Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1500 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na te chwilę posiadam Denona pma 560 + denon dcd-735. Pokoj dośc duży na poddaszu (dł 11m-szer.4m) (skosy po obu stronach),buazeria na suficie.Muzyki słucham róznej rock,metal,eletroniczna,rap,hh its z naciskiem na te pierwsze. Sprzęt jest umiejscowiony pod jednym ze skosów. Wzmacniacz na środku a kolumny po bokach. Kolumny na tę chwilę to Magnat// Niestety nie jestem wskazac modelu  ale starszy model. W niedalekiej przyszłości kolumny również zostaną wymienione. Co możecie polecic? Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/156760-wzmacniacz-do-1500-z%C5%82/

Jak Denon to za tą cenę 1500ae lub nawet 1510ae czasem się trafi, za ok 1000-1200 to starszy 1500R, jak Marantz to PM-8003 w tej cenie upolujesz 

Blisko Twojego budżetu jest nawet teraz Exposure 2010. Warto rozważyć. To dobra baza, szczególnie że planujesz zmienić kolumny w niedalekiej przyszłości.

Zwróć uwagę także na nada c326bee bądź c356bee w zależności czy szukasz używki czy nowego. Wzmacniacz wyglądem nie powala ale gra naprawdę dobrze. 

W dniu 23.10.2021 o 14:35, Soomi napisał:

Zwróć uwagę także na nada c326bee bądź c356bee w zależności czy szukasz używki czy nowego. Wzmacniacz wyglądem nie powala ale gra naprawdę dobrze. 

Do tego jeszcze polecałbym modernizacje u " Muda44" 

Wtedy wykorzystasz maksymalny potencjał wzmacniacza. 

Dźwięk - miód malina 

1 minutę temu, Bukaj napisał:

Do tego jeszcze polecałbym modernizacje u " Muda44"

Jeśli brałbym używany wtedy nie bał bym się modernizacji przy nowym poczekałbym do końca gwarancji. Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat morenizacji mudy ale nie miałem okazji jej usłyszeć.

18 minut temu, Soomi napisał:

Jeśli brałbym używany wtedy nie bał bym się modernizacji przy nowym poczekałbym do końca gwarancji. Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat morenizacji mudy ale nie miałem okazji jej usłyszeć.

Warto zmodernizować 🙂

W dniu 21.10.2021 o 12:18, slyszecisze napisał:

Blisko Twojego budżetu jest nawet teraz Exposure 2010. Warto rozważyć. To dobra baza, szczególnie że planujesz zmienić kolumny w niedalekiej przyszłości.

Można kupić Expo za 1500 zł...tylko brać !

De gustibus non est disputandum

19 godzin temu, Yankes napisał:

Można kupić Expo za 1500 zł...tylko brać !

Do tego końcówkę mocy 2010 za drugie 1500 i 500 na cztery kondensatory Mundorfa do wymiany na zasilaniu (15000uF, po 2 w każdym urządzeniu).

Klocki spiąć dobrym ic i w skrócie mamy świetne granie😉

Edytowane przez Cezary_58669

🇬🇧 Exposure with music in mind since 1974 🇬🇧 

4 minuty temu, slyszecisze napisał:

Tak, to niezła konfiguracja. Można takim zastawem juz skosy w pokoju autora wątku trochę wyprostować😁

Nawet nie chodzi o power, przy dobrym źrodle, zasilaniu, okablowaniu i synergii z kolumnami, można sie przy okazji delektowac jakoscia i kwintesencją muzyki. Ale trzeba troche popracowac nad tym..🤔

Oczywiście jak najbardziej masz rację. Moim wpisem odniosłem się do warunków lokalowych ale również upodobań muzycznych autora. Exposure rozwiązuję te problemy z nawiązką.

Chociaż z drugiej strony jak widzę to ani moja, ani Twoja, ani opinia innych go raczej nie interesuje.😂

4 godziny temu, Cezary_58669 napisał:

Do tego końcówkę mocy 2010 za drugie 1500 i 500 na cztery kondensatory Mundorfa do wymiany na zasilaniu (15000uF, po 2 w każdym urządzeniu).

Teraz, Yankes napisał:
4 godziny temu, Cezary_58669 napisał:

Taki zestaw musi grać !

De gustibus non est disputandum

• 1 miesiąc później...

Dzięki wszystkim za odpowiedzi🙂 wzmacniacza nie kupiłem jeszcze bo wolałem dozbierać trochę groszy jeszcze.  Aktualnie mogę przeznaczyć 3000 zł i ani centa więcej. Zakupu myślę dokonać do końca stycznia. Pozdrawiam i niech bit będzie z wami.

Do cięższej muzyki najlepiej jest zakupić wzmacniacz z solidnym dynamicznym basem pełnym środkiem i stonowaną górą.

Na Twoim miejscu rozglądałbym się za NAD C375BEE

Edytowane przez Tal

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

56 minut temu, m1siek napisał:

Aktualnie mogę przeznaczyć 3000 zł i ani centa więcej. Zakupu myślę dokonać do końca stycznia

To teraz masz na nowego nada c356bee i jeszcze trochę złociszy zostanie na prezenty pod choinkę 🙂

Koledze wyżej chyba zwoje się przegrzały albo zaintrygowany jest naganianiem zachęcając do zakupu nowego sic! C356BEE w sytuacji kiedy mogę mieć C375BEE

Zaproponuj może od razu C316BEE żeby gwiazdor Antonowem mógł przylecieć bo @m1siekodkładał hajs na prezenty

Michael Jordan Reaction GIF

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

Nie wiem, czy amplituner może być, za to z DAC i BT:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jak nie, to są "bracia mniejsi" 😉 AXR 85 ...

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ta kambodża to taki Ford Transit zero klasy i zero polotu w stosunku do C375BEE odzwierciedlającego dla mnie Land Rovera Discovery

12 godzin temu, Tal napisał:

Koledze wyżej chyba zwoje się przegrzały albo zaintrygowany jest naganianiem zachęcając do zakupu nowego sic! C356BEE w sytuacji kiedy mogę mieć C375BEE

Kultura osobista to podstawa, że nie jesteś zwolennikiem nowych urządzeń to twój problem, i w tej kwestii nie musisz cisnąć innych. 

Kolejny raz umieszczam..

Ukryta Zawartość

Na tym wzmaku zbudujesz świetne hifi☺️

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
11 minut temu, Cezary_58669 napisał:

Kolejny raz umieszczam..

https://allegro.pl/oferta/exposure-3010s-11573778452

Może być dobry wzmak. 

A jak ze średnicą? Słuchałeś go? 

Teraz, Kw202 napisał:

Może być dobry wzmak. 

A jak ze średnicą? Słuchałeś go? 

Ma wszystko na "swoim miejscu" a nawet wiecej😃Exposure to firma dla świadomych odbiorców - minimum wodotrysków, maksimum muzyki.

15 godzin temu, Cezary_58669 napisał:

Kolejny raz umieszczam..

Ukryta Zawartość

Zacnie się prezentuje ale chyba mnie nie stać na tą chwilę 🙂

Ukryta Zawartość

W dniu 18.12.2021 o 21:44, m1siek napisał:

...Aktualnie mogę przeznaczyć 3000 zł i ani centa więcej

Z powyższego zdania wyciągnąć można tylko jeden wniosek...

1 godzinę temu, m1siek napisał:

...chyba mnie nie stać na tą chwilę

Ta wypowiedź z kolei jest już zadziwiająca wobec proponowanego Exposure w cenie 2900 zł

Ja bym zwrócił uwagę raczej na kolumny, bo one decydują, a napędzi je np:

Ukryta Zawartość

albo nowy w okolicach 2 kzł z wbudowanym DAC i trzy wejścia

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

4 minuty temu, m1siek napisał:

To jest licytacja

Rozczarowany będziesz ale często w licytacjach tego sprzedawcy nikt nie uczestniczy.

Znakomite przykłady w wyznaczonym budżecie 3k budżetowych wzmacniaczy za mniej niż połowę określonej kwoty.

Skłaniałbym się jednak ku NAD aniżeli Exposure ćwicząc metal i pochodne.

• Pokaż nowe odpowiedzi