Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  82 członków

Gustard Klub
IGNORED

Klub Gustarda

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Genezyp napisał:

Wepnij jeszcze do pc przed u18, taki izolator:

https://ja.aliexpress.com/item/1005008112458780.html

Lub taki za 93$ z wysyłką (szczególnie polecam):

https://www.altor.co/products/test-equipment/usb-isolator

Do Altora potrzebny będzie jeszcze jeden kabel neo 3020.

Jak podłączysz i posłuchasz, to mi podziękujesz😉

Dzięki, spróbuję. Ja próbowałem IFI Stream z liniowym zasilaczem zamiast kompa, ale gorzej było, szkoda kasy.

Godzinę temu, 77Mariusz77 napisał:

Ja odebrałem izolację jako brak zmiany ale słuchanie jakoś nie męczy więc albo to sobie wymyśliłem albo jakoś to działa 🙂

Wg maksymy "po pierwsze nie szkodzić"😉

U mnie izolacja nie zaszkodziła 🙂 Czy jest na plus? Ktoś musiałby pomóc mi to ocenić....

image.thumb.png.25a356cf20f5b96d40aea2834ab23e9e.png

Teraz będę robił eksperyment odsłuchowy z zasilaczem liniowym LHY ( świeży zakup, jeszcze ciepły z AliExpress ) w moim streamerze, który obecnie gra na impulsowym. Zanim dotrę do Gustrada DDC U18 zdam relację ze zmian.

IMG_20250324_200421_092.jpg

Edytowane przez TomaszWarecki

Witam, jako posiadacz Gustarda R26 i A26 jak i odsłuchujący X30 i do osób słuchających albo posiadających, tego ostatniego, czyli X30 mam pytanie jak długo trzeba go wygrzewać, żeby pokazał jak potrafi grać?

Na jakich ustawieniach uważacie że gra najlepiej?  NOS on czy off?

Widzę że masz wątpliwości co do przesiadki na X30. Czy po przesiadce nie było efektu wow? Tak teoretycznie, to nowa generacja a o segmencie cenowym nie wspomnę. Możesz opisać czy było warto, co jest inne/lepsze w stosunku do A26?

55 minut temu, RobG1974 napisał:

Witam, jako posiadacz Gustarda R26 i A26 jak i odsłuchujący X30 i do osób słuchających albo posiadających, tego ostatniego, czyli X30 mam pytanie jak długo trzeba go wygrzewać, żeby pokazał jak potrafi grać?

Mam x30 od chyba miesiąca , potrzebuje niestety trochę godzin aby pokazać pełnię możliwości aczkolwiek mi się bardzo podobał od początku z lumina słucham nos off , nos on z Hqplayer , teraz rozbudowałem tor o lhy uip i lhy sw6 taktowane zegarem lhy ock 2 s i jest naprawdę super , na początku grałem na ,, gołym „ x30 i też było super dla mnie super dac
Godzinę temu, tgf1 napisał:

Widzę że masz wątpliwości co do przesiadki na X30. Czy po przesiadce nie było efektu wow? Tak teoretycznie, to nowa generacja a o segmencie cenowym nie wspomnę. Możesz opisać czy było warto, co jest inne/lepsze w stosunku do A26?

Wziąłem na odsłuch i pierwsza godzina zastanawiałem co jest grane i co w nim ludzie widzą. Ale musze powiedzieć, że już po 4h słyszę potencjał. Powiem w piątek, jak będę miał podjąć decyzję czy go odesłać.

Muszę przyznać,  że w funkcji pre całkiem dobrze daje sobie radę, streamer też dużo lepszy niż w R i A 26. Ja też mam Lumina u2mini. 

Najpierw połączyłem go z Lumin po i2s przez Matrix spdif było dobrze ale matrix nadaje swoje brzmienie lekko podbija skraje pasma szczególnie bas więc sprzedałem matrixa , potem grałem z samego usb , teraz kupiłem lhy uip wniósł poprawę dodałem zegar i na razie tak gram , czekam na odpowiednie Ddc pod x30 , u18 nie ma sensu w tym przypadku Denafrips Gaia jest dobra ale obsługuje inny rodzaj zegara , jest jeszcze Audio Gd di 25 he ale tam jest problem z kompatybilnością i2s z Gustardem ( problem z dsd ) zostaje czekać aż Gustard wypuści następcę U18

Trzeba odpowiednio wykonać kabel pod i2s, ja mam tani recklocker z Ali, z wyjściem I2S HDMI, który ma w ogóle od czapy układ pinów w HDMI i2s i zrobiłem do niego kabel HDMI, tylko sam przewodnik, nie jest wysokich lotów.

17 godzin temu, RobG1974 napisał:

Wziąłem na odsłuch i pierwsza godzina zastanawiałem co jest grane i co w nim ludzie widzą. Ale musze powiedzieć, że już po 4h słyszę potencjał. Powiem w piątek, jak będę miał podjąć decyzję czy go odesłać.

Muszę przyznać,  że w funkcji pre całkiem dobrze daje sobie radę, streamer też dużo lepszy niż w R i A 26. Ja też mam Lumina u2mini. 

Lumin dużo lepiej wpływa na dźwięk niż streamer w r26 ? Opisz proszę jak r26 gra z luminem .

Strumieniowiec w R26 jest dość przeciętny, już Wiim Ultra z recklokerem poprawia znacząco sposób grania, nie mówiąc o Luminie u2mni. Przedewszystkim, scena jest bardziej trójwymiarowa, jest widoczna głębia jak i przestrzenność po bokach kolumn. Słuchałem wcześniej na Trianglach Signature Delta, a ostatnio słucham na Bowers 802d2.Jest lepsze wypełnienie na średnicy. bardziej namacalne instrumenty.

Streamer w X30 już widać jest lepiej zrobiony, nie ma takiej utraty przestrzeni grając na streamerze wewnętrznym. Minimalnie szczuplejszy jest dźwięk, ale to nie są już takie różnice jak na r26.

Witajcie. Już zadawałam to pytanie ale na razie nikt nie odpowiedział. Czy miał ktoś okazję podłączyć Nakładkę Ian Canada TransportPi Digi 2 do Gustard A26 poprzez I2S HDMI? Czy jest zgodność pinów?

3 godziny temu, marteo1981 napisał:

Witajcie. Już zadawałam to pytanie ale na razie nikt nie odpowiedział. Czy miał ktoś okazję podłączyć Nakładkę Ian Canada TransportPi Digi 2 do Gustard A26 poprzez I2S HDMI? Czy jest zgodność pinów?

Gustard ma swój standard. Mam R26 i HdmiPi Pro II od Iana, z tym że na niej są piny dzięki którym można ustawić zgodność.

Zgodnie z manualem "TransportPi Digi II uses mode B (PSaudio format)".

33 minuty temu, nurni napisał:

Gustard ma swój standard. Mam R26 i HdmiPi Pro II od Iana, z tym że na niej są piny dzięki którym można ustawić zgodność.

Zgodnie z manualem "TransportPi Digi II uses mode B (PSaudio format)".

Dzięki za odpowiedź. Odezwę się na priv.

• 3 tygodnie później...
W dniu 1.04.2025 o 23:23, grzesinek32 napisał:

Panowie z którego sklepu można bez problemu wypożyczyć X30 ?

Jaką cenę wynegocjowaliście ?

Audio magic pytałem zeszli na 10800? Pewnie do 10500 zejdziesz 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.