Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A propos odosobnienia... Tak, chyba trochę jestem odosobniony. Nie znam chyba lepiej ułożonego psa od mojego. No, może jeden amstaff z wybiegu, na który chodzimy. A wystarczy nie być idiotą, poświęcić czas na research przed adopcją i być konsekwentny w wychowaniu. A, no i mieć czas... Nie wyobrażam sobie żeby mój pies codziennie przez np. 9h siedział sam w domu. Teraz kiedy widzę więcej, stwierdzam, że wielu ludzi nie powinno mieć psów. :P

.

20 godzin temu, juro napisał:

pies jedyne co robi to po nią biegnie, przynosi i prosi, żeby mu dalej rzucać.

Jakbym widział mojego Pixela 😁

Tylko tylko, że robi tak, jak nie ma jego kumpli. Woli się z nimi ganiać, a już parę razy opiekunowie dziękowali nam za "wygonienie" ich czworonoga. Nie zapomnę też widoku Pixa ganiajacego nad łąką nisko latające jaskółki...

Edytowane przez porlick

Aha, co do roweru i psa. Jeżeli ciało psa pozwala, jestem jak najbardziej za. Pies żeby był zdrowy na ciele i duchu, między innymi musi jakoś spożytkować energię.

20 godzin temu, juro napisał:

Jak człowiek ma odrobinę rozumu to psa wyrzutnią nie zagoni.

Aha, widzę że gość nie ma pojęcia i jeszcze obraża mnie. xD 

Edytowane przez J4Z

.

2 minuty temu, J4Z napisał:

No, może jeden amstaff

Też mamy znajomego amstaffa, bardzo przyjazny osobnik- cieszy się na nasz widok, z Pixem się kumplują, choć mały czuje respekt i nie podgryza go w zabawie po tyłku, jak innych. A Ares się cieszy jak wariat.

34 minuty temu, porlick napisał:

choć mały czuje respekt i nie podgryza go w zabawie po tyłku, jak innych 

:D

Fajne jest uczucie, że człowiek zabrał psa od patologii, ale następnym moim psem o ile będę mieć jeszcze siły, chyba będzie Manchester Terrier. Będzie zamiatał na wybiegu swoją energią i zawziętością... Teraz nie wziąłem, bo się naczytałem, że nie dam rady. Sam myślałem, że nie dam rady, ale pies mnie odmienił. Oezu jakie to są wspaniałe stworzenia. <3

Manchester-Terrier-Standard-on-White-08.

A teraz wyrzutnia w plecak i idziemy na olsztyńskie pole! :)

Edytowane przez J4Z

.

11 godzin temu, J4Z napisał:

Aha, widzę że gość nie ma pojęcia i jeszcze obraża mnie. xD

Kolego przeczytaj ze zrozumieniem w całym kontekście. Nie obrażam Cię, jest dokładnie odwrotnie!

Chodziło mi o to, że wyrzutnia jest OK o ile człowiek używa jej z głową!

wielu ludzi nie powinno mieć psów

I dzieci!

Aha, co do roweru i psa. Jeżeli ciało psa pozwala, jestem jak najbardziej za. Pies żeby był zdrowy na ciele i duchu, między innymi musi jakoś spożytkować energię.

Zgoda, tylko tak jak napisałem, nie rasa nie do biegów i nie po ścieżce rowerowej, albo asfalcie... 

Pracuję jakieś 30 kilometrów od mojego domu.

Od zeszłego czwartku "testuję" nowe drogi po pracy do domu. Rano - nie mam czasu, zapieprzam jak zwykle autostradą.Takie - wiecie - bez tych cholernych korków z tirami chciałbym znaleźć po południu.

......

Dziś wieczorem pomyślałem - "a skręcę sobie w tę wąską drogę, tuż po niestrzeżonym kolejowym przejeździe"... Zobaczymy.

Pół kilometra po tymże skrzyżowaniu.... - natrafiam  na azylek dla psów i kotów.....!!!!!🤔👣 I z trzysta budek i kojców. 

Przyhamowałem..., oczy mi się zaszkliły...

Już się chciałem zatrzymać i wziąć, ale pomyślałem, że przedtem muszę mu przygotować dobrostan i miejsce.

.....

Będzie następny koleżka w chacie!

😀

8 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I z trzysta budek i kojców

Jeżeli dobrze na szybko policzyłeś, a nie jest to jakaś aglomeracja to wydaje się być bardzo dużo.

W dniu 20.02.2025 o 06:13, juro napisał:

Jeżeli dobrze na szybko policzyłeś, a nie jest to jakaś aglomeracja to wydaje się być bardzo dużo.

Aglomeracją - nie jest w żadnym razie 😀.

Niewielka dziura w odległości około 10 kilometrów od Chartres (jakieś 50 tysięcy ludzików). To znaczy - tylu mieszka w Chartres 🤭🤔.

Kochane i miłe miasto, z przepiękną (w mojej opinii - drugą, jeśli chodzi o wspaniałość i śliczność 👍), katedrą we Francji. Tuż po Rouen.

......

Francuzi są pod wieloma względami, hmmm... - dziwni, natomiast jeśli chodzi o troskę i opiekę nad bezdomnymi zwierzętami - są fenomenalni. Stąd tyle przytułków, azyli i schronisk.

.....

Dziś tam się po pracy zatrzymałem; poszedłem popytać, co i jak.

Okazało się, że tam mają same pieski, koty zaś są osiem kilometrów w przeciwnym kierunku. Piesa wziąć nie mogę, ze względu na moje godziny pracy i permanentną, całodzienną "absencję domową".

Ale kocika chętnie przygarnę.

Albo i dwa.

54 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Aglomeracją - nie jest w żadnym razie 😀.

Absolutnie nie było moją intencją wypytywanie Ciebie o cokolwiek, a jeżeli tak to wyszło to przepraszam.

Po prostu trzysta zwierzaków to dosyć dużo, bo jeżeli nic nie pomyliłem, to w krakowskim schronisku w szczytach wakacyjnych jest trochę ponad sześćset czworonogów, a Kraków jednak sporawy.

Pomysł z rozdzieleniem psów i kotów, bardzo dobry.  

19 minut temu, juro napisał:

Absolutnie nie było moją intencją wypytywanie Ciebie o cokolwiek, a jeżeli tak to wyszło to przepraszam.

Wcale tak Twej wypowiedzi nie odebrałem!😀.

W dodatku - Przyjaciela z MOJEGO Krakowa!!!🥰🥳❤️.

..... 

"Ap ropo", jak się przyjęło pisać w naszym najznakomitszym Forum:

Gdyby ktoś z Was kiedyś przyjechał do Chartres - proszę sobie zakonotować i zapamiętać:

W centrum - nie ma przejść dla pieszych. Żadnych zebr, pasów... Nawet brak znaków i świateł.

Przejścia dla "piedestranów" są oznaczone wyłącznie w jeden sposób - droga czarna, asfaltowa, aż tu nagle!!! - biała kostka brukowa.

I tamtędy właśnie piesi sobie łażą, zapatrzeni w wieże katedry.

😀👏

Poniekąd - niegłupie rozwiązanie. Nikt nie zapieprza przez centrum powyżej 30/h.

I uważać proszę, bo pomarańczowych autobusów - jak psów!

......

Pozdrawiam serdecznie.

Jacek.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

O winylach jest gadanie...🧐😀

Jutro, lub dopiero w poniedziałek (bo jadę po inne zakupy i po kota) - facet, któremu remontuję "drobny przybytek", wielkości stodoły Amiszów - przywiezie mi płyty winylowe. Dżaponskie. Coś ponad setkę.

......

Bo było tak:

- ile tu tsza ftyczek?

- szejś, abo morze osiem.

...

A tu ?

- łode uśmiu do dziesieńciu, bo tu będę miał moje hifi - mówi z dumą. Wszystkie - bezkablowe. Chmura i miodzio.

- A gramofon ma osoba australijska i gdzie go bezdrutowo umieści?,😀 - pytam z uśmiechem. (o uziemienie nie pytam, bo wiadomo...)

- Nie mam! Nie chcę! Nie mam czasu! Wszystko ci oddam!

....

A przy okazji pokazałem mu na starych zdjęciach moje równie stare płyty...

😀🤭

......

Czasem ludzie są pierdolnięci od nadmiaru piniendzy, niestety...

A ten śpi obok mnie i coś mu się śni. Warczy i szczerzy zęby przez sen z tylko sobie znanego powodu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mojego film znudził. 

zigi.jpg 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 tygodnie później...

Wszyscy lubimy rozpakowywać swoje audio zabawki, ba! Internet pełen jest filmików z unboxingu przeróżnych towarów.

Pomyślałem więc, że i kotowi się coś należy od życia i zaproponowałem samodzielny unboxing ulubionej zabawki (bo ma już trzy takie flamingi). Tak to wygląda za każdym razem, bo musicie wiedzieć, że unboxing stał się nieodłącznym elementem zabawy i ta konkretna zabawka była już rozpakowywana kilkanaście razy 🙂 

Ukryta Zawartość

image.thumb.png.f5c99e5447420caaea7470b7a9ce6e52.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Młoda sowa karłowata z Japonii 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

48 minut temu, szymon1977 napisał:

Ukryta Zawartość

Japońskie co najwyżej AI. Jest w necie to samo zdjęcie z podpisem: sowa z Amazonii. Jednym słowem kolorowa ściema...

48 minut temu, szymon1977 napisał:

Ukryta Zawartość

Japońskie co najwyżej AI. Jest w necie to samo zdjęcie z podpisem: sowa z Amazonii. Jednym słowem kolorowa ściema...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Krótki spacer z psem, bo jakiś dziwny pies ganiał luzem po ulicy, środku drogi. Lekko zdezorientowany, bardzo upodobał sobie środek jezdni. Okazało się że to pies dalszego sąsiada, pies musi być młody, że nie trafił do domu do którego miał 100m 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 27.02.2025 o 02:09, il Dottore napisał:

Mojego film znudził. 

Ukryta Zawartość

Doberman? 

Ukryta Zawartość

W dniu 25.03.2025 o 19:50, cortes napisał:

Najmniejsza na świecie sowa to meksykańska kaktusówka, długość ciała 13-14 cm.

38 minut temu, Szkice napisał:

dziwny pies

Wygląda na młodego kelpie.

Dzisiaj nad Bugiem tragicznie niski poziom wody jak na tę porę roku, ale trochę ptaków było: czajki, kilka batalionów i rycyków, żurawie, gęgawe, cyranki, jeden płaskonos, czaple siwe i białe...

W ogrodzie pełny ruch, trwa przegląd budek, kosy już założyły pierwsze gniazdo i wysiadują.

R

W dniu 1.05.2021 o 19:48, sly30 napisał:

HOLANDIA
podstawowa kara za porzucenie i znęcanie się nad zawierzęciem 16 000 euro i kara więzienia 3 lata.

i gdzie trafiają te pieniądze mam nadzieje że na jakieś schorniska a nie do kieszeni tych ochapltusów z rządu i ministerstw

Cytat

Radzi sobie ten Baruś 12 letni i trójnożny

Ukryta Zawartość

mój 13 letni staruszek odszedł za tęczowy most po tygodniowej walce z powikłaniami po babeszjozie.

nie bagatelizujcie zabezpieczenia przed kleszczami.

Ukryta Zawartość

Pirwsze spotkanie w tym roku. Pixel, przechodząc obok, zetknął tylko mimochodem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 30.03.2025 o 21:57, Zbig napisał:

ale trochę ptaków było: czajki, kilka batalionów

To ile 800 czy 1200  🤪

U mnie bażanty do czasu wiosennego wejścia ciągnika z pługiem blisko sobie buszowały na polu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.