Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa oferta TIDAL: HiFi oraz HiFi PLUS

Rekomendowane odpowiedzi

Tidal zdecydował się na dosyć odważny krok. 

TIDAL HiFi: za 19,99 zł miesięcznie TIDAL HiFi zapewnia nielimitowany dostęp do
dźwięku w jakości HiFi. Dzięki tej subskrypcji użytkownicy mają dostęp do funkcji
offline, a także TIDAL Connect i Moja Aktywność, które zapewnia indywidualnie
dobrane treści i podsumowania.

TIDAL HiFi Plus: za 39,99 zł miesięcznie HiFi Plus oferuje wszystko to, co opcja
HiFi, a dodatkowo umożliwia bezpośrednie wspieranie swoich ulubionych twórców.
HiFi Plus zapewnia także dostęp do takich formatów dźwięku jak Dolby Atmos
Music, Sony 360 Audio Recordings i Master Quality Authenticated (MQA), jak
również wcześniejszy dostęp do ekskluzywnych ofert oraz funkcji, które będą
wprowadzane w przyszłości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe jak dużo ludzi zejdzie z abonamentu za 40zł na 20 😛 Z drugiej strony to jest cios w Spotify które siedzi cały czas w 320kb. 

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/157138-nowa-oferta-tidal-hifi-oraz-hifi-plus/

Kusząca propozycja, trzeba będzie spróbować tego HiFi bez MQA 😉 i porównać z Deezer HiFi w bezpośrednim starciu.

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

41 minut temu, Franz-007 napisał:

Kusząca propozycja, trzeba będzie spróbować tego HiFi bez MQA 😉 i porównać z Deezer HiFi w bezpośrednim starciu.

Ja już zmieniłem na niższy abonament - nie potrzebne mi mqa i inne bzdety, a 20zł za malinę miesięcznie moge płacić 😛

no tyle że deezer mógłby się wreszcie zintegrować...  

Jak porównywałem grając z aplikacji natywnych na PC i Chromecast Audio to Deezer moim zdaniem grał lepiej. Ale z kolei malina z mconnect i tidalem gra jednak najlepiej (choć pewnie qobuz by pozamiatał 😉

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, Dune napisał:

Ja cały czas płaciłem 39zł za hi-fi to teraz automatycznie przechodzę na HiFi Plus 🙂

No właśnie. Ja jestem jeszcze na 2 miesiącach free a potem 39 więc nurtuje mnie ta sprawa 😉 zapewne tak będzie

5 godzin temu, Dune napisał:

Ja cały czas płaciłem 39zł za hi-fi to teraz automatycznie przechodzę na HiFi Plus 🙂

Dokładnie tak. Tylko generalnie w tym momencie nie warto chyba dopłacać. Myślę że wiele osób też tak pomyśli 🙂 Tak z biznesowego punktu widzenia to nie wiem jak to zadziała na serwis. Z jednej strony może przyniesie napływ nowych użytkowników a z drugiej odpływ subskrybentów droższego abonamentu. 

18 minut temu, metalowy napisał:

Deezer i tak mi bardziej podchodzi

Dyziu dużo traci na braku connect, więc T z wersją bez szmelcowatego mqa wraca na pokład

Edytowane przez Zbi_Rek

trylko czy "dostęp do dźwięku w jakości HiFi" naprawdę oznacza loseless, czy tylko wysokie bitraty typu 320? Bo to często też bywa nazywane "Hi Fi", a Tidal jakoś jasno tego nie zdeklarował. 

16 minut temu, MacP napisał:

trylko czy "dostęp do dźwięku w jakości HiFi" naprawdę oznacza loseless, czy tylko wysokie bitraty typu 320? Bo to często też bywa nazywane "Hi Fi", a Tidal jakoś jasno tego nie zdeklarował. 

Zlinczowaliby ich gdyby zrobili drugi przekret 

31 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Zlinczowaliby ich gdyby zrobili drugi przekret 

Kto by ich zlinczował? Wiesz ilu ludzi wierzy w moc sprawczą niebieskiej diody sygnalizującej emisję w trybie MQA? Wśród moich znajomych jest ich spora ilość. Podkręcą trochę marketing i będą do przodu. Chyba że świadomość techniczna wzrośnie na tyle że ludzie będą widzieć co zależy od gęstości pliku w kontekście jakości. Podstawa jakości to dobry a jeszcze lepiej bardzo dobry mastering materiału emitowanego a nie taki robiony pod użytkowników "smarkfonów".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

52 minuty temu, MacP napisał:

Pierwszy to było MQA, jak mniemam? 🙂

Doskonale mniemasz, użytkownicy rozjechali Stuart'a na miazgę za wciskanie kitu 

Ale swoją drogą, trzeba przyznać że znaleźli wyjście z tej sytuacji, proponując pakiet bajerów z 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na czele plus

image.thumb.png.2ffcb8ab1f4faaddf21d390f8adaf12e.png

image.thumb.png.aec7253873b4fd1bfb8b5f8f9922122e.png

i inne drętwe pierdalanse

20 minut temu, Lech36 napisał:

Kto by ich zlinczował? Wiesz ilu ludzi wierzy w moc sprawczą niebieskiej diody sygnalizującej emisję w trybie MQA? Wśród moich znajomych jest ich spora ilość. Podkręcą trochę marketing i będą do przodu. Chyba że świadomość techniczna wzrośnie na tyle że ludzie będą widzieć co zależy od gęstości pliku w kontekście jakości. Podstawa jakości to dobry a jeszcze lepiej bardzo dobry mastering materiału emitowanego a nie taki robiony pod użytkowników "smarkfonów".

Jest tak jak piszesz ale to właśnie wiedzący a nie "wierzący" doprowadzili do obecnej dywersyfikacji tidalowskich programów

Demaskatorzy przekrętu meridianowców odnieśli sukces

image.thumb.png.2c85f05132386394ac03247fd50808d5.png

image.thumb.png.2df8070d6eb275273fe92ba918485a21.png

image.thumb.png.2a0e530e469e6b6e0b6a7adce8348979.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek

Z Premium zostałem upgrejdowany do Hi-Fi. Wooow :) Super. Ale właściwie co to zmienia? Tidal słucham głównie w aucie, gdzie korzystam z najniższej jakości dźwięku bo różnica w aucie żadna. Podejrzewam, że znakomita większość subskrypcji na świecie to Premium czyli obecne Hi-Fi. Podejrzewam, że większość użytkowników obecnego Hi-Fi nie przełączy jakości na wyższą bo po co marnować GB w telefonie na coś lepszego skoro różnicy w jakości dźwięku nie usłyszą? Co więc dla Tidal się zmieni na niekorzyść? Nic. Ludzie jak płacili tak będą płacić a transfery za bardzo nie wzrosną bo mało kto z byłych Premium przełączy jakość dźwięku na wyższą. Ci co płacili za Hi-Fi będą płacić nadal bo to ta nieliczna grupka użytkowników, którzy muszą mieć najwyższą jakość. Wizerunkowo Tidal zyska bardzo bo niby dał coś gratis, niby bo niewielu z tego skorzysta.

19 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Jest tak jak piszesz ale to właśnie wiedzący a nie "wierzący" doprowadzili do obecnej dywersyfikacji tidalowskich programów

W przypadku moich kolegów to jest ewidentnie wiara w niebieski LED 😉. Wierzą że dostają coś technicznie lepszego a wiarę tą podpiera prawdopodobnie lekko podretuszowany mastering materiału wpuszczanego do sieci jako MQA. Na temat techniki wiedzą tylko tyle że jest to materiał gęsty bo tak twierdzi wynalazca systemu, nic więcej. Jak im tłumaczysz że przy takim bitrate to niemożliwe to się okrutnie denerwują.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

33 minuty temu, Lech36 napisał:

W przypadku moich kolegów to jest ewidentnie wiara w niebieski LED 😉. Wierzą że dostają coś technicznie lepszego a wiarę tą podpiera prawdopodobnie lekko podretuszowany mastering materiału wpuszczanego do sieci jako MQA. Na temat techniki wiedzą tylko tyle że jest to materiał gęsty bo tak twierdzi wynalazca systemu, nic więcej. Jak im tłumaczysz że przy takim bitrate to niemożliwe to się okrutnie denerwują.  

Ale po co tłumaczyć ? 

To tak samo tłumaczyć zjadaczowi rosół szybki kubek, żeby spróbował prawdziwy rosół. Odpowie, eee tam, szkoda czasu na przygotowanie 😏

Edytowane przez Zbi_Rek

U mnie jest następująca sytuacja:

Kilka miesięcy temu przy rezygnacji z subskrypcji HiFi, miałem ankietę odnośnie powodu mojej decyzji. 

Zaznaczyłem opcję - "za drogo" (39,99), chociaż to akurat główny powód nie był.

Dostałem automatyczną propozycję abonamentu 29,99 😁

Aktualnie mam Tidal HiFi Plus za tą samą cenę - 29,99 miesięcznie 🙂

4 godziny temu, przmor napisał:

Wizerunkowo Tidal zyska bardzo bo niby dał coś gratis, niby bo niewielu z tego skorzysta.

A ja płacę połowę i nie muszę znosić mqa. Za 20 może być 😋

48 minut temu, marcinmarcin napisał:

A ja płacę połowę i nie muszę znosić mqa. Za 20 może być 😋

Ciekawe czy to jest stare, dobre hi fi 16/44,1 czy zmajstrowane ekłalizerem jako baza do której później przyklejono gluty mqa 🤔

27 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Ciekawe czy to jest stare, dobre hi fi 16/44,1 czy zmajstrowane ekłalizerem jako baza do której później przyklejono gluty mqa 🤔

Raczej to 2 🙄 ale sporo kawałków z maliny po mconnect gra naprawdę ok 👍

51 minut temu, marcinmarcin napisał:

Raczej to 2 🙄 ale sporo kawałków z maliny po mconnect gra naprawdę ok 👍

Mam connect w strimerze, przysłucham się wieczorkiem czy są jeszcze i ile przesterów rodem z emkuła 😬

1 godzinę temu, Zbi_Rek napisał:

Mam connect w strimerze

Tidal connect a mconnect to inna inszość. Mam wrażenie ze spora część plików jest ok, a miesza apka Tidala. Z zewnętrznej apki Mconnect Player nie wkurzaja mnie przestery i dudnienie na basie

Nie wiem czy jest się czym podniecać, bo właśnie zmieniłem plan na HiFi i po zmianie w Volumio na malince mam tylko marne 320 kbps jak Spotifaju... Czy ktoś mógłby to zweryfikować? Bo jak dla mnie to na razie Tidal przegiął w tym momencie. Oczywiście jeśli to nie jakiś błąd w Volumio... 

7 minut temu, zycho napisał:

Nie wiem czy jest się czym podniecać, bo właśnie zmieniłem plan na HiFi i po zmianie w Volumio na malince mam tylko marne 320 kbps jak Spotifaju... Czy ktoś mógłby to zweryfikować? Bo jak dla mnie to na razie Tidal przegiął w tym momencie. Oczywiście jeśli to nie jakiś błąd w Volumio... 

Przerzuciło na tidal premium czyli odpowiednik spotify

Patrz jaki program zatwierdziło a nie to co wybrałeś do zatwierdzenia

Edytowane przez Zbi_Rek

Założyłem nowe konto w Tidalu i wybrałem ten nowy plan HiFi - niby jakość HiFi - za 19,90. Zalogowałem się w Volumio na nowe konto z tym planem HiFi i doopa... Sprawdzałem różne płyty, wykonawców i wciąż ma 320 kbps...

Witaj i witajcie.

Nie śpita. Nawet rejestrujeta się z tego powodu, bo być może jest co świętować. 😁 TIDAL udostępnił wersję HI-FI bez MQA, który od początku uważałem tylko za jakiś marketingowy format, bo niby czym ma być jakiś „dźwięk prosto ze studia” z „czytaj drobny druczek”. Tak postrzegałem to coś odkąd się pojawiło. To tylko moje zdanie, bo niektórzy może słyszą różnicę kiedy ta niebieska kropka się swieci.. W każdym razie, również się przesiadłem na ten nowy plan. Ktoś napisał, że nie ma się czym podniecać, bo Volumino pokazuje 320 kbps. U mnie w Audirvanie w okienku połączenia z serwisem TIDAL pokazało jakieś Premium, nie HI-FI. Przeraziłem się 😠Jednak przy odtwarzaniu, na pasku odtwarzania pokazuje FLAC 16/44,1. Może więc jak zasugerował drugi kolega, autorzy aplikacji muszą coś dorzeźbić, oby tylko to co dorzezbią podyktowane było faktyczną zmianą. Zgodną z obietnicą formatu 16/44,1, a nie jakimś „Up to 44,1kHz …”.

Żeby jeszcze to usunęli, bo przy niektórych albumach się pojawia i w oczy razi.

Ukryta Zawartość

Pozostaje pytanie dlaczego się to wyświetla. Moim zdaniem to taki wabik dla nowych użytkowników TIDALa. O, ten album dostępny jest także w formacie, czy raczej pseudo formacie MQA. Przechodzę do planu HI-FI Plus. Plus tego formatu to chyba jedynie +20zł 🙂

Ukryta Zawartość

Jestem użytkownikiem Tidala za 39 pln. Kompletnie się nie znam na technice przekazu, próbkowaniach itp. Korzystam ze streamera na Raspbery PI 3 , Allo Digi One,  dobrego ( w moim mniemaniu )DAC-a i platformy Volumio. Czy Wy naprawdę nie słyszycie różnicy brzmienia przy korzystaniu z plików Master? Gdy przerzuciłem się z Tidala za 20 pln na 39 moja małzonka zapytała natychmiast: co zrobiłęś, że tak pieknie teraz to brzmi? Może to sa i masteringi ale wrażenia słuchowe są śliczne. Mi to odpowiada - a te 20 pln miesięcznie? No panowie..... jedno winko z Lidla miesięcznie mniej.

• Pokaż nowe odpowiedzi