Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer N50AE aktualizacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Z racji tego że brak mi innych słów na ten sprzęt specjalnej troski napiszę grzecznie :

Jak to gówno zaktualizować ???

Wcięło mi w menu pozycję "Software Update"

Nie ma jej w Option Setting ani w innym miejscu również nie.

Pomoże mi ktoś bo mam mieszkanie na pierwszym piętrze a to dostatecznie wysoko na locik 🙂

Pozdrawiam

W

https://www.audiostereo.pl/topic/157118-pioneer-n50ae-aktualizacja/

Napiszę Ci kopię wiadomości którą kiedyś wysłałem do kolegi, bo też trochę nerwów straciłem.

Jednak teraz bym tego nie powtórzył i dawno tego nie robiłem.
"

Cześć 

Może pamiętasz jak u Ciebie wyglądała ta aktualizacja, jak długo trwała i ile miałeś restartów urządzenia?

Zainicjowałem tą czynność, robię to po necie i po USB i żaden etap nie chce mi się zakończyć.

Jest pasek postępu, który się przesuwa, czasami trwa to długo 4 minuty, czasami 60 sec. w pewnym momencie staje, urządzenie się wyłącza. Niekiedy też ekran zgaśnie, później mignie na trochę i urządzenie się wyłączy
Włączam je ponownie z pilota , czasami mam napis Pioneer, innym razem wcześniej jest jeszcze Hello, a niekiedy nie ma nic, potrafi się pokazać aktualnie odtwarzana muzyka, lub nie. Po czym mam napis: Please Update / Pusch Enter i do wyboru Net lub USB i tak w kółko, nie wiem ile to już razy, ale dużo, łącznie chyba z 3 godziny.

Nie wiem co mam zrobić bo chyba jest coś nie tak.
Na USB wrzuciłem rozpakowanego Zip w folderze, u mnie ten folder nazywa się PIONAP1001_0000000000NANH_N_113  i ma w sobie 8 plików, sam nie wiem może każdy z tych plików wrzuca się po restarcie, już zgłupiałem?

Możesz coś poradzić?

Wow , w końcu ma Complete , ale po net , zaraz zobaczę która wersja oprogramowania, jest ok:

2140-5000-0000-0011

Muszę Ci to i tak wysłać, bym w przyszłości się nie stresował.
Pozdrawiam."

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Ok wszystko ok ; dziękuję ale aby zacząć aktualizację musze mieć dostępną opcję :

"Software Update"

Której nigdzie w menu nie ma więc nie mogę nawet zacząć aktualizacji aby potem wkurzyć sie że sie wiesza 🙂

W

może to pomoże (jest tam też o n50ae)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mój n50 stabilny, na szczęście 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Witam,

Jestem też posiadaczem tego Pionka i zgodnie z instrukcją

- cytat "
"Update" is not displayed if there are no firmware updates."

dopóki Pioneer nie przygotuje aktualnego oprogramowania (z tego co wyczytałem z różnych źródeł - jest w trakcie przygotowania - problemy z Tidal itp..) to nie ma takiego folderu.

Proponuje jeszcze go nie wyrzucać choć też mnie denerwował. Obecnie Tidal w nowej wersji HIFI działa i flac się wyświetla ale MQA nie... i w TuneIN też nie wszystkie stacje działają.. 

Pozdrawiam

Ok dzięki za info ; tez wyczytałem że maja robić nową aktualizację .

Poczekam jeszcze trochę bo fajnie gra i szkoda by mi go było choć wqrwia czasami poważnie 🙂

U mnie gra w na Tidalu w stratnym AAC96    i / również w CD 44,1/16.   MQA nie widziałem już b. długo a de facto po to mam wykupiony pakiet master.

Edytowane przez Wojciech Nitka
  • 2 lata później...

Witam,

chciałbym odświeżyć ten wątek i zapytać czy obecnie na N-50AE TIDAL działa prawidłowo? Chodzi mi o to czy odtwarza gęstsze pliki FLAC niż 16 bit 44,1 kHz. U mnie tak jest i pewnie to jest kwestia aktualizacji. Na stronie znalazłem PIONAP1001_0000000000NANH_N_116 ale gdzieś czytałem, że na TIDALu są jakieś problemy ale to było już dość dawno. Kupiłem niedawno Pionka N-50AE i właśnie zamierzam zrobić aktualizację ale nie mam zbyt dużego doświadczenia, dlatego pytam jak ten sprzęt się obecnie Wam sprawuje. Jeszcze dodam, że u mnie jest jakaś dziwna wersja: 2151-0000-0000-0011.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

No ale odtwarzaczy nie odtwarza? 

Tidal nie ma już mqa. Więc realnie jakiego typu pliki chcesz odtwarzać? 

To był bardzo solidny player swego czasu. Na razie nowy właściciel bardziej rozwija sekcję kina domowego niż stereo ale może to się zmieni wkrótce.

• 2 tygodnie później...

TIDAL zmienił zasady i oferuje obecnie utwory w formacie FLAC w różnych jakościach: niskiej, wysokiej i MAX.

Wysoka jakość to odpowiednik jakości CD czyli pliki 16 bitowe próbkowane z częstotliwością 44,1 kHz. Natomiast MAX to pliki 24 bitowe z wyższą niż 44,1 kHz częstotliwością próbkowania.

Chodzi mi o to że na N-50AE mogę odtwarzać jedynie jakość "wysoką" czyli 16 bit 44,1 kHz, a nie odtwarza plików 24 bitowych. Jeśli mam takie pliki (gęste) na pendrive to odtwarza bez problemów (wyświetla parametry na wyświetlaczu).

Ciekaw jestem jak jest z odwarzaniem TIDALowej  jakości "MAX" na Waszych N-50AE?

• 2 tygodnie później...

Dołączam się do tematu, mój n 50ae otwarza jedynie 16bit 44,1khz mimo że mam tidal max, z pendriva odtwarza pliki wysokiej rozdzielczości, gdy chcę przesłać tidala przez chromcasta od razu obcina do 16bit 44,1khz, wersja oprogramowania to też 2151-0000-0000-0011. Zastanawiam się nad zakupem malinki. Może ktoś coś doradzi.

• 1 miesiąc później...

To, że Tidal pokazuje "Max" nie oznacza, że zawsze będzie grać format 24bit@192kHz. Dużo muzyki jest na tym serwisie w poczciwym [email protected].

Jeśli Wam gra płynnie to nie ma co wymyślać problemów na siłę.

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie! Od kilku dni jestem zupełnie "zielonym" posiadaczem Pionka N-50 AE i w dużej mierze od Państwa informacji  będzie  zależeć czy będę szcześliwym posiadaczem czy też nie. Po pierwsze nie mogę połączyć  się z bluetooth, po drugie odtwarzacz chyba odczytuję  pliki DSD przesyłane z pendriva przez USB,gdyż widoczny jest pasek czasu, okładka itp. ale nie ma zupełnie dźwięku , czyta natomiast pliki w formacie FLAC 192kHz/24bit i oczywiście niższe z dźwiękiem. Po trzecie nie mam pojęcia skąd mogę pobrać ew oprogramowanie , obecne to 2151-0000-0000-0011. Jężeli ktoś zechciałby pomóc będzę wdzięczny. Pozdrawiam

Witam serdecznie! Od kilku dni jestem zupełnie "zielonym" posiadaczem Pionka N-50 AE i w dużej mierze od Państwa informacji  będzie  zależeć czy będę szcześliwym posiadaczem czy też nie. Po pierwsze nie mogę połączyć  się z bluetooth, po drugie odtwarzacz chyba odczytuję  pliki DSD przesyłane z pendriva przez USB,gdyż widoczny jest pasek czasu, okładka itp. ale nie ma zupełnie dźwięku , czyta natomiast pliki w formacie FLAC 192kHz/24bit i oczywiście niższe z dźwiękiem. Po trzecie nie mam pojęcia skąd mogę pobrać ew oprogramowanie , obecne to 2151-0000-0000-0011. Jężeli ktoś zechciałby pomóc będzę wdzięczny. Pozdrawiam

Wg sprzedającego kórego zapytałemo po kupnie, Pionek sam sprawdzał czy jest nowe oprogramowanie na stronie pioneera i opcja update firmware pojawiała się w menu dopiero jak wykrył dostępny nowy soft.