Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  72 członków

Gustard Klub
IGNORED

Klub Gustarda

Rekomendowane odpowiedzi

I2S z Mano bezpośrednio do DACa gra bardziej rozdzielczo, dźwięk jest jakby mniej nerwowy muzyka wydaje się grana bez wysiłku. W całościowym odbiorze dźwięk jest bardziej naturalny, można słuchać godzinami bez zmęczenia. Grając z lapka + U18 do DACa tych cech nie było, być może dokładając porządny izolator USB np Intone 7055-C  efekt byłby podobny.

2 minuty temu, Klecha86 napisał:
Witam jakby ktoś szukał A22 to posiadam na sprzedaż
https://m.olx.pl/776524531/?bs=olx_pro_listing

Z ciekawości: na co zmieniasz?

Szukam X26 pro lub czegoś, co zagra na tym samym poziomie (w podobnej cenie). Niestety x26 pro niedostępny w oficjalnej dystrybucji w Polsce. Nie chcę ryzykować i kupować z Chin.

Trochę poczytałem fora nasze i zagraniczne. Często zestawiany (x26 pro) jest z Pontusem II. Czy faktycznie to będzie podobny poziom? Pewnie granie nieco inne, bo R2R to inna charakterystyka. Niestety nie porównam ich, bo gustrda nie ma. Czy jest coś jeszcze, o czym warto pomyśleć?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez imbryk82
18 minut temu, imbryk82 napisał:

Niestety x26 pro niedostępny w oficjalnej dystrybucji w Polsce. Nie chcę ryzykować i kupować z Chin.

Po co zaraz z chin?! Audiophonics ma https://www.audiophonics.fr/en/devices-hifi-audio-dac-c-389.html/s-44/brand_2-gustard_audio?orderby=price&orderway=desc

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

25 minut temu, imbryk82 napisał:

Z ciekawości: na co zmieniasz?

Zamawiam chińczyka na kości es9038Pro, zmieniłem troszkę system i w obecnym ta kość bardziej się wpasowuje. 

...............................

3 minuty temu, Klecha86 napisał:

Zamawiam chińczyka na kości es9038Pro, zmieniłem troszkę system i w obecnym ta kość bardziej się wpasowuje. 

A w x26 pro nie jest przypadkiem ta kość (x2)?

Normalnie prawie ideal ten r26..😉

Uzytkownicy, z czasem go zweryfikuja i bardziej racjonalnie ocenia cechy brzmieniowe w roznych systemach.

🇬🇧 Exposure with music in mind since 1974 🇬🇧 

Dokladnie. Szczegolnie w systemach z jasniejszymi kolumnami niz KEFy. Sam bym chetnie posluchal go.

Ciekawie pomyślana regulacja głośności (tylko tryb OS), regulacja jest cyfrowa plus tlumik 10dB na wyjściu.

Pomiary, DAC pcm wyszedl typowo (troche martwi 3dB roznica SINAD pomiedzy kanalami), DAC dsd slabo:

https://www.l7audiolab.com/f/gustard-r26/

Edytowane przez EMiL
Godzinę temu, EMiL napisał:

DAC dsd slabo

Ano wlasnie. To zawsze slabsza strona R2R. Idealem urzadzenia  byloby R2R na PCM i DS na DSD czyli de facto dwa dac w jednym 🙂 

Jasne, ale mialem na mysli topowe rozwiazania np Sabre 9038pro albo nowy AKM

• 2 miesiące później...

Dobrze że nie kombinują z design'em bo ten ostatni bardzo udany.

R26 wymiata... od kilku dni jest już u mnie w systemie - tu nie ma co pisać tego trzeba posłuchać ale moim zdaniem zrobi się o nim głośno w Rzeczpospolitej 🙂 

Dystrybutorem w PL jest 4hifi - tam kupiłem.

Edytowane przez t_rex_

Witam wszystkich I mam pytanko.Czy można z gustard X26 Pro wypuścić sygnał do suba? Jeżeli podepnę xlrami do emotiva xpa dr2 a rca do suba aktywnego, to czy to zagra? I czy ktoś łączył X26 z emo xpa? I ostatnie pytanko, jak X26 sprawuje się jako pre? Dzięki I pozdro 

Wiem ale X26 też jest pre który nie ma dedykowanego wyjścia na sub, ale czytałem gdzieś na US forum że podpinają pod rca chociaż to nie jest polecane bo się mocno grzeje.Ale dzięki za info

• 2 tygodnie później...
1 minutę temu, Qaz12 napisał:

Jak wrażenia?

Jestem w trakcie wygrzewania. Poprzednio miałem toppinga D90 mqa. Trudno opisywać wrażenia dźwiękowe. Gustard gra lepiej we wszystkich aspektach. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.