Skocz do zawartości
IGNORED

JAKIE STANDY DO PIANOCRAFTA E-600? HELP!

Piwman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje standów do PC-E600. Najlepiej niewysokich. Obecnie kolumny stoja na szafach, duzo wyzej nad poziomem uszu (a przeciez nie bede sluchał muzyki stojąc ;) ) Zauważyłem też, że po położeniu kolumn na podłodze (drewno) i leżąc na podłodze na wprost kolumn dzwięk jest rewelacyjny. Czyżby to przemawiało za tym, że jednak podłogowce są najlepsze?? Pozdrawiam i prosze o opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/15323-jakie-standy-do-pianocrafta-e-600-help/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zamowisz na zadana wysokosc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U mnie tez zamówisz na ządana wysokosci i bardzo tanio:) standmaxy wysiadaja przy nich solidnoscia konstrukcji.Jak cos to pisz.Mozesz sobie nawet zamówic u mnie dowolny wzór,czyli rury jedna 100mm jedna 50mm ala takie jak B&W z serii CDM sa stosowane,klient juz takie u mnie zamawiał do CDM 1.Albo wersja standart 50mm + 50mm.Poza tym mozesz sobie co do centymetra zamówic rozmiar płyty gornej i dolnej.

Pozdrawiam

tak sie mniej wiecej wersja standart prezentuje.

[obrazekLUKASZ-255924_1.JPG] [obrazekLUKASZ-255924_2.JPG]

Ukryta Zawartość

post-2340-100000032 1170264133_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

--> elfan dzieki za propozycje. A ile tak mniej więcej za parę ?? :)

A co sądzicie o tych standach?? :

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

te co podałes w linku do allegro to jak dla mnie istna wiocha,takie swiecace itd,no ale to zalezy co kto lubi:)A cena tez jest dosc wysoka za takie drewniano-aluminiowe stojaki.U mnie mozesz miec nawet za 200zł pare.A jesli chcesz wersje z kolcami i podkładkami takimi jak na fotkach u góry to dodatkowo 40zł za 8 kolców + podkładki do nich.Czyli 240zł za pare standów.

"te co podałes w linku do allegro to jak dla mnie istna wiocha,takie swiecace itd,no ale to zalezy co kto lubi:)"

co sie tak zdenerwowałes?? opanowania troche.................przeciez wyraźnie napisałem ze to zalezy co kto lubi,Piwmanowi moze sie one akurat spodobaja i je kupi.

mciej dosc krótko jestem na rynku,narazei poczatki,wiec na dzien dzisiejszy z 6 par poszło,ale sprzedaje dopiero od połowy stycznia,ale sie nie ma co obawiac o jakosc wykonania,poniewaz wykonują to ludzie co sie znaja na tym doskonale,wiec krzywe napewno nie sa;).

Mariusz masz na mysli reklamowanie? czy cos innego,jesli tak to spokojnie,juz sie na ten temat nie bede odzywał,w koncu to co innego jak sprzedaz prywatnego sprzetu czy cos w tym stylu.Ale chciałem zaznaczyc ze zrobiłem to tylko w tym wpisie zeby autor sie mniej wiecej zorientował i tez mnie wzioł przy wyborze pod uwage.Zauwaz ze nie robie tego w kazdym watku i nie mam takiego zamiaru.

Pozdrawiam

Elo, tez wlasnie niedlugo bede mial zamiar kupic standy. Na allegro jeshcze wylukalem to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wygladaja na solidne. Koszt podstawki z graniten to 450 zl (te grubsze na dole) lub 350 z marmuru (ciensze). Co o nich myslicie ??

Ukryta Zawartość

cwirek, To są właśnie standy forumowicza gorek666

Na tym forum jak dobrze poszukasz to znajdziesz dokładne fotki jak są robione. Jak dla mnie ten efekt jest nie do przebicia żadnymi metalowymi ani świecącymi rurami, no ale jak już ktos wspomniał, co kto lubi. Ja lubię naturalne drewno.

I co najważniejsze w standach gorek666, oprócz solidności i wyglądu, to cena. Tym bardziej, że w wersji bez kamienia (takie mnie interesowały) mogą byc znacznie tańsze niż na aukcji.

>>elfan. Pisząc o moich podstawkach "istna wiocha" niestety obraziłeś kilkuset nabywców... Rozumiem, że to Twoja polityka reklamy i nie będę nawet próbował tego zmieniać. To przecież świadczy tylko o Twoim poziomie (bez komentarza). Weź pod uwagę to, że nie każdy chce mieć w domu pospawanego czarnego żelaztwa... Podstawki wykonuję już od kilku lat i klienci chwalą sobie je i wizualnie, i brzmieniowo ( sprzedaję je i w miastach i na wioskach ). Moje podstawki różnią sie od standmaxów, od Twoich, od gorkowych666 i od większości innych. Dlatego nie staram sie stłamsić konkurencji takimi poniżającymi uwagami, ani na siłe się reklamować. Niech każdy wybierze to, co mu się osobiście podoba. Niezmiernie miło jest, kiedy klient po otrzymaniu podstawek mówi,że bardzo się podobają jego żonie, że pasują do mebli, że jest zadowolony, że teraz kolumny brzmią lepiej. Możesz pisać o mnie (moich wyrobach) co tam chcesz, ja na pewno nic złego o Tobie nie napiszę, bo jeśli robisz swoje podstawki samemu i sprzedajesz je, i masz zadowolonych klientów, to chwała Ci za to. Może gdy sprzedasz ich tyle co ja, zrozumiesz jak to wszystko funkcjonuje... Szczerze pozdrawiam i życzę sukcesów:)

Dla informacji: zastosowane materiały w moich podstawkach nie zostały dobrane przypadkowo. Podstawki są obciążone i zaprojektowane tak, aby nie tylko przenosiły drgania do podłoża, jak to jest w podstawkach metalowych, ale także w pewnym stopniu je tłumiły. Nie będę wnikał w szczegóły, jeśli ktoś ma jakieś dokładniejsze pytania, proszę o maila.

przepraszam ze obraziłem,ale ja mówie to co czuje i nie obwijam tego w bawełne.Wyraziłem swoje zdanie na ten temat i nie zmienie go:).Wiec mysle ze mnie zrozumiałes ;)I rozumiem tak samo i ja Ciebie ze bronisz tego co masz na sprzedaz,i nie widze w tym nic dziwnego;).

Pozdrawiam

To ja sie tez drzuce jak juz wszyscy tutaj sie reklamuja;)

Ja wykonuje podstawki z granitu/marmru, czy jak sobie ktos wybierze. Do wyboru kazdy rodzaj kamienia, jego koloru, struktury. Oczywiscie wszystko na zamowienie pod klienta wg. mojego lub jego projektu. Czas wykonania okolo tygodnia. Waga podstawek wacha sie od 20 do 50 kg, sztuka oczywscie:) Zalezne jest to od wielkosci.

Wykonuje tez cokoly pod kolumny, jutro zamieszcze fotke wlasnie zrobionych dla siebie.

Ceny sa konkurecyjne jesli chodzi o wykonanie w kamieniu:)

Moze nie jest to jakas konkruencja dla wyrobow powyzszych panow ale za to wrazenia dzwiekowe sa niezapomniane, a standy prezentuja sie conajmniej imponujaco !! Jakzesz inaczej moze wygladac kawal 50 kg granitu:)

[obrazekLUKASZ-256198_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

--> elfan

No nie zgadzam się z tym, że te podstawki ("istna wiocha") to istna wiocha. Zdecydowałem się na ich kupno.

Myślę, że krytykowanie konkurencji w taki sposób nie jest w porządku.

W każdym razie pisanie o czymś, że jest istną wiochą świadczy o braku obiektywizmu i wyobraźni. Bo różne podstawki pasują do różnych wnętrz. Co do Twoich podstawek, to szczerze muszę powiedzieć, że nie zachwucaja designem.

Pozdrawiam

Ja również niedawno poszukiwałem podstawek i także zdecydowałem sie na standmax'y. Najbardziej odpowiadały mi wizualnie i cenowo. Jak się później okazało, do solidności i jakości wykonania też nie można się przyczepić. Kupiłem i jestem zadowolony, a o to przecież chodziło...

"No nie zgadzam się z tym, że te podstawki ("istna wiocha") to istna wiocha. Zdecydowałem się na ich kupno.

Myślę, że krytykowanie konkurencji w taki sposób nie jest w porządku.

W każdym razie pisanie o czymś, że jest istną wiochą świadczy o braku obiektywizmu i wyobraźni. Bo różne podstawki pasują do różnych wnętrz. Co do Twoich podstawek, to szczerze muszę powiedzieć, że nie zachwucaja designem. "

Twoje zdanie,Twój gust i Tobie one odpowiadaja,wiec nie ma o czym dyskutowac.No moze troche przesadziłem z ta "wiocha" ale moze dlatego ze jak widze takie swiecace rurki to troche mnie to drazni,co nie znaczy sie,jak wspomniałem powyzej,ma tobie nie odpowiadac.A to co powiedziałem jest w 100% subiektywne wiec nie mozna tego traktowac tak osobiscie.A to ze lubisz swiecace lsniace i nawet podswietlane stojaki to ok,nie bede o tym dyskutował.

Pozdrawiam

Panowie!

Sam zastanawiam się nad kupieniem standów. Podabają mi się wszystkie (tzn elfana, gorka666, Piotra_DA i młodego2).

Nie uważam, żeby któreś były lepsze a któreś gorsze. Na pewno decydujący wpływ na wybór będzie miała żona:).

Może warto byłoby zrobić gdzieś podstronkę z umieszczonymi zdjęciami, cenami i kontaktami do producentów-forumowiczów. Zakończyło by to raz na zawsze reklamowanie się w postach a każdy mógłby się w dowolnej chwili przekonać co też oferujecie:)

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Tak jak tutaj ktos juz wspominal, robie podstaweczki/ standziki :) wiec jak bys byl zainteresowanyt to zapraszam do mnie. Zdjęcia i opis znajdziesz tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 6 lat później...

Odświeżam stary wątek. Czy ktoś z szanownych państwa wykonuje standy na wymiar?

Potrzebuję dwa stojaki pod kolumny Yamaha NS-BP300 od (Pianocraft MCR 840).

Pozdr.

Na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) możesz znaleźć do wyboru, do koloru. Ja ostatnio kupiełem pod moje krk rp6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jestem zadowolony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.