniacze z wbudowanym odtwarzaczem sieciowym, do których możesz dodatkowo dokupić odtwarzać CD tej samej firmy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dalej szukam i zmieniłem trochę preferencje. Zjechałem trochę w dół i celuje w używki takie jak :

Rotel A14 

Hegel H90 

Cambridge Audio CXA 80, 

który zagra najlepiej Elac Debut Reference F5 ?

23 godziny temu, Endry napisał:

Dalej szukam i zmieniłem trochę preferencje. Zjechałem trochę w dół i celuje w używki takie jak :

Rotel A14 

Hegel H90 

Cambridge Audio CXA 80, 

który zagra najlepiej Elac Debut Reference F5 ?

z wymienionych przez Ciebie Hegel zdecydowanie 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 9 miesięcy później...
22 godziny temu, beddom napisał:

Witam

Takie dodatkowe pytanie. Czy elac debut reference b6 zagra dobrze z Pionner-em a-400?

Pozd

Masz juz tego Pionka? Jeśli tak to nie pozostaje nic innego jak wpaść z nim do naszego salonu na odsłuch w/w kolumn. Umów się tylko wcześniej i sam się przekonasz 😉

www.tophifi.pl

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Masz juz tego Pionka? Jeśli tak to nie pozostaje nic innego jak wpaść z nim do naszego salonu na odsłuch w/w kolumn. Umów się tylko wcześniej i sam się przekonasz 😉

Jeszcze w drodze i niestety będzie potrzebował serwisu więc chwilę to potraw. 

Patrzylem do waszego sklepu i niestety te głośniki nie są dostępne we Wrocławiu 😞

pozdrawiam

W dniu 26.12.2022 o 17:41, beddom napisał:

Witam

Takie dodatkowe pytanie. Czy elac debut reference b6 zagra dobrze z Pionner-em a-400?

Pozd

Jeśli to jest ten słynny "A 400x" to myślę, że Debut Reference będą miały dobrze 🙂

17 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

12 godzin temu, beddom napisał:

Patrzylem do waszego sklepu i niestety te głośniki nie są dostępne we Wrocławiu 😞

pozdrawiam

Dobrze że o to zachaczyles bo też miałem zapytać. 

Jak jest u was z przenoszeniem towaru pomiędzy salonami?

Kolumny dostępne w innym a ja chcę posłuchać u siebie. 

To działa czy nie bardzo?

Miałem dwa podejścia i kaszana. 

Piotrek 

12 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Jeśli to jest ten słynny "A 400x" to myślę, że Debut Reference będą miały dobrze 🙂

Jest to ten nie słynny a400 bez x. 😉 Z prawdopodobnie uszkodzonym potencjometrem więc będzie trochę zabawy przy reanimacji. Jak przyjdzie to się zobaczy stan faktyczny. Kupiony na aukcji eBay UK.

BTW nie oczekuje cudów. Nie jestem audiofilem/melomanem szukam czegoś co będzie grało przyjemnie. Czy scena będzie ciemna jasna, bas ciężki albo rozlazły nie ma to większego znaczenia i tak do końca pewnie nie wychwyce różnicy aż takich detali. ToCo do obecnego zestawu to posiadam Pioneera SX 750 i kolumny Pioneer CS 580 które są w stanie agonalnym (małe dzieci zrobiły swoje) swojego czasu grało to dla mnie przyjemnie. 

Pewnego razu przetestowałem amplituner na kolumnach magnata i okazało się że gra jak na moje ucho super dużo lepiej niż na kolumnach Pioneer. Z tego względu postanowiłem kupić sobie coś w miarę budżetowego ale nie całkiem badziewiastego. Wybór padł na a400 ze względu na dobre opinie i to że się trafił w miarę ok cenie. Wzmacniacz naprawie sam a kolumny chce nowe aby się z nimi nie męczyć. Debut reference jak a400 ma opinię w większości ok i obecnie też cena nie jest zła.

Założeniem jest przyjemny dźwięk dla ucha. Jak mi się spodoba będę myślał nad rozwojem. 

Pozd

15 godzin temu, beddom napisał:

pozdrawiam

można zagadać to może ściągną na odsłuch 😉

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Dobrze że o to zachaczyles bo też miałem zapytać. 

Jak jest u was z przenoszeniem towaru pomiędzy salonami?

Kolumny dostępne w innym a ja chcę posłuchać u siebie. 

To działa czy nie bardzo?

Miałem dwa podejścia i kaszana. 

Piotrek 

Wal na maila: [email protected], tylko w tym gorącym okresie nic nie mogę obiecać 😉

www.tophifi.pl

W dniu 28.12.2022 o 13:13, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

można zagadać to może ściągną na odsłuch 😉

Wal na maila: [email protected], tylko w tym gorącym okresie nic nie mogę obiecać 😉

No tylko ja nie chcę sprzętu ściągać do was tylko chcę ściągać na przykład do Krakowa i już kilka razy próbowałem to zrobić z lokalnym sklepie no i powiem no jest dramat no nic nie da się załatwić.

Piotrek 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

No tylko ja nie chcę sprzętu ściągać do was tylko chcę ściągać na przykład do Krakowa i już kilka razy próbowałem to zrobić z lokalnym sklepie no i powiem no jest dramat no nic nie da się załatwić.

Piotrek 

dlatego ja postaram się to załatwić, wal do nas na maila 😉

www.tophifi.pl

2 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

dlatego ja postaram się to załatwić, wal do nas na maila 😉

A no to dobra to będę miał to na uwadze.

To było pytanie na przyszłość gdyż akurat w tym konkretnym tygodniu zaznaczam w tygodniu nie mam takiej potrzeby ale już wkrótce może się to zmienić dzięki bardzo. 

Piotrek 

37 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A no to dobra to będę miał to na uwadze.

To było pytanie na przyszłość gdyż akurat w tym konkretnym tygodniu zaznaczam w tygodniu nie mam takiej potrzeby ale już wkrótce może się to zmienić dzięki bardzo. 

Piotrek 

spoko. Zluzuje się trochę sytuacja po nowym roku, to możemy rozmawiać 😉 

www.tophifi.pl

17 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

spoko. Zluzuje się trochę sytuacja po nowym roku, to możemy rozmawiać 😉 

Tylko wiesz że ja znam ceny produktów z salonów top hifi:)

W sensie tych za które ja kupuję:)

Ale to już będziemy rozmawiać o konkretnym produkcie jak przyjdę na niego pora na pewno będę miał cię na uwadze.

Bo zresztą salonów to naprawdę ciężko się dogadać a szkoda bo parę deali byśmy zrobili 

Piotrek