Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana amplitunera Yamaha rx-v685 kolumny klipsch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam kolumny

przód klipsch  R-26F 

Centrala klipsch  R-25C

Tył  klipsch RP-502S

Soobofer  klipsch R-115SW

Pomieszczenie ciężko określić bo jest to cały salon z otwarty  sufitem 7 metrów w górę więc gra to tak sobie .

Myślę żeby zmienić amplituner bo posiadam Yamaha rx-v685 jaki model Yamahy polecacie ? Czy istnieje jakiś model który ma menu po polsku ? 

Raczej inna marka odpada bo miałem Onkyo to kompletnie nic tam ustawić nie potrafiłem menu było totalnie nie zrozumiałe a to do mnie dość ważne dlatego Yamaha chyba wygrywa pod względem interfejsu.

Denon ma polskie menu i jest prosty w obsłudze jak obsługa cepa. Tylko żeby coś ustawić to musisz z grubsza zrozumieć zasadę działania systemu wielokanałowego i za co odpowiada dany parametr. Jesteś najwidoczniej leniem, któremu nie chciało się przeczytać krok po kroku instrukcji, gdzie wszystko jest ładnie wyjaśnione, za co odpowiadają poszczególne parametry i funkcje. Bez tego i polskie menu w niczym nie pomoże, bo co za różnica czy wyświetlacz pokaże "delay" czy "opóźnienie". 

Edytowane przez don111

Niezliczoną ilość ustawień Yamahy nie zna granic + ustawienia wszystkich trybów dolby truHD itp + dochodzi do tego obraz telewizor , odtwarzacz blu-ray konsole dekoder nie ma opcji albo trzeba to kochać żeby się tym bawić godzinami nie mam czasu i nie jestem takim fanem chce prostych ustawień najlepiej po polsku mam inne zainteresowania niż kino chce żeby po prostu dobrze grało, już nie wspomnę o samym ustawieniu rozmieszczeniu kolumn  jakie ma znaczenie. 

Denon i Marantz oferują polskie menu i jak chcesz polepszyć nieco brzmienie to celuj od modeli Marantz SR5015 i Denon AVC-X3700H i wyższe.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

zostań przy Yamasze, zasada ustawień się nie zmieniła od lat. Poradzisz sobie. Co z tego, że menu będzie po polsku (pewnie i talk nie całe), jak samo ustawianie jest hmm nie takie jak w Yamasze 😉

Jak chcesz poprawić dźwięk względem posiadanego modelu, to celuj minimum w model RX-A2a Barwowo zagra trochę spokojniej i dostojniej od Twojego modelu, a przy tym znacznie lepiej. 

Niestety teraz takie czasy, że z dostępnością tego modelu jak i praktycznie każdego innego jest ogromny problem 😞

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ok dziękuję za odpowiedź będę myślał Yamaha co kolega posłał super ale faktycznie dostępności brak a jak jest to 6k a wcześniej można spotkać oferty za 4500. Przeglądam też tego Denona i myślę że na nim się skupić.

Jeszcze jedno pytanie jak można prosić o odpowiedź jeśli chodzi o te kolumny co mam i ten amplituner idzie z sobą w parze ? Jeśli można tak nazwać czy amplituner jest za słaby zbyt budżetowy jak na zestaw kolumn ? Czy jest to ta sama półka. Bo zastanawiam się czy nie zbyt kombinuje i bardziej pobawić sie wygluszeniem bo może amplituner najmniej tu da.

14 godzin temu, Przybyla napisał:

Jescze jedno pytanie jak można prosić o odpowiedź jeśli chodzi o te kolumny co mam i ten amplituner idzie z sobą w parze ? Jeśli można tak nazwać czy amplituner jest za słaby zbyt budżetowy jak na zestaw kolumn ? Czy jest to ta sama półka. Bo zastanawiam się czy nie zbyt kombinuje i bardziej pobawić sie wygluszeniem bo może amplituner najmniej tu da.

zagra zapewne lepiej, charakterem też będzie bardziej pasował, bo te wyższe Yamahy grają bardziej kulturalnie, a do tych kolumn to się przyda. Jednak potencjał takiego amplitunera jest na pewno na trochę lepsze kolumny 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl