Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem powyżej podane modele Atolla. Gdy muzyka nie jest włączona słychać co jakieś 10 sekund głośny szum w prawym głośniku. Nie jest to wina okablowania, ani podłączenia sprawdzane kilka razy. Kolumny również są w pełni sprawne. Szum występuje nawet w wejściu do którego nie mam podłączonego kabla i występuje on tylko w prawym kanale. Podczas słuchania muzyki nie słychać tego szumu bo prawdopodobnie muzyka go zagłusza, albo on sam ustępuje. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ rozważam opcję odesłania obu klocków. Sprzęt jest kompletnie nowy dzisiaj rozpakowany.

7 minut temu, eldocktor napisał:

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ rozważam opcję odesłania obu klocków. Sprzęt jest kompletnie nowy dzisiaj rozpakowany.

Odesłać. Szumi, trzesczy, klekocze itp znaczy, że jest zepsuty. Po co się użerać z nową zabawką?! Zaczniesz kręcić i kombinować i jeszcze słuchać jakiś forumowych guru i zepsujesz bardziej.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Męczyłem się jakiś czas z IN300. Tragedia. Gdy pozbyłem się go, odetchnąłem z prawdziwą ulgą. Do problemów, które sam zauważyłeś, dodaj strzały a raczej pierdolnięcia, które wydobywają się z przetwornika przy zmianie utworów zapisanych w niektórych formatach. Ten sam problem występuje notorycznie przy korzystaniu z takich serwisów jak Soundcloud, Bandcamp. Jednym słowem cały Atoll. Zaś końcówka mocy AM200 jest całkiem fajna. Dobierz do niej dobry przedwzmacniacz a będziesz miał fajne granie 

6 minut temu, piotrek7 napisał:

Męczyłem się jakiś czas z IN300. Tragedia. Gdy pozbyłem się go, odetchnąłem z prawdziwą ulgą. Do problemów, które sam zauważyłeś, dodaj strzały a raczej pierdolnięcia, które wydobywają się z przetwornika przy zmianie utworów zapisanych w niektórych formatach. Ten sam problem występuje notorycznie przy korzystaniu z takich serwisów jak Soundcloud, Bandcamp. Jednym słowem cały Atoll. Zaś końcówka mocy AM200 jest całkiem fajna. Dobierz do niej dobry przedwzmacniacz a będziesz miał fajne granie 

Tylko u mnie szum występuje nawet gdy muzyka gra i nie gra dodatkowo tylko jeden kanał drugi czyściutko. Szukam rozwiązania bo nie chce mi się użerać ze sprzedawcą 

9 minut temu, eldocktor napisał:

Szukam rozwiązania bo nie chce mi się użerać ze sprzedawcą 

Nie chodzi o użeranie tylko wyegzekwowanie praw konsumenckich.

Gdyby szum lub buczenie były słyszalne z obu kanałów, można by zakładać, że mamy do czynienia z pętlą masy lub innymi problemami "zewnętrznymi". W przypadku, który opisujesz wina leży najprawdopodobniej po stronie wadliwego sprzętu marki Atoll. 

6 minut temu, piotrek7 napisał:

Nie chodzi o użeranie tylko wyegzekwowanie praw konsumenckich.

Gdyby szum lub buczenie były słyszalne z obu kanałów, można by zakładać, że mamy do czynienia z pętlą masy lub innymi problemami "zewnętrznymi". W przypadku, który opisujesz wina leży najprawdopodobniej po stronie wadliwego sprzętu marki Atoll. 

Postanowiłem że odeśle dwa klocki. Atolle dość solidnie wyglądają w środku, ale myliłem się co do firmy, na pewno nic więcej z niej nie zakupię. Takie problemy z przedwzmacniaczem za taką cenę to wielki żart. Tak z ciekawości, wie Pan może skąd ten szum może wynikać?

11 minut temu, eldocktor napisał:

Tak z ciekawości, wie Pan może skąd ten szum może wynikać?

Na „Pana” nie mam kasy ani wyglądu. Tu przyjęta jest forma „Ty”. Natomiast z czego wynika ten szum? Nie wiem. Mam złe doświadczenia związane z tą marką i wiem, że ona potrafi robić różne niespodzianki. Choć seria 200 (jako jedyna) jest naprawdę fajna i na jej bazie można poskładać ciekawie brzmiący system .