Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Ma być nowy i tani. Myślałem nad Taga Harmony HTR-1000CD V.2 tylko szkoda, że nie ma w nim radia internetowego.

Kolumny mam Quadral QUANTIS 5000F 4...8 Ohm 120/240 Watt.

Nowy ampli ma być w zamian za kino Pioneer VSX-520.

Chcę do niego podpiąć TV, dekoder C+ i jeśli byłby to amplituner bez internetu to jakiś odtwarzacz sieciowy z radiem internetowym. 

W tej chwili TV mam podpięty optykiem a dekoder cinchami. 

Musi mieć DAB+, Bluetooth, CD niekoniecznie. Do 1500 zł. 

Taga Harmony HTR-1000CD V.2 spełniałby warunki bo ma optyk, cinche i wejście audio jack 3,5mm tylko nie wiem czy to wejście jack to jest dobra jakość dla podłączonego odtwarzacza?

Edytowane przez agm
https://www.audiostereo.pl/topic/157042-jaki-amplituner-stereo/

Niestety sprzęt podrożał i przy tym budżecie pozostaje wyłącznie Taga.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 10.11.2021 o 20:39, agm napisał:

Ma być nowy i tani. Myślałem nad Taga Harmony HTR-1000CD V.2 tylko szkoda, że nie ma w nim radia internetowego.

Kolumny mam Quadral QUANTIS 5000F 4...8 Ohm 120/240 Watt.

Nowy ampli ma być w zamian za kino Pioneer VSX-520.

Chcę do niego podpiąć TV, dekoder C+ i jeśli byłby to amplituner bez internetu to jakiś odtwarzacz sieciowy z radiem internetowym. 

W tej chwili TV mam podpięty optykiem a dekoder cinchami. 

Musi mieć DAB+, Bluetooth, CD niekoniecznie. Do 1500 zł. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) HTR-1000CD V.2 spełniałby warunki bo ma optyk, cinche i wejście audio jack 3,5mm tylko nie wiem czy to wejście jack to jest dobra jakość dla podłączonego odtwarzacza?

Same sprzeczne wymagania. Jeżeli tani to nie będzie dobry. Kilka lat temu też myślałem, że kupię coś taniego i dobrego i nowego, ale moich uszu nie da się oszukać byle czym.

Jeżeli szukasz jakości to musisz wysupłać więcej niż 1500zł, szczególnie w tych chorych czasach, jakie mamy obecnie. 

Kup przez Internet tę Tagę i posłuchaj. Może będzie wystarczająco, a jeżeli nie to masz prawo zwrotu.

A jeżeli ma być w miarę tanio i dobrze to tylko sprzęt używany, o ile będzie w bardzo dobrym stanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

W dniu 10.11.2021 o 20:39, agm napisał:

Myślałem nad Taga Harmony HTR-1000CD V.2 tylko szkoda, że nie ma w nim radia internetowego.

Brak radia internetowego to raczej nie duży problem bo zawsze można dokupić jakiś streamer. Natomiast nie powiedziałbym że zmiana obecnego Pioneera przyniesie duży plus względem taga harmony. 

3 godziny temu, agm napisał:

może faktycznie przeproszę się z tym Pioneerem, tylko muszę wyczaić co w nim tak buczy. Tzn. słychać to buczenie w głośnikach, nie wiecie co to może być?

A problem występuje na obu kanałach czy tylko na jednym? 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
6 minut temu, agm napisał:

na obu kanałach, przewody już sprawdzałem

Rca też?  Jak nie próbowałeś jeszcze to podłącz pod inne wejscie w wzmacniaczu oczywiście jeśli rca masz dobre. Problemem też może być źródło. Ale zacznij od kabelków 

Bo to szumy nie trzaski prawda? 

W dniu 14.11.2021 o 20:42, agm napisał:

może faktycznie przeproszę się z tym Pioneerem, tylko muszę wyczaić co w nim tak buczy. Tzn. słychać to buczenie w głośnikach, nie wiecie co to może być?

Miałem też problem z buczeniem w Pioneerze, było słychać w głośnikach oraz w słuchawkach. Był dwa razy w różnych serwisach Pioneera i za każdym razem serwis nie widział problemu. Sprzedałem i kupiłem wzmacniacz i problem się skończył.