Skocz do zawartości
IGNORED

Stremer NAD c 658 czy Cambridge Audio Azur 851N ?

Rekomendowane odpowiedzi

Włącza się w ten sam sposób, przytrzymujesz przez kilka sekund. 

Nt pilota się nie wypowiem, nie miałem z nim styczności. 

Edytowane przez jbmar

Dziekuje dziekuje
Juz chyba wiem co jest z tym przekaznikem
Najprawdopodobniej przelacza sie cos w DACu Accuphase podczas zmiany czestotliwosci pliku … jeszcze potestuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Dziekuje dziekuje
Juz chyba wiem co jest z tym przekaznikem
Najprawdopodobniej przelacza sie cos w DACu Accuphase podczas zmiany czestotliwosci pliku … jeszcze potestuje

Pilot niestety osobno płatny coś w okolicy 300pln

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

28 minut temu, marek-1969 napisał:

Pilot niestety osobno płatny coś w okolicy 300pln

Pilot jest niepotrzebny. Node można zaprogramować do pracy z dowolnym pilotem. Działa to rewelacyjnie.

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

2 minuty temu, perspex napisał:

Malo nie jest … wiem wiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A znacie moze jakis bardzo fajny, prosty i nowoczesny zarazem ?

Jak nie masz w pobliżu TV Samsunga to może taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

W dniu 31.10.2021 o 20:18, costa brava napisał:

Ten NAD  c648 owszem ma w pyk funkcji i możliwości ale jak dla mnie w ogóle nieprzydatnych,  za to brak chociażby jak słusznie zauważyłeś wyjść cyfrowyvh

@perspex Jeżeli ktoś kupuje NADa C658 tylko jako streamer za prawie 7 tys. to ja go nie rozumiem. Cała idea tego rozwiązania jest w połączeniu kilku funkcji w jednym urzadzenia a przede wszystkim wprowadzeniu korekcji akustyki Dirac Live.  Można nawet powiedzieć, że to DL obudowany "w pyk" funkcjami. Jeżeli ktoś tego nie potrzebuje to nie go kupuje. 

Pilotem można włączyć i wyłączyć BS.
Mam i działa,choć cena pilota wysoka w porównaniu do samego urządzenia.

Supcio ;)
Czyli jesli BS zostanie to zamowie sterowanko … gdyz przyda sie zdecydowanie ;)

W dniu 6.11.2021 o 19:09, perspex napisał:

Supcio 😉
Czyli jesli BS zostanie to zamowie sterowanko … gdyz przyda sie zdecydowanie 😉

A nie łatwiej telefonem?

Jeśli chodzi o włączanie/ wyłaczanie to ja i tak muszę podejść,  by włączyć wzmak.

A BS włącza się krótkim naciśnięciem przycisku dotykowego. Wyłącza się przytrzymując dłużej. Koledzy z klubu BS mnie uświadomili.

Ciekawe, że BS pogonił NADa. Wg mnie BS raczej wycisza/łagodzi wysokie tony. U Ciebie muszą być w takim razie wyostrzone.

U mnie BS zostaje jako streamer. Teraz pobawię się DACami. Zobaczę, czy warto wydawać kolejne tysiące 🙂

Wezmę coś z wyższej półki. Ale raczej nie jest to kwestia ceny, tylko brzmienia. Zobaczymy. Dam znać.

A nie łatwiej telefonem?
Jeśli chodzi o włączanie/ wyłaczanie to ja i tak muszę podejść,  by włączyć wzmak.
A BS włącza się krótkim naciśnięciem przycisku dotykowego. Wyłącza się przytrzymując dłużej. Koledzy z klubu BS mnie uświadomili.
Ciekawe, że BS pogonił NADa. Wg mnie BS raczej wycisza/łagodzi wysokie tony. U Ciebie muszą być w takim razie wyostrzone.
U mnie BS zostaje jako streamer. Teraz pobawię się DACami. Zobaczę, czy warto wydawać kolejne tysiące
Wezmę coś z wyższej półki. Ale raczej nie jest to kwestia ceny, tylko brzmienia. Zobaczymy. Dam znać.

Tefeonem obsluguje sie fantastycznie … to racja
Tylku u mnie streamer jest umiejscowiony odrobinke niewygodnym miejscu do obslugi z reki … dlatego zalezy mi na opcji on/off z pilota oraz dodatkowo przycisk next rowniez sie baaaardzo przyda ;)
Co do samego brzmienia - w moim systemie pobil i to zdecydowanie NADa … roznica na gorze bardzo ale to bardzo na plus dla BS
Choc to pewnie wina / cecha systemu
Zamowilem wczoraj pilocik wiec troche sie pobawie ;)
Moze uda mi sie wypozyczyc do testow Lumina U1 Mini i zobaczymy ile faktycznie jest wart bo cenowo to zupelnie inna liga
Dla mnie najwazniejsze by to byl czysty naped gdyz jak juz wdpomnialem dokupilem modul DACa do swojego Accuphase

• 1 rok później...
W dniu 6.11.2021 o 19:00, darwroc napisał:

Pilotem można włączyć i wyłączyć BS.

Mam i działa,choć cena pilota wysoka w porównaniu do samego urządzenia.

Mam pytanie - jak rozumiesz wyłączanie BS pilotem? Bo wg mnie wciśnięcie przycisku do wyłączania działa identycznie jak wciśnięcie pauzy. Jeśli chcemy, by np. zgasły diody, to trzeba to zrobić z palca na urządzeniu, pilot tego nie załatwia...

Teraz mam node z zasilaniem liniowym i z pilota wyłączyć się nie da. Przed założeniem liniówki normalnie wyłączałem jak każde urządzenie.

Zarówno kolega @darwroc jak i ja mamy założone zasilanie liniowe (ja w Node 130 praktycznie od początku, nie wiem jak w drugim przypadku) i nie działa nam wyłączanie BS z fabrycznego pilota, a podobno bez zasilania liniowego wszystko działa prawidłowo.

@temp78 Sprawdzałem wszystkie funkcje urządzenia włącznie z trigerrem do zewnętrznych urządzeń, ale przyznam że nie sprawdzałem wyłączania z pilota. 

Dziś to sprawdzę.

W dniu 29.12.2022 o 09:35, k4mil3k napisał:

@temp78 Sprawdzałem wszystkie funkcje urządzenia włącznie z trigerrem do zewnętrznych urządzeń, ale przyznam że nie sprawdzałem wyłączania z pilota. 

Dziś to sprawdzę.

No to czekamy @k4mil3k...

11 minut temu, temp78 napisał:

No to czekamy @k4mil3k...

Glupia sprawa, okazało się że ta funkcja jest tylko na oryginalnym pilocie RC1...którego nie posiadam i nie posiadałem.
W programowaniu pilota IR nie ma opcji zaprogramowania tej funkcji - dla tego nie zostało to przeze mnie "wykryte".

Jest ktoś chętny użyczyć RC1 ? czy mam zamawiać we własnym zakresie ?

• 2 tygodnie później...

Panowie, znalazłem chwilę żeby podłączyć mojego Node i sprawdzić działanie pilota RC1 z modem.
Do wzmacniacza podłączyłem także trigger-out z Node. U mnie zachowanie jest następujące:
Wyłączenie Node z pilota:
- Node się "wyłącza"
- wzmacniacz podłączony triggerem także się wyłącza
- aktywna pozostaje dioda LED na froncie Node
- pobór energii spada, ale Node pozostaje dostępny w sieci

Włączenie Node z pilota:
- górny panel się podświetla
- wzmacniacz się włącza
- Node odtwarza ostatnią playlistę od miejsca w którym została zakończona

Zanim zacznę go rozkręcać, powiedzcie mi czy zachowanie powinno być takie że Node powinien wyłączyć się całkowicie tak samo jak przy dłuższym przytrzymaniu przycisku na górnym panelu ?

Ps: sprawdziłem również fabryczne zasilanie i zachowanie Node podczas używania pilota niczym się nie różni.
Mój Node to egzemplarz z przedsprzedaży.

Ja praktycznie od razu zamówiłem zasilacz liniowy, a jego wymiana przy moim braku umiejętności manualnych była tak stresująca, że wolałbym tego jeszcze raz nie robić w celu sprawdzenia powyższego...

Sprawdziłem jednak podświetlenie panelu górnego i u mnie nie ma reakcji na włączanie/wyłączanie z pilota. Jeśli panel jest włączony na stałe to nie gaśnie, jeśli jest aktywny czujnik zbliżeniowy i nie trzymam nad nim ręki, pozostaje wygaszony ¯\_(ツ)_/¯

Edytowane przez temp78

witam. również zastanawiam się nad zakupem NAD c 658 warto czy nie warto ?   nie rozumiem o co chodzi z tym "natywnym tidalem" może to ktoś wytłumaczyć?

• Pokaż nowe odpowiedzi