Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do dali ikon 6 mkII

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem w trakcie zmiany wzmacniacza marant pm54 mkII do głośników dali ikon 6 mk II, plus DAC hegel hd20  na sąsiednim forum miałem podobne zapytanie, zostały mi polecone hybrydy od vincenta albo magnat ma1000,Ew atolla, w międzyczasie mój budżet się Zmienił, ale nie dostałem odpowiedzi, co w budżecie do 8tys za używkę do tego sprzętu? Myslalem nad musical fidelity M6si? a hybrydę raczej bym sobie odpuścił.

https://www.audiostereo.pl/topic/156818-wzmacniacz-do-dali-ikon-6-mkii/

a ja do tych Dali sprzedałem ostatnio Peachtree Audio Nova 300. Klient słuchał Nada, Rotela i Yamahy, potem wjechał Peachtree i zagrał najlepiej z tymi kolumnami 😉 W tamtej sytuacji chodziło też o dobry DAC i taki tutaj się znajduje. 

Jeśli odmienny design nie przeszkadza, to warto się zainteresować. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Myślę że do tych kolumn warto spróbować połączenia właśnie z Musical Fidelity M6si, który wymieniłeś. Wzmacniacz oferuje brzmienie w mojej ocenie delikatnie po ciepłej stronie, a góra jest podana w przyjemny i łagodny sposób. Ciekawą opcją moim zdaniem jest też spróbowanie połączenia końcówki mocy do Twojego DACa Hegla HD20, który posiada regulację głośności. Z końcówek mocy, które idą też w granie w stronę ciepła, przy tym dają bardzo dobry przekaz emocji z nagrań, proponuję NuPrime ST-10. Oczywiście najlepiej sprawdzić osobiście jak to zgra się z resztą systemu i czy uzyskamy satysfakcjonujące granie.

Zapraszam na odsłuch do naszego salonu lub do kontaktu z nami w celu wypożyczenia.

Pozdrawiam

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

W dniu 20.10.2021 o 15:49, filipesku933 napisał:

Witam, jestem w trakcie zmiany wzmacniacza marant pm54 mkII do głośników dali ikon 6 mk II, plus DAC hegel hd20  na sąsiednim forum miałem podobne zapytanie, zostały mi polecone hybrydy od vincenta albo magnat ma1000,Ew atolla, w międzyczasie mój budżet się Zmienił, ale nie dostałem odpowiedzi, co w budżecie do 8tys za używkę do tego sprzętu? Myslalem nad musical fidelity M6si? a hybrydę raczej bym sobie odpuścił.

Cześć, 

To i my dorzucimy swoje trzy grosze 😉 W budżecie ok 8000zł na pewno wziąłbym pod uwagę hybrydę Vincent'a SV-237mk, Heed'a Obeliska, Musicala Fidelity MS-5 oraz lampę Yaqina MC-100. Przy tych kolumnach unikałbym przejrzystych i analitycznych wzmacniaczy. Oczywiście najlepszą opcją na odpowiedni dobór jest odsłuch, także zapraszamy 🙂

Pozdrawiam,

Q21.r

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziekuje bardzo wszystkim za podpowiedzi, i jakoś się uparłem przy musical fidelity, M3si czy M6si, czy warto dołożyć i mieć ten mocniejszy model? Czy na 20m2 on mnie nie zabije?

Godzinę temu, filipesku933 napisał:

Dziekuje bardzo wszystkim za podpowiedzi, i jakoś się uparłem przy musical fidelity, M3si czy M6si, czy warto dołożyć i mieć ten mocniejszy model? Czy na 20m2 on mnie nie zabije?

sprawdz to sam 😉 Pozycz oba, przeciez tutaj nie chodzi o moc tylko o jakosc dzwieku ale tez ograniczenia kolumn. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Oczywiście ze o jakość ale tez myśle przyszłościowo , kiedy znowu mi się znudzi, a wtedy już będę chcial kolumny zmienić, jest taka możliwość wypożyczenia obydwóch wzmacniaczy gdzieś ?

19 minut temu, filipesku933 napisał:

Oczywiście ze o jakość ale tez myśle przyszłościowo , kiedy znowu mi się znudzi, a wtedy już będę chcial kolumny zmienić, jest taka możliwość wypożyczenia obydwóch wzmacniaczy gdzieś ?

pewnie tak, my akurat Musicala nie mamy w ofercie 😉

www.tophifi.pl

To znaczy zle się wyraziłem,to nie wiem nawet z czym one grały, ale mocno to gralo I czysto, nie wiem czy ten M6si w 20m2 nie porazilby mnie mocą, nie jest tak ze granie skupia się przedewszystkim na dolnym paśmie ?

Gość Kw202

(Konto usunięte)

Mam takie ikony i u mnie grają świetnie z NAD c 375 bee a wcześniej z końcówką mocy też NAD c 275 tylko w bi ampingu (oczywiście zdaje sobie sprawę że to inny przedział cenowy) 

Edytowane przez Kw202
W dniu 20.10.2021 o 15:49, filipesku933 napisał:

Może właśnie konstrukcja hybrydowa będzie dobrym wyborem ?

De gustibus non est disputandum

Nad C375 to całkiem dobra opcja do tych kolumn. Warto podsłuchać. U nas można także wypożyczyć taki wzmacniacz na odsłuch. 

www.tophifi.pl

W dniu 23.10.2021 o 17:43, filipesku933 napisał:

To znaczy zle się wyraziłem,to nie wiem nawet z czym one grały, ale mocno to gralo I czysto, nie wiem czy ten M6si w 20m2 nie porazilby mnie mocą, nie jest tak ze granie skupia się przedewszystkim na dolnym paśmie ?

Musical oferuje raczej dobrze kontrolowany bas, nie jest on dominujący w jego barwie więc nie obawiałbym się jego nadmiaru z Ikonami. Większa moc jest tu akurat atutem i nie powinna być utożsamiana z głośnym graniem. Moim zdaniem dobrą opcją do tych kolumn oprócz wyżej wspomnianego wzmacniacza jest również Unison Research Unico Due, to wzmacniacz hybrydowy o trochę cieplejszej barwie. Również bardzo udane połączenie do Ikon 6mk2.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

W dniu 23.10.2021 o 17:16, filipesku933 napisał:

A jak sprawowałby się cambridge audio?

Raczej daruj sobie..

W dniu 23.10.2021 o 17:43, filipesku933 napisał:

Im slabszy wzmak i wydajnosc pradowa, tym wiecej "gownianego" dołu, ktory moze razic brakiem kontroli, szybkosci i jakosci😉 To ze mocny piec bedzie trzymal glosniki pod kontrola, nie znaczy, ze musisz rozkrecac pokretlo glosnosci, raczej odwrotnie😀

46 minut temu, Na Temat Audio napisał:

Musical oferuje raczej dobrze kontrolowany bas, nie jest on dominujący w jego barwie więc nie obawiałbym się jego nadmiaru z Ikonami. Większa moc jest tu akurat atutem i nie powinna być utożsamiana z głośnym graniem

Dokladnie tak👍

🇬🇧 Exposure with music in mind since 1974 🇬🇧