Skocz do zawartości
IGNORED

Używane kolumny 700-1000 do pokoju 14mk

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem. Pamiętajmy że to jedne z niewielu monitorów dali jeszcze z hybrydowym wysokotonowym. 

Owszem wyższe modele nie siały tak górą i były bardziej zrównoważone ale mimo wszystko łączenie to z dość sucho grającym heglem. Nie wiem.

Osobiście raczej bym w to nie poszedł No ale każdy ma swój gust

Te Dynki są dużo lepsze niż te Dali i jeśli koniecznie chcesz ocieplenia i złagodzenia to szukaj do tego Hegla coś z Xaviana.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

chciałbym krystaliczny wokal a nie takie syczący, gdyby nie ten efekt to bym nic nie ruszał bo instrumentalny dźwięk jest spoko. W sumie to może wina pokoju, ale nie wiem czy akustyka coś takiego by potrafiła wyeliminować jak podsykiwanie wokali

Jeśli zależy Tobie na pięknych wokalach i ogólnie słuchasz więcej jazzu i klasyki to zdecydowanie Xavian.

dostałem taką odp na innym forum po opisaniu tego co mi dokucza.

"Zostaje zatem zabawa w akustykę. Zmiana którego elementu albo DSP i delikatne obniżenie tego pasma."

ciekawi mnie DSP ale nie znam się na tym ani trochę

Nie nadążam - które kolumny syczą Dynki czy inne ... chyba z Heglem ?

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zdania są podzielone co do DSP jedni chwalą inni nie akceptują, a prawda jest taka żeby jakoś sensownie do tego podejść to musisz zainwestować w dobry mikrofon, ale przede wszystkim sporo czasu na poprawną obsługę, odczyt i wprowadzanie parametrów charakterystyki częstotliwościowej także osobiście nie polecam, bo szybszy efekt uzyskasz wymieniając kolumny i to Ci polecam.

Edytowane przez Tal

No to olewam temat DSP, zostaje tak jak jest. Dynek też w sumie nie ruszam, jest ok ,a nawet lepiej niż wcześniej, info niżej.

Od kiedy używam Tomanka miałem problem z rDac. Podczas pracy, niezależnie od używanego wejścia, cykał i się wyciszał i potem znowu dźwięk wracał, znowu cykał i albo się sam stabilizował albo musiałem robić restart daca. Zmartwiony zmieniłem Tomanka na boxowy zasilacz i wszystko ok.. Szukałem i znalazłem info o tym, że powodem może być wtyk męski wchodzący w DAC, podpiąłem znowu Tomanka ale tym razem modyfikowanym kablem (ferryt i grzebany wtyk który dostałem razem z dacem, ale nie używałem go bo Tomanek dodał mi gratis nówkę, a samą modyfikacje uznał za niezbyt udaną) i wszystko działa.

Wydaje mi się , że użycie starego kabelka dzięki lepszemu stykowi w gnieździe wpłynęło na poprawę brzmienia w dość znaczącym stopniu. Kabelek niemodyfikowany Oryginał w zestawieniu z rDac chyba styka się w gnieździe na słowo honoru i dlatego jest taki problem z działaniem urządzenia, wina zastosowanego wtyku.

info głownię dla osób które napotkałyby taki problem.

3 minuty temu, Grzegorz_64355 napisał:

No to olewam temat DSP, zostaje tak jak jest. Dynek też w sumie nie ruszam, jest ok ,a nawet lepiej niż wcześniej, info niżej.

Od kiedy używam Tomanka miałem problem z rDac. Podczas pracy, niezależnie od używanego wejścia, cykał i się wyciszał i potem znowu dźwięk wracał, znowu cykał i albo się sam stabilizował albo musiałem robić restart daca. Zmartwiony zmieniłem Tomanka na boxowy zasilacz i wszystko ok.. Szukałem i znalazłem info o tym, że powodem może być wtyk męski wchodzący w DAC, podpiąłem znowu Tomanka ale tym razem modyfikowanym kablem (ferryt i grzebany wtyk który dostałem razem z dacem, ale nie używałem go bo Tomanek dodał mi gratis nówkę, a samą modyfikacje uznał za niezbyt udaną) i wszystko działa.

Wydaje mi się , że użycie starego kabelka dzięki lepszemu stykowi w gnieździe wpłynęło na poprawę brzmienia w dość znaczącym stopniu. Kabelek niemodyfikowany Oryginał w zestawieniu z rDac chyba styka się w gnieździe na słowo honoru i dlatego jest taki problem z działaniem urządzenia, wina zastosowanego wtyku.

info głownię dla osób które napotkałyby taki problem.

Dynki jakie? Krystalicznie bardziej będzie ze s16hz!

Edytowane przez quatross
3 godziny temu, Grzegorz_64355 napisał:

x14

Zostaw je. A do jakiej muzy?

Nieistotne. Co ci w brzmieniu nie pasuje i z jakim wzmakiem jest to spięte?

P.s.

Na szybko mogę Ci polecić o wiele lepsze kolumny które będą dzwoniły niż syczeć to S16Hz canto One do twojego metrażu, nr telefonu do producenta jest na jego stronie. To najlepsze kolumny jakie można ci polecić i robi je na zamówienie indywidualne.

A tu do większego metrażu czarny dąb tej marki: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zbieraj pieniądze na któryś z tych 2 modeli. Powodzenia.

q .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi