Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Castle Avon 5 vs Knight 5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam klubowiczów 🙂

Czy ktoś posiada może kolumny Castle Avon 5 i może się podzielić wrażeniami?  Ja obecnie posiadam Castle Knight 5 i to jest dla mnie super brzmienie, takie mi się podoba. Gram to miło, przyjemnie, miękko, aksamitnie i można tych kolumn słuchać godzinami. Natomiast trochę mi brakuje w nich jaśniejszej góry, te kolumny są stosunkowo ciemne.  Castle ma w ofercie wyższy model Avon, który ma konstrukcję 3 drożną, dedykowany głośnik średniotonowy i wstęgowy głośnik wysokotonowy.  Ze szczątkowych opisów i filmików na YT wynika że Avon zagra jaśniej i klarowniej w górze pasma i średnicy. Podobno grają lepiej niż Knight.  

Ogólnie niestety Castle to mało popularne kolumny i mało kto je posiada i nie za bardzo jest gdzie odsłuchać, Tym bardziej nie ma gdzie porównać Avon z Knight.

Ale może jest ktoś kto słyszał Avon 5 albo posiada i może wyrazić swoją opinię i podzielić się wrażeniami?

https://www.audiostereo.pl/topic/157351-kolumny-castle-avon-5-vs-knight-5/
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.