Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, audioburak napisał:

Ale musiałbyś skoczyć do Koszalina; a miało być na miejscu,

wtedy chyba wyjdzie drożej, niż ten za 9 dych 😉 

No jak już ma być 16 zł zamiast 50 lub 90 to przeczekam i będę miał kable na ziemi, znajomych może nie zaproszę ale przynajmniej będę mógł coś do jedzenia sobie kupić 🙂

Bo myślałem że się różnią takie za 50 a takie za 16, a jednak nie.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, rafigd2 napisał:

@Groot Za dużo tu nie wymyślisz, to malutki pokoik ://

Była by opcja ale chyba Tobie się nie spodoba. To opcja to taka z której bym sam skorzystał. Łóżko dałbym pod okna, komodę w miejsce łóżka, na przeciwko łóżka sprzęt. No i teraz nie wiedziałem z której strony byś chciał biurko mieć czy z tej strony co teraz tylko że obrócone o 180’ czy z drugiej strony obok drzwi zaraz? Innego sposobu na ustawienie nie widzę sensownego. Ja oglądam filmy wiec brałem pod uwagę oglądanie z łóżka/kanapy

0C930397-75D2-4016-84F3-14A6EABD91E4.jpeg

A co do malutkiego to na zdjęciu są twoje wymiary i według nich wydaje się wielki… 

6 godzin temu, Groot napisał:

Była by opcja ale chyba Tobie się nie spodoba. To opcja to taka z której bym sam skorzystał. Łóżko dałbym pod okna, komodę w miejsce łóżka, na przeciwko łóżka sprzęt. No i teraz nie wiedziałem z której strony byś chciał biurko mieć czy z tej strony co teraz tylko że obrócone o 180’ czy z drugiej strony obok drzwi zaraz? Innego sposobu na ustawienie nie widzę sensownego. Ja oglądam filmy wiec brałem pod uwagę oglądanie z łóżka/kanapy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do malutkiego to na zdjęciu są twoje wymiary i według nich wydaje się wielki… 

Dzięki za starania, ale niestety nie ma szans na łóżko koło okna ponieważ za niedługo będzie nowe, z oparciem którego nie będę miał jak tam wcisnąć a dostanę je za pół darmo (bo aktualne mi się rozsypuje), druga sprawa to pod skosem jest strasznie zimno, im bardziej w dół tym zimniej (przy podłodze ostatnio było 5 stopni a w całym pokoju normalnie 26 hah), trzecia sprawa to masakryczny hałas startujących rano ciężarówek i to bardzo słychać a przy oknie jeszcze bardziej, a czwarta to że miałem tak łóżko i nie raz jak się budziłem to waliłem łbem o ścianę ://

A wymiary robiłem w programie na oko ale wydaje mi się że dobrze podałem, margines błędu to około 0,5-1m

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafigd2
2 minuty temu, Groot napisał:

Spoko to tylko moja propozycja 😉

Jasne, dzięki za propozycję ale niestety nie mogę jej użyć. A te tylne kolumny muszą być na górze? bo w sumie obejrzałbym już coś ale nie mam jak podwiesić do ściany bo "kołków" mi zabrakło ://

11 godzin temu, rafigd2 napisał:

Jasne, dzięki za propozycję ale niestety nie mogę jej użyć. A te tylne kolumny muszą być na górze? bo w sumie obejrzałbym już coś ale nie mam jak podwiesić do ściany bo "kołków" mi zabrakło ://

To na razie ustaw je tam gdzie możesz je postawić... i oglądaj.

Trochę myślałem nad tym i to nowy pomysł, co o nim myślicie? kolumny i tv będą na styk bo szerokość łaczna kolumn i tv to 142 cm a wnęki to 143cm, można tak ustawić? i suba lepiej położyć dalej czy raczej też koło kolumn?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale nie wiem jak w tym przypadku by się dźwięk po pokoju rozchodził, bo Pewnie na łóżku 2 osoby, na fotelu 1 i na środku pokoju kolejne 2 jak będzie jakieś większe spotkanie

Ewentualnie jeszcze sub za łóżkiem mogę położyć ale wydaje mi się że za bardzo po uszach będzie dawać

Gość

(Konto usunięte)

Nie wiem, jak dla mnie moja opcja była najlepsza. Mogło by spokojnie z 10 osób oglądać i cieszyć dźwiękiem a u Ciebie tylko te które będą na łóżku leżały bo reszta będzie po za 

7 godzin temu, rafigd2 napisał:

Trochę myślałem nad tym i to nowy pomysł, co o nim myślicie? kolumny i tv będą na styk bo szerokość łaczna kolumn i tv to 142 cm a wnęki to 143cm, można tak ustawić?

Nie obraź się, ale ta opcja jest kompletnie od czapy. Wszystko upchane w jednym kącie. Będziesz miał dźwięk jak z soundbara. Ustaw jak napisał groot, w tym pokoju chyba nie ma lepszego ustawienia.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

13 minut temu, qbakos napisał:

Nie obraź się, ale ta opcja jest kompletnie od czapy. Wszystko upchane w jednym kącie. Będziesz miał dźwięk jak z soundbara. Ustaw jak napisał groot, w tym pokoju chyba nie ma lepszego ustawienia.

Problem taki że się nie da ustawić tak jak napisał, ponieważ łóżko ma oparcie, pod skosem jest zimno i wcześniej pisałem resztę. Szukam innego rozwiązania, może nie tak dobrego ale innego

A skos rozumiem, że jest w tej większej górnej części pokoju? Tam nie upchniesz nigdzie kolumn?

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

1 minutę temu, qbakos napisał:

A skos rozumiem, że jest w tej większej górnej części pokoju? Tam nie upchniesz nigdzie kolumn?

Spróbuję pomierzyć około co i jak, tam gdzie biurko jest dosyć nisko i ledwo tam to upchałem.

6 godzin temu, qbakos napisał:

Dobra, udało się zmienić układ całego pokoju i teraz jest naprawdę przyjemnie, kolumny nie są na ścisk i wszystko supcio, dzięki za nakierowanie, byłem prawie pewny że się nie zmieszczą pod skosem a jednak weszły 😁

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie, wracam z pytaniem jak mogę obliczyć ile około mogę podglosnic kino żeby nic się nie zepsuło. Aktualnie używam głośności 40/80 czyli teoretycznie 65w, głośniki tylne są do 80w, i czy jak podglosnie do tych 50/80 to wszystko będzie działać? Boje się że jak coś nie zadziała w tych tylnych to nawet nie usłyszę przez głośność przednich. Dzięki za pomoc

Nie musisz się martwić. Przytoczę Ci test średniej półki Denona, ostatnie akapity "Laboratorium Denon AVR-X4400H" odpowiedzą Ci na Twoje wątpliwości, i dotyczy to wszystkich amplitunerów, przynajmniej jeśli mowa o tej klasie produktów. W skrócie, im więcej masz podłączonych głośników, tym mniejsza moc na kanał jest generowana.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Butler
2 godziny temu, Butler napisał:

Nie musisz się martwić. Przytoczę Ci test średniej półki Denona, ostatnie akapity "Laboratorium Denon AVR-X4400H" odpowiedzą Ci na Twoje wątpliwości, i dotyczy to wszystkich amplitunerów, przynajmniej jeśli mowa o tej klasie produktów. W skrócie, im więcej masz podłączonych głośników, tym mniejsza moc na kanał jest generowana.

Ukryta Zawartość

Okej dzięki

Kolejna sprawa, to grał ktoś kiedyś na pc z podłączonym kinem? Bo Wiedźmin 3 wspiera dźwięk przestrzenny, na konsoli z tego co wiem to normalnie jest dolby(lub dts), a u mnie jest multichannel i gra to średnio.

Z tego co widzę w opcjach urządzenia to mogę pobrać DTS, i czy to właśnie to co muszę zrobić żeby to lepiej grało? Najbardziej mi zależy by dźwięk był głębszy. 

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, bl4ck napisał:

To multichannel jest lepszy od dd/dts ponieważ jest to dźwięk nie skompresowany.

Problem jest taki że jakbh ten multichannel jest cały czas, nic się nie przełącza między youtube a grą i tak powinno być?

Na YouTube powinien być pcm 2.0
Na grze pcm 5.1 albo 7.1

Ale to jeszcze zależy jak i czym to wszystko połączyłeś?

Konsola bezpośrednio do AVR, czy przez telewizor?

Kabel HDMI?

13 godzin temu, RAF77 napisał:

Na YouTube powinien być pcm 2.0
Na grze pcm 5.1 albo 7.1

Ale to jeszcze zależy jak i czym to wszystko połączyłeś?

Konsola bezpośrednio do AVR, czy przez telewizor?

Kabel HDMI?

Pc podpięty do amplitunera a ampli do tv, porty odżyły magicznie

Siemka wracam z kolejnym pytaniem dotyczącym audio, czy kabel optyczny może przesłać dźwięk multichannel w dobrej jakości? Bo zamierzam się zaopatrzyć w kartę dźwiękową do kompa żebym mógł puszczać na tv obraz 4k a dźwięk przez kabel optyczny.

Co do poprzedniego problemu to rozwiązałem, wystarczyło zaaktualizować sterowniki i odpalić jeszcze raz grę i dźwięk fajniutki grając w wieśka. A forza ma moim zdaniem słabą głębię dźwięku.

Edytowane przez rafigd2
1 minutę temu, bl4ck napisał:

Nie, od tego jest hdmi.

Czyli tylko po hdmi można? Bo taki mały problem z rozdzielczością i hdr mam. Amplituner ma tylko hdmi 1.3 czyli 1920x1080, a ja bym sobie pograł w 4k z HDR bo jednak duuużo ładniej jest. Mogę coś zrobić by puściło mi to multichannel jakimiś innymi kablami?

Myślałem też żeby wszystko połączyć kablami jack-2x chinch ale ampli nie ma wystarczająco wejść

1. Teoretycznie karta dźwiękowa wyjścia analogowe do wejść analogowych w amplitunerze jeśli takie posiada.

2. Jakiś extraktor audio z kabla hdmi.

3. Nie wiem jak w Windows czy można kartę graficzną z 2 wyjściami hdmi skonfigurować tak aby 2 wyjściem szło tylko audio, także tutaj musi ktoś z takim system się wypowiedzieć.

10 minut temu, bl4ck napisał:

1. Teoretycznie karta dźwiękowa wyjścia analogowe do wejść analogowych w amplitunerze jeśli takie posiada.

2. Jakiś extraktor audio z kabla hdmi.

3. Nie wiem jak w Windows czy można kartę graficzną z 2 wyjściami hdmi skonfigurować tak aby 2 wyjściem szło tylko audio, także tutaj musi ktoś z takim system się wypowiedzieć.

1. niestety nie ma

2.z tego co słyszałem to jakość padnie na twarz

3.próbowałem ale tu też potrzebna osoba co próbowała to robić, w podstawowych ustawieniach nie widze tej opcji

Teraz, rafigd2 napisał:

2.z tego co słyszałem to jakość padnie na twarz

Kupujesz

Ukryta Zawartość

nie będzie ci odpowiadać zwrócisz.

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, bl4ck napisał:

Kupujesz

Ukryta Zawartość

nie będzie ci odpowiadać zwrócisz.

O panie, drogo hahahha, ja za 120zł chcę kupić kartę dźwiękową do kompa, bo według ludzi i tak ma lepszy dźwięk niż wbudowana

+ koszt kabli hdmi

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi