Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa wzmacniacza. Dolny Śląsk. Legnica, Wałbrzych.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy to właściwy dział. Ewentualnie proszę o przeniesienie.

Poszukuję kogoś z Dolnego Śląska kto zajmuje się naprawą wzmacniaczy. Mieszkam w Legnicy.

Czy Mariusz @Bumpalump to jeszcze działa? Telefon, który mam jest nie aktywny.

Pozdrawiam

Edytowane przez 1Ender
  • 1Ender zmienił(a) tytuł na Naprawa wzmacniacza. Dolny Śląsk. Legnica, Wałbrzych.
8 minut temu, 1Ender napisał:

Telefon, który mam jest nie aktywny.

no napisz maila, ma na FB podanego

ale tam jest kolejka z tego co wiem

A ktoś jeszcze godny polecenia z Dolnego Śląska? W miarę blisko?

@Daniel_68412 możesz podesłać ewentualnie na priv? Nie mam fb.

Regularnie ogłądam "HiFI Surgery" i "JackieAudio" i ich od zawsze i dożywotnio polecać będę (mistrz Kawa podobno już nie bierze roboty). Natomiast jak to z dobrą robotą - trzeba się w cierpliwość uzbroić lub mieć gotówkę.

Telefon dziala lecz ciezko sie dodzwonić do mnie, dziekuje osobom za polecenie jednak do konca 2022 brak wolnych terminow

• 7 miesięcy później...
W dniu 6.04.2021 o 15:10, Bumpalump napisał:

Telefon dziala lecz ciezko sie dodzwonić do mnie, dziekuje osobom za polecenie jednak do konca 2022 brak wolnych terminow

Jak już wprowadziłeś te zapisy, to należałoby się z tego wywiązać. 

Rozumiem, że czasami coś pójdzie nie po naszej myśli i terminy są jakby z automatu przesuwane, ale trzeba przekazać informację, porozmawiać, napisać.

Jesteśmy chyba dorosłymi ludźmi, prawda? 

Z pozdrowieniami 

Zniesmaczony 😉

• 2 miesiące później...

Wiecie Panowie jak to jest. Kupujecie sprzęt w różnych miejscach, i różnie bywa. Ale zazwyczaj wygląda to tak.

W niemczech lub francji jest powódź lub inne atmosferyczne zdarzenie losowe.

W szopce, garażu, piwnicy lub innej pakamerce u obcokrajowca stoi sobie np Sony ES, Denon PMA..tu mozna wpisać dowolną inną markę np Sansui.

Niemiec, Holender,Francuz, Austriak już dawno temu zapomniał o tym klocku w tej szopce.

PRZYPOMINA SOBIE PO ZDARZENIU ATMOSFERYCZNYM.. np małej powodzi.

Pojawia się ekipka Polaków którzy sprzątają tego typu obiekty po wszystkim, i znajdują ten sprzęt zalany niejednokrotnie brudny od gliny błotka etc.

Odkupują za grosze to "coś" od obcokrajowca.

Przywożą do Polski MYJĄ myjką ciśnieniową typu Karcher, pucują z wierzchu i trafia to na OLX lub alegrosz lokalnie.

Kupuje to nowy właściciel najczęściej już mocno audio świadomy, trzeszczą lekko selektory, i potencjometr, ale klocek zrobiony w kraju zwanym Japonią o dziwo działa .. pokazuje to kunszt i wspaniałą jakość elementów i produktów ze znaczkiem "made in japan"

Koniec końców TAKI SZROT i GRUZ trafia do serwisu i trzeba takiego pacjenta postawić na nogi.. to trwa niekiedy długie godziny sam malutki selektor to kupa robocizny i przysłowiowego pierniczenia się na godzinę niekiedy dwie.. blaszki są malutkie, niekiedy coś się rozsypie w rękach, tworzywo sztuczne po latach parcieje i staje się kruche. W Sony ES potrafi być takich elementów kilkanaście, a gdzie czas na mycie, potencjometry, 30 letnią pastę termo przewodzącą.. Wszytko trwa.

Suma sumarum MAMY TERMINY😐