Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wysokiej klasy odtwarzacza Blu Ray 4K Ultra HD

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na olx, ale ogólnie ciężko od nieświadomej osoby możesz kupić np za te ~200zł ale z reguły cena to ~1000zł.

Ten na foto z tego co mi wiadomo ostatni i najwyższy modele panasonica typu s-vhs także kiedys kosztował na pewno grubo.. ja kto się mówił kilka pensji 😄 😄

Gość

(Konto usunięte)
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

Cena kosmos, a na temat zdjęć się nie wypowiem bo aż odpychają. Kupiec może się i znajdzie. Ale do mnie ta oferta nie przemawia nawet gdyby był to nowy egzemplarz to sposób prezentacji zniechęca. 

Za 4 tys. zł jeszcze bym się zastanawiał czy warto brać mały kredycik na zakup odtwarzacza który służyłby mi tylko do odtwarzania filmów z płyty. Do tego spisuje się wyśmienicie mój tani odtwarzacz. 

Edytowane przez Groot

Tu lepsza oferta 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taki odtwarzacz , to jak dwa odtwarzacze 🙂

Plyty i pliki . Żaden Panasonic , Sony nie ma tej funkcjonalności.  I możliwości 😞

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Groot napisał:

Za 4 tys. zł jeszcze bym się zastanawiał czy warto brać mały kredycik na zakup odtwarzacza który służyłby mi tylko do odtwarzania filmów z płyty.

Jak miałby być tylko do płytek to może i szkoda kasy, ale to jest przecież prawdziwy kombajn. I biorąc pod uwagę, że pewnie już coś z tymi możliwościami może nie powstać, to cena wcale nie jest jakaś wygórowana.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Godzinę temu, max720 napisał:

Tu lepsza oferta 🙂

Ukryta Zawartość

Plyty i pliki . Żaden Panasonic , Sony nie ma tej funkcjonalności.  I możliwości 😞

Koleś pisze,że sprzedaje 203,bo chce kupić 205... Powodzenia 😆

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, max720 napisał:

Żaden Panasonic , Sony nie ma tej funkcjonalności

Mi ta funkcjonalność nie jest potrzebna a nawet jeśli to wystarczy dokupić odtwarzacz sieciowy😉

15 godzin temu, max720 napisał:

Tu lepsza oferta 🙂

Ukryta Zawartość

O co kaman z tymi plikami?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Butler napisał:

Pliki, czyli np. z domowego NAS. Nie każdy kupuje filmy na fizycznych nośnikach.

Tylko po co Oppo za tyle tysi do tego? Masz darmowy program Servioo, który instalujesz na kompie i wszystko śmiga na tv. Jak masz nagrania w Blu Ray na kompie to odtworzysz to z pozycji dekodera cyfry+( mkv nie pójdzie). Jak to strumieniujesz w WMP( za każdym włączeniem kompa musisz włączyć strumieniowanie) to wszystko idzie na tv i muza na ampli

Sam takiego OPPO też raczej nie kupię, zadowolę się Zidoo Z9x który jest w drodze do mnie a oferuje to czego wymagam od takiego "plikowca". Tu jest mowa o 4K, DOLBY VISION, HDR... Pierwszy lepszy komputer tego nie ogarnie. Płyty będę odtwarzać z PS5.

7 minut temu, Butler napisał:

Sam takiego OPPO też raczej nie kupię, zadowolę się Zidoo Z9x który jest w drodze do mnie a oferuje to czego wymagam od takiego "plikowca". Tu jest mowa o 4K, DOLBY VISION, HDR... Pierwszy lepszy komputer tego nie ogarnie. Płyty będę odtwarzać z PS5.

Poprzez kumpla mam dostęp do zamkniętej grupy z dużą ilością filmów, ale 4k jeszcze mi się nie zdarzyło mieć. Ten Zidoo ogarnie instalacje vpn( HBO MAX)? Pamiętaj, że PS5 mimo iż posiada HDMI 2.1 ale przepustowość na chwilę obecną to tylko 32Gbps

3 minuty temu, Kayko napisał:

4k jeszcze mi się nie zdarzyło mieć.

No i tu wychodzi wszystko. Rozmawiamy o odtwarzaczach UHD, Ty takiego po prostu nie potrzebujesz bo nie masz (jeszcze) swobodnego dostępu do takich treści. Ale jak ktoś ma?

11 minut temu, Kayko napisał:

Ten Zidoo ogarnie instalacje vpn( HBO MAX)?

Nie mam pojęcia, nie korzystam.

12 minut temu, Kayko napisał:

Pamiętaj, że PS5 mimo iż posiada HDMI 2.1 ale przepustowość na chwilę obecną to tylko 32Gbps

Do odtworzenia UHD spokojnie wystarczy. Filmy nie mają 120Hz przy 4K żeby myśleć o niewystarczającym transferze. Z tego co wiem jeden czy dwa mają 60Hz, reszta standardowo 30Hz. Będzie ok 😉

Godzinę temu, Butler napisał:

Ale jak ktoś ma?

Podziel się xD

Godzinę temu, Butler napisał:

Do odtworzenia UHD spokojnie wystarczy. Filmy nie mają 120Hz przy 4K żeby myśleć o niewystarczającym transferze. Z tego co wiem jeden czy dwa mają 60Hz, reszta standardowo 30Hz. Będzie ok 😉

Dune z PS5 poszło mi na Yamaszkę 4k, 24hz, YCC 4:4:4, 12 bit,

2 minuty temu, Kayko napisał:

Dune z PS5 poszło mi na Yamaszkę 4k

Czyli coś tam 4K masz... 😄

2 minuty temu, Kayko napisał:

Podziel się xD

Trzeba zasłużyć 🤣

To z płyty było, ale dzisiaj zakupiłem w przystępnej cenie Blade Runner 2049 i Matrixa w DAtmos i polskimi napisami, zobaczę czy jest Auro 3D dostępne, bo nie jest opisane

Dune z PS5 poszło mi na Yamaszkę 4k, 24hz, YCC 4:4:4, 12 bit,
Filmy są 4k 24Hz 4.2.0 10bit
To wszystko, co potrzebne do filmów.

A wysyłać to sobie możesz i w 8k jak cię to kręci.

9 minut temu, RAF77 napisał:

Filmy są 4k 24Hz 4.2.0 10bit
To wszystko, co potrzebne do filmów.

A wysyłać to sobie możesz i w 8k jak cię to kręci.

Zapraszam do czytania ze zrozumieniem, a jak Cię kręci oglądanie w 8k, to się zmieścisz w Auro 3D ze swoimi głośnikami, w 1m kwadratowym przy tv 65 cali 

Tyle w temacie

Edytowane przez Kayko
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Kayko napisał:

Zapraszam do czytania ze zrozumieniem, a jak Cię kręci oglądanie w 8k, to się zmieścisz w Auro 3D ze swoimi głośnikami, w 1m kwadratowym przy tv 65 cali 

Tyle w temacie

No i świeżak zaorał😂😁

Tyle w temacie
???
30 minut temu, RAF77 napisał:
2 godziny temu, Kayko napisał:
Tyle w temacie

???

Czegoś nie rozumiesz? Spytaj swojego VOGa, może Ci odpisze

6 godzin temu, Kayko napisał:

Tylko po co Oppo za tyle tysi do tego? Masz darmowy program Servioo, który instalujesz na kompie i wszystko śmiga na tv. Jak masz nagrania w Blu Ray na kompie to odtworzysz to z pozycji dekodera cyfry+( mkv nie pójdzie)

Wszystko można w taki czy inny sposób. Ale chodzi też o jakość dźwięku i obrazu, który ten Oppo wypuści. A to jest coś co dostaniesz np. w procesorze AV za 10-15K, więc możesz sobie używać go do płytek, a możesz zrobić z niego centrum swojego systemu i zrezygnować zupełnie z amplitunera jak ja zrobiłem. Wtedy ta cena za Oppo nie wydaje się już tak wygórowana. Wszystko zależy od potrzeb.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

• Pokaż nowe odpowiedzi