Skocz do zawartości
IGNORED

Ekran Projekcyjny Elektryczny

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witajcie poszukuje ekranu rozwijanego elektrycznie z napinaczami bądź bez w cenie 4500-6000 zł w formacie 2:39 : 1 (21:9)... mam bardzo dużo filmów w tym formacie, mógłby być tez 16:9 ale znów miałbym pasy na górze oraz na dole a tego nie chce bo w tego typu ekranach nie ma paneli maskujących (bordery)... wielkość do 220 cm w podstawie, owszem mogę bazę między kolumnami jeszcze poszerzyć o jakieś 20 cm na stronę chodź chciałbym pozostawić  tak jak jest... ściany i sufit mam ciemne w macie... odległość ekran vs projektor wynosi około 420 cm... 

Mile widziane były by linki do podanych typów...

Z góry bardzo dziękuje za pomoc?

https://www.audiostereo.pl/topic/153851-ekran-projekcyjny-elektryczny/

O cholercia, Martin czegoś jednak nie wie w temacie audiovideo ?

Kauber,

Adeo - poczytaj ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez RobertG7
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, RobertG7 napisał:

O cholercia, Martin czegoś jednak nie wie w temacie audiovideo ?

A no widzisz nigdy nie miałem PJ wiec nie wiem z czym to się je... byłem już na tej stronie ale i tak nie wiem jaki wybrać ekran... ekran się dobiera do PJ jasność, gain i te inne sprawy musza pasować idealnie by obraz był żyleta a ja sam nie wiem, stad ta prośba o Pomoc osób znających się na rzeczy...

Gość

(Konto usunięte)

Aha zapomniałem dodać, ma być z 

- silnikiem i pilotem do sterowania automatycznego 

- trigger by podłączyć do projektora ( podczas uruchamiania PJ ekran by się sam wysuwał/chował)

- czarną kasetką 

Tak myśle ze to musi być by to spiąć razem... jeżeli nie to pomóżcie... 

2 minuty temu, STELVIO napisał:

Martin Ty teraz w projektor i ekran wchodzisz? A gdzie duży tv? Za Tobą na prawdę nie można nadążyć. emoji16.png

Zmieniłem konfiguracje, a na oknie TV nie powieszę wiec musi być to ekran rozwijany elektrycznie... 

PS. Mam kupca na TV wiec czemu nie?

Martin, ekrany możesz powiesić dwa. Jeden za drugim. Będzie 16:9 i legalna panoroma. Kiedyś ekrany były koszmarnie drogie a teraz i za 150€ przyzwoity kupisz. Nikt jeszcze na to nie wpadł.

Edytowane przez WARMSTONE
Gość

(Konto usunięte)
29 minut temu, STELVIO napisał:

16:9 to będzie mniej więcej 90". To Ci się opłaca zmieniać? Przy formacie kinowym to jeszcze mniejsze będzie. emoji57.png

16:9 = 108’ vs 75’

21:9 = 103’ vs75’

a uwierz mi ze 103’ przy 21:9 jest znacznie większy niż przy 16:9 i wyświetlany obraz 2:39

31 minut temu, WARMSTONE napisał:

Martin, ekrany możesz powiesić dwa. Jeden za drugim. Będzie 16:9 i legalna panoroma. Kiedyś ekrany były koszmarnie drogie a teraz i za 150€ przyzwoity kupisz. Nikt jeszcze na to nie wpadł.

Zawsze jest to jakiś pomysł by pogodzić 16:9 z 21:9

Edytowane przez Gość
20 godzin temu, WARMSTONE napisał:

Który przyzwoity za 150€ z napinaczami, elektryką itd i z dobrą powłoką? Podeślij link

6 godzin temu, Martin Rejek napisał:

Ile powinien mieć Ekran gain w takim pomieszczeniu i jakiego koloru/materiału? By uzyskać jak najlepszy kontrast/ czerń...?

Ukryta Zawartość

Piloty w torebkach foliowych ? tego jeszcze "nie grali" ? normalnie jak w latach 80/90 i tv 20" Sanyo ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez RobertG7
Widzę ze X-pedzik dostał bana i tylko same buźki wstawia... oj biedactwo nie może se pokomentować...
W chwili obecnej mam trzy typy: 

Ukryta Zawartość

Jak masz miejsce, to ja bym wybrał pierwszy.
Adeo ładnie się trzyma, bez napinaczy.
U mnie 3m szerokość, minimalnie same brzegi do środka się zawinęły (na powierzchni ramki), sama powierzchnia projekcyjna jest gładka i równa.

Ukryta Zawartość

51 minut temu, RobertG7 napisał:

Który przyzwoity za 150€ z napinaczami, elektryką itd i z dobrą powłoką?

Robercik, po co Martinowi napinacze do małego ekranka, elektryka kiedyś luksus dziś niemal gratis, parę lat temu na ceracie zmarszczki jak u słonia a teraz trzeba mieć pecha. Jeżeli Martin ma zamiar kupić Jvc to do czego mu potrzebny drogi ekran skoro to taki projo, którego nawet włączać nie trzeba aby uzyskać wyśmienity obraz. A jak kupi Optomę za 2 tysie to ma 4 wydać na ekran ?  To i tak nie będzie Steward.  Co to za magiczna powłoka ma być na ekranie Robercie ?

56 minut temu, RobertG7 napisał:

Piloty w torebkach foliowych

Żeś ty to wypatrzył, to prawie jak vintage xxx.

19 godzin temu, Martin Rejek napisał:

Widzę ze X-pedzik dostał bana i tylko same buźki wstawia... oj biedactwo nie może se pokomentować... ?

W chwili obecnej mam trzy typy: 

Ukryta Zawartość

Ja mam Adeo Elegance Tensio z powłoką reference white i polecam Ci do Twoich warunków właśnie tą powłokę. Miałem zarówno ref. grey jak i ref. white i na białej powłoce biel jest śnieżnobiała. Poza tym gain będzie wyższy. Rozważ Kaubera, będzie tańszy i równie dobry

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, burz napisał:

kup sobie logitecha (póki jeszcze są), zastąpisz ten zbiór pilotów jednym.

Byc dobry dej linka ? moze sobie sprawie

Martyn a taka opcja jak ekran ramowy i maly tv gdzies z boku do pisuarowej propagandy, wchodzi w gre ? 

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Zochu91 napisał:

Ja mam Adeo Elegance Tensio z powłoką reference white i polecam Ci do Twoich warunków właśnie tą powłokę. Miałem zarówno ref. grey jak i ref. white i na białej powłoce biel jest śnieżnobiała. Poza tym gain będzie wyższy. Rozważ Kaubera, będzie tańszy i równie dobry

Rozmawiałem z firma Cinematic z Wrocławia zajmująca się instalacjami kinowymi i tez właśnie polecali ten sam Ekran co kolega ma i tez ref. white 

21 minut temu, hifibloke napisał:

Martyn a taka opcja jak ekran ramowy

A gdzie miałbym go zamontować? Za Kotarami mam okno do którego chciałbym mieć dostęp by wietrzyć i wpuszczać światło gdy nie używam kina... 

23 minuty temu, hifibloke napisał:

maly tv gdzies z boku do pisuarowej propagandy

Nie oglądam żadnej telewizji już od dobrych paru lat, tylko syf tam się znajduje a na czele to jeb...na Polityka, po drugie to reklamy mnie wkur...ją

8 godzin temu, burz napisał:

Chodzi o wygodę

Ta prędzej o wydanie kasy na zbędna rzecz... 

Pilota od tv używam tylko do włączenia i wyłączenia, tak samo Ampli, jedynie BD w pierwszej chwili przy uruchamianiu filmu jest używany, później leży... wiec nie widzę sensu wydawać 600-1000 zł na uniwersalny pilot... a że leżą na stoliku to mi nie przeszkadza...

Edytowane przez Gość
Literówka
Gość

(Konto usunięte)

@Zochu91 mam malutka prośbę do kolegi...

Mógłbyś zmierzyć jak nisko sięga krawędź ekranu przy opuszczeniu/rozwinięciu ? W miejscu szafki chce dać zrobić stand pod centralny i chciałbym mniej więcej wiedzieć jak nisko sięga ekran by wiedzieć jak wysoki zamówić stand.

Z góry dziekuje za pomoc ?

Edytowane przez Gość
23 minuty temu, Martin Rejek napisał:

@Zochu91 mam malutka prośbę do kolegi...

Mógłbyś zmierzyć jak nisko sięga krawędź ekranu przy opuszczeniu/rozwinięciu ? W miejscu szafki chce dać zrobić stand pod centralny i chciałbym mniej więcej wiedzieć jak nisko sięga ekran by wiedzieć jak wysoki zamówić stand.

Z góry dziekuje za pomoc ?

To zależy jaki rozmiar ekranu, czy ma mieć pas rozbiegowy i jaka jest wysokość pomieszczenia. Adeo i Kauber są w zasadzie indywidualnie konfigurowalne. Ja mam ekran w rozmiarze "300" czyli szerokość powierzchni aktywnej 250 cm. Dodatkowo mam chyba 60 cm czarnego pasa rozbiegowego u góry. Przy wysokości pomieszczenia 275 cm maksymalnie jestem w stanie zjechać (o ile pamiętam) na 40cm od podłogi. Położenie końcowe można wyregulować krańcówkami na silniku ekranu.

Jeśli weźmiesz mniejszy rozmiar ekranu to i wysokość będzie mniejsza, a tym samym ekran będzie w stanie mniej się wysunąć.

W dniu 12.01.2021 o 06:45, Martin Rejek napisał:

Ile powinien mieć Ekran gain w takim pomieszczeniu i jakiego koloru/materiału? By uzyskać jak najlepszy kontrast/ czerń...?

Ukryta Zawartość

Martyn te kable z lewa i prawa, czy one sa za krótkie czy taki dizajn ?  

Sciane masz czarna, za kilka zl mozesz zalozyc czarne gniazda. 

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Zochu91 napisał:

To zależy jaki rozmiar ekranu, czy ma mieć pas rozbiegowy i jaka jest wysokość pomieszczenia. Adeo i Kauber są w zasadzie indywidualnie konfigurowalne. Ja mam ekran w rozmiarze "300" czyli szerokość powierzchni aktywnej 250 cm. Dodatkowo mam chyba 60 cm czarnego pasa rozbiegowego u góry. Przy wysokości pomieszczenia 275 cm maksymalnie jestem w stanie zjechać (o ile pamiętam) na 40cm od podłogi. Położenie końcowe można wyregulować krańcówkami na silniku ekranu.

Jeśli weźmiesz mniejszy rozmiar ekranu to i wysokość będzie mniejsza, a tym samym ekran będzie w stanie mniej się wysunąć.

Dziekuje koledze za odpowiedz jak i również za poinformowanie na temat ekranu.

Dziekuje ?

1 godzinę temu, hifibloke napisał:

Martyn te kable z lewa i prawa, czy one sa za krótkie czy taki dizajn ?  

W chwili obecnej są za krótkie... wcześniej gdy sprzęt był inaczej ustawiony gniazdka miałem za szafką dlatego kupiłem w tedy 1,5m, ale to nic przydadzą się... 

Następny będzie już 4-ro metrowy...

1 godzinę temu, hifibloke napisał:

Sciane masz czarna, za kilka zl mozesz zalozyc czarne gniazda.

Jak wyżej gdy było inne ustawienie to gniazdek nie było widać, z jednej strony była szafka a z drugiej kanapa/narożnik...

Kupiłbym gdyby sklepy były po otwierane... niestety poczekam jeszcze do 8 lutego o ile nie przedłuża znowu ?

Edytowane przez Gość
40 minut temu, Martin Rejek napisał:

Kupiłbym gdyby sklepy były po otwierane... niestety poczekam jeszcze do 8 lutego o ile nie przedłuża znowu ?

A to w tym wolnym, demokratycznym i praworządnym niemiecki kraju nie działają sklepy online i kurierzy nie jeżdżą? Nie pytam złośliwie ?

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, RobertG7 napisał:

A to w tym wolnym, demokratycznym i praworządnym niemiecki kraju nie działają sklepy online i kurierzy nie jeżdżą? Nie pytam złośliwie ?

Działają ale wole widzieć i pomacać co kupuje?

Po drugie dla mnie to ma małe znaczenie... wam przeszkadza to wasz problem... 

żyrandol tez mam kozacki...?

image.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.