Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  82 członków

Gustard Klub
IGNORED

Klub Gustarda

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Bartik napisał:

problem częściowo naprawiłem w ustawieniach Silent Angel M1T , teraz ten dźwięk jest na początku gdy wybieram album ,kolejne utwory już same nie klikają .

Ok, generalnie dac zachowuje się tak, jak podaje źródło/transport/plik.

Czasami po różnych konwersjach plików, również takie kliknięcia występują, nie wiem co jest odtwarzane w streamingu, nie korzystam. Generalnie sprawa dotyczy u Ciebie ustawień streamera, jego programowania lub odtwarzanych plików.

Edytowane przez Genezyp
dop.
15 godzin temu, krzyżak napisał:

Mam pytanie - ktoś porównywał U12 do U18 tylko jako konwerter usb -coax ? 

Doprecyzuje pytanie - zabrakło moim zdaniem tego elementu: czy źródłem był laptop, komputer czy streamer.

13 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Doprecyzuje pytanie - zabrakło moim zdaniem tego elementu: czy źródłem był laptop, komputer czy streamer.

Źródłem jest Sotm 200 Ultra, DAC to Lampizator Big7 w najnowszej wersji z Kartą USB JLSound. Najpierw sprawdziłem  regenerator USB Idelon 3R. i było delikatnie lepiej niż po samym USB .Po wpięciu Gustard U12 od strony Stoma kabel USB do Lampiego Coaxem mega mi się podoba.Lampizator nie ma wejścia I2S więc interesuje mnie czy U18 będzie progresem w stosunku do U12.

42 minuty temu, TomaszWarecki napisał:

Chyba trzeba kupić i samemu potestować. Dziś jeszcze próbowałem  Amanero USB/Spdif/I2S/DSD512. Musze się nad tym pochylić i kilka dni posłuchać. 

13 godzin temu, krzyżak napisał:

Chyba trzeba kupić i samemu potestować. Dziś jeszcze próbowałem  Amanero USB/Spdif/I2S/DSD512. Musze się nad tym pochylić i kilka dni posłuchać. 

Gdy zrobisz wynik, napisz o zmianach. Gdybym wykonał ja wcześniej, też dam znać co się zmieniło. Ale są liczne wnioski, że DDC wpisuje się dobrze przy źródłach jakimi są komputer / laptop.

58 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Gdy zrobisz wynik, napisz o zmianach. Gdybym wykonał ja wcześniej, też dam znać co się zmieniło. Ale są liczne wnioski, że DDC wpisuje się dobrze przy źródłach jakimi są komputer / laptop.

Nawet  przy transporcie Sotm, to słychać.

1 godzinę temu, krzyżak napisał:

Nawet  przy transporcie Sotm, to słychać.

Nie wykluczam - poważnie. Tylko pozwól że dopytam dla jasności: Ty nie jesteś z tych, co słyszą bezpieczniki i kolor obudowy?

41 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Nie wykluczam - poważnie. Tylko pozwól że dopytam dla jasności: Ty nie jesteś z tych, co słyszą bezpieczniki i kolor obudowy?

NIgdy nie słuchałem bezpieczników.

53 minuty temu, TomaszWarecki napisał:

Tak, tak, może nie wyraziłem się jasno. W siódmej minucie i dalej jest o tym tu mowa.

Myślę , że wyśmiewanie się z audiofilii  na videoblogu to też sposób na zarabianie kasy. Oczywiście   wygrzewacze  do kabli, czy inne  bzdury  ( dobry był ten smar 🤣 ) to pełna zgoda , ale  mówienie jak myśli audiofil to już przesada. Ja nazwałbym się raczej melomanem. Co do kabli to jednak się trochę różnią , ale to tylko dopieszczenie systemu.  Jak ktoś  kto ma wzmacniacz za 5 tys i kable za 5 tys to faktycznie jest to kompletny bezsens.

Lumin u2 mini - USB - matrix spdif 2 na liniowym zasilaniu od muzg audio - i2s - Matrix sabre pro

I odrazu mały problem jak przebudować tor cyfrowy pod x30 , opinie w internetach głoszą że ddc pokroju spdif 2 / u18 nic nie wnoszą a wręcz może być gorzej z x30

33 minuty temu, blackromek napisał:

I odrazu mały problem jak przebudować tor cyfrowy pod x30 , opinie w internetach głoszą że ddc pokroju spdif 2 / u18 nic nie wnoszą a wręcz może być gorzej z x30

Do x30 bardziej ddc pokroju Laiva i ew. jakiś referencyjny zegar zewn., ale to już są bardzo duże koszty.

Można jeszcze spróbować grać po usb z samym lhy uip, bez ddc, też może wnieść progres, trzeba by było sprawdzić..

3 godziny temu, blackromek napisał:

Tak to w końcu nówka a na forach piszą że potrzebuje trochę godzin żeby dojść do szczytu możliwości

Nawet sporo godzin, a możliwości ma duże, warto poczekać z konkretniejszymi spostrzeżeniami.

Witam, po 2 letniej przerwie wróciłem do Gustarda i teraz to jest A26. Wcześniej mialem R26 i musiałem wygrywać modowany soft zeby miec tidal connect. A26 kupilem z 1.44 i poprzedni wlasciciel twierdzi, ze to jest oficjalny firmware od Gustarda. Czy Gustard oficjalnie dodał wsparcie do tidal connect?

Edytowane przez siwmad

Hej, jest tu ktoś użytkownikiem A26 podłączonego przez I2S do nakładki Ian Canada TransportPi Digi 2? Chodzi mi po głowie zakup tej nakładki. Moje pytanie dotyczy kompatybilności tego połączenia. Często czytam o braku standardu jeśli chodzi o piny dla I2S u poszczególnych producentów. 

Reasumując, będzie takie zestawienie współpracować ze sobą bez problemu czy trzeba będzie szykować jakiś specjalny kabel HDMI? Tu temat jest dla mnie magią.

13 godzin temu, siwmad napisał:

Witam, po 2 letniej przerwie wróciłem do Gustarda i teraz to jest A26. Wcześniej mialem R26 i musiałem wygrywać modowany soft zeby miec tidal connect. A26 kupilem z 1.44 i poprzedni wlasciciel twierdzi, ze to jest oficjalny firmware od Gustarda. Czy Gustard oficjalnie dodał wsparcie do tidal connect?

Sam odpowiem dla podobnie zawieszonych w czasie jak ja. Gustard od wersji firmware 1.43 dodał tidal connect ale głośno o tym nie mówi. Niestety dropy zdążają się od czasu do czasu wiec idealnie nie jest. Informacja uzyskana po przeczytaniu 70 stron na head-fi. 

• 2 tygodnie później...

Witam po 10 dniach jestem zachwycony tym urządzeniem , niestety Laiv nie słuchałem , naprawdę wysoka jakość dźwięku 

funkcjonalność , mojego matrixa zdeklasował , zgadzam się w pełni z recenzjami że łączy r2r z ds nareszcie zero szorstkości i ostrości . Jedynie walczę teraz jak najlepiej podłączyć go do streamera

Witam po 10 dniach jestem zachwycony tym urządzeniem , niestety Laiv nie słuchałem , naprawdę wysoka jakość dźwięku 
funkcjonalność , mojego matrixa zdeklasował , zgadzam się w pełni z recenzjami że łączy r2r z ds nareszcie zero szorstkości i ostrości . Jedynie walczę teraz jak najlepiej podłączyć go do streamera
A masz może porównanie do X26pro?

Wysłane z 1+

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.