Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha MusicCast 50 czy Indiana Line Tesi 261 do sypialni

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy z branży również proszę o poradę .

Jako główny zestaw w pokoju mam Yamahę rn803d z podłogówkami BMN  Chciałbym coś do sypialni .

Jeśli były by to monitorki musiałyby wisieć na ścianie i wykorzystałbym wtedy wyjście B w moim wzmacniaczy , problem z tym że musiałbym ciągnąć z 15m kabla do każdego z głośników , drugim moim pomysłem jest Yamaha MusicCast 50 wygoda niesamowita ale nie wiem jak to gra recenzje fajne ale wiadomo traktować je należy z dystansem , jako monitorki myślałem o Tesi 261 lub Elac Debut 2.0 B6.2 ze względu na umiejscowienie wylotu basu i cene ewentualnie Polk audio RTi A1 .

Całość musi się zmieścić w 2000 zł łącznie z kablami gdyby były to monitory , miusic cast 50 też tu pasuje ... co zagra lepiej ?

Mużyka głównie Antyradio , hard rock , blues

10 minut temu, metalowy napisał:

Koledzy z branży również proszę o poradę .

Jako główny zestaw w pokoju mam Yamahę rn803d z podłogówkami BMN  Chciałbym coś do sypialni .

Jeśli były by to monitorki musiałyby wisieć na ścianie i wykorzystałbym wtedy wyjście B w moim wzmacniaczy , problem z tym że musiałbym ciągnąć z 15m kabla do każdego z głośników , drugim moim pomysłem jest Yamaha MusicCast 50 wygoda niesamowita ale nie wiem jak to gra recenzje fajne ale wiadomo traktować je należy z dystansem , jako monitorki myślałem o Tesi 261 lub Elac Debut 2.0 B6.2 ze względu na umiejscowienie wylotu basu i cene ewentualnie Polk audio RTi A1 .

Całość musi się zmieścić w 2000 zł łącznie z kablami gdyby były to monitory , miusic cast 50 też tu pasuje ... co zagra lepiej ?

Mużyka głównie Antyradio , hard rock , blues

w cenie ok 2k to bym kupił do sypialni Audio Pro A26. Funkcjonalność sieciowa praktycznie taka jak w Yamasze. Bardzo dobrze grają po cichu. Taki złoty środek między dużym systemem audio, a jakimiś głośnikami pokroju Yamahy Music Cast 50. Stereofonia i głębia dźwięku na wyższym poziomie na pewno 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

w cenie ok 2k to bym kupił do sypialni

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Funkcjonalność sieciowa praktycznie taka jak w Yamasze. Bardzo dobrze grają po cichu. Taki złoty środek między dużym systemem audio, a jakimiś głośnikami pokroju Yamahy Music Cast 50. Stereofonia i głębia dźwięku na wyższym poziomie na pewno 😉

A jak by zagrały te indiany w porównaniu z nimi ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

indiany zagrają lepiej, są sporo większe i to tez słychać. Co ze wzmacniaczem i źródłem wtedy?

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

4 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

indiany zagrają lepiej, są sporo większe i to tez słychać. Co ze wzmacniaczem i źródłem wtedy?

Tak jak pisałem grałoby t z yamahą rn803d z tym że potrzebowałbym około 15 m kabla do każdej i chciałbym je na ściane jakoś zawiesić

16 minut temu, metalowy napisał:

Tak jak pisałem grałoby t z yamahą rn803d z tym że potrzebowałbym około 15 m kabla do każdej i chciałbym je na ściane jakoś zawiesić

aha, jesli tak, to bierz Indiane 😉 albo Elac Debut Reference B6. Swietne rozwiniecie serii Debut 2.0. Tutaj gora sporo lepsza. No i bass reflex tez do przodu 😉

Wpadnij do nas odsluchac. 

www.tophifi.pl

Ten elact też brałem pod uwagę ale tutaj już cena sporo wieksza od indiany czy byłby wart tak dużej różnicy no i jeszcze tak długi kabel muszę kupić też nie wiem jaki

czy naprzykład taki byłby ok?

Ukryta Zawartość

w sumie 2x15 metrow to musialbym miec 30 metrow kabla ..

Potrzebuję również uchwyt ścienny co byś mi polecił?

Ukryta Zawartość

21 minut temu, metalowy napisał:

Ten elact też brałem pod uwagę ale tutaj już cena sporo wieksza od indiany czy byłby wart tak dużej różnicy no i jeszcze tak długi kabel muszę kupić też nie wiem jaki

czy naprzykład taki byłby ok? https://allegro.pl/oferta/polski-kabel-glosnikowy-miedz-ofc-2x4-mm-hq-6572534557 

w sumie 2x15 metrow to musialbym miec 30 metrow kabla ..

Potrzebuję również uchwyt ścienny co byś mi polecił?

Vogels VLB200: https://www.tophifi.pl/glosniki/uchwyty-do-glosnikow/vlb-200.html porządne markowe i nieobwieszające się uchwyty, gdzie instalując kolumnę nie ingeruje się w nią a tylko ją :chwyta"

Przewód rekomenduję coś "markowego" np Audioquest FLX-Slip 14/2. Podsyłam link do tańszego, cieńszego, bo tamtego nie ma na naszej stronie: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-slip-db-16-2.html

www.tophifi.pl