Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacz Atoll in200 Signature na Shanling A3.2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Pytalem wczesniej, ale bez odzewu, sprobuje ponownie w nieco innej formie. 

Mam wzmacniacz Atoll in200 Sigmature dajacy swietny dzwiek. Kazdy zakres jest bardzo dobry, scena pieknie szeroka i dokladna. Wzmacniacz jest solidny i pasuje mi stylistycznie. No, ale wiadomo... Mysle nad zmiana. Nie przypadkowa i jakakolwiek a bardzo konkretna - na wzmacniacz Shanling A3.2. 

Co o tym sadzicie? Ktos mial okazje go sluchac? Recenzje ma entuzjastyczne, opisujace dokladnie to czego szukam, ale roznie moze ktos sie z nim zetknal w realnym swiecie? 

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, morawka napisał:

Dzięki, choć widziałem już ten wątek. Opis "grania" więcej niż zachęcający a usterki się zdarzają. Dlatego wolałbym coś z polskiej dystrybucji niż kupowanie na Aliexpress. Szczególnie, że obecnie to już nie taka okazja jak jeszcze przed rokiem po socjalizm potrzebuje kolejnych źródeł pieniędzy, więc nałożone podatki itp. 

Sądziłem, że może ktoś z forumowiczów ma obecnie ten wzmacniacz i może coś więcej o nim napisać. 

Z drugiej strony , kierując się prawami marketingu z olx i allegro - skoro chcę wymienić 12 kg na 27 to musi być lepiej 🙂

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, piotrek7 napisał:

Recenzje użytkowników czy recenzentów

W sumie jak ktoś go ma to bardzo chwali, ale trudno znaleźć kontakt do posiadaczy. 

W sumie chyba więcej osób ma Kondo Souga niż Shanlinga.

Ludzie go mają, w sumie sobie bardzo chwalą tylko jakoś nikt tych ludzi nie widział i z nimi nie rozmawiał. Ukrywają się czy są tak zasłuchani w brzmieniu tych wzmacniaczy, że nawet nie mają czasu i ochoty na kontakty ze światem i wymianę poglądów? Ten wzmacniacz jest tak szczebelek niżej poniżej poziomu "niszowości". Dlaczego? Jeśli coś jest dobre, ludzie kupują to. Nienależnie czy jest to marka amerykańska, japońska czy chińska 

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, piotrek7 napisał:

W sumie chyba więcej osób ma Kondo Souga niż Shanlinga.

Ludzie go mają, w sumie sobie bardzo chwalą tylko jakoś nikt tych ludzi nie widział i z nimi nie rozmawiał. Ukrywają się czy są tak zasłuchani w brzmieniu tych wzmacniaczy, że nawet nie mają czasu i ochoty na kontakty ze światem i wymianę poglądów? Ten wzmacniacz jest tak szczebelek niżej poniżej poziomu "niszowości". Dlaczego? Jeśli coś jest dobre, ludzie kupują to. Nienależnie czy jest to marka amerykańska, japońska czy chińska 

Audioswiatek kieruje sie nieco innymi prawidlami. Poza tym ten wzmacniacz trafil w zly czas. 

Coz, jesli kupie to bedzie juz jeden realny uzytkownik. 

2 godziny temu, Dymsza napisał:

Teraz jeszcze moge kupic uzywanego Hegla H360. 

Ten wzmacniacz sobie odpuść Firma dość mocno przereklamowana Zły stosunek ceny do sprzętu 👍

Edytowane przez mdavis
Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, mdavis napisał:

Ten wzmacniacz sobie odpuść Firma dość mocno przereklamowana Zły stosunek ceny do sprzętu 👍

I tu chyba sie z Toba zgodze. Ich granie roznie mozna oceniac, ale jakosc jest przecietna. 

No dobra. Zatem rozwazalem trzy: Hegel H360, Atoll in300 Signature i Shanling A3.2. Ostatecznie zamowilem Shanlinga. 

Ma bardzo dobre recenzje. Ma entuzjastyczne opinie nielicznych uzytkownikow. Rysuje sie obraz wzmacniacza jakiego szukam. Kolega na forum majacy z nim problem i tak byl zachwycony dzwiekiem i budowa. Potwierdzil tez, ze wzmacniacz zbudowany jest z doskonalej jakosci podzespolow. Wazy 27 kg czyli musi byc postep wobec 12 kg Atolla :). Az tak zeby kupowac u europejskiego dystrybutora to mi nie odbilo - 5000 zl marzy wole zatrzymac dla siebie. Swojego Atolla sprzedalem, Shanling bedzie za kilka tygodni... Jakos musze to przetrwac. 

A tak... Kupilbym pewnie Yamahe A-S2200 gdybym wczesniej nie mial okazji jej sluchac. Regres dzwieku vs Atoll in200 Signature bylby przytlaczajacy. 

Edytowane przez Dymsza
24 minuty temu, Dymsza napisał:

Wazy 27 kg czyli musi byc postep wobec 12 kg Atolla 🙂

Ok, tylko ze grube i ciezkie platy aluminium nie maja zbyt duzego wplwu na brzmienie. Same bebechy pewnie waza tyle co te z Atolla, tak ze ten...

11 godzin temu, Dymsza napisał:

I tu chyba sie z Toba zgodze. Ich granie roznie mozna oceniac, ale jakosc jest przecietna. 

No dobra. Zatem rozwazalem trzy: Hegel H360, Atoll in300 Signature i Shanling A3.2. Ostatecznie zamowilem Shanlinga. 

Ma bardzo dobre recenzje. Ma entuzjastyczne opinie nielicznych uzytkownikow. Rysuje sie obraz wzmacniacza jakiego szukam. Kolega na forum majacy z nim problem i tak byl zachwycony dzwiekiem i budowa. Potwierdzil tez, ze wzmacniacz zbudowany jest z doskonalej jakosci podzespolow. Wazy 27 kg czyli musi byc postep wobec 12 kg Atolla :). Az tak zeby kupowac u europejskiego dystrybutora to mi nie odbilo - 5000 zl marzy wole zatrzymac dla siebie. Swojego Atolla sprzedalem, Shanling bedzie za kilka tygodni... Jakos musze to przetrwac. 

A tak... Kupilbym pewnie Yamahe A-S2200 gdybym wczesniej nie mial okazji jej sluchac. Regres dzwieku vs Atoll in200 Signature bylby przytlaczajacy. 

Można wiedzieć gdzie kupowałeś Shanlinga , też go rozważałem 

Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, BlueDot napisał:

Ok, tylko ze grube i ciezkie platy aluminium nie maja zbyt duzego wplwu na brzmienie. Same bebechy pewnie waza tyle co te z Atolla, tak ze ten...

Pisanie o wadze bylo nawiazaniem do zartu w innym watku. Budowa wewnetrzna sama w sobie nie gra czego najlepszym przykladem zbudowane przecudownie wyzsze modele Yamahy. Niemniej w tym. Shanlingu komponenty sa najwyzszej jakosci. Zreszta tych benechow ma co najmniej tyle co Aroll in300. Atoll to obecnie 13 tys a Shanlinga mozna sprowadzic z Chin za 11 tys (pewnie nawet taniej). Daje to przy okazji wyobrazenie o marzach jakimi operuja dzis sprzedawcy - na takim Shanlingu to 50%. 

2 minuty temu, blackromek napisał:

Wlasnie zamawiam go na Aliexpress. O marzy polskiego sprzedawcy wspomnialem przed chwila. 

3 minuty temu, blackromek napisał:

Wlasnie zamawiam go na Aliexpress. O marzy polskiego sprzedawcy wspomnialem przed chwila. 

Shanling bedzie za kilka tygodni... Jakos musze to przetrwac. 

Już wszystko wiem, z poprzedniego postu. 

Edytowane przez mdavis
Gość

(Konto usunięte)

No i zakupy na Aliexpress tak wyszly, ze pieniadze trafily na powrot na moje konto... Trudno, poszukam w innym miejscu. 

A wlasnie, szukajac informacji na temat firmy wyskoczylo mi, ze to wlansie fabryki Shanlinga produkuja sprzet Ayona i Vincenta. Calkiem mozliwe. 

26 minut temu, Dymsza napisał:

A wlasnie, szukajac informacji na temat firmy wyskoczylo mi, ze to wlansie fabryki Shanlinga produkuja sprzet Ayona i Vincenta. Calkiem mozliwe. 

Podobnie jak Cayin produkuje wzmacniacze PrimaLuna 

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, mdavis napisał:

Podobnie jak Cayin produkuje wzmacniacze PrimaLuna 

Tak, ale na jakiej pozniej podstawie uznajemy, ze brand decyduje o jakosci czy dzwieku? Nie mam tego Shanlinga, ale zalozylbym sie, ze jest lepiej wykonany i brzmi lepiej niz wyroby europejskich firm z jego fabryk. 

15 minut temu, Dymsza napisał:

Nie mam tego Shanlinga, ale zalozylbym sie, ze jest lepiej wykonany i brzmi lepiej niz wyroby europejskich firm z jego fabryk.

W większości przypadków z sprzętem audio tak jest 👍

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, mdavis napisał:

Czyli już zamówiony, gdzie (w jakim sklepie) ?

U importera. Cene mozna bylo zbic na tyle solidnie, ze na AE juz nie wracalem z poszukiwaniami. No i, jak wspomnailem, jakby cos bylo z nim nie tak, zawsze moge oddac w ciagu tych 14 dni. Choc mam nadzieje, ze tak sie nie stanie. 

4 minuty temu, Dymsza napisał:

U importera.

Czyli w tym sklepie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, mdavis napisał:

Tak. 

11 minut temu, Dymsza napisał:

Tak. 

Cena 15 tys wydawala sie zbyt wygorowana vs 11 tys z AE. Ale jak sie zadzwonilo i porozmawialo, zeszla do takiego poziomu, ze doplata do ceny  AE staje sie niewygorowana biorac pod uwage to co za nia zyskujemy. 

W dniu 17.02.2022 o 21:21, Dymsza napisał:

Az tak zeby kupowac u europejskiego dystrybutora to mi nie odbilo - 5000 zl marzy wole zatrzymac dla siebie. Shanling bedzie za kilka tygodni... Jakos musze to przetrwac. 

Ciekawe co zrobisz, gdy ( czego nie życzę) chińczyk przybędzie z jakąś wadą lub padnie ? Odeślesz na gwarancję do  Chińskiej Republiki Ludowej  ? Marża 5000 pln to wcale nie tak dużo za święty spokój na przynajmniej 2 lata. Poza tym europejski dystrybutor ma różne płatności i jeszcze musi z czegoś żyć. Nie ciekawe jaki Ty biznes prowadzisz, że tego nie rozumiesz...a na koniec MAKE COMMUNIST CHINA LOSE AGAIN !!!

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, marian.ch napisał:

Ciekawe co zrobisz, gdy ( czego nie życzę) chińczyk przybędzie z jakąś wadą lub padnie ? Odeślesz na gwarancję do  Chińskiej Republiki Ludowej  ? Marża 5000 pln to wcale nie tak dużo za święty spokój na przynajmniej 2 lata. Poza tym europejski dystrybutor ma różne płatności i jeszcze musi z czegoś żyć. Nie ciekawe jaki Ty biznes prowadzisz, że tego nie rozumiesz...a na koniec MAKE COMMUNIST CHINA LOSE AGAIN !!!

A widzisz, jakbys tak doczytal do konca to bys wiedzial 🙂

Gość

(Konto usunięte)

I nie zdazy dojechac na weekend 😞 Moja wina. Za to dotarly juz Atoll in300, uzywany Hegel H390 od znajomego i takiz Esoteric F-07, sa i nowe Yamahy A-S3200 i A-S2200. Jak zona dowie sie w czym zamrozilem pieniadze to raczej nie bedzie relacji i porownania... 

Yamahy A-S3200

Ten wzmacniacz wygląda bajecznie, ciekawe jak gra, brzmi. Cena też jest wysoka 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi