Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  806 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Dynaudio Focus 340 - Wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję wzmacniacza do Dynaudio Focus 340, czy ktoś z klubowiczów kto miał te kolumny może polecić jakieś sprawdzone (jego zdaniem) połączenia? Na tą chwilę chciałbym zrobić sobie listę wzmacniaczy do odsłuchu, budżet max 10-12k.

https://www.audiostereo.pl/topic/155940-dynaudio-focus-340-wzmacniacz/

Pokój z aneksem kuchennym, łącznie 30m2, kolumny stoją 90cm od tylnych ścian. Akustycznie myślę że nie ma tragedii. Scena zarówno w szerz jak i w głąb jest poprawna, bas się nie wzbudza, nic nie buczy. Jeżeli chodzi o ten zakres to kolumny są bardzo "grzeczne" na basie, nie mają podbitego mid-basu, tak jak np podstawki Contour 1.4S które kiedyś miałem.

to są dwie 17stki wystrojone na 25hz. To wciągą dużo prądu a z drugiej strony ma słabą wytrzymalość jak zapragniesz je w pełni wysterować w 30m.

raczej poniżej 250W/4Ohm nie podchodź.

Edytowane przez rambo54
  • 3 tygodnie później...

Powstrzymam się od polecania konkretnych sprzętów. Mogę tylko powiedzieć, że u mnie Focus'y 340 grają z Electrocompaniet ECI 6. Efekt jest na prawdę dobry choć brakuje mi odpowiedniej perspektywy, żeby twierdzić, że jest to lepsze połączenie od innych. 

Zakładam jednak, że chcesz coś zmienić we własnym torze. W jednej z recenzji przeczytałem kiedyś, że Focus'y są dość podatne na zmiany okablowania. Obecnie testuje trzy kable i mogę powiedzieć, że zdecydowanie słychać różnice po podłączeniu kolejnych. 

Może zacząć więc od tego? Pożyczyć kilka nowych przewodów i zobaczyć czy efekt nie będzie spełniał Twoich oczekiwań bez zmiany wzmacniacza.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.