Skocz do zawartości
IGNORED

XTZ Sound In Balance

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...
  • 5 miesięcy później...

https://www.xtzsound.eu/index.html

Zapraszam chętnych do odwiedzenia sklepu, mają fajne promocje, można kupić teraz dobre kolumny w cenie niższej niż same przetworniki ze zwrotnica. 

Pozdrawiam 

• 1 miesiąc później...

Witajcie. Przyłączam się do klubu że wzmacniaczem A100 D3. Jednak mam z nim problem. Może ktoś miał podobny i wie co i jak. Mianowicie wzmacniacz gra za cicho. Skala zaczyna się od -66 A kończy na +42. Normalne słuchanie, nie głośne jest dopiero przy +4 około. Nie powinno tak być przecież. Co jest winne? Uszkodzony chip CS3310- volume control ?

• 2 tygodnie później...

Witaj

Źródło dźwięku daje odpowiednio głośny sygnał do wzmacniacza?

Może tak jest skonstruowany układ volume nieliniowo. Niech się wypowiedzą inni posiadacze tego wzmacniacza. 

Mam końcówkę mocy XTZ i tam wszystko zależy od źródła. Z wyjścia amplitunera muszę mieć ustawiony volume prawie na maksa a z wyjścia telefonu już na 1/4 tylko. To samo z ekstraktorem - połowa skali to maks żeby nie ogłuchnąć. 

Edytowane przez raiwan
  • 10 miesięcy później...

Polecam wszystkim posiadaczom serii 99 do upgrade zwrotnicy do wersji mk2 lub FLR - to zupełnie inne kolumny. Kolumny ze zwrotnica mk1 (nie dotyczy już modelu z dopiskiem mk2, FLR lub RLC) nie grają tak dobrze jak powinny. Porównałem przed i po zamontowaniu nowej zwrotnicy i to takie wrażenie jakby słuchać pierw kolumn w przedziale tysia złotych i później kolumn za ponad 5 tysięcy (tylko takie porównanie a nie stwierdzenie jak grają). 

Polecam bo wszystko zmienia się na wielki plus. Niby te same głośniki, obudowy i kable a zupełnie inne kolumny. 

Edytowane przez raiwan
  • 3 miesiące później...
  • 5 miesięcy później...

Polecam upgrade zwrotnicy na najlepsze elementy na jakie nas stać. Te kolumny proszą się o ulepszenie. Oczywiście nie zapominając o kablach i terminalach. Im więcej zainwestujemy tym więcej dostajemy. 

Czasami mam wrażenie, że kolumny te bawią się muzyką. Wszystko zależy od źródła dźwięku a nie na odwrót. Stosunek ceny do jakości dźwięku bez konkurencyjny. 

Obecnie słucham na bi-amp na amplitunerze i na tą chwilę nie mogę znaleźć zestawu, który mógłby zastąpić moje 99.25, taki w cenie do 10 tysiecy, nawet na rynku używanych. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.